Paljonko pakettihinnassa tinkivaraa ??

Lappli1

Hellou !!!

Saatiin tänään tarjous talopaketista, johon muutokset jo piirrettynä.
Paketin hinta 97000€. Myyjältä kysyttäessä vastatarjoustakin kuunnellaan. Paljonkohan kannattaisi ehdottaa hinnaksi ? Oli puhe että talofirma saisi vastapalvelukseksi pitää talonäyttelyn sen valmistuttua.

kokemuksia hinnoista ???

27

1583

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kalliisss

      Kallis ku mikä.... Kannattaa pysyä noista elemetti hommista erossa....

      • itkeä vai nauraa?

        Kallis ku mikä....? Mistä tiedät, talon koko, malli, mitä tarjoussisiä voi vitsi, mistä nämä "viisaat" ovat karanneet näille sivuille?


    • sgfsgds

      Itse ainakin sain viime syksynä Lapplita 22 % alennusta, ettei ainakaan vähempään kannata tyytyä...

    • ainoa vaihtoehto

      ainoa vaihtoehto on tinkiä ja kilpailuttaa.

      Et voi tietää minkälaisella katteella talokauppaa tehdään. Toisellla firmalla on erilaiset katteet. Se, että jos joku antaa 22%:n alennuksen, ei takaa parasta hintaa. Monien yritysten hinnoittelupolitiikka on tällainen tarjouskauppa hinnoittelu. Hilataan ensin perushinta ylös ja sitten isketään tuntuvat alennukset asiakkaan kouraan. Asiakas luulee, että sai talon halvalla mutta oikeasti olisi saanut halvemmalla naapurista jossa kate talotehtaalla pienempi.

      Eli et voi tietää jos et kilpailuta ja vertaa talotehtaita keskenään. Helppoa se ei ole, mutta maksaa itsensä takaisin.

    • pettynyt4

      Myös sellaista on käyny että kauppaa tehdessä on hinta. Nimet kun tulee paperiin niin sen jälkeen hinta nousee. Näin meillä. =(

      • materiaalien hinnat

        Meilläkin oli jonkinlainen pykälä siitä, että jos materiaalien hinnat nousevat merkittävästi on talotehtaalla oikeus nostaa samassa suhteessa hintaa. No käytännössä näin ei käynyt, vaan maksettiin sentilleen se mitä sovittiin.


      • petetty51

        Samat kokemukset Lapplin kanssa,kusetusta.
        Hinta nousi kaupanteon jälkeen kuin pullataikina monilla verukkeilla.
        Oli hyvä syy perua kauppa ja kääntyä rehdimmän toimittajan puoleen...


    • koti10

      Kannattaa tingata.
      Kyllä siinä on n.18% löysää.
      Näin meillä oli kun alettiin kauppaa tosissaan hieromaan.

    • lappli1

      KIITOS vinkeistä. 10v sitten rakensin edellisen talon precut systeemillä. Nyt olis tarkoitus päästä vähän helpommalla elementtitalon kanssa. Aika hurjilta kuulostaa tuollaset 17000-21000€:n alennukset, mutta kai niissä paketeissa sitten ilmaa on.
      Ei se ole hullu joka pyytää, vaan se joka maksaa :)
      Pitääpä kokeilla.

      • 2-3 % ?

        Muista että kysyt Suoli24 sivuilla, täällä ne tosi rakentajat ovat jolla paljon rahaa.


      • 5+1
        2-3 % ? kirjoitti:

        Muista että kysyt Suoli24 sivuilla, täällä ne tosi rakentajat ovat jolla paljon rahaa.

        Joo. Tämä on palsta mistä löytyy vähintään professori tason väkeä, heitä on sitten ihan törkeästi. Missä muussa palstalla 90% käyttäjistä on jokainen tutkinto jokaiseen alaan, kaikkein tehokkain pätevyys ja muotoilevat asiantuntemuksensa suoraan kuten googlen ykköshaussa. Hatunnoston arvoinen suoritus.

        Aloittaja. Kilpailuta ja kilpailuta. Tutustu tarjouksiin ja tee itse johtopäätökset. Joku on voinut saada 80% alennuksen talopaketista ja silti maksaa ryöstösumman. Ainut asia on vain, että tämä asiakas luulee oikeasti "voittaneensa" kaupassa.


    • 345turo

      puolet pitäisi pystyä tinkimään! muutoin ei voi puhua kaupankäynnistä. näinse vaan on. aika ylihintainen 97kt

    • kannattaakokeilla1

      Pelkkä talopaketin hinta ei kerro mitään. Et mainitse, minkälaisesta talosta kyse (koko, toimitussisältö jne.), joten kukaan ei voi pelkän hinnan perusteella sinulle kertoa, onko saamasi tarjous kallis vai halpa. Ja kun olet paketista hinnan saanut ja kuvat olemassa, lähetä kuvat muutamalle muullekin talotehtaalle/talomyyjälle ja pyydä tarjous samalla toimitussisällöllä, voit yllättyä hintaeroissa.

    • mussukani1

      siinä on yrimääräistä 40000 e.tiedän

    • fdafad

      Ensimmäinen tarjous oli 113.000 € ja siitä aloin kovasti tinkaamaan. Lopullinen kauppahinta oli sitten 47.500 €:a. Siinä kyllä piti olla kovasti tarkkana etteivät muuttaneet alkuperäisen tarjouksen sisältöä kovan tinkaamisen aikana mutta kyllä kannatti !

    • Rakentaja Raju

      Pyydä ihmeessä tarjous samanlaisesta talosta toiseltakin talotehtaalta. Kuulostaa kyllä paskapuheelta, että yli 20% alennuksia alkutarjouksesta saisi! Eihän talotehdas saisi tuollaisilla alkutarjouksilla koskaan mitään kaupaksi, kun ostajat pelästyisivät heti alkuunsa.

      Nykypäivänä 100 000€ ei ole enää hurjan paljon talopaketista, jos vähänkään on laatua toimitussisällöissä. Itse maksoin pari vuotta sitten 160m2 1,5-kerroksisesta A-energialuokan perinnetalopaketista noin 90 000€. Toimitukseen sisältyivät kaikki materiaalit levypinnoille saakka.

    • WWW180m2

      Kuka se vielä talopaketin ostaa nehän on kuin parakkeja. Jos tutustut tarkemmin elementtirakenteisiin niin pienelementtien joka saumassa on tiiviste ja se on aina riskitekijä. Joissain talofirmoissa taas on runkorakenteessa niin ohuet soirot ja kovalevyvälissä siis runkorakenteissa että sitä ulkoovea kiinnilaittaissa tärähtää kokotalo. Ne on sitten uumasta vielä hankala ja hidas eristää joka myös lisää eristeen saumoja.
      Joissain tapauksissa voi isoelementti olla järkevä jos haluaa vain sellasen vähemmän laadukkaan talon. Pienelemennttejä en enää ottas sen eka talon jälkeen.
      Tietysti talopaketiksi kutsuvat tiili ja harkkotalojakin ne on ihan hyviä.
      Jos hyvän puurunkotalon haluat niin teetä kirvesmiehillä vaikka maksas vähän enemmän mut se maksaa vähän vähemmän.
      vähän on noissa valmiissa elementtitaloissa semmosia kunnon pohjaratkaisuilla. Ainakin minun seuraavssa talossa ei ole olohuone keskellä taloa vaan päätyyn loppuva ja keittiö niin että ei näy koko olohuoneeseen vaan Keittiö Olohuone ns L-muotoon. Mutta makuasia. Ja se vinon katonkin voi tyehdä sitten sekä parven vaikka helpommin kun päädyssä. Tosin ei taida olla asuntoja jopissa parvi makuhuoneiden päällä ja vinokatto olohuoneessa tai en ole ainakaan nähny valmiselementtituotanossa.

    • huutokauppakeisari

      Huutokauppakeisarin malliin jotta hulluhan se jos ei puolet pyynnöstä.

    • eroja on

      Hintaan vaikuttaa monet asiat. Jos tilaat talopaketin sesongin ulkopuolella talvella, niin saat parempia alennuksia kuin jos tilaat silloin, kun tuotanto on täydessä käynnissä. Talopaketin hintaan vaikuttaa myös sijainti.

      Talopakettiin voidaan joutua tekemään myös sellaisia räätälöintejä, jotka ovat tuotannollisesti hankalia, jolloin niistä ei tingitä samalla tavalla kuin sellaisista räätälöinneistä, joista ei aiheudu juurikaan lisävaivaa.

      Minusta talopakettia ostetaan rahalla, ei prosenteilla. Jos esim. avaimet käteen -paketteja vertailee, niin yleensä se edullisempi hinta tarkoittaa sitten myös edullisempia pintamateriaaleja (esim. väliovet ns. pahviovia, ikkunat, ulko-ovi, ovenpainikkeet, laatat jne ovat halvimmat mahdolliset). Silloin ei juurikaan ole materiaaleissa persoonallisuutta. Harva lähtee jälkikäteen vaihtamaan vaikkapa ovenpainikkeita ja ikkunaheloja persoonallisimpiin/laadukkaampiin.

    • 4x4

      Omassa Lapplissa hinta putosi jonkin verran, toki nousi lähes takaisin
      alkuperäiseen hintaan, kun valitsin muutamia parempia ja hintaa nostavia ratkaisuja talooni. Mutta muuten kaikin puolin tyytyväinen. Ja kyseessä oli pelkkä talotoimitus ja kaikkein pienimmällä tehtaan pystytyksellä. Teimme itse loput.

    • Varaudu lisäkuluihin

      Nimenomaan toimitussisältö ja materiaalit vaikuttavat hintaan radikaalisti. Pelkästään
      tulisija lisää helposti kuluja tuhansilla ja kalliimmat pintamateriaalit saattavat helposti tuplata talopaketin hinnan. Ja usealta unohtuu budjetista mahdolliset kalliit kunnallistekniikan ym liittymä kustannukset jne...viranomainen on käsiojossa myös
      nykysi ne on aika kalliita leimoja tarkastajan papruissa...
      Eli käytännössä talopaketin hinta ei ole viellä lopullinen valmiin talon hinta. Ei edes
      "avaimet kätöseen" ostettuna niinkuin uusavuttomilla on tapana taloja hankkia.
      Tontillekin voidaan tietty miettiä hinta mikä vaikuttaa rakennuskustannuksiin etenkin hankalalle tontille on kallis tehdä perustukset eli sekin saattaa kostauta jälkipelissä.

      • WWW180m2

        Hyvä että otit tuon uusavuttomat esille.
        Ne liittymän hinnat selviää kunnissa kunnan sivuilta.
        Maalle rakentamisessa taas se kunnallistekniikka on tehtävä ja se vasta maksaa. imeytyskentällä voi selvitä täälläpäin maalla niin se on noin kymmenen kertaa kalliimpaa kuin kaupungin viemäriin liittyminen kaupungin tonteilla. Lisäksi maalle asumaan muuttajan on vesiputkea joskus vedettävä satojakin metrejä ellei kilometrejä.
        ETTÄ kannattaa huomioida. Niin ja oman parin sadan metrin tie liittymineen helposti kymppitonnin.


      • gmail com
        WWW180m2 kirjoitti:

        Hyvä että otit tuon uusavuttomat esille.
        Ne liittymän hinnat selviää kunnissa kunnan sivuilta.
        Maalle rakentamisessa taas se kunnallistekniikka on tehtävä ja se vasta maksaa. imeytyskentällä voi selvitä täälläpäin maalla niin se on noin kymmenen kertaa kalliimpaa kuin kaupungin viemäriin liittyminen kaupungin tonteilla. Lisäksi maalle asumaan muuttajan on vesiputkea joskus vedettävä satojakin metrejä ellei kilometrejä.
        ETTÄ kannattaa huomioida. Niin ja oman parin sadan metrin tie liittymineen helposti kymppitonnin.

        Miksi jokaisen taviksen pitäisi osata rakentaa oma talo, kun ei nykyään ammattilaisetkaan osaa rakentaa? Juuri sen takia niitä hometaloja tulee, kun luullaan, että jokainen osaa rakentaa ja sitten tehdään juuri niitä virheratkaisuja, että tulee hometta tai sisäilma on surkea.

        Meillä päin kunta myy tontteja, joita EI PITÄISI joutua paaluttamaan, mutta silti on mahdollista, että heti ekaksi joutuukin teetättämään kalliit paalutukset, vaikka olet maksanut tontista jo sitä ennen lähes satatonnia.

        Tarkoituksenani on rakennuttaa omakotitalo parin vuoden päästä ja en TODELLAKAAN aio itse rakentaa taloa, vaan tarkoituksena on ottaa laadukas tehdastalo, jossa on lämmöneristykset yms. kunnolla tehtynä.


      • näinnonn
        gmail com kirjoitti:

        Miksi jokaisen taviksen pitäisi osata rakentaa oma talo, kun ei nykyään ammattilaisetkaan osaa rakentaa? Juuri sen takia niitä hometaloja tulee, kun luullaan, että jokainen osaa rakentaa ja sitten tehdään juuri niitä virheratkaisuja, että tulee hometta tai sisäilma on surkea.

        Meillä päin kunta myy tontteja, joita EI PITÄISI joutua paaluttamaan, mutta silti on mahdollista, että heti ekaksi joutuukin teetättämään kalliit paalutukset, vaikka olet maksanut tontista jo sitä ennen lähes satatonnia.

        Tarkoituksenani on rakennuttaa omakotitalo parin vuoden päästä ja en TODELLAKAAN aio itse rakentaa taloa, vaan tarkoituksena on ottaa laadukas tehdastalo, jossa on lämmöneristykset yms. kunnolla tehtynä.

        No eihän kunta voi ottaa vastuuta paalutuksista ja räjäytyksistä. Se selviää vasta kun tiedetään minkälainen talo tontille tulee, mihin kohtaan, paino, sokkeli jne.
        Ja paalutuksesta tekee kalliin pitkä etäisyys peruskallioon.

        Olet oikeassa sen suhteen kenen ei pitäisi rakentaa ollenkaan. Mutta itse rakentamalla säästää rahaa. Se on oikeastaan hyvän suunnittelun ja materiaalien valintojen ohella ainoita asioita joissa voi saada isoja kustannus säästöjä aikaiseksi.


    • Rimoja odotteleva

      Keväällä tehdystä kaupasta Joensuun Kastellimyyjä antoi 21% alennusta muuttovalmiissa.

    • lappli1

      Kiitos asiallisille vastaajille !!!

      Ja sitten niille jotka haukkuvat hintaa ja laatua, tässä linkki talopaketista jota suunnitellaan:

      http://www.lappli.fi/suomi/talomallistot/perinteiset/villihanhi-230

      Saattaahan sen halvemmallakin saada, mutta minkä kokoisena ??
      Huomaa talon koko !!
      Toimitussisältö mielestäni melko hyvä.
      Enkä tosiaankaan ole ekaa kertaa rakentamassa. Kysymys vain kuului, kuinka paljon PAKETTIHINNOISSA on ilmaa ???????????
      Edellinen talo kappaletavarasta.

    • R-kentajaka

      Katteella se yrittäjä elää. Tuskin on noin paljon katteita, höpö höpö. Te ette vain osaa laskea todellisia kuluja. Saman se puutavara maksaa yrityksellekin. Muistakin kuluja on.

      Se on selvää, että yritys lintsaa jossain kohdassa, jos oikein mennään nollakatteilla. Pakko sen on jostain katteet repiä. Sivukulut on hemmetin isot. Puutavarapinkasta valitaan ykkösen sijaan kakkoslaatua jne. Mutta saahan sen sitten toki halvemmalla!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      388
      3783
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      130
      2641
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      128
      1855
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1310
    5. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      51
      1172
    6. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      167
      1169
    7. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1167
    8. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      63
      1104
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      291
      930
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      50
      922
    Aihe