Kaksi tiliä eri pankeissa- kannattaako?

pohdiskelija4

Hei, kyselisin kokemuksia, mitä hyötyä on omistaa kaksi käyttötiliä kahdessa eri pankissa. Itse harkitsen tällaista esimerkiksi siltä varalta, että toinen pankeista menee nurin, olisi sitten jotain rahaa käytössä vielä toisella tilillä. Tai jos toisen pankin kortti katoaa tai varastetaan, niin olisi vielä se toinen tili rahoineen käytössä asian selvittelyn ajan. Onko tällainen varautuminen turhaa, vai onko kahden eri pankin asiakkuudesta jotain oikeaa hyötyä?

98

17447

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Turhaa on

      Mikäli molempiin pitää maksaa kuukausimaksut niin ei se kannata.

      • ppppoöööööööö

        Alle 25-vuotiaiden ei kaikissa pankeissa tarvii maksaa kuukausimaksuja :)


      • fkajdkjdaöj

        S-Pankissa ei ole kuukausimaksuja.


    • 17+7

      Itselläni on tili kahdessa pankissa - Nordeassa "päätili" ja S-Pankissa toinen tili (yhdistettynä osuuskaupan jäsenyyteen). S-Pankissa ei tarvitse maksaa mitään palvelumaksuja tms. Kahden "tavallisen" pankin tilissä ei välttämättä ole hyötyä, ellei nyt sitten ole tilillä yli 100.000 euroa ja halua maksimoida talletussuojaa 100.000 euroa per pankkiryhmittymä.

    • kahdenpankinasiakas

      Kuten edellä huomautetaan, kustannuksia ei kannata kauheasti kerätä. Mutta esim. S-pankki on hyvä kakkostilin osoite, ainut vaan että pitää liittyä myös osuuskauppaan jos ei vielä ole jäsen.

      Pankin nurin meno on aika epätodennäköistä, ja kortitkin varastetaan usein samalla kertaa saman lompakon mukana (paitsi jos toinen on kotona turvassa). Mutta kaikenlaisia teknisiä häiriöitä on jatkuvasti, ja silloin on ihan kätevää olla se toisen pankin kortti jolla maksaa. Ja kahdesta nettipankistakin voi olla joskus hyötyä.

      • RoopeSetä

        Osuuskaupan jäsenmaksun saa takaisin, jos eroaa jäsenyydestä, että sikäli se osuusmaksukin on "rahaa pankissa". S-pankki toimii hyvin kakkospankkina ja miksei ykköspankkinakin.

        Harvalla taitaa olla niin paljon tilillä rahaa että sen määrä ylittää talletussuojaa. Jos on kannattaa miettiä varojen sijoittamista jollakin muulla tavalla kuin makuuttamalla niitä tilillä.


    • pohdiskelija4

      Kiitos vastauksista! Olinkin miettinyt juuri S-pankkia ns. kakkospankiksi. :)

      • nasidnaK

        Laittakaa vaan rahanne S-pankkiin niin pysyy ruoan hinta korkealla.

        Muistakaa myös käydä tankkaamassa ABC:llä ja syömässä Rossossa ja talikko haetaan sitten Kodin Terrasta.

        Silmälasit Silmäasemalta ja kotimaan lomat Sokoshotelleissa. Eikös vaan ?


      • Anonyymi
        nasidnaK kirjoitti:

        Laittakaa vaan rahanne S-pankkiin niin pysyy ruoan hinta korkealla.

        Muistakaa myös käydä tankkaamassa ABC:llä ja syömässä Rossossa ja talikko haetaan sitten Kodin Terrasta.

        Silmälasit Silmäasemalta ja kotimaan lomat Sokoshotelleissa. Eikös vaan ?

        Niin juuri. Mitä sitten?


    • banksterit

      100000 €:n talletussuoja ei koske poikkeustilnteessa. Poikkeustila voi olla silloin kun on vaara, että pankki menee konkurssiin. Talletussuoja on vain kusetusta ja
      kansalaisien hämäämiseksi keksitty juttu.

      Lukekaa tarkemmin tuo talletussuojaa koskeva laki, eikä vaan se kohta jolla juksataan kansaa.

      • ja miksi ?

        " Lukekaa tarkemmin tuo talletussuojaa koskeva laki "

        olen lukenut ja ymmärrän, kirjoitit täyttä kuraa,
        miä saa ihmisen kirjoittamaan tuollaista ?


      • Demu syö kaiken

        Suomessa kansalaisten rahojen varastaminen ei ole poikkeustilanne, se on pysyvä. Siitä pitää huolen ahneet demarit.


      • kjhgfjhg
        Demu syö kaiken kirjoitti:

        Suomessa kansalaisten rahojen varastaminen ei ole poikkeustilanne, se on pysyvä. Siitä pitää huolen ahneet demarit.

        Miten niin juuri demarit? Perustele!


    • Kokenut...

      Itsellä on kokemus Sofia pankin ja islantilaisen konkasta ja molemmista tuli talletus-suojasta kaikki rahat korkojen kanssa takaisin ihan päivälleen... Toinen juttu jos kaikki pankit kaatuisi yhtäaikaa niin silloin loppuis rahat talletussuoja rahastosta, se lienee yksi poikkeustila.

      • jfhjgh

        Sofia ja islantilaiset oli pikkuputiikkeja.

        Jos mikä tahansa Suomessa toimivista isoista menisi nurin, talletussuojarahasto ei riittäisi mihinkään.

        Mutta siinä vaiheessa, en tiedä onko asialla minkään vertaa väliäkään. Silloin kun "too big to fail" -pankit menee nurin, täällä on muutenkin asiat sen verran huonolla tolalla että eurokäteisen arvo voi olla aika heikoissa kantimissa.


      • mievuan..

        Meinasi laitta sofiaa määräaikaistalletuksen kun se mainosti hyvää korkoa. Liiankin hyvää? Soitin muuten Rahoitustarkastukseen ja kyselin että onko tämä Sofiapanki ok ja luotettava, ei siellä ollut mitää varoituksen sanaa sanottavana. En kuitenkaan tallettanu sinne.

        Nyt kun tääsäkin ketjussa puhutaa s-pankista, niin tulee mieleen Elannon säästökassan konkurssi, siellä mulla oli talletuksia ja ne kyllä maksettiin takaisin kun anomuskaavakkeen täytti. En muista kuinka kauan niitä rahoja piti odottaa.

        Käsittääkseni s-pankki on vakavarainen ja voitollinen, on mullakin sielläkin tili.


    • maxii

      Juu. kannattaa olla 2 pankissa asiakkaana, kattoo vaan ettei palvelumaksut nouse kovin isoiksi. Kaksi tiliä, kaksi eri korttia, kahdet verkkopankkitunnukset. Erittäin hyvä asia mikäli toinen katoaa tai varastetaan. Tai vaan ei toimi tietoliikennehäiriöiden, serveriongelmien tms. takia. Myös mikäli pankin kanssa tulee kinaa tai pankki sählää, niin pankin vaihto sujuu jouhevasti.

      • korotalas

        Minulla on myöäs rahat kahdessa pankissa, kummastakaan ei tule palvelu- tai muitakaan maksuja.
        Nyt kun korkokanta on matala niin koron takia ei suurta eroa missä rahojaan "homehduttaa" mutta silloin kun tileille vielä maksettiinkohtuu korkoa niin pankit joilla mun trahat on maksettiin parempaa korkoa kuin rahanahneiden liikepankkien tileille.

        Sanoihan Holkerikin jo silloin kun PYP:n nimi vaihdettiin Meritaksi....(vai mistä-mihin se vaihtuikaan kun se pankki vaihtoi nimeä kuin se eräs tunnettu heimo hevosta)... että köyhien pennosilla ei meidän pankissa voi avata tiliä koska kynnyt asetetaan sen verran korkealle.... kuka muistaa vielä!!!
        Aivan noilla sanoilla hän ei puhunut mutta samaa tarkoitti.


    • 2-3

      aina voi olla vaikka kuinka monessa pankissa tilejä, jos ne eivät maksa mitään. usein kannnattaa vaihtaa pankkia vähintään 2 - 3 v välein, jos talletustarjouksia kyselee tai lainatarjouksia.

      ei pankin kaatumisen takia tarvitse pitää kahta tiliä.

      minulla taas on käytössäni k-master yms. jotka ei ole tavallaan minkään pankin kortteja, niistä tulee lsku ja laskut voi maksaa mihin vaan.
      on kyllä ilmaiset pankkien omakuvalliset visat ja masterit (aina kotona), mutta niistä varas näkee päällepäin että niitä kannattaa varastaa, on esim luottoraja minimissään 5000 e.

      aina kannattaa ollla ainakin 2 korttia, jos osaat hankkia ilmaiset, mutta minulla ei ole koskaan käynyt niin että olisin toista kortia tarvinut, rahaa olen tarvinnut sitä on 50 20 2 10 e

      ulkomaille tietysti 2-3, erilliskorttia.

      • Danskebank

        Kannattaa muistaa, että suomalainen talletussuoja koskee vain suomalaisia pankkeja. Suomessa toimivan ulkomaisen pankin sivuliikkeen talletukset kuuluvat emopankin kotivaltion talletussuojaan.


      • Kortilla käy

        Luottorajan voi muuttaa,tosin se maksaa joissakin pankeissa.Ainakin S-pankin debit muutos maksaa.


    • valteee..

      mulla on kaikki rahnat kotona ja kun tilille tulee niin nostan poijjeeees..

      • Rosmo-Roope

        Voisin tulla kahville :)


      • mesihiisi

        Turvallinen vaihtoehto


    • Oletko idijootti tai muuten vaan aivopesty ? Luonto ei ole mikään börs taikka asuntolainapankki? Sijoita palkkasi johonkin muuhun järkevämpään?

    • monijumalaisuus

      on myös ollut suosittua ihmisten keskuudessa.

    • --------

      On itselläkin s-pankissa tili, kuitenkaan tavalliselle taunolle ei ole hyötyä että monessa pankissa tili.
      Varmuuden vuoksi pöytälaatikkoon....?

      • Kaksi pankkia voi olla liioiteltua, mutta S-pankissa voi avata uuden tilin ja ottaa siihen debit-kortin maksutta. Oma tili voi olla kätevä esimerkiksi verkko-ostoksissa kortilla.


      • Kortilla käy
        okaro kirjoitti:

        Kaksi pankkia voi olla liioiteltua, mutta S-pankissa voi avata uuden tilin ja ottaa siihen debit-kortin maksutta. Oma tili voi olla kätevä esimerkiksi verkko-ostoksissa kortilla.

        Korttia tarvitaan myös välillä kun kirjaudutaan johonkin.Eli tunnistautumiseen eri paikkoihin.


    • Viisain neuvoja

      Sukanvarsi on nykyään niitä parempi kätköpaikka, koska pankit maksavat suunnilleen vain 0-korkoa ja velottavat kuukausimaksuja. Ja sitäpaitsi, miksi lihottaisit sellaisia yhteiskunnan parasiitteja, kuten Björn Wahlroos?

      Kaikkein viisainta on sijoittaa rahat taivaan tiliin eli antaa ne köyhille ja lähteä seuraamaan Adonai Yeshuaa! Hän on luvannut satakertaisen (100X) tuoton pääomallesi ja iankaikkisen elämän täältä ajasta pois siirryttyäsi!

      • exceli-vexceli

        Wau, miten hauskat kommentit/ neuvot. Yhteiskunnan parasiitti Nalle Wahlroos: täydellinen luonnehdinta. :D Eikä tuossa sijoitusneuvossa "taivaan tiliin" ole nokan koputtamista. Neuvosi ovat aivan parhaita. :)) Valitettavan harvalla meistä vain on kanttia ryhtyä niitä noudattamaan :-(


      • Viisain neuvoja
        exceli-vexceli kirjoitti:

        Wau, miten hauskat kommentit/ neuvot. Yhteiskunnan parasiitti Nalle Wahlroos: täydellinen luonnehdinta. :D Eikä tuossa sijoitusneuvossa "taivaan tiliin" ole nokan koputtamista. Neuvosi ovat aivan parhaita. :)) Valitettavan harvalla meistä vain on kanttia ryhtyä niitä noudattamaan :-(

        Asiaa kirjoitit :)

        Jos emme kiipeä latvasta puuhun, vaan pikku hiljaa tyveä pitkin, niin lopulta eräiden vaiheiden kautta, kuten koettelemalla ensin Korkeinta kymmenykset maksamalla ja sitten vapaaehtoisia uhreja Hänen työhönsä lahjoittaen. Pian huomaamme yliluonnollisten taloudellisten siunausten tulevan elämäämme, mutta mistä? No taivaastahan tietysti!

        Lopulta sitten uskallamme sijoittaa myös kaiken ylimääräisen omaisuutemme taivaan tiliin ja huomata, miten enkelit siellä ratkeavat välittömästi riemuun ja pistävät niin suuret juhlat pystyyn, että kaiku kiirii ihan tänne Kuoleman varjon laaksoon asti!

        Adonai Yeshua antoi sen haasteen meille seuraavissa jakeissa: Mark. 10:23-31

        "10:23 Silloin Yeshua katsoi ympärilleen ja sanoi opetuslapsillensa: "Kuinka vaikea onkaan niiden, joilla on tavaraa, päästä Elohimin kuningaskuntaan!"
        10:24 Niin opetuslapset hämmästyivät hänen sanoistaan. Mutta Yeshua rupesi taas puhumaan ja sanoi heille: "Lapset, kuinka vaikea onkaan niiden, jotka luottavat tavaraansa, päästä Elohimin kuningaskuntaan!
        10:25 Helpompi on kamelin käydä neulansilmän läpi kuin rikkaan päästä Jumalan valtakuntaan."
        10:26 Niin he hämmästyivät yhä enemmän ja sanoivat toisillensa: "Kuka sitten voi pelastua?"
        10:27 Yeshua katsoi heihin ja sanoi: "Ihmisille se on mahdotonta, mutta ei Jumalalle; sillä Jumalalle on kaikki mahdollista."
        10:28 Niin Pietari rupesi puhumaan sanoen hänelle: "Katso, me olemme luopuneet kaikesta ja seuranneet sinua."
        10:29 Yeshua sanoi: "Totisesti minä sanon teille: ei ole ketään, joka minun tähteni ja evankeliumin tähden on luopunut talosta tai veljistä tai sisarista tai äidistä tai isästä tai lapsista tai pelloista,
        10:30 ja joka ei saisi satakertaisesti: nyt tässä ajassa taloja ja veljiä ja sisaria ja äitejä ja lapsia ja peltoja, vainojen keskellä, ja tulevassa maailmassa iankaikkista elämää.
        10:31 Mutta monet ensimmäiset tulevat viimeisiksi ja viimeiset ensimmäisiksi."

        Olen koetellut ja havainnut, ettei Adonai Yeshua valehdellut tuossakaan, vaan asia on just' presis noin! HalleluYah!


    • hurmos1

      Pidäskö sitten niitä kahta muuta tiliä tyhjänä?

      • www12,

        minulla on joka tilillä 200 €, saa sitten käteistä helpolla jos joskus tarttee, kaupasta tai pankista, ei ole kyllä tarvinnut


    • sijoita ja hallitse

      ei rahoja kannata makuuttaa tilillä. Sijoita niistä suurin osa ja pidä tilillä vain muutaman tuhannen käteisvaranto. Normikansalainen pärjää ihan hyvin vaikka 5000 euron tilisaldolla jos on säännölliset tulot.

      • juuri näin

        Järkevin vastaus koko ketjussa.


      • osta ja myy

        "sijoita ja hallitse"

        minä ainakaan en osaa jatkuvasti sijoittaa,
        ostin Nokiaa kesällä kun perssakin osti, myin kaikki pois vuodenvaihteessa,
        oli hyvä kun oli useampi tili valmiina kun suomessa on niin pieni talletussuoja.

        koskaan en ole pitänyt osakkeissa kahtakaan vuotta vaikka on sijoiteltu 1997 vuodesta alkaen.


    • KALLE KELLO

      Hehheh. Olipas juttu. Sen kun hajautat, mutta mitään et voita. Pankki kun pankki, samanlaisia laillistettuja rosvoja ne on. Maksat sitten kaiken tuplana, palvelumaksut ym. Vaikka se toinen pankki lupaisi sinulle ummet ja lammet, niin älä mene halpaan. Kun kuherruskuukausi on ohi, niin sitten alkaa ilmoitusluonteisesti tulemaan lippua ja lappua kotiin "nostamme yleistä hintatasoa vastaavasti läpä läpä....". Mieti nyt kuitenkin vielä tuota hajautusta. Kaikkein parasta ja halvinta olisi pistää suoraan ja kirjaimellisesti sukan varteen. Pankit rosvoavat täysi luvan (laillisesti) kaiken mitä irti saavat. Itse maksat laskusi, otat rahat seinästä jne.. Millähän hiton perusteella asiakkailta veloitetaan palvelumaksu, kun asiakas tekee kaiken itse.

      • Pankkiiri

        Onhan se aina mukava nähdä kun ihmiset, joilla ei ole pankkitoiminnasta tai yleensäkään talouden toiminnasta minkäänlaista käryä mussuttavat turhasta. Laittakaa ihmeessä rahanne "sukanvarteen", jos pitää esimerkiksi tuhatta euroa jossain patjassa piilossa kymmenen vuotta sen ostovoima on jo inflaation vuoksi tippunut aika paljon. Kun pankkiin tehdään talletus pankki laittaa rahan takaisin markkinoille ja ruokkii tällä talouskasvua, josta sinä "riskistäsi" saat pientä korkoa tavallisella talletustilillä joka kattaa juuri ja juuri inflaation. Onneksi juuri kaltaisiasi ihmisiä on tällä pallolla todella paljon, on meille muille sitten hieman helpompi rikastua.


      • KALLE KELLO
        Pankkiiri kirjoitti:

        Onhan se aina mukava nähdä kun ihmiset, joilla ei ole pankkitoiminnasta tai yleensäkään talouden toiminnasta minkäänlaista käryä mussuttavat turhasta. Laittakaa ihmeessä rahanne "sukanvarteen", jos pitää esimerkiksi tuhatta euroa jossain patjassa piilossa kymmenen vuotta sen ostovoima on jo inflaation vuoksi tippunut aika paljon. Kun pankkiin tehdään talletus pankki laittaa rahan takaisin markkinoille ja ruokkii tällä talouskasvua, josta sinä "riskistäsi" saat pientä korkoa tavallisella talletustilillä joka kattaa juuri ja juuri inflaation. Onneksi juuri kaltaisiasi ihmisiä on tällä pallolla todella paljon, on meille muille sitten hieman helpompi rikastua.

        Arvoisa "pankkiiri". Tottahan se on, että pankit pistää asiakkaiden rahat kiertoon. Osakkeita sieltä, osakkeita täältä ja hurlumhei!! Kuten eläkeyhtiötkin. Mitä on jäljellä?? Kaikki menee kun kankkulan kaivoon. Sitä paitsi, tämän päivän pankit ovat tyystin unohtaneet ASIAKASPALVELUN. Mene jonottamaan 2-3 tunniksi pankkiin, kun pitää OIKEASTI asioida siellä pankissa, eikä pelkän seinä kanssa. KAIKKI tuo on OMASTA TYÖAJASTA POIS. Kuka haluaa maksaa tyhjästä? Sinä varmaan pankkiirina tai pankkineitona saat omasi pois tuplasti ja halvat lainat etkä missään nimessä likaa omaa pesää. Pankit on laillistettuja rosvoja, sen tietää jokaikinen asiakas. Sukanvarsi on kaikista paras. Ehkä se tulee takaisin uudella muotoa.


      • Kortilla käy
        Pankkiiri kirjoitti:

        Onhan se aina mukava nähdä kun ihmiset, joilla ei ole pankkitoiminnasta tai yleensäkään talouden toiminnasta minkäänlaista käryä mussuttavat turhasta. Laittakaa ihmeessä rahanne "sukanvarteen", jos pitää esimerkiksi tuhatta euroa jossain patjassa piilossa kymmenen vuotta sen ostovoima on jo inflaation vuoksi tippunut aika paljon. Kun pankkiin tehdään talletus pankki laittaa rahan takaisin markkinoille ja ruokkii tällä talouskasvua, josta sinä "riskistäsi" saat pientä korkoa tavallisella talletustilillä joka kattaa juuri ja juuri inflaation. Onneksi juuri kaltaisiasi ihmisiä on tällä pallolla todella paljon, on meille muille sitten hieman helpompi rikastua.

        Ei muuten kata,inflaatio on suurempi kuin yleinen 0,1% korko! Tietysti siitä pois verottajan 30% eli todellinen onkin vain 0,07%korko. Eli persnettoo mennään koko ajan. Sama missä ne rahat on,itselle siitä ei mitään hyötyä tule.
        Markkinat eli firmat jakaa ne osinkoina sijoittajille,jopa firman tuottoa enemmän kuten ollut joillain firmoilla.


    • ntydj678

      Itselläni on kaksi tiliä samassa pankissa vähän toisesta syystä. Ensimmäinen tili on normaali käyttötili mihin on pankkikortti ja mihin tulee palkka. Toinen on tili mihin ei ole pankkikorttia ja voin vain nettipankista siirtää sinne rahaa sekä sieltä pois. Syy siihen on että tilipäivänä laskujen jälkeen siirrän suurimman osan rahoista sinne jotta jos kortti häviää tai vastaavaa niin ei voi varas viedä kaikkia rahoja. Siirrän sieltä sitten nettipankin kautta normaalille tilille sen verran kuin arvioin tarvitsevani päivittäin pari kertaa viikossa.

      • :))

        kuulostaa hieman vainoharhaiselta.


      • Toimelias nuukaneiti

        Erittäin hyvä systeemi.Aivan samanlainen tilimuoto minullakin .
        On toimiva ,eikä rosvot pystyisi paljon hyötymään ,jos onnistuisivat maksukortin nappaamaan.
        Käyttötilillä kannattaa pitää vain päivittäisten raha-asioiden hoitoon tarvittava määrä
        rahaa.


      • Kalliit oppirahat
        :)) kirjoitti:

        kuulostaa hieman vainoharhaiselta.

        Ei ole vainoharhaista vaan tosi viisasta! Se tili, johon käy kortit pitäisi olla suojattu juuri noin kuin yllämainittu tekee.
        Sama asia jos palkka tai eläke tulee sellaiselle tilille, jonne ei ole mitään kortteja ja sieltä sitten siirtää tarvittavan rahamäärän toiselle tilille minne on kortit.

        Ystävältäni vietiin 35000Eur kun tilille oli kortti. Ja tämä ei ole mikään vitsi vaan totista totta. Rahoja ei saatu takaisin.
        Nykyäikana vielä kun matkustetaan tämän pitäisi olla normaali varo toimenpide kaikilla.
        Kortit on liian helppo kopioida tai kähveltää. Itseltäni vietiin 6000Eur ja sen opin myötä perustin kaksi tiliä, joista yksi on niin ettei sinne pääse edes nettipankin kautta. Pitää fyysisesti mennä pankkiin nostamaan rahaa, jos haluaa sitä vararahastoa käyttää. Nettipankistakin on viety rahaa. Siksi tällainen suojaamiskeino vielä.
        Turvarajat kannattaa myös pitää tarpeeksi pienenä. Visassa ei ole kuitenkaan luottopuolella turvaraja toiminnassa valitettavasti. Mastercardissa turvaraja toimii sekä pankki että luottopuolella.


      • alu4

        Tosi hyvä systeemi! Mulla itsellänikin on tuollainen


      • iisi livin

        helpompaa on laittaa korteilleen ankarat nosto/käyttörajat. Jos aikoo nostaa enemmän niin sitä varten voi tilapäisesti nostaa rajoitusta.


      • Kaksi tiliä
        Kalliit oppirahat kirjoitti:

        Ei ole vainoharhaista vaan tosi viisasta! Se tili, johon käy kortit pitäisi olla suojattu juuri noin kuin yllämainittu tekee.
        Sama asia jos palkka tai eläke tulee sellaiselle tilille, jonne ei ole mitään kortteja ja sieltä sitten siirtää tarvittavan rahamäärän toiselle tilille minne on kortit.

        Ystävältäni vietiin 35000Eur kun tilille oli kortti. Ja tämä ei ole mikään vitsi vaan totista totta. Rahoja ei saatu takaisin.
        Nykyäikana vielä kun matkustetaan tämän pitäisi olla normaali varo toimenpide kaikilla.
        Kortit on liian helppo kopioida tai kähveltää. Itseltäni vietiin 6000Eur ja sen opin myötä perustin kaksi tiliä, joista yksi on niin ettei sinne pääse edes nettipankin kautta. Pitää fyysisesti mennä pankkiin nostamaan rahaa, jos haluaa sitä vararahastoa käyttää. Nettipankistakin on viety rahaa. Siksi tällainen suojaamiskeino vielä.
        Turvarajat kannattaa myös pitää tarpeeksi pienenä. Visassa ei ole kuitenkaan luottopuolella turvaraja toiminnassa valitettavasti. Mastercardissa turvaraja toimii sekä pankki että luottopuolella.

        Minä käytän myös tuota kahden tilin systeemiä jossa vain käyttötilille on pankkikortti. Sain tähän tehokkaan opin kantapään kautta kun kerran vietiin lompakko Tallinnassa. Onneksi huomasin sen nopeasti ja sain kortin kuoletettua puhelimitse niin rahat säilyi tilillä. Sen jälkeen olen pitänyt kortillisella tilillä vain kohtuusummia ja "ylijäämän" siirrän kortittomalle tilille. Molemmat tilit ovat S-Pankissa eikä siis aiheuta mitään kuluja, päinvastoin osuuspääomasta tuli juuri korko tilille.


      • Haittaa vain itseä
        iisi livin kirjoitti:

        helpompaa on laittaa korteilleen ankarat nosto/käyttörajat. Jos aikoo nostaa enemmän niin sitä varten voi tilapäisesti nostaa rajoitusta.

        Vielä nykyisinkin käytetään "mankelia" jolloin nostorajat eivät toimi. Samoin ulkomailla ja paikoissa missä ei ole on-line yhteyttä, korttia pystyy käyttämään yli nostorajan kunhan ostos on riittävän pieni kerrallaan. Rosmohan ei tarjoa korttia pankkiautomaattiin ellei ole saanut käsiinsä myös tunnuslukuja.


      • Kortilla käy
        Kalliit oppirahat kirjoitti:

        Ei ole vainoharhaista vaan tosi viisasta! Se tili, johon käy kortit pitäisi olla suojattu juuri noin kuin yllämainittu tekee.
        Sama asia jos palkka tai eläke tulee sellaiselle tilille, jonne ei ole mitään kortteja ja sieltä sitten siirtää tarvittavan rahamäärän toiselle tilille minne on kortit.

        Ystävältäni vietiin 35000Eur kun tilille oli kortti. Ja tämä ei ole mikään vitsi vaan totista totta. Rahoja ei saatu takaisin.
        Nykyäikana vielä kun matkustetaan tämän pitäisi olla normaali varo toimenpide kaikilla.
        Kortit on liian helppo kopioida tai kähveltää. Itseltäni vietiin 6000Eur ja sen opin myötä perustin kaksi tiliä, joista yksi on niin ettei sinne pääse edes nettipankin kautta. Pitää fyysisesti mennä pankkiin nostamaan rahaa, jos haluaa sitä vararahastoa käyttää. Nettipankistakin on viety rahaa. Siksi tällainen suojaamiskeino vielä.
        Turvarajat kannattaa myös pitää tarpeeksi pienenä. Visassa ei ole kuitenkaan luottopuolella turvaraja toiminnassa valitettavasti. Mastercardissa turvaraja toimii sekä pankki että luottopuolella.

        Tiedoksi,Visassa saa myös asetettua rajat molemmille puolille.Visa jopa testattu kaupassa osa maksusta pakko maksaa debit puolella koska raja greditillä vastassa.


    • Osta saman tien kaksi autoa, niin pääset toisella töihin kun toinen on huollossa. Ja kahdet kalsarit, ettei tarvi kulkea ilman jos toiset on pesussa. Kannattaa myös tehdä ostokset kahdesta eri kaupasta, niin saa edes toiset bonukset, jos toinen kauppa menee nurin.
      Itse pidän rahat sukanvarressa ja yhden pankin tilillä vain juuri sen verran, kuin laskujen maksamiseen tarvitaan. Käteisellä pärjää aina, eikä tarvi huolehtia siitä että joku varastaisi tuuman paksuisen korttinipun.

      • :))

        murtovaras kiittää.


      • Mitäpä turhia

        Jos on tyhjätasku ja tili on tyhjä aina palkka/avustuspäivään mennessä, ei tarvitse toista tiliä koska se olisi aina tyhjä.


    • trolli mikä trolli

      trolli (kysymys ei sovi Suomen olosuhteisiin)

      • KALLE KELLO

        Trolli: Olet keksinyt uuden sanan, niinkö?


      • pohdiskelija4

        Ei ollut trolli, vaan kysymys ihmiseltä, joka ei ole talouselämään ja Suomen finanssiolosuhteisiin niin perehtynyt, että osaisi analysoida niihin liittyviä asioita itsekseen. Halusin vain kysellä kokemuksia, mitä hyötyä kahdesta tilistä voi olla. Miten se ei sovi Suomen olosuhteisiin?

        Voisit sinä trolli-kiljuja vaihtaa kristallipalloa, kun et selvästikään näe tekstin taakse riittävän tarkasti nykyisellä laitteellasi.

        Ihmetyttää muutenkin sinunlaisesi jotka "ilmiantavat" trolleja jotakuinkin joka palstalla joka ketjussa. Ette te tiedä, kuka sen tekstin on oikeasti kirjoittanut ja missä tarkoituksessa. Ja vaikkei tekstissä kuvattu tilanne olisikaan aito, niin voi se silti toimia pohdinnan sytykkeenä. Filosofistenkin kysymysten pohtimisessa käytetään usein kuvitteellisia tarinoita pohjana, ihan vain jotta saadaan jokin konteksti, esimerkkitilanne, jonka kautta miettiä asioiden eri puolia. Kenenkään ei ole pakko keskusteluun osallistua, jos pitää aloitusta trollina, jolla ei ole mitään merkitystä.


      • Ihan hyödyllistä
        pohdiskelija4 kirjoitti:

        Ei ollut trolli, vaan kysymys ihmiseltä, joka ei ole talouselämään ja Suomen finanssiolosuhteisiin niin perehtynyt, että osaisi analysoida niihin liittyviä asioita itsekseen. Halusin vain kysellä kokemuksia, mitä hyötyä kahdesta tilistä voi olla. Miten se ei sovi Suomen olosuhteisiin?

        Voisit sinä trolli-kiljuja vaihtaa kristallipalloa, kun et selvästikään näe tekstin taakse riittävän tarkasti nykyisellä laitteellasi.

        Ihmetyttää muutenkin sinunlaisesi jotka "ilmiantavat" trolleja jotakuinkin joka palstalla joka ketjussa. Ette te tiedä, kuka sen tekstin on oikeasti kirjoittanut ja missä tarkoituksessa. Ja vaikkei tekstissä kuvattu tilanne olisikaan aito, niin voi se silti toimia pohdinnan sytykkeenä. Filosofistenkin kysymysten pohtimisessa käytetään usein kuvitteellisia tarinoita pohjana, ihan vain jotta saadaan jokin konteksti, esimerkkitilanne, jonka kautta miettiä asioiden eri puolia. Kenenkään ei ole pakko keskusteluun osallistua, jos pitää aloitusta trollina, jolla ei ole mitään merkitystä.

        Kuten ketjussa on jo todettu, tuo pankkien kaatuminen voi olla aika teoreettinen tilanne Suoimessa. Mutta monihan on todennut että kaksi tiliä on hyödyksi muusta syystä, eihän munia kannata pitää yhdessä korissa. Vahinko on pienempi jos rosvo pääsee käsiksi vain toiseen tiliin.


    • tokkopa sentään

      Jos sulla olisi käteistä yli 100.000€:n talletussuojan verran, niin olisiko tämä se paikka mistä kysyisit neuvoa?

      • rrrttyy

        Minulla on. Voisin silti kysyä neuvoa täältä.


    • Analyytikko1

      Hei,

      Lähtökohtaisesti, jos haluat jakaa rahat kahteen eri pankkiin, niin varvimmat Suomessa toimivat pankit tällä hetkellä ovat Nordea ja OP-Pohjola. Näillä pankeilla on suuret luottotappiopuskurit. Molemmat pankit ovat tehneet tänä vuonna kaikkien aikojen parhaat tulokset ja molemmissa pankeissa kuluja leikataan jatkuvasti.

      Rahojen pitäminen tilillä ei kuitenkaan ole järkevää, koska korot ovat niin matalat. Jos haluat rahoille tuottoa sijoita rahat hajautetusti osakkeisiin. Vaihtoehtoisesti kannattaa sijoittaa rahat kultaan.

      • osakkeisiin

        Mitä osakkeita suosittelet?


    • @humpappaa

      Kannattaa myös pitää mielessä sellainen asia, että jos on puolison kanssa vain yksi ainoa pankkitili, niin sitten kun jompi kumpi kuolee, niin yleensä tili jäädytetään samantien. Silloin joutuu erikseen anomaan, että saa nostaa tililtä rahaa normaalikuluja varten. Kuolinpesänhän pitäisi olla koskematon perunkirjoitukseen saakka. Senkin takia on erittäin hyvä, että vaikka olisi yhteinen pankkitili, niin kummallakin on silti omat henkilökohtaiset tilit hätätilanteita varten.

      Itselläni on kolme tiliä: Nordeassa, Aktiassa ja S-pankissa. S-pankkiin kertyy bonukset, Aktiaan talletan säästötilille rahaa ja Nordea toimii normaalina käyttelytilinä ja siltä tililtä veloitetaan esim. asuntolainan lyhennykset. Nettipankkitunnukset on vain Nordeaan ja S-pankkin. Aktiaan en ole halunnut tunnuksia juuri sen takia, ettei tule käytettyä tiliä ja jotta rahat pysyvät siellä turvassa.

      Kannattaa muuten huomata, että myös käteisenä kannattaa pitää jonkun verran rahaa esim. lakkotilanteen, pankkiin tehdyn tietoturvahyökkäyksen tms. takia. Itselläni on vain noin 1000 euroa käteisenä. Isompaa summaa ei kannata pitää esim. varkauden tai tulipaloriskin takia.

    • pääkassan täti

      Justjoo!
      Antaisit sitten ihan suosiolla rahasi toisesta pankista vietäväksi , tavalla tai toisella. ??
      Missä sinun järkesi tai kirjoituskykysi on?
      Annoit oudon kuvan suhteestasi omaisuuteesi, jos sitä todellisuudessa on ripotella useaan pankkiin.
      Laita rahasi säästötilille ihan tavalliselle säästötilille ja pidä käyttiksellä vain vähän rahaa, niin ettei tule suuri tappioita , jos korttisi varastetaan.
      Johan sotkeudut korttiesi kanssa, jos niitä on monia.
      Pankki on vastuussa "kaatumisestaan", siis sen ainakin pitäisi korvata säästöt, jotka on ottanut talletettavakseen.
      Pysyttele yhden pankin asiakkaana.

      • iytiuu

        "Pysyttele yhden pankin asiakkaana."

        Miksi?

        Minulla on Nordeassa ns. tavallinen tili, johon tulee palkka ja josta lähtee suurin osa laskuista, ja lisäksi joitakin rahastosijoituksia. S-pankissa on ruokatili, koska useimmiten asioin S-kaupassa. Ja pääosan sijoitusasioista hoidan Nordnetissa.

        Miksi ihmeessä minun pitäisi keskittää kaikki asiani Nordeaan, joka on noista kolmesta ainut ns. täyden palvelun talo? Paitsi tietysti siitä syystä, että samalla tukisin osingonmaksua itselleni...


      • pohdiskelija4

        Ei tarvitse ruveta heti mollaamaan järkeä tai kirjoituskykyä, jos joku haluaa kysellä tavallisilta ihmisiltä neuvoa itselleen uudessa asiassa. Eikä minulla ole omaisuutta ripotella kovinkaan moneen paikkaan, juuri pienen omaisuuden vuoksi haluan suojata edes osan siitä niin hyvin kuin voin. Ainahan voi joutua ryöstetyksi tai muuta vastaavaa sattua kohdalle, jolloin yhden tilin ja kortin ihminen voi joutua elämään monta päivää tyhjän päällä, ellei ole rahaa muualla jemmassa. Jos vaikka lompakko viedään, ei ilman papereita pankistakaan saa nostettua rahaa, jos sitä sillä yhdellä tilillä enää sattuisi olemaan. Asioiden selvittely ja uusien korttien ja henkilöpapereiden hankinta ei yleensä onnistu muutamassa tunnissa. Lähipiirissä on tästä kokemusta. En ole mitään rahoja kellekään luovuttamassa, yritän vain varautua pahaan päivään. Siis todella, todella pahaan päivään.

        Säästötileissä on se ongelma, ettei niitä rahoja voi sieltä noin vain nostella, jos tarve yllättää.


      • KALLE KELLO

        ..sanoo danskebankin täti


    • Juupassaapas

      Mulla rahat on kummassakin saappaissa eikä katoa.

    • Androx

      Mä käytän kahta tiliä ihan vaa et pysyy talous balanssissa. Toiselle tilille menee palkat mistä maksan laskut ja lainat ja toiselle siirrän itselle käyttörahaa ruokaa, bensaa ym. peruskuluihin. Näin ei ainakaa tule ongelmaa etteikö laskuihi olis jemmassa aina rahnua :)

    • huhhuh

      täällä on vaan rikasta porukkaa. Köyhän rahat ei riitä edes yhteen pankkiin...

      • Uusrikastunut

        Jokainen on nyky-Suomessa juuri niin köyhä tai rikas kuin itse haluaa ! MInäkin nuorempana rälläsin kaikki rahani ja elin kädestä suuhun. Sitten kolmekymppisenä heräsin ja aloin säästää ja sijoittaa ja reilussa 20: ssä vuodessa olen jo saanut muutaman sata tuhatta kasaan. Alkupääoman keräämisessä vaaditaan vaan pitkäjänteisyyttä ja uskoa tulevaisuuteen. Jos jokainen menee itseensä, niin ei niin köyhää olekaan ettei saisi joka kuukausi vaikka satasta säästöön. Se on vuodessa 1200 ja 10 : ssä vuodessa 12.000 ja 20:ssä vuodessa 24.000... korot päälle. Minä tosin sijoitin heti noin viivikertaisen summan ja sitä olen aika nopeassa tahdissa kasvattanut. Mutta- aloita satasesta... se opettaa säästämistä ja tutki ja opiskele koko ajan sijoittamisesta, niin tiedät !


      • fthfjyj
        Uusrikastunut kirjoitti:

        Jokainen on nyky-Suomessa juuri niin köyhä tai rikas kuin itse haluaa ! MInäkin nuorempana rälläsin kaikki rahani ja elin kädestä suuhun. Sitten kolmekymppisenä heräsin ja aloin säästää ja sijoittaa ja reilussa 20: ssä vuodessa olen jo saanut muutaman sata tuhatta kasaan. Alkupääoman keräämisessä vaaditaan vaan pitkäjänteisyyttä ja uskoa tulevaisuuteen. Jos jokainen menee itseensä, niin ei niin köyhää olekaan ettei saisi joka kuukausi vaikka satasta säästöön. Se on vuodessa 1200 ja 10 : ssä vuodessa 12.000 ja 20:ssä vuodessa 24.000... korot päälle. Minä tosin sijoitin heti noin viivikertaisen summan ja sitä olen aika nopeassa tahdissa kasvattanut. Mutta- aloita satasesta... se opettaa säästämistä ja tutki ja opiskele koko ajan sijoittamisesta, niin tiedät !

        Entä jos tienaa kuussa noin 400 euroa, josta puolet menee vuokraan? Säästäpä siitä satanen ja sano, ettei tunnu missään.

        t. ilman opintolainaa elävä opiskelija, jo 6 vuotta tätä takana

        PS: Ja joo, aina voisi mennä töihin, mutta jos ei resurssit riitä yhtäaikaiseen työhön ja päätoimiseen opiskeluun, niin en vain rahan takia haluaisi ajaa itseäni mielenterveyseläkkeelle ennen kuin työura edes kunnolla alkaa. Laina ei todellakaan houkuta, koska rahaa sen maksamiseen ei välttämättä koskaan tule. Sellaista on elämä nykyään, ettei korkeakaan tutkinto takaa toimeentuloa, jolla lainan saisi parissa vuodessa maksettua. Myöskään periaatteen takia en halua elää lainalla.


      • Uusrikastunut
        fthfjyj kirjoitti:

        Entä jos tienaa kuussa noin 400 euroa, josta puolet menee vuokraan? Säästäpä siitä satanen ja sano, ettei tunnu missään.

        t. ilman opintolainaa elävä opiskelija, jo 6 vuotta tätä takana

        PS: Ja joo, aina voisi mennä töihin, mutta jos ei resurssit riitä yhtäaikaiseen työhön ja päätoimiseen opiskeluun, niin en vain rahan takia haluaisi ajaa itseäni mielenterveyseläkkeelle ennen kuin työura edes kunnolla alkaa. Laina ei todellakaan houkuta, koska rahaa sen maksamiseen ei välttämättä koskaan tule. Sellaista on elämä nykyään, ettei korkeakaan tutkinto takaa toimeentuloa, jolla lainan saisi parissa vuodessa maksettua. Myöskään periaatteen takia en halua elää lainalla.

        Aika saamaton olet, jos et todellakaan pysty tienaamaan tuon 400 euron lisäksi mitään! Ihan selvästi tyydyt siihen mitä sinulla on, ja sillä hyvä. Suomi on siitä hieno yhteiskunta, että täällä yritteliäs pystyy itse määräämään paljonko haluaa tienata! Näin on muuten Jenkkilässäkin, mutta onneksi Suomessa on parempi sosiaaliturva. Jos sinä fthfyj tyydyt tuohon 400 euroon kuukaudessa, niin se on täysin sinun oma valintasi. Ja- todennäköisesti ruikutat koko ikäsi huonoja tulojasi, kun ikätoverisi pohtivat mihin kohteisiin rahojansa sijoittaisivat tuottoisimmin. Rahan teko Suomessa on aika helppoa, vaatii vaan rohkeutta , määrätietoisuutta ja halua menestyä. Ne, jotka eivät halua / jaksa - jäävät luuserisakkiin. Yhä enemmän yhteiskunta jakautuu kahtia. Toiset tyytyvät siihen, että yhteiskunta pitää heidät hengissä juuri ja juuri, toiset taas eivät tyydy sellaiseen elämään vaan haluavat määrätä itse elämästään ja elämän laadustaan! Näin se vaan menee...


      • Androx

        Ei rikasta mut velkaa kahtee pankkii :-/


      • Ainakin yksi

        Kyllä köyhälläkin rahat riittää ainakin yhteen pankkiin. Kela ja sossu maksaa avustukset pankkitilille joten sellainen on oltava.


    • käteinen on pop

      suosittelen käteistä :D aina laskujenmaksun jälkeen tili tyhjäks :D

    • Uusrikastunut

      Ei hassumpi idea!
      Itselläni on tilejä kolmessakin eri pankissa ja silloin voi kilpailuttaa näitä pankkeja mukavasti. Itselläni on sijoituksia näissä pankeissa yhteensä muutama sata tuhatta, joka on jo sellainen raha,että sillä on jotain merkitystä pankkienkin kannalta, joskin vielä 100.000 euroakin on tänä päivänä aika pikku raha pankeille !
      Jos sinulla on esim vain muutama tuhat säästettävää, niin sitä on turha hajauttaa kahteen pankkiin. Mieti siinä tapauksessa vaikka sijoittamista kultaan ! Se on ainakin varma sijoitus ja voit piilottaa sen minne haluat ! Käyttötileillä ei kannata makuuttaa rahoja lainkaan, ne eivät tuota siellä mitään. Minulla ei ole käyttötileilä kun muutama tuhat ja se riittää päivittäisiin ostoksiin. Muut ovat tuottavammilla tileillä. Raha poikii aina lisää rahaa, kun osaa sijpoittaa !

    • JIHAD!

      Mitä useampi tili, sitä todennäköisemmin johonkin niistä murtaudutaan.

    • säästäjä

      Samaaolen harkinnut. Nordean tililläni on juuri nyt 6 eeroa ja34 senttiä. Mikä olisi se hyvä toinen pankki?

      • toinen säästäjä

        ei kannata lannistua, itsekin olin kymmenisen vuotta sitten ihan persaukinen, tili oli jatkuvasti miinuksella ja pankki uhkaili kortin sulkemisella, tai no itse asiassa kaksi pankkia sulkikin korttini ja jos sain rahaa tilille, se piti hakea konttorista, vaikeaa oli. Pahimmillaan rahat eivät riittäneet edes ranskanleipään vaan piti taikoa puuttuvat sentit kaapin perältä löytyneistä palautuspulloista ... sitten löysin duunipaikan ja kaikesta tästä kokemastani sisuuntuneena aloin säästää varsin aggressiivisesti. Ymmärrän hyvin vanhoja ihmisiä jotka ovat kokeneet pula-ajan, he elävät vieläkin todella nuukasti vaikka tarvetta ei olisi. Minun oma pula-aikani jätti myös pysyvät jäljet... joka kuukausi minulta jää säästöön 200-500€, ja kun lopulta tilillä oli 23000€ niin aloin funtsailla onko järkeä makuuttaa niitä pankissa, ja päätin ruveta ostelemaan osakkeita. Nyt olen saanut vähän reilussa vuodessa osinkoa näistä osakkeista jotain 1200€ verojen jälkeen. 1200 on tänä päivänä minulle vain mukava lisä ja vähän kuin harrastuksen tuomaa sivutuloa, mutta jos olisin 10v sitten saanut tuollaisen summan olisin varmaan laulanut Hoosiannaa tai kiipeillyt seinillä onnesta :D näin se rahan arvokin muuttuu omissa silmissä, kun sitä ensin ei ole ja kun sitä sitten on.


    • 6+5

      jep kyl se niin on et jos tälläsel linjal asiaa edes pohditaan ni käteinen on parasvaihtoehto ei pankkiin voi luottaa jollei luota valtioon joka noita pankkeja manipuloi toinen juttu sitte onkin kun yrittävät koko käteistä pois liikenteestä niin aika monopoliksi muuttuu ja mahdollinen leikkaus tulee helpottumaan heille

      • xDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

        pimpeli pom känni hehheheee


    • peräkylän mummo

      ihan turhaa koska meillä Katainen ja Urpilainen jotka pitää meidän suomalaisten rahoista hyvää huolta,huoli pois!

    • tinttarrrella

      En ota kantaa onko fiksua vai ei pitää tilejä eri pankeissa, mutta ihan kätevää kyllä pitää esim. kahta eri tiliä vaikka saman pankin sisällä. Itselläni näitä on kolme: päätili johon tulee palkka, kakkostili johon siirrän käyttörahaa, ja kolmas on säästötili. Kahteen ensimmäiseen on nettipankkitunnukset, kolmanteen ei. Säästötiliin jos on tarve kajota, niin pittää käyä asioimassa pankissa paikanpäällä.

      Jonkun mielestä ehkä kovin monimutkaista ja hankalaa, ehkä turhakin, mutta itselläni tämä systeemi toimii paremmin kuin hyvin. Kuukausipalkkalaisena on helppoa tehdä suoraveloitukset tilien välille, niin eipä senkään takia tarvitse säheltää siirtojen yms. kanssa. Pysyy ajantasalla omasta rahankäytöstään, ja jos nyt jostain syystä joku tyhjentäisi varastamalla yhden tilin, niin jää ainakin se toinen johon turvautua (kakkostilille on luottokortti). Viimeisenä ainakin sitten se säästötili, johon kukaan muu ei pääse käsiksi kuin minä itse.

    • ässään ilmaiseksi

      Normipankin lisäksi voi avata tilin vaikka S-pankkiin. Se ei toistaiseksi velota mitään tilinhoito- tai kuukausimaksuja.

      Juup, huomasin tässä samalla ketjua selatessa, että ässää onkin moni ehdottanut.

    • näin on

      Itselläni on tällä hetkellä kolme pankkia käytössä, OP, S-pankki ja Danske Bank, mutta käytän vain kahta ensimmäistä - koska danske bank on nini hankalakäyttöinen.

    • aunekoo

      Meillä on monta pankkitiliä: Nordea, S-Pankki. Tapiola, Danske Bank. S-Pankissa kaikki ilmaista, jopa Visa-kortti. Tapiolasta hyvät bonarit kun on keskitetty vakuutukset, palkkatilit yms.

    • S-bänkki
      • tuttua huttua

        kuinkas muuten, ensin haalitaan asiakkaita ja sitten aletaan veloittaa niitä.


    • Kyllä se minusta on järkevää, jos pankkipalveluiden kulut ovat talletusten suuruuteen ja mahdollisiin korkoihin nähden kohtuulliset. Tavallista palkkaa ei kannattane syytää sinne sun tänne.

      Minäkään en pidä mitään pankkikriisiä todennäköisenä, mutta pitikö sitä kukaan todennäköisenä 1990-luvun alussakaan? Ja kuitenkin koko Suomen talousjärjestelmä meinasi romahtaa. Joidenkin näkemysten mukaan poikkeustilan julistaminen oli enää päivistä kiinni, kaikkein hurjimpien juorujen mukaan vain tunneista.

      Me olemme täällä Suomessa tuudittautuneet uskoon, että sitä ei voi menettää, minkä kerran on saanut. Usko perustuu menneisiin, verrattain rauhallisiin vuosikymmeniin. Minusta ei kuitenkaan ole heikkohermoisuutta tai haihattelua pitää mielessään, että toisinkin voi olla tulevaisuudessa ja että ei ole tyhmää varautua siihen. Ei kai tässä tarvitse mistään äärimmäisen katastrofin pelosta olla kyse, vaan ihan arkijärkisestä parikynkymmenen vuoden takaisten kokemusten muistamisesta ja huomioinnista. Tiivistän näin: jos vaikkapa muutaman euron kuukausittaisilla kustannuksilla saat itsellesi turvallisuuden tunnetta, niin rahavarojen jakaminen pariin pankkiin ei ole hölmöä. Paljon typerämpäänkin ihmiset rahojaan syytävät.

    • Jos kokeilisit verkostomarkkinointia? Sulla olisi mahdollisuus luoda itsellesi varallisuutta ja sitte opettelet sijoittamaan sitä :)

      • verkosto rulaa

        Juu, ja muistat ostaa verkostomarkkinoijilta ensiksi jonkun Kijosyunakkin kirjoja, joissa kerrotaan miten rikastua! Sitten vaan pisnes pyörimään.


    • Suomi on tyhjä

      Kannattaa avata toinen tili ulkomaalaiseen pankkiin. Suomi on maailman epävarmimpia maita, koska maan omaisuus perustuu asuntokuplaan ja tekaistuihin eläkerahastoihin, joita todellisuudessa ei ole.

    • ÄläHajautaAlle20000€

      suomessa on talletusturva 20 000 €:hen asti, joten jos sen alle on säästöjä, niin EI KANNATA HAJAUTTAA, koska jos pankki kaatuu, niin vaaltio maksaa sulle takaisin ne säästöt, mutta JOS yli 30 000€, niin kannattaa, ieluiten opastan sinua kuitenkin sijoittamaan rahasi tuottavaan kohteeseen, kuten metsä/kulta/osakkeet/viina. Viina siksi, että sillä nousee verot kokoajan, ja ei pilaannu :)

      • ÄläHajautaAlle20000€

        ja jatkoksi: normaalilla pankkitilillä inflaatio syöahan arvoa enemmän kuin tilin korko on, joten SIJOITA!!!


    • reginarentona

      minulla on kolme pakkia...
      se pitkä ripanen antaa parhaat prosentit, tänään otin 40%:sta!

    • www.iigaspike.com

      Laadukkaimmat ptc-sivut mitä suomenkielellä löydät!

      Helpon rahan tienaamiseen vuosien kokemuksella!

      www.iigaspike.com

    • Csarja

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6629
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4283
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2700
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1588
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1084
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe