Oikeasti auttakaa!

mitäihmteen

Olen melkein lopettanut yöimetyksen 7 kk ikäisellä vauvallani. Tissiä kun ennen on syönyt jopa 3-4 kertaa yössä. Voitte vain arvata miten väsynyt olin niihin yöheräilyihin joten pakko oli unikouluttaa eroon niistä. Neuvolassa sanottiin ettei voi syödä nälkäänsä yöllä kun on kasvanut hyvin ja syö päivällä kiinteitä. Noh, nyt syö vain kerran aamuyöstä.. saattaa herätä aikaisemminkin ja protestoi kun ei saa rintaa. Nukahtaa kuitenkin taas vähän ajan päästä kun nukutan takaisin sänkyyn.

Nyt olen huomannut sitten (vaikka imetän normaalisti kiinteiden syötön jälkeen) ettei maitoa tule rinnoista samalla lailla kuin ennen ja heruminen kestää normaalia pitempään. Pelkään että rintamaito ei riitä ja tulee nestehukka! Vauvalle ei kelpaa tutti, tuttipullo eikä oikeastaan nokkamukikaan. Jotenkin tuntuu ettei pikkuinen osaa juoda niistä, varmaan yli puolet valahtaa suupielistä alas. Rintaraivareiden yhteydessä ei todellakaan kelpaa mikään apukeino että saisi enemmän nestettä. Vaipat eivät tunnu kovin painavilta enään käytön jälkeen mutta kyllä pissaa on.

Vauvani on vielä tosi voimakastahtoinen ja tempperamenttinen tapaus, loukkaantuu herkästi jos ei tissistä tule heti maitoa... tulee huono omatunto että teen jotain väärin.

5

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • selvähän se

      Helteellä pissaa ei yleensä tule niin paljon, koska nestettä haihtuu muutenkin kehosta. Sen takia tietysti olisikin hyvä juoda reilusti. Todennäköisesti et itse myöskään muista juoda riittävästi, koska imettäessä pitäisi helteillä juoda todella runsaasti jotta nestettä riittää sekä maidontuotantoon että omiin tarpeisiisi. Eli lisääpä juomista, vaikka tuntuisikin että juot riittävästi. Lisäksi on aivan selvää, että maidontuotanto hidastuu kun yöimetyksiä vähennetään, ne kun pitävät parhaiten maidontuotantoa yllä. Kuinka usein tarjoat vauvalle rintaa päivän aikana? Helteillä pitäisi tihentää imetystä, jotta maidontuotanto tajuaa vastata kasvaneeseen tarpeeseen.

      Eivät ne vauvat välttämättä öisin nälkäänsä syökään noin montaa kertaa tuon ikäisenä, läheisyydenkaipuuseen kylläkin. On hyvä, että imetät vielä kerran yössä. Tuossa vaiheessa minusta ei ole vielä järkeä vieroittaa vauvaa yösyötöstä, vaikka neuvolassa sitä suositellaankin, koska sillä ihan todella on usein vaikutusta maidontuotantoon.

    • Maidon määrä

      on vähentynyt vastaamaan tämänhetkistä menekkiä. Koska vauvasi syö jo hyvin kiinteitä ja yösyönnitkin on vähentynyt, ei maitoa tarvita enää niin paljon. Kun muistat imettää sen 4-6 krt vuorokaudessa niin maidontuotanto riittää kyllä vauvan tarpeisiin. Kuumina päivinä tietysti voi imettää tavallista useamminkin. Ja muista juoda itsekin tarpeeksi.

    • 7kk

      Ja ainahan voi yrittää juottaa lisäksi hiukan vettä. Lusikalla, tuttipullolla, nokkamukilla tai vaikka pienestä lasista hörppäyttää :)

    • ...........

      Nokkamukin harjoittelu vie oman aikansa. Eihän siitä kukaan heti osaa juoda. Tuon ikäisellehän tulisi antaa jo vettäkin.

    • 5+3

      Juo itse paljon, kokeile alkoholitonta kaljaa nostamaan maito pinnalle, tai mennä kuumaan suihkuun ennen imetystä :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5887
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3727
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      2008
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1809
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1246
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1229
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1037
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      980
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe