Hyvä / huono KKA

kka oppilaille :)

Ompa tympeä ketju tuo toinen "Koulunkäyntiavustajat". Asiaa ei aloituksessa eikä vastauksissa. Paitsi siinä, missä ihmetellään aloittajan motiivia.

Olen koulunkäytiavustaja, en kaipaa erityistä kiitosta keneltäkään, en ole vapaaehtoistyöntekijä, vaan saan palkkaa työstäni. Ihan kuin koulunkäyntiavustajilla olisi todistetusti huono itsetunto, joka vaatisi kasassa pysyäkseen jotain kummaa pönkitystä.

En koskaan mieti, olenko tasa- vai eriarvoinen, mitä merikitystä sillä. Ja kuka sen voi määrittää. Enkä ymmärrä tuota yleistävää arvostusvaatimusta, ihan kuin opettaja olisi aloittajalle yhä se kaiken tiedon ja viisauden haltija, joka hän on ekaluokkalaisille.

Jokainen voi puhua vain omissa nimissään.

MUTTA
Koulunkäyntiavustaja on lainsuojaton, varsinkin jos hänellä ei ole vakituista tointa. Silloin hän on todella vapaata riistaa, ja pyydys käy. Väsyneiden ja ylikuormittuneiden, mahdollisesti fyysisestikin sairaiden opettajien vapaasti arvosteltava avustaja on hätää kärsimässä.

En tiedä, onko joidenkin opettajien todellisuudentaju niin kovassa kurimuksessa lukuvuoden aikana, että he saattavat sysätä vähääkään ajattelematta avustajaparan harteille syyt epäonnistumisista. Ja useinhan avustaja on ainoa muu aikuinen vuosiin, jota pääsee heittelemään vapaasti ikävillä huomautuksilla.

Kokemustenin mukaan opettajat käyttäytyvät edessäpäin hyvin, mutta takanapäin antavat aikuiselle palkkatyötä tekevälle avustajalle huonot kouluarvosanat. Tai sitten esimies vääntelee asiat mieleisekseen, kun hän miettii, halutaanko kouluun aikuista (liian vanhaa) kka:aa.

Tässäkin ketjussa joku opettaja haukkuu kka:n koulutusta... No, noin tekee hämmästyttävän harva. Ja, mitä minun kokemuksiini tulee, opettajat pitävät yleensä avustajista, joilla on vain jokin peruskoulun päästötodistus ja vähän muuta. Ovat yleensä kiitollisia pompotettavia, kuin lapset...

Kka:n koulutus on tosiaan lyhyt, vaikka onkin verrattain työläs. Mutta huomiotta on näissä keskusteluissa jätetty se, että se ei ole perustutkinto, vaan ammattitutkinto. Tarkoittaa, että avustajalla (nykyään) on yleensä jonkin muun soveltuvan alan perustutkinto ennen ammattitutkinnon suorittamista.

Kuka kieltää rekrytoinnissa kiinnittämästä huomiota kka:n kouluttautuneisuuteen ja taitoihin? Osalla avustajista on heikko koulutustausta, mutta osalla on hyvä. Olkaa hyvä ja valitkaa.

JA:

Voisiko kunnalliselle alalle tulla sellainen sääntö, että yli 55 vuotias voidaan palkata vain yhdeksi vuodeksi kerrallaan, koska nyt tuo ikävä ketjuttamissääntö on ikävä juttu yli 55 vuotiaille. Heitä ei enää haluta palkata kahdeksi vuodeksi. Tosin en muista, miten ketjuttamissääntö menee...

2

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kka :) oppilaille

      "opettajat pitävät yleensä avustajista, joilla on vain jokin peruskoulun päästötodistus ja vähän muuta."

      Korjaus: ei tietenkään koske kaikkia tämäkään, vain joitakin, mutta ovat sitten sellaisia, että käyvät kohtaloksi.

      (Vähän liikaa vauhtia vällä kirjoittelussa.)

      "ikävä ketjuttamissääntö on ikävä juttu yli 55 vuotiaille. Heitä ei enää haluta palkata kahdeksi vuodeksi."

      Tämän seurauksena tulee sitten niitä tekosyiden etsimisiä, jotka voivat joskus olla erittäin loukkaavia, kun ne tulevat arvovaltaiselta taholta, johon haluaisi luottaa...


      "

    • Sinappitehdas

      Kka:t ovat yksi ryhmä kunnallissektorin h u o r i s t a, joita sumeilematta ostetaan myydään vaihdetaan riistetään valtaapitävien välisissä diileissä ja kiistoissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10682
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3033
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2849
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2137
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1709
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1656
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1478
    Aihe