Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

SHARM EL SHEIK

EMMI

Onkos Sharm el sheikissä käyneitä? kertokaas kokemuksianne!! Ollaan suunniteltu perheen kanssa matkaa sinne helmikuussa... onko siellä silloin lämmintä? entäs rannat onko siistejä? millanen on hintataso turistikohteissa......? Uskaltaako ottaa 4 vuotiaan mukaan...? Muut vaihtoehdot olisivat Kanaria ja Arabieemiraatit.... kiitos vastauksistanne jo etukäteen!!!

4

1936

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siiri

      meilläkin (2 aik. lapsi) matka varattuna hiihtolomaksi sharm el sheikhiin. matkanjärjestäjäksi valittiin tällä kertaa matka-monte, huomattavasti edullisempi kuin finnmatkat tai aurinkomatkat, eikä monten hotellivalikoimassa ko. kohteessa ole valittamista ainakaan kuvien perusteella. kelaapa keskusteluja vähän taaksepäin niin löydät sharmista keskustelua. helmikuussakin pitäisi olla ihan lämmintä, merivesikin, joten lomaa on mukava odotella!

    • Katri

      Hessulivei!
      Itse en ole Sharm El Shejkissä käynyt. Tutuilta olen kuullut että se on ihan hyvä paikka. Sehän on ihan turisteja varten!
      Helmikuun tienoilla siellä oli ainakin viimeksi lämpöistä (Hurghadassa). Noin plus 30 astetta.
      Neljävuotiaiden kanssa voi olla riskeeraus matkata ihan Egyptiin ( Serkkutyttö 6 vuotta, sai sieltä Sikella-viruksen ja oli matkan jälkeen Jorvissa yli viikon ).
      Kanaria puolestaan on todella mukava matkakohde lapsiperheelle. Siellä on menomestoja mutta myös kivaa lapsille.

    • raksutiikeri

      Tämä palsta sisältää useita neuvoja ja vinkkejä Sharmista. Katsokaa vanhoja viestejä. Ei jaksa samoja asioita kirjoittaa viiteen kertaan...

      Egyptissä ei tartte pelätä mitään muuta ku omaa tyhmyyttään. Poliiseja on paljon ja epygtiläiset on kyllä hyvin ystävällisiä...

    • Snorklaaja

      Hei! Suosittelen lämpimästi Sharm El Sheikhiä. Olimme siellä mieheni kanssa viime helmi-maaliskuun vaihteessa ja sattui upeat lämpimät ilmat, vuodenaikaan nähden kuumemmat, mutta ei silti ollut ahdistavaa vaikka lämpömittari huiteli neljässäkympissä. Olimme New Tiran hotellissa, joka ei ollut niitä huippuhotelleja, mutta erittäin siisti ja viihtyisä, sijaitsikin rannan vieressä ja ihan keskustassa. Puhumattakaan, että hotellissa oli todella reilu ja ystävällinen henkilökunta.

      Sharmissa oli upea snorklata, siisti ranta ja rauhallista. Lapsiperheitäkin oli paljon. Yhtä ainutta humalaista en nähnyt koko reissussa, eikä sattunut mitään ikäviä välikohtauksia tai muuta. Koko matkaamme lukuun ottaen myös Kairon reissu siivitti turvallisuuden tunne. Ja me sentään olimme ensi kertalaisia kaukomatkalaisia. Pärjäsimme hyvin englannilla, minä puhuin ja mies kuunteli. Kairossa sattui sitäkin, ettei englantia osattu, mutta silti selvittiin arabian kielisen taksikuskin kanssa vallan mainiosti. Kairon reissu oli Finnmatkojen myös, vaikka eka hinta kirveli, mutta jos emme olisi siellä käyneet, ei koko reissu olisi ollut niin mahtava kun oli. Lapsiakin reissussa oli,ja pärjäsivät hyvin. Bussi oli hyvä ja ilmastoitu ja matkattiin lähinnä öiseen aikaan. Palvelu oli joka paikassa erinomaista. Jos jotakin miinusta voi sanoa, niin se oli ruoka... kyllä maistui tullessa muusi ja lihapullat. Ruoka oli mautonta, tai en tiedä sitten syötiinkö väärissä paikoissa. Hintataso ei ole korkea, mutta ostoksilla pitää tingata. Paikalliset pitivät suomalaisista niin Shamissa kuin Kairossa, basaarilla se varsinkin tuli selväksi kun kävimme siellä paikallisten puolella. Rokotukset kannattaa huolehtia kuntoon niin säästyy turhilta murheilta. Vatsatautia siellä poti moni maamies, meilläkin vähän, vaikka käsiä desinfioitiin ja koitettiin välttää ihan kaiken syömsitä, mutta se kai kuuluu asiaan. Paikan päältä saa tehokasta jalla-jalla lääkettä, mutta en tiedä tohinko sitä suositella, meille ei siitä ainakaan mitään häiriötä tullut.

      Olimme reissussa viikon, ja se oli liian lyhyt aika! Emme Kairon reissun lisäksi tehneet muuta retkeä paitsi lasipohjaveneellä, koska tavoitteemme oli levätä, eli snorklattiin paljon ja oltiin rannalla. Mutta mahdollisuuksia monenlaisiin retkiin on.

      Ekoina päivinä kauppiaat toki kovasti koettivat myydä, mutta sitten heidän intonsa lakkasi. Monenlaista kivaa mukaankin lähti.

      Tosiaan muu maalaisilla oli ihan vauvojakin siellä mukana, suomalaisilla oli myös jonkin verran alle kouluikäisiäkin. Ainoa mikä ehkä on just tuo ruokapuoli. Pullovettä siellä on hyvin saatavilla ja sitä kyllä kuluu. Kaupoista saa kaikenlaista. Siistiä on joka puolella ja vartijoita myös. Mitähän minä vielä osaisin sanoa... Shamissa oli mielenkiintoista, että vaikka on sellainen turistipaikka, siellä myös kuulee paikallista elämää esim. rukouskutsut. Enimmäkseenhän siellä on aika nuorta miesväkeä töissä. Kairossa tapaa sitten kaikenlaisia egyptiläisiä. Parfyymikauppiaita kannattaa varoa, heidän kanssaan on yks jos toinenkin ollut pulassa. Tulijaisina toimme laukkuja ja paitoja lähinnä. Kaikki paidat eivät kestäneet pesua. Voin vielä kirjoitella myöhemmin lisää kun varmistan mieheltä tuota hintatasoasiaa esim. Uskon omien kokemustemme perusteella että teilläkin voisi siellä olla hyvä loma. Ai niin, lentokenttää säikähdin ensin. Se on sotilaskenttä, ja remppa menossa. Oppaat eivät olleetkaan sisällä vastassa ennen lukuisia passitarkastuksia.Tarkastajat hyvin tuimia aj syynäsivät paperit tarkkaan. Kairossa oli lukuisia turvatarkastuksia, turisteista pidetään hyvää huolta. Eipä siis kun Shami- avihtoehto mietintämyssyn alle!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe