Miksi talot ei mene?

omakotitalomyyjä

Onko maailmantilanne saanut ihmiset täysin halvaantuneiksi kun näyttää siltä, että omakotitalot eivät vaan mene..?
Omalla alueella on oman talon lisäksi myynnissä 30 omakotitaloa, eikä yksikään ole mennyt kun olen seurannut talojen tilannetta jo parin kuukauden ajan.
Osa on tiputtanut hintoja, osa ei, mutta sillä ei näytä olleen merkitystä.
Eikö ihmiset nyt uskalla ostaa? Korothan olisi nyt alhaalla, mutta mitä sitten pelätään?

5

221

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hgii7uye

      Syvempää lamaa kohti mennään. Pankit korottaneet marginaaleja ja kiristäneet lainahanoja. Ei siihen muuta syytä tarvita.

      Tällä hetkellä ei mene edes halvemmat rivitalot kaupaksi, omakotitaloista puhumattakaan. Uutta ei tosiaankaan kannata ostaa ennen kuin vanha on myyty. Riski kahden asunnon loukkuun on nyt tosi suuri.

      • we5uy5e68r7irtyurti

        Jep jep. Ja pankeilla on lisäksi pieni "ässä hihassa" asunnon vaihtajille. Monilla asiakkailla vanha asunto on pankin kannalta tosi huonoilla lainaehdoilla. Kun uutta asuntoa vaihdetaan ja vanha laina maksetaan siis pois kun se myydään, niin pitää ottaa uusi laina uusilla ehdoilla. Pahimmillaan se tarkoittaa marginaalin nousua 0.4% -> 2.5%. Mitä järkeä siinä sitten on, jos ei aivan välttämätöntä ole vaihtaa asuntoa? Nyt asuntoja vaihtaa lähinnä velattomat perheet, mutta kuten monista uutisista olemme nähneet, niiden talousten määrä on häviävän pieni. Asuntokauppa on ihan jumissa kun etuovea seurailee. Samat kämpät kuukaudesta toiseen ja uutta pukkaa.


    • Lähiö riittäisi

      Nyt alkaa ylihinnoittelu purkautua. Harmi niille, jotka ovat alle kymmenen vuoden aikana ostanut kalliin uudisasunnon tai muuten ylihinnoitetun. Ei kannata myydä, kun arvo ei juurikaan ole noussut ja lainaoista on maksettu enimmäkseen korkoa, olkoon se sitten omaa tai yhtiölainaa.

      Ihmettelen vaan kuka pystyy ostamaan uusia asuntoja, joiden hinnat hipovat taivaita, varsinkin jos niissä on ns. poismaksettava vuokratontti.

      Tässä suossa itsekin tarvotaan. Haluttaisiin uusi kerrostaloasunto toiselta paikkakunnalta, mutta muutaman vuoden vanha paritalo ei mene kaupaksi kuin alle hankintahinnan, joka aikoinaan oli edullisemmasta päästä vastaavia asuntoja.

      Kyllä olisi korkea aika alkaa rajoittaa niin tonttihintoja kuin rakentamiskustannuksia. Ei kaikki halua Kalasatamaan miljoonkämppiin tuulen tuivertamaan ympäristöön.

    • Hiljattain muuttanut

      Kaksi vaihtoehtoa: joko talot ovat väärässä paikassa (esim. liian kaukana työssäkäyntialueen työpaikoista) tai liian kalliita. Mikä tahansa menee kaupaksi oikeassa paikassa oikeaan hintaan. Hintaakin tärkeämpi on sijainti.

    • seisoojono

      Talokaupan ongelma on lähinnä toi markkinoiden seisova tilanne. jos halvalla myyt voit saada kaupaksi. Mutta jos haluat markkinahintaa on ostajat harvassa. On ostajan markkinat kellä rahaa ja vakuudet kunnossa. Eli pääasiassa melko kapea segmentti. Koska ihmiset ovat kuuleet ja tietoisia kahden asunnon loukusta se on hyvä syy olla ostamatta ennekuin oma myyty. Silläkin riskillä, että se unelmien talo menee. Ongelma on myös nuorison työttömyys ja työn epävarmuus joka johtaa siihen, että omilleen muutto myöhenee. Ikävä tilanne myyjän, tavallaan pankin ja ostajan aknnalta. Juna seisoo. paras tilanne jos mieluinen koti/ omaa rahaa kunnolla jolla lähteä kaupoille eikä rasitteena vanha asunto. Asunnon vaihtajat on nyt harvinainen asiakasryhmä joista edellämainittu pankkin marginaalienkin rukkaus pitää osaltaan huolen. Tyydytään ssiihen mitä on kun muuta ei saa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8326
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2539
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe