Hei, tiedän että ei saa laihduttaa radikaalisti tai nutrata raskaana ollessa, mutta olisiko jotain sallittua keinoa kun pitäisi reilu viikon päästä mahtua juhlamekkoon? Se menee kyllä kiinni mutta olisi kiva saada 1-2kg pois ennen kesäjuhlia. Menossa vasta 6 3. Saanko muuten normaalisti punnertaa ja tehdä vatsalihaksia? Entä lenkkeily?
"Laihdutus" raskaana?
8
2625
Vastaukset
- hggffg
Raskaus ei ole mikään sairaus, joten ihan normaalisti saat syödä ja liikkua (joitakin poikkeuksia on, mutta noin yleissääntönä).
Raskaana ollessa ei pidä laihduttaa, mutta toisaalta 1-2 kilon painonpudotus ei ole mitään laihduttamista. Tuo määrä kun voi lähteä ihan vain vessassa käymällä.
Laihduttamisen sijaan voit keskittyä kiinteyttävään liikuntaan. Ja jos kyse on vain jostain 1-2 kilosta, niin sen poissaamiseen ei tarvita (vessakäynnin lisäksi) mitään muuta kuin jotkut tukialushousut/tukibody
Jos olisin sinä, lähtisin kiinteyttämään itseäni uimalla. Kerran päivässä kunnollinen uimatreeni, niin viikon päästä on kiinteytystä tapahtunut ihan huomaamatta.- Angie73
Mitään radikaalia ns laihdutusta ei kyllä voi suositella, koska alkuviikoilla keskenmenon riskikin suurimmillaan. En itse ainakaan haluaisi tuommoista mieleni päälle jos jokin sattuisi menemään pieleen. Liikuntaa normaalisti ja viikko kevyttä ruokaa, salaatteja, vihanneksia, kalaa ja kanaa eikä liikaa suolaa niin sillä se varmaan hoituu :) Ota kuitenkin huomioon, että joskus se raskaus voi vaan yhtäkkiä vaikka turvottaa vatsaa eikä sille mitään voi :-D
- oletteko trolli?
Sillä on eroa, että haluaako pienemmän luvun vaa´alla vai pienemmän luvun mittanauhassa... Tosin sille ei terveellisin keinoin ihmeitä voi viikossa eikä kuukaudessakaan ja muita keinoja ei kannata kokeilla, vaikkei olisikaan raskaana.
Mä en kyllä ymmärrä, miksi ihmiset eivät omista sopivia vaatteita. - pysyy kunnossa
Ruoka olkoon lääkkeesi!
Hyviä rasvoja:
Villi kala, pähkinät, siemenet, manteli, avokado, kananmuna, kylmäpuristetut luomu kasviöljyt (rypsi-, kookos- ja oliiviöljy). Kylmäpuristuksen ansiosta öljyn rasvahappokoostumus ja vitamiinit säilyvät luonnollisessa muodossaan. Eläinrasvat (luomu parasta).
EI margariinia (40 %, 60 % tai 80 % rasvaa loput vettä) tai kevytlevitettä (rasvaa jokin muu määrä kuin 40 %, 60 % tai 80 % vettä), eikä muitakaan prosessoituja kasviöljyjä ja -rasvoja. Eli vältä elintarvikkeita, joissa on ainesosina: kovetettu kasvirasva, kovetettu kasviöljy, kasvirasva, kasviöljy, auringonkukkaöljy, rypsiöljy, maissiöljy, pellavaöljy, kasvisteroliesterit, palmuöljy, palmurasva, kookosrasva ja rasvahappojen mono- ja diglyseridit.
Hyvää rasvaa tulisi saada vähintään gramma per painokilo (normaali paino). Hyviä rasvoja tarvitsemme kasvuun ja kehitykseen sekä yleisterveyden ylläpitämiseen. Tämä rasva on energian, ruoansulatuksen, aivojen, solujen ja aineenvaihdunnan kannalta välttämätöntä. Rasvan tehtävä on toimia solukalvojen rakennusmateriaalina ja solujen viestinviejien lähtöaineena. mm. hormonaalisten viestien toimivuus on kiinni rasvasta.
Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukaan aikuisten tulisi saada päivittäisestä energiansaannista 25-35 % rasvoista. Lasten rasvantarve on suurempi.
Oman rasvantarpeensa pystyy laskemaan yksinkertaisen kaavan avulla:
Energian tarve päivässä (kcal) x (25-35) / 100 / 9 = rasvan määrä päivässä (g).
Esimerkiksi 2000 kilokaloria päivässä tarvitsevan rasvantarve on 56-79 grammaa.
Tämä rasvan tarve ei mitenkään täyty "kevytmyrkyillä" ja epäterveellisellä margariinilla.
Proteiinit:
Proteiinien päivittäinen tarve 0,8-2 grammaa per painokilo (normaali paino) riippuen aktiivisuudesta. Proteiinit ovat elimistölle välttämättömiä rakennusaineita, joita mm. solut, hormonit, aineenvaihdunta ja lihakset tarvitsevat. Proteiinit koostuvat aminohapoista. Keho ei pysty valmistamaan läheskään kaikkia tarvitsemiaan aminohappoja, vaan ne on saatava ravinnosta. Aminohappojen lähteenä voivat olla joko eläin- tai kasviproteiinit. Eläinproteiinien lähteitä ovat kaikki lihat, kalat, äyriäiset, munat, maito ja niistä valmistetut tuotteet. Kaikki eläinproteiinien lähteet tarjoavat jokaisen tarvittavan välttämättömän aminohapon.
Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukaan proteiinia tulisi saada n. 10 – 20 % päivittäisestä energiasta. 2000 kcal ruokavaliossa tämä tarkoittaa 50 – 100 g proteiinia päivässä.
Hyviä hiilihydraatteja:
Syö kasvikunnan tuotteita (kasviksia, vihanneksia, juureksia (ei vanhaa ravintoköyhää perunaa), hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja) vähintään 500 grammaa päivässä.
Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukaan hiilihydraattia tulisi saada loput energiasta eli n. 45 % päivittäisestä energiasta. 2000 kcal ruokavaliossa tämä tarkoittaa korkeintaan 225 g hiilihydraattia päivässä.
Korkeintaan 2 annosta (EI 6-9) täysjyväviljaa jos viljat sopivat?
Viljat sekä riisi (n. 70% hiilihydraattia), sokeri (100% hiilihydraattia) ja peruna (runsaasti tärkkelystä) nostavat verensokerin nopeasti, jolloin haima alkaa tuottaa runsaasti insuliinia. Liiallinen insuliini veressä laskee verensokerin liian alas ja liian nopeasti. Tällöin ihminen on taas nälkäinen ja haluaa syödä. Insuliinin tehtävä on varastoida ylimääräinen veressä oleva sokeri (glukoosi) kudoksiin rasvaksi. Insuliinitason pysyessä vakaana elimistö polttaa rasvaa. Perunan, riisin ja viljat voi korvata kasvikunnan tuotteilla.
Ravinnolla on keskeinen merkitys aivojen monimutkaisen verkoston toiminnalle ja aivoterveydelle. Sekä neuronit eli hermosolut että viestiä vievät aivojen välittäjäaineet muodostuvat ravintotekijöistä. Ravinto vaikuttavaa lisäksi immuniteettiin eli vastustuskykyyn, mielialaan (esim.masennus, aggressiivisuus), hormonitoimintaan, lisääntymiskykyyn, syöpien kehittymiseen, perimään, unen laatuun, jaksamiseen jne... Keskeisin tekijä on ravinnon vaikutus suolistoon ja aineenvaihduntaan, jossa muodostuu jopa 80% immuniteetistamme. Immuniteettijärjestelmäsi toimiessa huonosti sairastut.- pysyy kunnossa
Lisäksi C- ja D-vitamiinia tarvitaan purkista sekä magnesiumia ja kalaöljyä.
C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin ja Omega-3 rasvahappojen puute on mm. Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos.
C-vitamiinia 500-1000mg / vrk (10–20% läntisestä väestöstä kärsii uusienkin tietojen mukaan yhä C-vitamiinin puutteesta, Suomessa luultavasti vielä useampi). C-vitamiinia kannattaa tankata joka päivä. C-vitamiinin puutos altistaa lukuisille eri sairauksille. Kun C-vitamiinia ei ole riittävästi, sitä ei riitä kaikkiin kehon soluihin ja kudoksiin. C-vitamiinin lisäämisestä ei ole haittaa, sillä sitä ei voi saada liikaa. C-vitamiini on vesiliukoinen ja ylimäärä huuhtoutuu pois virtsan mukana.
D-vitamiinia 50-125µg / vrk
Magnesium (sitraattimuodossa) 200-400mg/vrk, kalsiumin ja magnesiumin suhde on 2:1 (joidenkin tutkimusten mukaan lähes 90 % ihmisistä kärsii magnesiumin puutteesta)
Pohjoismaiset terveysviranomaiset suosittelevat aikuisille Omega-3 rasvahappoja 1-2 grammaa päivässä eli esim. villiä lohta vähintään 150 grammaa päivässä. Eli käytännössä kaikkein tulisi syödä Omega-3 rasvahappoja lisäravinteena purkista. Raskauden aikana Omega-3 rasvahappojen tarve jopa tuplaantuu. Omega-3 rasvahapolla on tärkeä rooli mm. aivotoimintojen säätelyssä, tulehdusten ehkäisemisessä ja immuunijärjestelmässä.
Vuoden D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä ja lähimarketistakin n. 50€:lla.
Muut saa todella edullisesti Citymarketin luontaistuotehyllystä. Eli kuukausihinnaksi tulee n. 5€.
Ruuan merkitys D-vitamiinilähteenä on vähäinen: 90% ihmisen D-vitamiinista on peräisin iholta (ellei hän ota D-vitamiinia ravintolisänä). Suomalainen saa ruoastaan alle 10µg D-vitamiinia päivää kohti. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3, kello 10-16 välisenä aikana vähintään kädet ja jalat paljaina 30 minuuttia päivittäin. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia.
Kaikkein huonoin tilanne on maahanmuuttajilla, joilla esiintyy usein erittäin vakavia D-vitamiinin puutoksia. Syynä tähän on tumma iho ja ruokavalio. Heidän kotimaassaan UVB-indeksi on läpi vuoden 8-15, kun Suomessa se on keskikesällä 3-6. Talvella Suomen UVB-indeksi on 0.
http://www.prweb.com/releases/2013/6/prweb10851751.htm
D-vitamiinia pitää syödä niin paljon, jotta veren D-vitamiinipitoisuus nousee luonnolliselle (kesäauringon nostamalle) tasolle, joka on keskimäärin 125 nmol/l. Lukuisten tutkimusten valossa tämä tarkoittaa vähintään 50µg D-vitamiinia päivässä. Yleensä 100µg ja jopa enemmänkin, jos on isokokoinen ihminen. Pienille lapsille hiukan vähemmän.
Meillä "asiantuntijat" Christel Lamberg-Allardt ja Suvi Virtanen jatkuvasti mediassa toistavat iänikuista mantraansa 10 µg/vrk annoksesta, jota ei saa ylittää. Se on epäeettistä ja väärää. Sama jos hoitaisi päänsärkyä jalkarasvalla. Ainoastaan osa pienistä lapsista saavuttavat tällä annoksella veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l, jonka he väittävät riittävän kokonaisterveydelle. Muilla ihmisillä veren D-vitamiinipitoisuus on selvästi alle 50 nmol/l.
Lisäksi he pelottelevat syövällä ja kuolemalla, jos annostuksen ylittää, vaikka D-vitamiinin puutos on linkitetty yli 70:een syöpätyyppiin ja lukuisiin eri sairauksiin (mm. I-tyypin diabetes, MS-tauti, reumataudit jne...), jotka Suomessa ovat erittäin yleisiä verrattuna päiväntasaajalla asuviin ihmisiin.
Pelkästään luuston hyvinvoinnin kannalta suositeltava veren D-vitamiinipitoisuus on yli 80 nmol/l ja kokonaisterveyden kannalta 100-150 nmol/l.
Nykypäivän lääkärin pitäisi ymmärtää, että veren D-vitamiinipitoisuuden määritys kuuluu tärkeänä osana potilaan hoitoon ja sairauksien diagnosointiin siinä missä perusverenkuva, kilpirauhasarvot sekä kolesteroli- ja verensokeritutkimuksetkin.
Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!
Kannattaa seurata D-vitamiiniasioita Lääkäri Matti Tolosen sivuilta, vaikka ei hänen mainostamiaan vitamiineja söisikään.
http://personal.inet.fi/koti/remeli/D3.htm
- terveenä kaiken ikää
Eli yksinkertaistettuna: Aikuinen tarvitsee hyvää rasvaa ja proteiinia n. 80 grammaa päivässä sekä n. 500 grammaa kasvikunnan tuotteita.
- Vesi + ruoka+ lenkit
Ei tosiaan viikossa pysty vaikuttamaan paljoakaan rasvan määrään.
Mutta se,että keskityt saamaan aineenvaihdunnan reippaaksi ja nesteet pois( vähemmäksi siis).
Niin varmastikin onnistuu.
Silloin EI SAA olla syömättä.oikeastaan päinvastoin!
Kunhan syö oikein:)
Noi nutraiset sun muut on oikeasti ihan naurettavaa touhua,
Pitempiaikaisia tuloksia ja näkyviä ( rasvanpoltto/kiinteytyminen ) ei millään poppakonsteilla saada .
Mutta kevyt olo.tutvotukset minimiin on kylläkin mahdollista syömällä oikein ja riittävän usein (5-6 kertaa päivä) .
Juo vettä vähintään 2 litraa.jopa kolme.
Syö pieniä annoksia.en jaksa ruokia eritellä ..ehkä tiedät ja jos et katso vaikka netistä.
Tunnin aamulenkki ja halutessa jotain treeniä illalla.
Vatsalihaksia voi teoriassa tehdä vielä tuossa vaiheessa.itse vaan olen sitä mieltä,että kun viikossa et nyt niihinkään pysty kauheasti vaikuttaan.niin onko sitten järkeä??
Minä itse kuulun " ryhmään" joka kannattaa koko raskauden ajaksi kyseisten lihasten treenin välttämistä.
Normaalisti olen kova treenamaan ja itselle onkin helppo ,kun en epäile yhtään.ettenkö vauvan synnytyä sitten taas saa hommaa kasaan:) kunhan jälleen kerran syö oikein ja liikkuu oikein.( tavoitteitaan vastaavasti ..) .
Kaikkien pitäis tajuta,että ( en tarkoita nyt pahalla enkö sinua),että mitkään kuurit eivät ole mitään ratkaisuja.
Vaan " valitettava" tosiasia on pitkäjänteinen työ ja ruokaremontti pysyvästi .
Tai voihan sitä nutrata itseltään vaikka 5 kiloa pois..palata tapoihin joiden takia kyseinen toiminta ylipäätänsä piti aloittaa ja lihoa takaisin !
Moniko mahtaa tietää,että yksi suurin syy jatkuvaan ( pidemmällä juoksulla) lihomiseen ja hoikistunisen vankeuteen on juurikin se,että käytetään kaikkia kuureja ja laihdutetaan ja ns.jojoillaan koko elämä..
Ja kun tänne nyt aina tullaan heittämään noita typeriä sivujommentteja kuten oikea vaatekoko..niin eihän aloittaja sanonut etteikö mekko mahdu! Vaan 1-2 kiloa ois kiva saada pois muista syistä..
Ja toisekseen.ei tosiaan ole hyötyä mistään rankemmastakaan lihastreenistä tähän tilanteeseen..aeorobinen varmasti parempi !
Itse kun aikoinaan aloitin juoksuharrastuksen ja juoksin ekan tunnin lenkkini.seuraavana päivänä oli painoa reilu kilo poissa..ei rasvaa.ei pysyvää.mutta nesteet lähti mukavasti siinä hikoillessa :) ja tietenkin juoda vettä paljon tilalle .varsinkin nyt kesäkuumalla sen vähyys turvottaa prkleesti!
Toivottavasti jotain hyödyit!
- smoothie.
Nutraus ei ole mikään pelastus mistään.
Liian vähä syöminen hidastaa aineenvaihdunnan ja siitä kärsii koko kroppa.
Eli yksinkertaistettuna: Aikuinen tarvitsee hyvää rasvaa ja proteiinia n. 80 grammaa päivässä sekä vähintään 500 grammaa kasvikunnan tuotteita (kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä ja marjoja). Kaikissa kasvikunnan tuotteissa on kuituja, joten sitä kansallisruokaamme "ruisleipää" EI kukaan tarvitse kuidun takia.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ikävä sinua
Onkohan sulla ollut sama tunne kuin mulla viimeisten parin päivän aikana, eilen varsinkin. Ollaan oltu ihan lähellä ja k313994- 412679
Otavassa tapahtuu!
Rakennuspalo, yläkerta tulessa. Henkirikosta epäillään. Tiettyä henkilöautoa etsitään, minkä mahdollinen epäilty ottanut412667Tulemmeko hyvin
Toimeen ja juttuun keskenämme? Luulen, että sopisit hyvin siihen ☀️ympäristöön, paljon kaikkea erilaista.♥️mietin tätä s82425- 302393
Pitkäaikaiset työttömät työllisyystöillä takaisin yhteiskuntaan
Vaikka se vähän maksaakin, niin parempi on valtion teettää hanttihommia, jottei yksilöistä tule yhteiskuntakelvottomia.3122230- 381969
Tiedän kuka sinä noista olet
Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta461643Kesäseuraa
Kesäseuraa mukavasta ja kauniista naisesta. Viesti tänään mulle muualla asiasta jos kiinnostaa Ne ketä tahansa huoli, t481592- 1411497