Onko jackmanii kuollut..

bariosi

Joko voin heittää toivon että jackmanii on kuollut sateisen syksyn/talven jäljiltä vai odotanko vielä..tämä on IV aluetta, mutta suojaisa paikka ja ko kärhö on kukkinut kolmena kesänä. Samassa juuripaakussa on myös joku toinen isompi vaaleanpunertava jalokärhö, joka kukkinut hyvinkin myöhään, elokuun lopulla. Tuli kaupanpäälle siis:). Nyt on aivan elottoman näköinen edelleen tuo jalokärhö, olen sen leikannut alas, kovin on harmaa eikä uusia alkuja näy:( Pikkuisen on painunut kuopalle siitä taimen kohdalta, mutta ollut noin jo pari vuotta., Talviturve oli päällä talven. Odotanko vielä hetken vai kaivanko ylös ja ostan uuden?
Myös kaikki jaloruusuni ovat tainneet kuolla tämän talven aikana, liekkö sitten nekin suuttuneet liiasta kosteudesta vai mikä lie..

4

149

Vastaukset

 • Isokukkaiset kärhöt ovat myöhäisiä, olen kolmosella, eikä täälläkään vielä minkäänlaista eloa, odottele rauhassa, kyllä ne tulee.
  Pitäiskö tuo paksu talviturve ottaa pois ja annat vettä juurelle sekä lisäät hyvää uutta multaa.

 • Kiitos sinulle:)! Taidan olla liian kärsimätön, ruusut jo ostin eilen uudet mutta kärhöä en vielä. Odottelen nyt pari viikkoa vielä ainakin ett josko kuitenkin...talviturpeen poistin jo jokunen viikko sitten, kastellut olen nyt vähän putken kautta (menee juurille). Siispä, kärsivällisyyttä ja toivotaan parasta:D.

  • Täällä kolmosvyöhykkeellä ei minulla näy vielä kaikissa kärhöissäni näy alkuje kuten ei jackmannissakaan. Samoin jaloruusut ovat olleet myöhässä. Vasta nyt on ruvennut enemmän pukkaan uutta alkua. Joten ei kannata hätäillä vieläkään.


 • Meillä tuli viime vuonnakin tosi myöhään, joten anna olla rauhassa. Menin kerran kuopimaan, ja tein vain vahinkoa alussa oleville silmuille.
  Meilläkään ei vielä näe alkuja, koska se on nyt myöhässä.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  231
  3459