Odotus palkittu

AnelmaS1

Tumma orkidea tekee kukkaa. Vana on jo yli 10 cm pituinen.

Ostin kolmannen orkidean, joka on vihertävän valkoinen. Tällä kerralla ei pudonnut yhtään nuppua, kun toin sitä kotiin.

Toinen keiki, se kaikkein vanhimman poikanen, kasvaa ja alkaa jo olla ex-emonsa kokoinen, joka kuoli. Odottelen sitäkin kukkimaan. Toinen keiki kuoli. Syytä en tiedä. Nuutui vain pois.

Tyttärentyttären orkidea teki myös keikin, joka viikko sitten siirrettiin omaan purkkiin. He odottivat kukkaa, mutta uusi tulokas saatiin.

Kerroinko jo, että olen vaihtanut kastelutyyliä, kun sain ystävältäni neuvon. Kerran viikossa haalealla vedella läpi purkin niin kauan, että varmasti alusta kastuu. Ei kuulemma saa liottaa, koska siinä juuret mädäntyvät. Näin oli tapahtunut, kun vaihdoin alustoja keväällä.

Teen kastelun yleensä suoraan hanasta, mutta tuli mieleeni, että sadevesipöntössä se voi onnistua paremmin näin kesällä. Kokeilen ja kerron taas.

5

214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mukava lukea onnistuneista kukinnoista ja "poikasista" ! Kohta pitäisi minunkin irrottaa keiki omaan astiaansa 6-vuotiaasta emostaan. Edellinen keiki on jo kukkinutkin. Naapurini valkokukkainen on talvisin minulla "hyyryläisenä". Se innostui jo kukkimaan tekemällä nuput vanhaan varteen, 2 uutta kukkavanaa on myös nupuillaan. Olen tehnyt tukikehikon kodan muotoon ja kääntänyt kukkavanoja pystyasentoon pikkuhiljaa, on kaunis katsella pystykukintoa.
      Kohta on aika viedä nuputtomat pihakoivun alle saamaan vähän "sätkyä", viileää ja harvennan kastelua. Parissa viikossa pitäisi jotain alkaa tapahtumaan

    • Anelmas

      Minäkin vien kukkimattomat ulkotiloihin, joten katsotaan kesän lopulla, miten on käynyt. Siellä saattaa sadekin kastella, joten hoito helpottuu.
      Minäkin laitoin tuen tumman kaunokaisen nuppuvanaan. Paremmalta ne näyttävät pystyasennossa. Ovat nämä ihania kukkia hoitaa ja katsella.

    • AnelmaS

      Nyt orkideat ovat kaikki lepotilassa ja kukkansa kukkineet. Yksi näyttää ihan kuolevaltakin, mutta yritän toivoa parasta.

      Odotan kesää, että vien ne luonnon armoille ja annan kerran viikossa vesisuihkun päälle.Meinaan laittaa ne varjoisaan paikkaan, että aurinko ei niitä pääse polttamaan.

      Kerron myöhemmin, miten niiden kävi.

      • AnelmaS

        En vienyt helteeseen, ajattelin, että olisi voinut käydä huonosti. Nyt odotan kukintaa, koska kaikki ovat hyvinvoivan näköisiä. Uusia juuria pukkaa, ja läpinäkyvissä purkeissa on ihan mahtavat, vihreät juuret.


      • AnelmaS kirjoitti:

        En vienyt helteeseen, ajattelin, että olisi voinut käydä huonosti. Nyt odotan kukintaa, koska kaikki ovat hyvinvoivan näköisiä. Uusia juuria pukkaa, ja läpinäkyvissä purkeissa on ihan mahtavat, vihreät juuret.

        Mukavaa, että tuloksiakin syntyy harrastuksesta. Toukokuussa vein yhden orkideoistani yöksi kuistille ja unohdin sen seuraavaksi päiväksi sinne auringon paahteeseen.Kaksi suurta lehteä olivat paahtuneet ruskeiksi, leikkasin ne pois ja kukkaraukka rupesi hädissään kasvattamaan kukkavartta ja nyt kukkii parasta aikaa.Joskus pieni ?? sätky antaa jotain eloa .Unohdus oli kyllä vahinko !Sen emo alkoi nuutua ja kopsautin kaiken vanhan kasvualustan pois, leikkelin mustuneet juuret poikki ja istutin uuteen kaarna-nila-hiili-kasvualustaan.Parin päivän jälkeen näytti taas elinvoimaiselta ja virkeältä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5450
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3497
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1622
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      198
      1564
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1038
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe