Tuttipullosta vieroitus/yöheräilyt

riituska2

Hei!

Nyt vinkkejä ja neuvoja tuttipullosta vierotukseen!

1v 5kk lapsi juo nukkumaan mennessä maidon tuttipullosta sängyssä, ja nukahtaa siihen aina todella hyvin. Tuo ei ole ongelma, vaan säännöllisen epäsäännölliset yöheräilyt, joita tapahtuu (joskus harvoin ei herää lainkaan) 1-6 kertaa yössä... Useamman kerran kun herää, on jotain selittämätöntä häikkää, ehkä vatsanväänteitä, hampata jne... tai muuten vain heräillään. Normaalisti herää 1-2 kert. Ja tässäpä onkin se ongelma, kun ei-niin-fiksu äiti on opettanut lapsen sille, että saa maitoa kun herää yöllä... (tällä hetkellä enää maito-vesi seosta) Ja muutenhan ei sitten nukahda. Hirveä huuto. Pelkkä vesi ei kelpaa, kun ei ole tottunut sen makuun (ei juo koskaan vettä) ja on siis vissiinkin pahaa.. (miten vedelle kannattaisi opettaa? ei taatusti huoli enää, jos kerran erehtyy maistamaan...)

Miten te toimisitte ja lähtisitte vieroittamaan pullosta? Itse en näe vielä suurta kiirettä tuon nukahtamispullon lopettamisessa, yöheräilyjuomisten kylläkin sitäkin enemmän..... Tuo öinen hirveä huudattaminenkin on vähän huono juttu, kun asumme kerrostalossa ja asunto on pieni, joten muukaan perhe ei oikein sitten nuku jos lapsi huutaa ja naapureitakin käy sääliksi... :) Ehkä juuri tämän vuoksi on tullut valittua se 'helppo tie'... karhunpalvelus, niin. Muutamana yönä olen nyt ollut antamatta pullosta muuta kuin vettä ja maistettuaan suuttuu niin, että tunnin jaksaa ainakin karjua täyttä kurkkua kunnes nukahtaa.. Siinä vaiheessa kun on suuttunut, ei kelpaa maito nokkamukista.

Kovasti kaipaisin hyviä vinkkejä, kiitos jo etukäteen mahdollisille vastaajille.. !!

4

2394

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eihän siinä

      oikeen auta muu kuin olla antamatta pulloa ja kuunnella itkua.Itse ottaisin sekä ilta että yöpullot pois ettei yhdistä maitoa enää missään tilanteessa nukkumiseen.
      Kannattaa ajoittaa niin että on viikonloppu ettei huuto niin häiritse.Eka yö on varmasta kamala mutta uskon että seuraava huomattavasti helpompi.Kannattaa sitten ottaa se asenne ettet todellakaan sorru pulloa antamaan,nythän lapsi tietää että huutamalla sen saa.Vettä voi antaa(jos nyt vain huolii) koska kyllähän siinä huutamisessa jano tulee..
      Itsekkin vieroitin vasta reilusti vuoden ikäisenä,huutoa oli kuitenkin helpompi sietää kun toinen ei enää ole pikkuvauva ja ymmärtää paljon puhetta.

      • mä tein näin

        totta, ei ole oikein muita keinoja kuin jättää se vaan pois. Mä varmaan saksisin sen tuttiosan ja sit lapsen kans ihmettelisin ja selittäisin ettei sitä voi enää käyttää, muistuttelisin päivän aikana muutamasti että tänään menet nukkumaan ilman pulloa. Veisin pullon lapsen kanssa roskiin. Tällä tavoin meiltä lähti pullot ja tutit 1v4kk iässä. Edelliselle pskko huomauttaa tuosta ajankohdasti, viikonloppuisinkin tehdään töitä, joten kyllä se voi muuta perhettä/naapureita häiritä myös silloin :)


    • Pullo pois

      Iltaisin lapsen kanssa sylittelyä ja sitten sänkyyn. Yöllä rauhoittelua ja takaisin nukkumaan. Meillä pienimmällä 1v 4kk ikäisellä on ruoan yhteydessä tavallinen muki käytössä. Pullosta ei koskaan juonut ja nokkamukikin on jo jätetty pois käytöstä. Ihan varmasti yöt helpottuu kun jätätte pullon kokonaan pois.

    • Kärsivällisyyttä

      Oletko kokeillut ns. unikoulua? Netistä löytyy ohjeita.
      http://www.mll.fi/vanhempainnetti/tietokulma/uni/unikoulu/

      Lapsi huutaa kyllä alkuun, mutta hyväksyy kyllä jossain vaiheessa sen, että maitoa ei tule. Vaikeaahan se on, mutta joskus se on tehtävä. Tai sitten toivoa, että lapsi itsekseen luopuu maidosta... Meilläkin alkuun lapsi saattoi huutaa tunnin ja se oli tosi rassaavaa ja vaatii aikalailla kärsivällisyyttä (mitä ei löytynyt tarpeeksi mieheltäni, joten hoidin unikoulut alun jälkeen yksin). Rauhoittui sylissäni, mutta aina kun laitoin sänkyyn alkoi huuto. Ja otin taas syliin jne. (noudatimme ns. tassuunikoulua)

      Mutta pikkuhiljaa huuto väheni ja lopulta jos heräsi niin useimmiten sai itse unen päästä kiinni uudestaan. Tai riitti kun silitti vähän selästä, Ja illallakin nukahti itsekseen ilman nukutteluja tai huutoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      377
      1451
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1263
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      114
      1187
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1072
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      41
      951
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      796
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      777
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe