Koiran pelastajat

ccvvv

Älä ota toisen kasvattamaa koiraa. Yleensä näitä koiria tarjotaan pitovaikeuksien vuoksi tai allergian vuoksi. Jos nyt kuitenkin haluat ottaa tälläisen koiran hoida sitä ensin vaikka viikonloppuisin ja pidä luonasi niin että on palautusoikeus jos ei sopeudu. Kun koira on saapunut uuteen kotiin alkaa tutustumisvaiheessa löytymään kaikkea vikaa kuten sairauksia luonnevikoja joista ex-omistaja on unohtanut mainita.
Kalliikis on monelle tullut tällaiset koira jonka ovat säälstä ottaneet. Halvin tapa päästä ongelma koirasta on etsiä sille uusi koti. Valitettavasti tiedän useamman tapauksen jossa uusi omistaja on joutunut maksamaan aika moiset eläinlääkärikustannukse kun koiran sairaudet on tullut ilmi. Samoin luonnevian vuiksi on jouduttu lopettamaan. Koiran kannattaa ottaa aina pentunua sen oppii tuntemaan heti pienestä ja voi itse opetta sen omille tavoilleen niin että sopeutuu perheeseen.

1

61

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onneksi et sanonut

      että "älä koskaan ota..." ;D Nimittäin meistä jotkut kyllä tekevät ihan tietoisesti sen valinnan että jättää sen pentuajan pissikakkirumban kärsittäväksi muille ja ottavat koiran vasta kun se on opetettu sisäsiistiksi. Itse kuulun näihin, ja oikeastaan kaikki muu mitä tuli "kaupan" päälle, oli ihan tietoista riskinottoa.

      Tärkeimmät asiat mitä halusin, oli että koira oli suomenpystykorva, sitä maalaismallia ja että tuo sisäsiisteysasia oli kunnossa. Sovittiin palautusoikeudesta(omistaja epäili sopivuutta kerrostaloon), mutta jo kun näin koiran kuvan, tiesin että sitä ei milloinkaan tarvittaisi. Niin monta pystäriä elämässäni tuntenut, että tunnistin heti täysin terveen koiruuden. Se terävä katse kertoi kaiken, muun olemuksen kanssa. Enkä erehtynyt. Ei ole ylimääräisiä kertoja eläinlekuria tarvinnut kuin kolme kertaa, molemmat korvat sai myyräjahdissa verikorvan, jotka tyhjättiin ja sitten sai kerran kedolla sahalaitamadolta pusun.

      Vain yksi "luonnevika" sillä on. Nimittäin ei oikein pidä vieraiden silittelyistä, joka on aika yleistä noille, ja sitä ei kyllä oikein saa millään poistettua. Mutta varovaisuudella on selvitty ilman vahinkoja tähän asti.

      Jos entinen omistaja näkisi koiransa nyt, niin ei kyllä uskoisi silmiään. Ero on kuin yöllä ja päivällä. Entisestä itsekeskeisestä riidanhaastajasta on kuoriutunut todellinen herrasmieshaukku joka ei oikeastaan hätkähdä kuin ukkosesta ja harrikasta.

      Työtä tuo vaati, ja sen kovuudesta varmaan halusit varoittaa mahdollisen rahanmenon ohella. Mutta se sairastumisen riski on myös pennulla, usein moninkertainenkin. Koulutus, jos sen aloittaa heti nuorena, on helpompi kyllä tehdä kun koira leimautuu heti juniori-iässään.

      Omana lisäyksenäni tähän aloitukseesi kehottaisin kaikkia jotka ovat koiraa hankkimassa, että katsovat sen silmiin. Ne ovat koiran terveyden peili. Jos katse on kirkas ja utelias, on koira todennäköisimmin aivan terve, eikä tule tarvitsemaan juurikaan ell:in apuja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1315
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      60
      888
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe