PPO ylimääräinen osuuskuntakokous

Rahat jakoon

Nyt viimeistään luulisi kaikkien osuuskunnan jäsenten tajuavan minkälainen epäonnistuneiden yrityskauppojen ja henkilöstökulttuurin rapautuminen on tapahtunut ja hallitus eikä hallintoneuvosto ole tajunneet ( halunneet uskoa) tapahtunutta.
Kun tilinpäätöstä ei hyväksytty tämä tarkoittaa sitä että se on suurin epäluottamus sekä yritysjohtoa-hallintoa että tilintarkastuksen tehnyttä tahoa vastaan.

Seuraavassa osuuskuntakokouksessa heidän täytyy
a) olla esittänyt kaikkien konserniyhtiöiden yksilöidyt tulokset ja paljonko PPO Osuuskunnan varoja on niihin upotettu tappioita peittämään
b) antaa selvitys elisa kaupan sitoumuksista ..ei ne sentti/minuuttiluvut joita on liikenteestä jne arvioitu tai esitetty ole salaisuuksia kun kysymyksessä on muka pörssiyhtiön liikesalaisuus..
c) nyt ilman "avustavaksi" runnottua lakimiestä hallitus-ja hallintoneuvoston pitää pystyä perustelemaan myös muut argumentit kuin esitetyt harhauttavat liiketoimintakalvot..konsernin toiminnan "rapautumisesta" vrt esitetty datame-yhtiön todellinen tulos-velkataakka ja sen todellinen asiakasmäärä
d) hallintoneuvoston puheenjohtajan lupaus kokouksessa ja lehdessä suuresta osuusmaksun korosta on pystyttävä konkretisoimaan..onko se suuri 120 € vai se tj:n ilmoittama 1200-1500 €/osuus

Eiköhän siinä olekkin riittävästi pohdittavaa kun lisäksi joudutaan käsittelemään samalla osuuskunnan suoritustilaan saattamisesitys ja 134 M€ jakoa omistajille ennenkuin ne varat katoaa "sijoitusfirmaan" kuin patsashanke ylivieskan kaupungin suunnitelmista.

Näin konkreettiseti suuren häpeän suurimmalla osalla läsnäolevien hallintoihmisten kasvoilla miten heitä oli johdettu harhaan kun sen julkitoi joka päivä yritysjohdon jyräämisen ja jopa "työpaikkakiusaamiseksi" luokiteltavan käyttäytymisen kohdanneet ahkerat ja tunnolliset työntekijät joita nyt odottaa ihan varmasti yt:t alta-aikayksikön.
Lisäksi kokouksessa höyrysi ja puollusti hallinnon toimintaa henkilöitä jotka on syntyneet "kultalusikka" suussa ja ovat olleet PPO:n monopolifirmaksi haukkujia ja jatkuvasti syyttäneet osuuskuntaa palvelu hinnoilla ryöstäjäksi.
Heitäkin puheenjohtaja kehui kenkien osalta liukkaaksi liikkujiksi.

15

152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rantakatu 2

      Tässä Osuuskunta PPO:n henkilöt joiden pitäisi ottaa laiva komentoon ja ohjata se matkustajille luvattuun satamaan viivyttelemättä. Kuka tai ketkä on ne jotka uskaltaa asettua oikeuden puolelle ja toteuttaa jäsenien enemmistön päätökset :
      - tehdyt virheet uskallettava ottaa esille
      - niihin johdatelleet tai vääriä tietoja esittäneet vastuuseen
      - ja se mitä jäljelle jää hallitusti palautettaan jäsenille

      Puheenjohtaja kunnanjohtaja Jari Kangasvieri Toholampi
      Varapuheenjohtaja pankinjohtaja Kai Pajala Oulainen
      Jäsenet
      Alavieska yhdyskuntainsinööri Hannu Haapakoski
      Haapavesi rehtori Erkki Juola
      toimitusjohtaja Esko Salmikangas
      Kalajoki toimitusjohtaja Jarmo Ainali
      maanviljelijä Kauko Hihnala
      pankkitoimihenkilö Leena Rahkonen
      Kannus tarhaaja Jouko Nygård
      kehittämispäällikkö Asko Syrjälä
      Kokkola yrittäjä Aimo Kallio
      Merijärvi toimitusjohtaja Matti Pohjanen
      Nivala myyntijohtaja Markus Ahokangas
      matkatoimistovirkailija Päivi Taskinen
      maanviljelijä Pekka Mönkkönen
      Oulainen kiinteistöpäällikkö Timo Junttila
      Pyhäjoki kauppias Jari Yrjänä
      Raahe tietotekniikkapäällikkö Markku Borén
      ylilääkäri Virpi Honkala
      kaupunginsihteeri Pekka Leppikangas
      johtaja Jussi Miilukangas
      maanviljelijä Tuomo Tamminen
      radiotoimittaja Paavo Törmi
      Sievi toimitusjohtaja Johanna Takanen
      Siikajoki hankintapäällikkö Heikki Ala-aho
      maanviljelijä Martti Patokoski
      Siikalatva sairaanhoitaja Kiti Sovisalo
      Ylivieska maanviljelijä Heikki Jaakola
      veturinkuljettaja Eero Kippola
      toimitusjohtaja Asko Männistö

    • H Eino

      ..ota sinä matti tuo asia hoitoon ei noista isojen kuntien tai firmojen kavereista ole näköjään "muurareita" jotka on vapaana laittamaan ojennukseen.

    • joulu-pukki

      nyt saadaan tässäkuussa rahaa..10 €

    • Joulu-pukki

      Miten osuuskunta vaikuttaa alueella jatkossa?

      Osuuskunta PPO:lla ei ole jatkossa merkittävää roolia aluevaikuttajana.

      Tavoitteena on ollut vahvistaa alueen elinvoimaa tukemalla sille luontaista yritystoimintaa sekä palvelemalla alueen asukkaita tuottamalla tele- ja ict- infrastruktuuria ja rakentaa sekä ylläpitää niitä. Tämä tuki alueen kilpailukykyä, työllisyyttä ja verotulojen kertymää.
      Nyt arvioitavana on ollut useita kiinnostavia alueellisia sijoituskohteita mutta niitä ei ole löytynyt tuotto-odotuksia vastamaan. Tämän lisäksi rahastomuotoinen sijoittaminen alueelle yhdessä muiden sijoittajien kanssa ei tarjoa mielenkiintoisia vaihtoehtoja.

      Kaikki tämä siis ei ole toteutettavissa jäsenistön taloutta tukevalla tavalla.

      Miksi edelleen ns. Osuuskunta PPO:lla yritetään esittää ruusuisia visioita ?

    • Periaate

      Osuuskunta PPO oli suoraan sekä omistusten kautta vahva alueellisten toimijoiden kumppani, joka etsi myös uusia kehityskohteita. Osuuskunta PPO:n toiminnan tarkoituksena oli omistaja-arvon kasvattaminen tukien samalla jäsenten taloudenpitoa ja elinkeinoa. Tähän liittyi omaisuuden hyvä hoito ja loppuun asti aktiivinen voitonjakopolitiikka. Osuuskunta PPO toimi vastuullisesti ja pitkäjänteisesti ajaen omistajiensa ja toiminta-alueensa yhteistä etua.

      Mutta sitten kaikki muuttui ja jonkun vielä selvittämättömän syyn takia ylläolevat arvot katosivat ja nyt yritetään lähteä..uuteen nousuun..mutta ilman jäsenistön tukea tai heidän tarvitsemaa tietoa..mitä..milloin.miksi.kuka vastaa tai mitä maksaa..

      Raadollisesti ajatellen jotain "omituista" on tehdyissä päätöksissä ja eritoten esitetyissä laskelmissa. Varmaa on vain se että rahaa oli parhaimmillaan 138 M€ mutta sitä ei jostain syystä haluta jakaa jäsenille=omistajille jota suuri enemmistö haluaa ? Miksi..kuka vastustaa..miten jäsenet saavat tahtonsa läpi. Siinäpä kysymys kun on kysymys jäsenien omistamasta osuuskunnasta.

    • Erkki H

      Tiedättekö mitä ? Täällä meidän mielipiteittemme esittäminen on turhaa. Miksi ? Siksi koska niihin ei kukaan vastaa..siis ketä -mitä ne koskee. Eli ainoa toimiva tapa on esittää toiveemme suoraan valituille edustajillemme. Itse olen sitä tehnyt useaan kertaan ja ainoastaan "uusilta" valituilta hallintoneuvoston jäseniltä saanut palautetta..mutta he kuten tutut jo mukana olleet ovat ihmetelleet omaakin saamaansa vähäistä informaatiota asioiden tilasta..jopa osuusmaksun koron maksu marraskuussa ei ole tavoittanut heitä ??? Pankinjohtajat vaikenevat totaalisesti..?
      Eli asioita valmistellaan pienessä sisäpiirissä eikä niissä toimita avoimen tiedottamisen periaatteella. Ihmettelen kuinka näin voidaan toimia eikä siihen "arvostettu" kunnanjohtajakaan osuuskunnan puheenjohtajana puutu vaikka tietää ja on saanut useita palautteita asioiden eteenpäin viemiseksi.

      Siis uusi osuuskunta PPO:n kokous kasaan pikimmiten ja siinä käsitellään luvattu "rahanjako" tammikuussa ja sitten toukokuun loppuun mennessä käydään läpi lopullinen osuuskunnan selvitys mitä tehdään rahoille.

    • Erkii H

      Nyt tehdään sellainen ratkaisu että heti huomenna tai ens viikon aikana jokainen tälle palstalle kirjoittanut ja kantaa ottanut lähestyy oman paikkakunnan hallintoneuvoston edustajaa ja tiedustelee hänen kantaansa sekä varallisuuden jakoa että sijoitusyhtiö malliin. Sillä saadaan kartoitettua onko enemmistö meidän jäsenien kannalla vai "omalla" itseään ja "menneisyyttä" edustavalla kannalla. Sen jälkeen kerromme rohkeasti tällä palstalla mikä oli gallupin tulos. Ellei näin saada hallintoa viemään asioita jäsenien haluamaan ratkaisuun niin sitten on pakko ruveta boikotoimaan ao .henkilöiden edustamia tahoja tavalla tai toisella..otetaan jalat käyttöön kun ei sormet riitä.

      Sovitaanko näin koska vaikuttaa siltä että suurin osa on mennyt suojaan kun myrsky alkoi ja taas jäsenet haluaa nostaa purjeet ja ottaa kunnon kyydit kun tuulee kunnolla !

    • Ennustin oikein

      Alla oleva teksti löytyy Osuuskunta.ppo.fi sivuilta kohdasta tiedotteet :...nyt on muka havahduttu ?? Mutta..

      Jäsen voi kyllä erota osuuskunnasta ja saada näin takaisin osuutensa nimellisarvon. Nimellisarvo ei kuitenkaan vastaa osuuden markkina-arvoa. Jäsenistön edun mukaista olisi päästä tilanteeseen, jossa säännöt mahdollistavat joustavan kaupankäynnin osuuksilla markkinahintaan. Markkinahinta määräytyy kauppapaikalla kysynnän ja tarjonnan mukaan. Tässä tilanteessa olisi jäsenen oma päätös, haluaako hän realisoida osuutensa markkina-arvon kauppapaikalla heti vai säilyttää jäsenyytensä ja oikeutensa vuosittaiseen osuuspääoman korkoon.

      Kommentti : Ylläolevan tiedotteen tarkoitus on a) hölmöt tai luopujat ryntää myymään ja ..jermulaineet on valmiina ostamaan.. b) väkisin hallinnon yritys ajaa sijoitusyhtiö mallia..c) se pahin vaihtoehto eli vitkutella ettei tilejä-toimintakertomusta 2012 tutkita "virallisesti" ja saada esille ne tehdyt ison loven osuuskunnan omaisuuteen aiheuttaneet laittomat päätökset ja sääntöjen vastaisesti loukaten jäsenien oikeuksia.

    • Havuja

      14 §

      Jäsenen ehdotus kokouksessa käsiteltäväksi asiaksi

      Jäsenellä on oikeus saada haluamansa asia osuuskunnan kokouksen käsiteltäväksi, jos hän kirjallisesti sitä vaatii hallitukselta niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun. (lähde: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20011488#L4P14)

      Eiköhän vaadita seuraavaan osuuskuntakokoukseen käsiteltäväksi asiaksi toimitusjohtajan ja hallituksen erottaminen luottamuspulan vuoksi. Löytyykö myötämielisiä?

    • Luottamus

      PPO:lla on 1.6 jäsentilaston mukaan 76844 varsinaista osuutta ja 6050 vapaaehtoista osuutta. Näillä molemmilla osuustyypeillä on oikeus osuuskunnan varallisuuteen, jonka on kerrottu tällä hetkellä olevan 133 000 000€. Tästä saadaan yhden osuuden arvoksi nyt 1548,42€. Jos omistat kolme osuutta, on osuutesi 4645€ . Jos omistat 4 osuutta on osuutesi 6193€.

      Vuodelta 2012 sinulle maksettiin korkoa 10€/osuus. Sait jäsenyydellesi korkoa yhdeltä vuodelta 0,64%. Tuokin korko maksettiin 10 kuukautta myöhässä. Maksoit käyttämistäsi palveluista keskimäärin 10-20 kertaa enemmän kuin sait korkoa takaisin.

      Haluatko varallisuutesi itsellesi vai jätätkö sen PPO:lle?
      Nauttiiko PPO:n hallitus ja toimitusjohtaja luottamustasi?

      Kerro kantasi sähköpostilla:
      [email protected]
      [email protected]

    • Mökin mummu

      Ylivieskassa on taas 27 ihmistä saanut irtisanomislapun Elisalta eli työt päättyy-. Raahesnseutu kirjoitti 11.1.2013
      Osuuskunnan hallituksen kannanoton mukaan väitteet työpaikkojen häviämisestä (ja palveluiden heikkenemisestä) ovat vailla minkäänlaista totuuspohjaa !

      Kyllä nyt pitää osuuskunnan omistajien=jäsenien ottaa ohjat käteen.
      Onhan se aivan pöyristyttävää tuollainen tieto irtisanomisista kun kaupan jälkeen vakuutetttiin ettei vaikuta mitenkään työpaikkoihin vaan päinvastoin ne lisääntyy. Kuka noin lausui ja oli tekemässä päätöksiä pitää saattaa vastuuseen..ns "itse asiassa kuultuna vastaaja sanoo seuraavaa" Kauanko Te hyvät ihmiset siedätte tällaista toimintaa jossa meidän rahoilla aiheutetaan alueelle moista surua. Missä luuraa hallitus ja hallintoneuvoston puheenjohtaja joiden olisi pitänyt estää tämä katastrofi.
      Miten ne saadaan vastuuseen, mitä keinoja meillä on saattaa heille joku sanktio, voiko osuuskunnan joku instanssi ottaa asian hoitoon ja viedä vaikka käräjille nuo koijarit kun niitä miljoonia tuntuu olevan ihan sijoitettavaksi asti ?..Kertokaa mulle

    • Erkki H

      ..ihan vaan mielenkiintoista että merijärvi seurakunnallisesti on ylivieskan alla ja seuraava liitos onkin sitten kalajoelle..ei siinä itse asukkaiden arki kiinnosta miten nämä ict-ja tele asiat tulee hoitumaan helsingistä..juhanillakin näkyy lepakot olevan suurin huoli..

      Siis haloo jos aiotte meidän kylällä valot säilyttää niin siihen ei riitä tuuliropelien lentoestevalot.. Miettikää nyt vähän mitä mieltä olette ja mikä on totta. Ei muuta..auf wiedersehen sanottiin brysselissä meille lähtiessä.

    • Nukkukaa Hyvin

      Kun erityistarkastus tehtäisiin niin :
      - Pauli pelkää, että onko kaikista hänen päätöksistä kirjaus..hallituksen pöytäkirjoihin, onko kaikista matkoista selvitys mitä koskee, ketä mukana ja kuka maksaa, onko "konkurssiyhtiöihin" sijoitettujen osuuskunnan rahojen osalta päätökset ja minkälaiset tulikaan tehtyä liiketoimintalaskelmat jne.
      Onko tullut annettua-sovittua jotain muiden osalta josta olisi pitänytkin maksaa veroja..matkoista.. lahjoitetuista laitteista yms.

      - Jarmo pelkää, että onko pauli jättänyt kertomatta yo asioista jotain, sainko jotain joka olisi pitänyt julkituoda hallitukselle-hallintoneuvostolle tai verottajalle..muisti kun pätkii ..pannaan hanttiin kyllä jäsenet luopuu kun tarpeeksi uhkaillaan

      - Jari pelkää, että onko nuo ketaleet tehneet meidän seläntakana tuollaisia..miksi minä en ole saanut olla mukana..matkoilla..no sainhan se lumian..yritetään sievistellä ja unohduttaa asiat näinhän se kunnassakin hoituu kun vain..oleilee

      - Timo ei pelkää, koska hän on päässyt eroon häslingistä, tuli oltua mukana mutta ei aina ymmärtänyt mitä pauli esittää mutta hyvät oli reissut ja liikelahjat..Saisivat jo jaettua rahat niin kaikki unohtuis..

    • Korrektisti

      Jäsen-omisteisissa osuuskunnissa omistaja on katsonut cor-
      porate governancen tarkoittavan ensisijaisesti hyvää ja toimivaa päätös-vallan ja valvonnan kokonaisuutta.

      Tämä ei ole toteutunut Osuuskunta PPO:ssa eikä sen konserniyrityksissä.

      Miten asia saadaan korjattua ?

      Paras tapa lienee tuo jäsenien suuren enemmistön tahto palauttaa kertynyt omaisuus heille hallitulla menettelytavalla ja unohtaa koko tapahtumaketju. Muuten vaikuttaa siltä että riitely tulee jatkumaan niin kauan kuin yksikin euro on jakamatta.

    • Kaimaani

      PKT- Jarille: Nyt kun sinä olet puheenjohtaja niin vitkuta kaikkia asioita niin kauan että minä pääsen eläkkeelle.Sopiiko?
      Jari-PKT:lle: Joo se on meillä kuntapuolella yleinen tapa kiusallisten asioiden hoitoon. Kenet sinä valitsisit jatkajaksi ?
      PKT- Jarille : No se sihteeri joka on ollut molemmissa osuuskuntakokouksissa on ollut myötämielinen minulle ja huutanut sekä uhkaillut samallalailla kuin minä henkilökuntaa..ovat menneet hiljaisiksi. Osaa muutakin mukavaa !
      Jari-PKT:lle : Eikö se ole hieman friskaapelia tulevaisuuden kannalta, nehän käy jäsenet sen kimppuun kun asia selviää ? Eikö se fiksu rouva joka oli sinun tuuraajana Raahessa olis parempi ?
      PKT-Jarille: Ei sitä voi valita, sehän tietää kaikki minun tileihin ja matkoihin liittyvät " siirrot" jotka ei kestä tarkastusta, nyt on yritettävä ohittaa tämä vaihe kunniakkaasti..olethan sinäkin päässyt nauttimaan tietyistä eduista..
      Jari-PKT:lle : No minä keksin jotain jolla asiaan saadaan kentältä tukea. Mutta se Kiinan matka ois ollut mukava vaimon kanssa käydä samoin siellä Ameriikassa, en vain ollut "hereillä" kun suunnittelitte niitä Askon kanssa. Tosin niistä voi tulla joillekkin veroseuraamuksia..vai voiko ?
      PKT-Jarille : Älä sinä murehdi tuollaisia, on näistä selvitty ennenkin. Nyt on tärkeitä tyrmätä tuo vastarinta ja saada pölyt sijoitusyhtiön avulla pois päiväjärjestyksestä.
      Jari-PKT:lle : On mulla pikkuisen epävarmaolo, ei tahdo saada öisin nukuttua kun painaa ne asiat jotka ei ole menneet kuten esittelit. Onhan niistä kaikki laskelmat ja päätökset lainmukaisia ?
      PKT-Jarille: Dont worry, be happy, nyt lähden pikkujouluun vaimon kanssa ja hyvät viikonloput..nuku hyvin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5678
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3485
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1875
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1566
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1473
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1360
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe