Valmistutaanko lukiosta ?

Kuinka on ?

mun mielestä reksi aikoinaan sanoi ettei lukiosta valmistauduta miksikään. Onko oikea termi kuitenkin ylioppilastutkinnon suorittaminen tms. ? Jos vertaa esim amiskaa, sieltähän valmistautuu esim. talonrakentajaksi. Eihän ylioppilas mikään ammatti ole.
Ja kyllä molemmilla koulutuksilla puolensa. Oikea termi vaan hakusessa, sain kutsun valmistujaisiin vaikka itse aikoinaan olisin kutsunut lakkiaisiin jos oisin kemut pitänyt.

7

132

  Vastaukset

  • Lukiossa VALMISTAUDUTAAN jatko-opintoihin ja VALMISTUTAAN ylioppilaaksi.

  • Lukio on yleissivistävä koulu, joka antaa laajat valmiudet jatko-opintoihin. Toisin sanoen siis siellä valmistaudutaan jatko-opintoihin. Lukiosta valmistutaan tietysti ylioppilaaksi.

  • Lukiosta ei valmistuta. Ylioppilaaksi päästään, ammattiin valmistutaan.

   • Todella!
    Mutta se taisi olla aikoja sitten kun ylioppilaaksi vielä päästiin. Silloin kaikki kokeet kirjoitettiin yhtenä keväänä ja samana keväänä päästiin ylioppilaaksi. Jos reputti, oli kirjoitettava uudestaan syksyllä ja niin pääsi ylioppilaaksi vasta syksyllä. Ne oli vähän sellaisia ylioppilaita, ettei niitä juhlittu.

    Nykyään yo-kokeita kirjoitetaan vuositolkulla, kunnes viimein valmistutaan ylioppilaaksi. Ehkä tämä selittää sen "valmistumisen".

    Voi tässä vaikuttaa sellainenkin, että valmistuminen on ikään kuin hienompaa kuin ylioppilaaksi pääseminen. Itse pääsin ylioppilaaksi keväällä 1984 kertalaakista. Kukaan ei "valmistunut" ylioppilaaksi. Se olisi ollut naurettavaa kielenkäytön tuntemattomuutta.


  • Yleissivistävä. Lukio on ok investointi. Tosin jäin kaipaamaan taloutta, sen opiskelin myöhemmin.

  • Totta puhuen ei lukiosta eikä edes amiksesta valmistuta miksikään. Lukion jälkeen opiskelijalla pitäisi olla jonkinlaiset perusvalmiudet jatko-opintoihin. Ammattiopiston jälkeen opiskelijalla on taas perusvalmiudet opetella työpaikalla tietyn ammatin työtehtäviä; todelliseksi ammattilaiseksi voi sitten päästä viiden vuoden päästä, jos on sattunut saamaan monipuolista kokemusta.

  • Minä kävin lukion, sitten amiksen.Lisäopintojakin, ammattimiehen ammattitalous sekä Amk tasoinen lisäkoulutus.

   Ihan työntekijä mutta ammattitaitoa voi laajentaa lisäopiskelulla.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kauanko Maisan avioliitto kestää?

   Vuosi vaiko kaksi, mitä veikkaat? Ensi vuonna ero, tämä on veikkaukseni.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   386
   9662
  2. Ohisalo: paperittomille työlupa jonon ohi

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1883695a-f66c-488e-a622-ac181f96a0ff Miten on mahdollista, kaikki uutisointi mikä liittyy Ohisaloon on negatiiv
   Maailman menoa
   119
   974
  3. Helsingissä Oodissa puukotus tekijä poistunut paikalta ei vaaraa !

   No nyt noita kulttuuritekoja tehdään jo oikessa ympäristössään kirjastossa. Että silleen. ILtalehti.
   Maailman menoa
   109
   898