Tuttipullosta vieroitus/yöheräilyt

riituska2

Hei!

Nyt vinkkejä ja neuvoja tuttipullosta vierotukseen!

1v 5kk lapsi juo nukkumaan mennessä maidon tuttipullosta sängyssä, ja nukahtaa siihen aina todella hyvin. Tuo ei ole ongelma, vaan säännöllisen epäsäännölliset yöheräilyt, joita tapahtuu (joskus harvoin ei herää lainkaan) 1-6 kertaa yössä... Useamman kerran kun herää, on jotain selittämätöntä häikkää, ehkä vatsanväänteitä, hampata jne... tai muuten vain heräillään. Normaalisti herää 1-2 kert. Ja tässäpä onkin se ongelma, kun ei-niin-fiksu äiti on opettanut lapsen sille, että saa maitoa kun herää yöllä... (tällä hetkellä enää maito-vesi seosta) Ja muutenhan ei sitten nukahda. Hirveä huuto. Pelkkä vesi ei kelpaa, kun ei ole tottunut sen makuun (ei juo koskaan vettä) ja on siis vissiinkin pahaa.. (miten vedelle kannattaisi opettaa? ei taatusti huoli enää, jos kerran erehtyy maistamaan...)

Miten te toimisitte ja lähtisitte vieroittamaan pullosta? Itse en näe vielä suurta kiirettä tuon nukahtamispullon lopettamisessa, yöheräilyjuomisten kylläkin sitäkin enemmän..... Tuo öinen hirveä huudattaminenkin on vähän huono juttu, kun asumme kerrostalossa ja asunto on pieni, joten muukaan perhe ei oikein sitten nuku jos lapsi huutaa ja naapureitakin käy sääliksi... :) Ehkä juuri tämän vuoksi on tullut valittua se 'helppo tie'... karhunpalvelus, niin. Muutamana yönä olen nyt ollut antamatta pullosta muuta kuin vettä ja maistettuaan suuttuu niin, että tunnin jaksaa ainakin karjua täyttä kurkkua kunnes nukahtaa.. Siinä vaiheessa kun on suuttunut, ei kelpaa maito nokkamukista.

Kovasti kaipaisin hyviä vinkkejä, kiitos jo etukäteen mahdollisille vastaajille.. !!

4

2523

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • eihän siinä

   oikeen auta muu kuin olla antamatta pulloa ja kuunnella itkua.Itse ottaisin sekä ilta että yöpullot pois ettei yhdistä maitoa enää missään tilanteessa nukkumiseen.
   Kannattaa ajoittaa niin että on viikonloppu ettei huuto niin häiritse.Eka yö on varmasta kamala mutta uskon että seuraava huomattavasti helpompi.Kannattaa sitten ottaa se asenne ettet todellakaan sorru pulloa antamaan,nythän lapsi tietää että huutamalla sen saa.Vettä voi antaa(jos nyt vain huolii) koska kyllähän siinä huutamisessa jano tulee..
   Itsekkin vieroitin vasta reilusti vuoden ikäisenä,huutoa oli kuitenkin helpompi sietää kun toinen ei enää ole pikkuvauva ja ymmärtää paljon puhetta.

   • mä tein näin

    totta, ei ole oikein muita keinoja kuin jättää se vaan pois. Mä varmaan saksisin sen tuttiosan ja sit lapsen kans ihmettelisin ja selittäisin ettei sitä voi enää käyttää, muistuttelisin päivän aikana muutamasti että tänään menet nukkumaan ilman pulloa. Veisin pullon lapsen kanssa roskiin. Tällä tavoin meiltä lähti pullot ja tutit 1v4kk iässä. Edelliselle pskko huomauttaa tuosta ajankohdasti, viikonloppuisinkin tehdään töitä, joten kyllä se voi muuta perhettä/naapureita häiritä myös silloin :)


  • Pullo pois

   Iltaisin lapsen kanssa sylittelyä ja sitten sänkyyn. Yöllä rauhoittelua ja takaisin nukkumaan. Meillä pienimmällä 1v 4kk ikäisellä on ruoan yhteydessä tavallinen muki käytössä. Pullosta ei koskaan juonut ja nokkamukikin on jo jätetty pois käytöstä. Ihan varmasti yöt helpottuu kun jätätte pullon kokonaan pois.

  • Kärsivällisyyttä

   Oletko kokeillut ns. unikoulua? Netistä löytyy ohjeita.
   http://www.mll.fi/vanhempainnetti/tietokulma/uni/unikoulu/

   Lapsi huutaa kyllä alkuun, mutta hyväksyy kyllä jossain vaiheessa sen, että maitoa ei tule. Vaikeaahan se on, mutta joskus se on tehtävä. Tai sitten toivoa, että lapsi itsekseen luopuu maidosta... Meilläkin alkuun lapsi saattoi huutaa tunnin ja se oli tosi rassaavaa ja vaatii aikalailla kärsivällisyyttä (mitä ei löytynyt tarpeeksi mieheltäni, joten hoidin unikoulut alun jälkeen yksin). Rauhoittui sylissäni, mutta aina kun laitoin sänkyyn alkoi huuto. Ja otin taas syliin jne. (noudatimme ns. tassuunikoulua)

   Mutta pikkuhiljaa huuto väheni ja lopulta jos heräsi niin useimmiten sai itse unen päästä kiinni uudestaan. Tai riitti kun silitti vähän selästä, Ja illallakin nukahti itsekseen ilman nukutteluja tai huutoja.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kerro kaivatustasi jotakin mukavaa.

   Itse aloitan: hyvännäköinen ja ahkera ❤️‍🔥
   Ikävä
   120
   2344
  2. Donald Trump joutui ammutuksi vaalitilaisuudessaan

   Näin se näyttää olevan, että Trumpilla on niin kannattajia kuin vastustajiakin. Hengissä käveli pois, ilmeisesti jokin
   Maailman menoa
   274
   2010
  3. Missä päin suomea kaivattusi asustelee?

   Oma kaivattuni (mies(J) asuu Uudenmaan läänissä.
   Ikävä
   91
   1713
  4. Koulutus ja parisuhde

   Haluatko että sun kumppani on korkeasti koulutettu?
   Ikävä
   131
   1185
  5. Minä haluan sinut

   Rakkaakseni... Vain sinut kukaan muu ei kelpaa olet sydämeni valittu rakas rakastan sinua. 💗
   Ikävä
   36
   1181
  6. Paljonko on sinun ja kaivattusi välimatka?

   Kuinka paljon on matkaa hänen syliin?Vastaan 165km 😪💔🚙
   Ikävä
   69
   1142
  7. Tietääkö kaivattusi

   Että kaipaat häntä?
   Ikävä
   61
   1104
  8. Hurraa! Olen alkanut tulla järkiini.

   Minulla on vielä kuukausi aikaa yrittää unohtaa sinut, mies. Sitten kun tapaamme, en tarvi teeskennellä neutraalisuutta,
   Ikävä
   70
   1051
  9. Mitäs mä oon sanonnu

   "Kaupungissa asuminen lisää tutkimusten mukaan mielenterveyden ongelmia." https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/24b
   Sinkut
   204
   1003
  10. Sunnuntain kirjainleikkejä

   Kuinka monta kirjainta kaivattusi etu- ja sukunimissä on yhteensä? Ap vastaa 11 ja miehen nimi alkaa heheee Jiillä 🧑‍🍳
   Ikävä
   16
   935
  Aihe