Kuljetus

Veeaa

Voiko kahta/kolmea rottaa kuljettaa samassa boxissa? Jos voi niin miten iso sen silloin pitäisi olla? Entä onko teillä kellään rotille valjaita, kannattaisiko sellaisia hankkia? :-)

4

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sedä

      Voi, ja samaa laumaa kuuluukin. Erottaminen yksikseen olisi niistä liian pelottavaa.

      Mulla on Ferplastin Aladino Medium, siihen menee hyvin pari ehkä kolme aikuista naarasta. Kätevän pieni kuljettaa. Toinen hyvä vaihtoehto on muovinen kisaankoppa, mielellään sellainen jossa on luukku myös päällä. Luukkuja saattaa joutua verkottamaan, mutta se ei ole iso homma ja tila riittää paremmin. Etenkin jos näyttelyt kiinnostaa yhtään, niin hyvä on Ferplastin Geo Max, joka on samalla näyttelyloota jota kaikki käyttävät.

      Valjaita ei kannata edes harkita. Rotta on sen muotoinen, että se hujahtaa sekunnissa läpi niistä jos sitä yhtään kiinnostaa, tai satuttaa itsensä.

    • geh

      Hyvin rotta pärjää yksinäänkin boksissa. Näin kesällä rotat mieluiten yksittäin bokseihin tai oikeasti ISOT boksit, että vältytään lämpöhalvauksilta.
      Tuo medium Aladino on aivan liian pieni kolmelle naaraalle kuljetusta varten ellei matka ole esim. huoneesta toiseen. Kahdelle juuri ja juuri sopiva, mutta meillä yleensä Aladinoissa kulkee vain yksi rotta. Lisäksi Aladinon rottaturvallisuudessa on toivomisen varaa (kansi, jonka väliin varpaat jäävät helposti suuret reiät boksin kyljissä, joista rotat saavat käsiinsä kaikkea ympäristöstään).

      Ferplastin Geo (rotille sopivat koot MAXI ja XL, yksittäisille naaraille myös L) on käytössä kaikkein kätevimmäksi boksiksi todettu. Isoille uroksille ainoa sopiva koko on MAXI.

      • Dundunduuuu

      • Sedä

        Uskallan yhä väittää että rotta pelkää huomattavasti enemmän joutuessaan boksiin yksin. Ylimmäräinen stressi taas lisää mm. riskiä sairastua.

        Mallailin enemmän tuota omaa koppaa - ja okei, on se aika pieni ainakin jos sinne kolme aikuista laittaisi :D Mulla on siinä lähinnä taitanut kulkeakin poikasia tai aikuinen & poikasia. Neuvo: ostakaa siis toki isompi. Itsekin hankin isomman kopan kun enemmän joutui matkaamaan ja isommalla laumalla.

        Kannattaa toki huomioida myös matka jolle koppaa aikoo. Aikaisemmin kuljetin rottia vain lääkäriin & kasvattajalta kotiin. Silloin rotat oli oikeasti matkan sen verran arkoja, että tuskin muuta tekivät kuin nukkuivat, jolloin tilan tarve on aika minimaalinen. Eri asia kun viedään pitkiä matkoja esim. mökille tai näyttelyyn.

        Aladinon kansi on ihan ok kunhan sen jaksaa laitaa varovasti kiinni. Geon kansi puolestaan tutuilla ei pysy kiinni lainkaan, ellei sitä teippaile :D

        Dundunduuuu: Eiköhän tuossa rotat mene hyvin, isompi kuin suositeltu Geo Max, ja 8mm pinnavälin pitäisi pitää poikasetkin. Sivussa on noita isohkoja reikiä, lisäävät tuuletusta gehiä ne tuntuivat Aladinossa haittaavan. Aukeava kansi on toi hyvä juttu!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1476
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1233
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe