Täristää

Focus vipattaa

Laitetaas tännekkin uusia kokemuksia focuksen tärinäongelmasta. Motarivauhdeissa vähän täristää rattiin ja muutenkin tuntuu koko autossa. Alkoi siis jarrurempan jälkeen jossa vaihdettiin kaikki levyt ja palat joihinkin tarvikeosiin. Remppa tehty vuosi sitten ja renkailla ei ole vaikutusta ja nekin on tasapainotettu. Nyt on kaikki levyt irroitettu udelleen ja putsailtu paikat. Mittailin siis heitotkin eikä mainittavaa heittoa. Ehkä 0,05mm. Vähän vaihteli kun levythän ovat irrallaan ennenkuin rengas on paikallaan ja mitatessa parilla pyörän mutterilla ne kiristin pohjaan. Levyt ovat hieman väljät napaan ja klappia on puolisen milliä.

No oireet siis, että vaihtelevasti hieman rattiin täristää ja jarrut hidastaa nykivästi. Tänään ajelin taas motaria 130kmh ja tuntu tärinää selvästi ja jarruttaessa rampissa hetken tärräs jarrutuskin jo melko häiritsevästi. Olin sit muutaman tunnin parkissa ja takas tullessa motarilla meni taas melkein ilman mitään tärinää. No testasin siinä sitten kässäriä vetää motarivauhdissa ja epätasasesti otti jarrut ja tärinä rattiin ja koko autoon tuli takaisin???

En keksi muuta kuin, että voisko ne levyt hakeutua jotenkin huonoon asentoon? Onko alkuperäiset levyt jämäkät keskiöön nähden jos sellaiset laittais? Mielessä kävi et veis autotohtorille auton tutkituttavaksi jos olis jossain väljää, mutta vaikuttaako mikään väljyys noinkaan? Tätä jo vuoden verran ihmetelty et nyt pannaan auto kyl kuntoon. Kuhan vaan tietäis mitä korjais.

15

229

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • työnnä suohon

   Työnnä romusi suohon.

   Näillä palstoilla keskustellaan autoista, tiedoksi vaan.

   • . . ..

    Milläs ite ajat??


  • keskustelija autosta

   Ok. Koitan ensikerralla olls samaan aikaan kahdessa tai useammassa autossa kun aloitan keskustelun.

  • kokemusta on, on on

   Krjoitustyylistä päätellen olet kundi, joten nauti ajosta ja ota slaiggarin pää esille housusta tärinän aikana ja paina sitä penkkiin, niin tärinä saa aikaan speggun tulon ja se tuntuu mukavalta.

  • tarvikepalat

   NO,,mulla oli sillen että...tasapainotin 2kertaa etu pyörät ei kuulemma ollut heittoo
   missään,,,No joskus talvella jäi etu jarrupala päälle,,joskus vanne kuumeni paljon
   huomas hajusta maali niikui paloi,,,ajoin välillä motarilla tuon 120

   • täyremppa edessä.

    jos maalitkin paloi vanteesta, niin on sieltä kaikki vaseliinitkin hävineet laakereista ja varmasti kaikki levyt kieroja.


   • vaihdoin
    täyremppa edessä. kirjoitti:

    jos maalitkin paloi vanteesta, niin on sieltä kaikki vaseliinitkin hävineet laakereista ja varmasti kaikki levyt kieroja.

    PS riitti kun vaihtoi palat,,,,,ja hyvin toimii nyt


  • selvis ehkä viat

   itse itselleni vastaten. nyt on havaittu, että aurauskulmat pielessä ja jarrulevyt väljät napoihin. nuo viat tiedossa et toivon et ne korjaamalla pärinät loppuu.

   • sitroen.

    Pielessä oleva auraus aiheuttaa renkaitten toispuoleista kulumista ja auton vaeltelua, ei tärinää.
    Napoihin väljät jarrulevyt tulevat tasapainotettua samalla kuin pyörätkin jos tasapainotus tehdään pyörät autossa kiinni. Muutenkin se väljyys pitäisi olla useita millejä ennenkuin näkyy missään. Ajon aikana jarrulevy on puristuksissa pyörän ja navan välissä eikä pääse liikkumaan mihinkään.
    Niin että jossakin muualla se vika on.
    Kauan sitten tuli vastaan samanlainen tapaus. Escort Mk1 täristi eikä vikaa löytynyt ensin mistään. Lopulta ilmeni, että molemmat etupään heilahduksenvaimentimet olivat täysin sököt. Tässä tapauksessa se vika ilmeni noin. Kannattaa tarkastaa nämäkin, 5 minuutin homma...


  • tällai se menee

   - vanne/vanteet viallisia, ajettu katureunukseen, tasapainotus ei auta.
   - rengas/renkaat viallisia, kudokset pettäneet kehällä, tasapainotus ei auta.
   - vetoakselien nivel/nivelet väljät, tasapainoitus ei auta.
   - Pyöränlaakerit väljät, tasapainoitus ei auta.

  • Levyt vinossa

   Ehkä jotain roskaa tai ruostetta jäänyt asentaessa jarrulevyn ja navan väliin ja levy ei siksi pyöri suorassa. Ja levyn mukana myös pyörä on vinossa...

  • Jarrutärinä

   loppui. Vaihdoin levyt taakse ja nyt jarruttaa tasaisesti. Ne oli uudesta asti vinot ilmeisesti. Oli muuten halkaisijaltaan varmaan sentin isommat kun nyt mitkä laitoin. Viellä motarilla tärrää rattiin 110-120 vauhdissa. Ei luulis etulevyjen siihen vaikuttavan mut vaihdan ne seuraavaksi varmuuden vuoksi. Tai siis voivathan ne vaikuttaa kun ovat väljät napaan nähden ja jos jäävät toiseen reunaan ni pärräähän ne.

  • Väärät

   Näemmä on kahta kokoa levyjä tuohon ja noi mitkä laitoin ovat liian pienet. No oppirahoja, tein itse ja säästin tyyliin. Onneks eivät ole kalliita. Haetaan vielä yhet parit.

   • Viat hävis

    kun vaihdoin kaikki jarrulevyt. Takalevyt olivat uudersta asti vinkkelit ja täristivät jarruttaessa ja etulevyt uudesta asti jotenkin epätasapainossa ja täristivät motarinopuksissa. Nyt uudet levyt joka nurkassa ja kaikki ogelmat poistuivat. Jarruttaa tasaisesti ja motarilla ei minkäänlaisia tärinöitä. nyt oon tyytyväinen :).


   • motoisti
    Viat hävis kirjoitti:

    kun vaihdoin kaikki jarrulevyt. Takalevyt olivat uudersta asti vinkkelit ja täristivät jarruttaessa ja etulevyt uudesta asti jotenkin epätasapainossa ja täristivät motarinopuksissa. Nyt uudet levyt joka nurkassa ja kaikki ogelmat poistuivat. Jarruttaa tasaisesti ja motarilla ei minkäänlaisia tärinöitä. nyt oon tyytyväinen :).

    Moottoritiellä ei sais/tarvis jarrutella. Vain poistumiskaistalla ja silloin liittymiskaistalla kun on ruuhkaa, tiete sama koskee poistumiskaistaa, jos on ruuhkaa. Joka kertoo siitä että liikkennejärjestelyt on huonosti suunniteltu tai kaistoja ei ole tarpeeksi jne... mut joka tapauksessa, kun autoja on paljon motarilla niin yks kun turhaan painaa jarrua niin kaikki painaa, jos ei niin ainakin näkee moni.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Akava kieltää sairaanhoitajien palkkojen korotukset

   Suomessa on koronapandemian vuoksi huutava puute koulutetuista sairaanhoitajista. Osa on mennyt Norjaan töihin, noin 2.000€/kk paremman palkkauksen
   Maailman menoa
   149
   4222
  2. Teholla nyt jo 72 ihmistä. Enemmän kuin kertaakaan 2020 alun jälkeen

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008544154.html Nyt omikron alkaa viemään teholle ja hurjin viikko alkaa huomenna. 72 on nyt teholla. Ottakaa rokot
   Maailman menoa
   269
   2770
  3. Ex-huippumalli Anne Kukkohovi hekottaa kuuman kosteasta muistosta: "Ei tarvittu pitkiä kalsareita"

   “Juontaja makasi välillä selällään lattialla happea haukkaamassa…” Kyllä viime kesä oli todellakin KUUMA.... https://www.suomi24.fi/viihde/ex-huippuma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   8
   2299
  4. Nakkilassa tapahtuu

   Missä päin Nakkilaa tuo aamullinen ampuminen tapahtui? https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000008543567.html
   Nakkila
   16
   1930
  5. Mies, olisiko meidän

   Aika kohdata IRL ja selvittää asiat?
   Ikävä
   49
   1197
  6. Hyvä on nainen myönnän

   Pilkkasin sinua muutaman kerran koska tahdoin että lähdet pois mielestäni mutta oikeasti tahdon sinua koko ajan ja tahtoisin riisua tuon roikkuvan pai
   Ikävä
   45
   1127
  7. Vastaa mies rehellisesti

   Kohdataanko me enää koskaan?
   Ikävä
   111
   1101
  8. Karvoitus naisella

   Pitääkö jo ennen treffejä kertoa miehelle,että olen karvainen pimmsasta ja kainaloista. Osallehan tälläinen on ällöttävää ja mua taas sattuu kun mies
   Sinkut
   147
   984
  9. Sun elämäsi rakkaus

   viettää nimipäiväänsä milloin?
   Ikävä
   31
   877
  10. Jos kaivattusi

   Makaisi alastomana edessäsi, niin mitä tekisit?
   Ikävä
   64
   820
  Aihe