Pörssiriippuvuus

Pähkinä

Onko ketään muuta jolle päivittäinen osakekauppa on muodostunut riippuvuudeksi? Itse olen pelannut pari vuotta ja hävinnyt lähes 200 000 euroa.

11

270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nostan tämän keskustelun koska mielestäni asiasta olisi hyvä puhua enemmänkin.

      Isäni on niinikään pörssiriippuvainen. Tätä on jatkunut nyt semmosen 15-20 vuotta, ja pahentumaan päin tämä lähti kun mies jäi eläkkeelle. Joka kerta kun olen viimeisen 10 vuoden ajan käynyt kotona kylässä, niin siellä se istuu koneen edessä aamusta iltaan, konjakkilasi kädessä.

      Tämä on vähän harmaata aluetta, koska osakesijoittaminenhan voi olla ihan fiksuakin toimintaa — mutta isäni tapauksessa se on kuin peliriippuvuus. Omien sanojensa mukaan hän "tienaa rahaa elämiseen osakekaupoilla", mutta totuus on että sinne on uponnut varovasti arvioiden ainakin 200–300 t. euroa.

      Hän on ollut ikänsä hyvissä töissä ja suht. säästäväinen, saanut perintöä useista lähteistä, sekä ottanut pankkilainaa omakotitalo panttina. Pankki ei enää anna lisää lainaa, kulutusluottoja löytyy ja kuulemma oli kolme pikavippiäkin maksamatta viimeksi kun hänen kanssaan puhuin.

      Itse olen jo kaikkeni tehnyt, soitellut auttavat puhelimet ja kaupungin sosiaalityöntekijät lävitse, mutta isäni ei vieläkään myönnä että mitään ongelmaa on olemassa. Olen jo hyväksynyt että en voi asialle muuta kuin odottaa että korttitalo kaatuu — niin, siis että kirjaimellisesti talo menee alta.

      Nämä riippuvuudethan eivät yleensä ole itse sairaus vaan oireita jostain muusta. Jonkun negatiivisen tunteen turruttamisessahan tuossa on kyse. Mutta se onkin sitten toinen tarina.

    • Anonyymi

      Seuraan kursseja päivittäin mutta teen kauppoja varsin harvakseltaan.

      • Anonyymi

        Sama. Tulee seurattua montakin kertaa päivässä. Ja silti se hetki kun tilinteon aika koitti, en seurannut kursseja, vaan heräsin krapiksessa ulkomailla ja olin saanut sähköpostia brokerilta että nyt on se hetki.


    • Anonyymi

      Veikkaus on pörssiriippuvainen, nimeomaan pelaajan pörssin sisällöstä riippuvainen. Menkää nyt häviämään pörssinne sisältö Veikkauksen 100%-varma-häviö- peleihin.

      • Anonyymi

        Veikkaus on huijareiden firma jonka suurvoitot menevät joko veikkauksen johdon tutuille tai vapaamuurareille. Muut eivät voita koskaan suuria summia vaikka pelaisivat koko ikänsä. 100% kusetusta koko touhu.


    • Anonyymi

      Myönnän olevani pörssiriippuvainen. n. 25 vuotta olen pörssipeliä harrastanut pienillä panoksilla. Laskelmieni mukaan olen vuosien saatossa n. kolmesataatonnia tienannut pörssipelissä. Tästä n. 50000 on tullut osinkojen muodossa ja n. 150000 on vielä realisoimatonta tuloa (en ole myynyt osakkeita). Kursseja ja yhtiöitä seuraan päivittäin, tosin ostoja teen suht. harvakseltaan, puolenkymmentä kertaa vuodessa, lähinnä korkeiden kaupankäyntikulujen vuoksi.

      • Anonyymi

        Aika kovan tuoton olet saanut pienillä panoksilla. Keskimäärin kymppitonnin vuodessa. Jos pienillä panoksilla aloittaa, alkuvuosina on voinut saada vain kymppejä, jos niitäkään.


    • Anonyymi

      Lopetin veikkauksen pelit. Siirryin pörssiin. Ongelma pelaajana rahastosäästämisellä olisin saanut parhaimman tuoton.

    • Anonyymi

      ongelmapelaaminen, ongelmapörssääminen, ongelmasäästäminen

      • Anonyymi

        Säästäminen nyt ei taida olla kovin suuri ongelma?


    • Anonyymi

      käykäähän sijoittamassa Veikkauksen peleihin, nostivat kasinolla palautusprosenttia jotta 'sijoittajat' palaisivat sijoittamaan , saadaksen voittoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2910
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2155
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1574
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      71
      1033
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe