Akne, allergiaa vai mitä?

Äeskä.

Meidän 3kk vauvalla on tosi pahana kasvojen iho ja äskön onnistuin varmaan vielä pahentamaan tilannetta :( Hänellä on noin 2kk ollut näppyjä poskissa ja otsalla, jotka ilmeisesti ovat niitä hormoninäppyjä. Nyt muutaman päivän aikana tilanne on kuitenkin ihan räjähtänyt käsiin, varsinkin oikea poski on ihan punainen ja tulehtuneen oloinen ja pikkuisen erittää jotain, ja on tosiaan niitä näppyjä täynnä. Otsaan on muodostunut sellaisia keltaisia laattoja, jotka varmaankin ovat vain sitä päänahan karstaa, ellei nämä jotenkin liity toisiinsa.

Äskön sitten menin laittamaan bepanthenia vauvan kasvoille, ja siitäkös riemu repesi, poski meni entistä punaisemmaksi ja rasva ilmeisesti kirveli kun hän alkoi itkeä eikä lopettanut ennen kuin pääsi rinnalle ja nukahti siihen... Huomenna soitan tästä neuvolaan. Onkohan kyse edelleen niistä hormoninäpyistä vai onkohan jo kyseessä joku allergia tms... En kai aiheuttanut mitään kovin vaarallista tuolla bepanthenilla vaikka se näytti kirvelevän? Nyt pojan nukkuessa pahin punoitus näyttää hävinneen ja poski näyttää taas siltä miltä ennen rasvausta.

4

121

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kosmetologiäiti

   laita seosta 1/2 osa perusvoidetta ja 1/2 osa 1% kortisonia käytä maks. viikko ja pidä viikon tauko.Tarvittaessa toista.Karstalta ja hormoni näpyiltä kuullostaa,mutta jos epäilyttää mene lääkäriin.Muista käyttää voideseosta vain pieni määrä ja ohut kerros.Voit myös putsata kasvot vedellä ja vanulapulla ennen voidetta.

  • 7kk

   Meillä on ollut/on samaa. Karstaa se keltainen varmaan on. Meillä on molempiin vaivoihin auttanut vauvaöljy :) ei ole kirvellyt. Ja sitten anti-exem bepanthen kun on vähän rauhoittunut.

  • Kapusha

   Meidän pojalla oli tosi pahana kasvojen iho johonkin 3kk asti. Juurikin niitä hormoninäppyjä ja meni jo ihan kauheen näköiseksi jolloin säikähdin että onko sittenkin jotain allergiaa. Kuitenkin sen kamalan vaiheen jälkeen parani pikkuhiljaa. Meillä ne näpyt laajeni ja eritti myöskin semmoista kirkasta nestettä ja sitten tosiaan parani. Ensin räjähti ja siitä alkoi paranemaan.
   Mä laitoin tosi ohuelti ihan perusvoidetta iltaisin (taisi olla ihan liberon rasvaa) ja putsasin naamaa useasti päivässä jos tuli sotkua.
   Mutta kannattaa soittaa neuvolaan jos onkin joku tulehdus kun on nää lämpöset ilmatkin,varmuuden vuoksi. :)

  • miikkula85

   Hei! Minun lapsella on nyt samanlaista, miten sinulla tämä päättyi?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mua kiinnostais

   Aika paljon vietellä sut vielä J... ❤️❤️
   Ikävä
   82
   2711
  2. Martina, Jasser ja kaik neljä tytärtä Järvisydämessä

   Sinne se Jasseri kiitää pitkin baanaa. Esko oli niin kiva, että antoi autonsa hälle. Noin toimii fiksu, avarakatseinen ex.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   283
   2319
  3. Aion ottaa yhteyttä sinuun

   ens tai seuraavalla viikolla. Tähän vaan tiedoksi että osaat varautua rakas :)
   Ikävä
   141
   1849
  4. Jos laittaisin viestin

   Laittaisn: vaan: Moi, mitäs kuuluu 😊 Se riittäisi kertomaan tarpeeksi kaiken jälkeen. Mitä itse laittaisit?
   Ikävä
   78
   1371
  5. Valtamedia VALEHTELI Oodin tapahtumista, paikalla ollut pastori kertoo totuuden

   Eli ainoa joka häiriköi oli naiseksi pukeutunut mies(sairasta), joka töni ja jopa löi pastoria ja haastoi kaksintaisteluun. Youtubelta löytyy video j
   Maailman menoa
   410
   1289
  6. Helteet paljastaa.

   Sumin naiset on kyllä aika läskejä, osa ihan yököttää ku vähissä vaatteissa kauppaa lyllertävät, läskit tursuu ja sit koittavat viel pitää tiukkoja va
   Suomussalmi
   64
   1244
  7. Miten musta tuntuu

   että sä teet niitä mulle :) Olen katsonut rivien välistä ja ymmärrän ehkä mitä tarkoitat. Olemme samalla viivalla ja täysiä idiootteja jos me ei yhdis
   Ikävä
   47
   998
  8. En halua elää ilman sinua

   Mutta ei sinun kanssakaan voi elää. Miten tästä voisi päästä yli..
   Ikävä
   47
   796
  9. Jos en olisi rakastunut sinuun

   voisin sentään tapailla muita. Rakastumalla sinuun tuomitsin itseni yksinäisyyteen.
   Ikävä
   57
   793
  10. Miten reagoisit

   Jos heräisitkin aamulla palstalaisen vierestä?
   Sinkut
   141
   784
  Aihe