Miksi ihmiset väittävät..

Omnivori00

Että koira on LIHANSYÖJÄ? Koira ei ole LIHANSYÖJÄ vaan OMNIVOORI eli SEKASYÖJÄ. Pelkkä liharuokavalio aiheuttaa pidemmän päälle pelkkää harmia, ihan niinkuin se ihmisillekin tekee.
Itse barffasin koirieni kanssa, ja niille se ei muutamaa vuotta ainakaan pitemmän päälle niille sopinut.. Ei sillä, etteivät olis lihasta ja luista jne. pitäneet, mutta tuntuivat kaipaavan muutakin kuin lihaa. Alkoivat nimittäin popsia ruohot ulkoa ja pölliä leipää lautaselta. Miksi? En tiedä, mutta ilmeisesti tarvitsivat niitä.
Yhtenä päivänä sitten keittelin niille riisiä ja sekaan laitoin pakastevihanneksia ja kah kun se upposi vauhdilla! Kokonaisine vihannikseen kaikkineen (ennen barffaamista eivät olisi koskeneet pitkällä tikullakaan, paitsi kasvikset muussina lihan seassa). En tiedä mistä johtui, mutta jokatapauksessa näin näyttää käyneen.
Tällä hetkellä koirat syövät mm. perunaa, riisiä, leipää(kaura), vihanneksia(mm. porkkana, kurkku, pakastepussit), hedelmiä(mm. omena, banaani). Kalasta näyttävät pitävän enemmän kuin lihasta (kissan tonnikala lähinnä, ei kosteat purkkiruuat)... Noin kk näin menty, ja nyt sitten jatkan tällä linjalla niin pitkään kuin maittaa!

19

374

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Omnivorismi eli

      Kaikkiruokaisuus tarkoittaa sitä, että jokin eläin syö niin kasvi- kuin eläinravintoakin.[1] Kaikkiruokaisuutta harrastavaa eläintä kutsutaan omnivoriksi tai kaikkiruokaiseksi. Ihminen on kaikkiruokainen.
      Kaikkiruokaisuuden sijasta eläimet voivat olla esimerkiksi kasvinsyöjiä tai lihansyöjiä.

    • 18+8

      Toivottavasti tämä on provo. Koira on AINA ensisijaisesti lihansyöjä. Siitä ei pääse yli eikä ympäri. Katso sen hampaita niin näet lihansyöjän. Koirilla on myös lihansyöjälle kuuluva lyhyt suolisto.

      Koiran elimistö ei pysty käsittelemään viljoja ja kasviksia samalla tavalla kuin ihminen. Se pystyy hyödyntämään niitä JOTENKIN mutta ei täydellisesti. Hedelmistä ja vihanneksista koira saa kuitua. Ei mitään muuta.

      Ruohon syöminen on täysin normaalia. Sitä tekee jokainen koira eikä se liity ruokavalioon mitenkään. Leivän pölliminen taas on kurittomuutta. Tottakai koira sitä syö jos se on syötävää, ei se sitä välttämättä tarvitse.

      Ja miten niin liharuokavalio aiheuttaa harmia? Tiedän montakin täysin raakaruokinnalla olevaa koiraa ja ne ovat terveempiä kuin nappulaa syövät.
      Että onnea vaan tuolle tielle, voi tulla aika paljon ongelmia jos pelkkää hiilaria ja kuitua syötät. Koira ei niitä tarvitse YHTÄÄN mihinkään.

      • Riippuu,mitä tarkoittaa ensisijaisesti...
        Kyllä sanoisin,että käytännössä sekasyöjä,joskaan ei tietenkään ihmiseen verrattavissa.
        Mutta ei myöskään voi verrata suoraan puhtaaseen lihansyöjäänkään.Poikkeaa siitäkin.Hampaatkaan ei ole suoraan verrannollisia,ruuansulatus ei myöskään mm.vatsalaukun happamuudeltaan.

        Jos koira olisi verrattavissa suoraan lihansyöjään,esim.suteen,niin miksiköhän sitä ei ruokita samoin tavoin.Susi myös voi olla pitkään syömättä,tuskin koirat voisi...
        Jos 90 prossaa on eläinperästä,ja tuskin susi saa myöskään mitään lisäravinteita,niin ei ehkä ole ruokinnaltaan samoissa,kuin koirat ruokitaan,missään tavassa.
        Mutta jos on,ja joku ruokkinut useampaakin koiraa (tai yhtäkään)ihan luovutusiästä hyvin vanhaksi,niin kuulisin mielelläni...

        Onhan noita kasvissyöjiäkin jo koirissa,kuulemma.Tosin itse en tunne yhtään.
        Omasta mielestäni koira tarvitsee myös lihaa,ja mitä vähemmän käsiteltyä,sen parempi.


      • tiikeri_lilja

    • en kyllä

      Minä TIEDÄN että koira tulee toimeen ilman lihaa. Paremmin se kuitenkin voi jos syö lihaakin.
      Minä LUULEN että määrätynlainen ihminen tulee toimeen ilman lihaa. Lihaakin syövä ihminen on kumminkin paremminvoivan näköinen!
      En kyllä sano koiraa lihansyöjäksi!

    • tottaturiset

      Niinpä! Koira ei ole pelkkä lihansyöjä mutta se tarvitsee lihaa pysyäkseen kunnossa mutta se tarvitsee myös muutakin ruokaa! Koirani rakastaa esim kasviksia ja syö mielellään ihan mitä vain!

    • minelan

      Olen ikäni syöttänyt koirilleni pääsääntöisesti lihaa ja Canacan nappuloita, joita nenäitä nappuloita jättävät syömättä. lisäksi raa N kananmunan keltuaista, raejuustoa, juustoa. Vanhin koirani eli 18,4 vuotiaasi, muut 17 vuotiaaksi,
      mutta koira tarvitsee hyvän ruuan lisäsi paljon liikuntaa ja rakkautta.

      • minelan.on.pipipää

        Minelan, katsopa kananmunan osien ravintoarvot (googlaa). Keltuaisessa on kaikki kananmunan kuona kuten valtava kolesterolipitoisuus. Valkuainen on liki puhdasta proteiinia.

        Olet tässäkin asiassa aivan pihalla. Oletko kaikissa asioissa aivan pihalla? Sehän jo tiedetään, että halveksut ihmisarvoa ja lainsäädäntöä.


      • minelan
        minelan.on.pipipää kirjoitti:

        Minelan, katsopa kananmunan osien ravintoarvot (googlaa). Keltuaisessa on kaikki kananmunan kuona kuten valtava kolesterolipitoisuus. Valkuainen on liki puhdasta proteiinia.

        Olet tässäkin asiassa aivan pihalla. Oletko kaikissa asioissa aivan pihalla? Sehän jo tiedetään, että halveksut ihmisarvoa ja lainsäädäntöä.

        En halveksu ihmis-enkä eläinarvoja., lAINSÄÄDÄNTÖÄ kunnioitan.ainakaan minua ei koskaan ole rangaistu sen noudattamattajättämisestä.


    • Tutkimustietoa

      Kyse on koiran koulutuksessa yleisesti tehdystä virheestä: ehdollistetaan väärin ja näin herätetään koirassa petoeläimen himo lihaan ja vereen.

      Tutkimusten mukaan kuvio menee seuraavasti: myös ihminen on sekasyöjä, mutta etenkin länsimaissa lihan osuus ravinnosta on huomattavan suuri. Koirat ovat lihan perään, koska ovat tottuneet saamaan ylisuuren määrän lihaa omistajiltaan. Kaksi syytä tähän: 1) suurin osa koiranomistajista kun ei ymmärrä, että heidän itsensä syömä lihamäärä on järjettömän suuri ja ettei lihaa tulisi missään nimessä olla samassa suhteessa koiranruuassakaan. Tämä osa 2) koiranomistajista antaa koirilleen jatkuvasti samantapaisia pikku välipalaherkkuja, joita itsekin syövät; näillä henkisesti ja fyysisesti laiskoilla ihmisillä välipalat ovat kaikenlaista pientä naposteltavaa, koirille taas heitellään välipaloiksi raakaa lihaa ja sisäelimiä. Luullaan siis, että koirakin muka tykkäisi napostella ja nimenomaan napostella lihaa. Koiranomistaja ottaa pullon viintä ja samalla heittelee koirallekin vähän siankorvia ja palanpainikkeeksi juomakuppiin sian verta. Tosiasiassa näin koirassa herätetään sen sudesta polveutuva petoeläimen himo lihaan ja vereen. Koirasta tulee arvaamaton ja se pyrkii syömään myös satunnaisia ohikulkijoita.

    • lihaani

      Se että koira on nälkäänsä syönyt ihmisten biojätteitä ei tee siitä sekasyöjää. Eikä sekään että koira ei saa mitään oireita jos se syö porkkanan tai näkkileivän. Kasviperäinen ruoka imeytyy koiran suolistossa erittäin huonosti. Se sulaa, muttei sitä voi hyödyntää. Vähän kuin jos ihminen söisi ranskanleivän. Se sulaa muttei siitä saa juuri mitään.

      Koiraa ja ihmistä ei voi edes verrata sillä ihminen on puhdas sekasyöjä, joka tulee toimeen myös pelkällä kasvisravinnolla kunhan saa jostain b12 vitamiinia. Pelkällä lihalla ihminen tulee huonosti toimeen, toisin kuin koira joka tulee pelkällä lihalla erinomaisesti toimeen. Koira saa kasviksista vain kuitua. Kuitua tarvitsee jos kakka ei kulje normaalisti. Jos kulkee, koira ei tarvitse kuitua mihinkään ja jos ei syötä liikaa luuta niin kyllä se kakkakin liikkuu ihan hyvin.

      • Zxcvbn

        Aika huono toi ranskanleipävertaus. Se kyllä sulaa ja imeytyy erinomaisesti, mutta se on huonoa ravintoa koska valkosesta jauhosta on poistettu melkeen kaikki paitsi hiilihydraatti.

        Jotenkin en usko että koira ei saisi kasviravinnosta mitään irti, kun todistetusti koira voi elää ilman lihaa (ei se toki suositeltavaa ole, mutta mahdollista)


    • huippukoira

      näkeehän sen koiran hampaistakin mikä se on.. jos vertaa esim kissan hammaskalustoon. Siitä pitäis fiksuna osata jo päätellä.
      Tämän vuoksi koirani on kasvissyöjä. (ei ole viiteen vuoteen syönyt lihaa ollenkaan ja on huippu kunnossa)

    • Sekasyöjäkö

      Puhutaan paljon koiran hammaskalustosta, onko se enemmän tyypillinen lihansyöjälle vai sekasyöjälle? Jos hammaskalusto on mittari ja koirat ovat sekasyöjiä, niin ihmistenhän on pakko olla kasvisyöjiä hampaitten perusteella.

      • moniatapoja

        Koiran tarvis saada purtavaa,nappula ei riitä.Koirille tulee paljon hammasongelmia,kun syövät nappulaa.Jotkut nukuttelee hammaskiven poistojen vuoksi.Mut kyllä se broikunkoipien, rustojen ja lihaisien luoden syönti on koiralle kivempaa.Pysyy hampaat kunnossa,eikä hengitys haise.Tietysti,niihin on pikkuhiljaa totutettava,eikä koskaan kypsiä luita.


      • Siltilihaa

        Koirille on saatavilla vegaanista täysravintoa ja koska se on täysravinto kertoo se kaiken.. Lihansyöjille, kuten kissa, vastaavaa ei löydy.


    • naminaminam

      Koiranomistajat sen sojaan syövät paskaa.

      • Hyikanssas

        Sinun tavat ei kiinnosta muita,pidä ne omana tietonas,ällötys.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1853
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1416
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1317
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe