Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Onko naisen turvallista vaeltaa yksin?

yksin3

Onko siis _maantiellä_ turvallista vaeltaa yksin? En ole menossa metsään/lappiin/erämaahan, vaan tahtoisin kiertää kaupungista kaupunkiin jalkaisin. Olen iältäni parikymppinen ja ruumiinrakenteeltani lyhyt/siro. Ja haluaisin siis matkata yksin, jotta voisin päättää itse reitistä, aikataulusta yms.

26

1548

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihan turvallista

      menoksi vaan.

      • kompassi..

        En sanoisi että ihan turvallista...
        Onko aivan pakko lähteä yksin??

        Olen kohdannut muutaman "sekopään" yksin liikkuessani,
        enkä enää lähde.


    • Mäntykorppi

      Yksinäinen nainen on aina helppo saalis susil...eikun siis miehille.
      Sinuna pysyisin kotona, ellet voi ottaa omaa urosta turvaksi matkallesi.
      Aivan sama kuljetko metsässä vai maanteitä pitkin. Kun miehen tekee mieli, hän
      kyllä ottaa mitä haluaa tilaisuuden sattuessa.
      Näin se vaan ikävä kyllä on...

      • No hö, miksei mua vastaan tuu ikinä tuollaisia miehiä. Miehiä, jotka tietävät mitä haluavat!! *niin epäreilua*


    • Koirakko*

      Olen itse 24 v nainen ja en uskaltaisi lähteä yksin. En lähde edes iltaisin pienelle lenkille yksin, vaan otan aina koiran matkaan. Koira tuo turvaa edes vähän.

    • Tikru201

      Kulje pitkin pienempiä teitä ja vältä liikkumista iltaisin, öisin ja viikonloppuina niin todennäköisyys päästään vinksahtaneiden kohtaamisen säilyy varsin pienenä.

    • randomrambo

      Tilastollisesti varmaan aika pieni todennäköisyys, että jotain vakavaa tapahtuisi, mutta kaikenlaisia kylähulluja kyllä varmasti saa seurakseen. Luulen että pitää varautua siihen, että ainakin herättää huomiota. Avuntarjoajista voi olla vaikea päästä eroon.

      Hyvä vinkki Tikrulla tuossa yläpuolella. Jos ei joudu yöpymään maastossa, riskit pienenevät. Kannattaisi ehkä miettiä keinoja, joilla voi näyttää vähemmän "haavoittuvalta".

      En tahtoisi maalata piruja seinille, mutta kyllä mielestäni hiukan altistaa itsensä ongelmille jos lähtee jalan kulkemaan kaupunkien väliä. Pyöräkin olisi ehkä jo vähän turvallisempi. (Toisaalta autoilevia sekopäitä ei silloinkaan pääse pakoon.)

    • Joku puskassa

      Jee jee, näitä vastauksia ja neuvoja kun lukee, saa väistämättä kuvan että Suomi on maa, missä liikkuu tuutin täydeltä mieleltään järkkyneitä, vinksahtaneita tai muuten vaan sekopäitä hulluja.

      No luulotautihan on paras kaikista, tarttuvuus 100 %.

    • varovaisuus kannatta

      Enemmän olisin huolissani liikenteestä. Kaikenlaisia reikäpäitä liikkuu kaahaamassa. Varustaudu siis mielellään turvaliivillä, jotta näyt liikenteessä kunnolla.

      En pitäisi pahana asiana jonkinlaisen pippurisumutteen hankkimista. Tiedän, että esim. jotkut sairaanhoitajat kantavat sitä varotoimenpiteenä mukanaan, jos joutuvat kävelemään yövuorosta kotiin.

      Ikävä kyllä, liikenteessä on varsinkin viikonloppuisin liikkeellä niitäkin, jotka ovat ilolientä nauttineet. Kuski saattaa olla selvinpäin, mutta kun alkoholia nauttiessa estot katoavat, niin yksin kulkeva nainen voi olla heille saalis. Joka vuosihan näitä juttuja on, että naisia raiskataan ja jopa murhataan. Vaikka todennäköisyys sellaiselle ei ole kovin iso, niin meillä liikkuu tien päällä myös ulkomaalaisia esim. rekkakuskeja.

      • niinpä..

        Hiljaisissa paikoissa on raiskauksen riski ja ehkä muukin riski. Riippuu ihan mitä osuu vastaan. Huittisissa oli väitetty joukkoraiskaus aamuyön pimeydessä, nainen oli mopolla kai liikenteessä. Riippuu läänistäkin.


    • en yöpymään..

      tienvarressa alkaisi mutta jos niin alkaa pelkäämään ettei päivälläkään uskalla liikkua niin sitten se pelko invalidisoi jo enemmän kuin ne uhkat

    • 0lli

      joo ei kannata yksin liikkua pyydä mut mukaan.

    • Onnea matkaan

      Tottakai voit lähteä kävelyvaellukselle! Tavallisella järjellä varustettuna vaan matkaan! Tosi pieni on se mahdollisuus, että jotain häiriötä saisit kokea. Ota kännykkä mukaan, niin jos tulee vaikka pahat hankaumat tai rakot jalkaan, voit soittaa kaverin hakemaan tms.
      Kun nyttreenaat, voit mennä vaikka kävelytapahtumaan ks. http://www.relaa.com/sisalto/artikkelit/sata-sysimustaa-kilometriä

      Hyvää kävelyvaellusta!

    • seuralaispalvelu

      Jos laitat aikomasi reitin ja aikataulun mahdollisimman tarkasti tulemaan, niin katson onko reitti turvallinen. Samalla voit kertoa oletko harrastanut itsepuolustuslajeja, onko sinulla kenties koira mukana ja jos niin millaisia turvavälineitä aiot pitää mukanasi. Olethan nä0ni kesällä kevyesti vaatetettu.

    • Hyvät hyssykät!

      Ihan on turvallista vaeltaa Suomessa. Matkoille ulkomaillekin menee satoja naisia vuosittain ja onpa niinkin rohkeita naisia, jotka menevät töihin ulkomaille. Eli, mene vain vaeltamaan.

    • handu2

      kerran tein ja söin sienen

    • yölläliikkumiskielto

      Jos olet yhtään katellut auton ikkunoista ulos kun olet autolla matkassa niin kyllä tuolla maantien varrella metsässä on miehiä jotka kurkkivat puiden takana läähättäen ja etsien helppoja uhreja. Niillä oikein kuola valuu suusta kun he katselevat ohimeneviä herkkupaloja autoissa.

    • nainen30+

      Moottoritiellä ei voi kävellä, se on vaarallista. Maantien reunassa ei ole aina turvallista kävellä jos tulee vastaan kaahaaja tai sitten joku perverssi psykopaattimies joka himoaa nuoria naisia. Tai iso koira. Olisi fiksumpaa mennä erikseen autoilla/bussilla eri kohteisiin ja kävellä siellä. Eikä kaupungista kaupunkiin. Koska eri kohteissakin riittää kävelyteitä / kävelyä ja lääniä yleensä. Urheiluun riittää pururatoja ja kenttää.

      Se voi olla myös pitkäveteistä, koska tietyillä tieosuuksilla ei ole ehkä Mitään. Tai tiet ovat enimmäkseen autoille. Sää voi myös yllättää. Eivät ne psykopaatit erotu pakosti normaalista ihmisestä ulkoisesti, voi olla aluksi hyvinkin ystävällinen. Kaksikymppisenä ei kannata ottaa turhia riskejä, vaikkei liikaa voi pelätä kaikkea. Maailmaa voi katsoa myös autolla pysähdellen kohteisiin, majoittua ja kävellä siellä eri paikoin.

      Reitit ja aikataulut voi päättää itse juu. Kaupungeissa on kuitenkin paikkoja joihin ei kannata mennä, esim tietyt kellonajat ja muutamat lähiöt. Ihminen kaipaa kuitenkin lepopaikkoja ja seuraa matkansa aikana, eikä pelkästään että jalkaisin olisi liikkeellä pitkin suomea. -Maantiellä on joskus autoja jotka kurvaavat kovaa, eivät ehkä näe ihmistä, ellei ole Huomioliivit jos silloinkaan ehtivät. Et taida pelätä edes ufoja, pimeyttä ja petoja? Metsää voi olla liikaa sekä hyönteisiä.

      Olisi helpompaa jättää auto aina maanomistajien luvalla parkkiin tai jokamiehenoikeus... Ja tutkia siten paikkoja tutun kanssa. Muista metsästyskausi, silloin oranssia päälle. Karhukaan ei ole kiva ylläri tms.

    • pohti

      On varmaan, ehkä varmuuden varalle kannattaa hankkia jonkinlainen puolustus väline kuten pippurisumutin

    • Enolesuosittelemassa

      Jos siltä tuntuu, voit naamioitua pojaksi. Hanki hyvät tekoamisviikset ja peruukki ja vedä lököpöksyt jalkaan. Taskussa kannattaa tietysti pitää aina jotain työkalua kaiken varalta. Metsään kun menet, niin hyppää sinne yllättäen vasta kun ei muita kulkijoita näy ja kiertele ja etsi näkösuojaisa paikka. Naisihmisen voi olla hyvä parkkeerata aika lähelle asutusta, jos tienoo on rauhallisen maalaismainen eikä mikään esikaupunkialue. En nyt osaa sen ihmeempiä sanoa. Olen itsekin yöpynyt aika paljon metsissä, eikä sanottavampia ongelmia ole aiheutunut.

    • Tällainen on hyvä
    • Terveet jalat

      "Kaupungeissa on kuitenkin paikkoja joihin ei kannata mennä, esim tietyt kellonajat ja muutamat lähiöt."

      Missähän tällaiset paikat ovat? Tampereella sellaista ei ole, ja epäilen että on muuallakaan.

      Turhaa pelottelua. Itse menisin kyllä polkupyörällä. Sillä pääsee halutessaan nopeammin eteenpäin silloin, kun maisema on tylsä. Tai vaihtoehtoiselle reitille. Olen nuorena kävellyt maantienlaitaa 300km, ja maiseman puuduttavuus oli joskus ongelma.

    • ajanax

      Tottakai voit matkustaa yksinkin.
      En usko sen olevan vaarallista millään lailla.

      Jos epäilet,hanki pippurisumute.
      Mutta saman asian ajaa vaikkapa hiuslakka. Jos sitä sumuttaa silmille,ei se kivalle tunnu...

      Mutta paras ase on itsevarmuus. Luo itsestäsi joka tilanteessa kuva,että hallitset tilanteen.

      Jos näytät uhrilta,olet myös uhri. Näin se vain menee.
      Vankka itseluottamus auttaa monessa tilanteessa.

    • Nuuksiossa kaappari
    • Määkin vähän ihmettelen, että mikä hinku kävellä maantienlaitaa?

      En näe kyllä tuossa mitään hyviä puolia: inhottava katupölyn ja pakokaasujen katku koko ajan, tylsät ja äärettömän hitaasti vaihtuvat maisemat, vaarana rattijuopot ja muut hullut.

      Uskoisin, että sellä metsän puolella olisi paljon turvallisempaa. Oman kokemukseni mukaan ne kahjot (miehet) yleensä liikkuvat juuri niitä teitä pitkin, kun taas metsässä jos johonkin mieheen törmää, niin yleensä kyseessä on itsekin vaellushenkinen ihminen, enkä todellakaan ikinä ole mitään sopimatonta käytöstä tällaisten taholta kohdannut.

      Jos nyt välttämättä haluaa tietä pitkin kulkea, niin kyllä pyörä on minusta aika ehdoton.

      • Itse omituisuus

        Minä satun olemaan päästäni vinksahtanut työtön mies. Harrastan sekä lenkkeilyä että tupakointia erityisesti pimeän aikaan, joten törmään lähes päivittäin monenlaiseen yksinäiseen kulkijaan.

        Reilun kokoisen koiran kanssa liikkuvat naisihmiset käyvät kovin usein sääliksi, sillä he tuppaavat olemaan kaikista säikyimmän oloisia elikkoseurastaan huolimatta. Minä taidan kuitenkin olla kyseisissä kohtaamisissa se kaikkein pelokkain osapuoli, sillä koirienhan pitäisi kaiketi jollain lailla vaistota emäntäänsä iskevä arkuus.

        Ei paljoa naurata, kun 50-kiloinen daami saa taluttamansa 50-kiloisen koiran suojeluvietin heräämään pimeällä metsätiellä kello 22:30, eikä huutokantaman sisällä ole ketään muitakaan.

        Ehkäpä liika Hesarin lukeminen saa jotkut säikkymään pelkkiä tuulihousujakin. Enpä minä nyt missään poliisin univormussakaan voi alkaa liikkumaan - sehän olisi jo laitonta.

        "Oman kokemukseni mukaan ne kahjot (miehet) yleensä liikkuvat juuri niitä teitä pitkin"

        Minä suosin aina pikkuisia hiekkateita, koska koiransa vietävissä olevat ulkoiluttajat vaikuttavat suosivan valaistuja pyörä- ja autoteitä. Jos olisin puskaraiskaaja, valitsisin tietysti väijypaikakseni mahdollisimman pimeän ja syrjäisen puskan ja varustautuisin niin, etteivät koirat tai kulkijan "itsevarmuus" muodostuisi haitaksi kyseiselle projektille.

        Humalaiset teinilaumat ovat muuten useampaan otteeseen karjuneet ärhäkästi minullekin, vaikka olen sentään ollut päätä pidempi ja vuosikymmenen vanhempi. Sellaisia minä pelkäisin, jos jotain haluaisin etukäteen alkaa pelkäämään.

        "Huittisissa oli väitetty joukkoraiskaus aamuyön pimeydessä"
        Niinpä. Joukossa tyhmyys tiivistyy, ja joukossa on myös voimaa. Mokailuikäiset hormonikukot tuppaavat tuiterissa aiheuttamaan harmia ihan siellä valvotuissakin olosuhteissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2317
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1728
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1530
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1457
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1429
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      68
      1241
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe