Sosiaalitoimiston "palvelu"?

Ihmisarvo1

Hei.

Mikä mahtaa olla kiireellisyys-käsite Kokemäellä sosiaalitoimistossa asioidessa?
En tajua sitten ollenkaan toimintaa tuossa paikassa. Minulle oli varattu aika jo n.3 viikkoa aikasemmin. KAKSI SOSIAALIVIRKAILIJAA (en tiedä miksi toinen vain kirjoitti paperille muistiinpanoja, EIKÄ kiinnosta!) ottivat minut siis vastaan. LUULIN, että he jotain myös tekevät, kuten esimerkiksi päätöksiä noin yleensäkin ja auttavat ihmisiä, kuten minua.
Mutta ei, he sanoivat että ei he tee mitään päätöksiä, eikä sitä päätöstä tässä edes tehdä. Vaan yksi, sosiaalisihteeri tekee päätöksen. Minä olen juuri muuttanut tänne, joten luulin että Kokemäellä toimitaan kuten entisessä kotipaikkakunnassakin eli asiat hoidetaan. Ja apua saa jos on kiireellinen tilanne, kuten nyt.

Asiaan: Kiireellisyys ei päde täällä, (vai pitääkö ottaa yhteys muualle), jotta saisi normaali-ihmisen arvoa, jos tilillä OIKEASTI ON 0,90€, eli alle 1 euro, eikä jääkaapissa ole nyt kun valot (no, onneksi on hapankorppuja 1 paketti,ja makaronipussi ja vettä tulee kraanasta!) niin MIKSI hakemusta ei voida käsitellä heti, tai edes seuraavana päivänä kuten SOSIAALITOIMEENTULOTUKILAKI MÄÄRITTÄÄ!!??? Tilanteeni on huono, mutta en uskonut että näin voidaan ihminen jättää ilman apua, kun sitä nyt satuin muuton vuoksi tarvitsemaan, eikä rahaa ole säästössä että saisi haettua ruokaa kaupasta.

Tässä lakiote

Sosiaali- ja terveysministeriö (julkaisu) 2007:11
Toimeentulotukijärjestelmän tavoitteena on, että kukaan ei jää vaille kiireellisesti tarvitsemaansa apua. Kiireellisessä tilanteessa toimeentulotukihakemus on käsiteltävä heti, eli
käytännössä jo samana päivänä tai seuraavana arkipäivänä. Muussa kuin kiireellisessä
tilanteessa tulee pyrkiä antamaan asiakkaalle päätös viikon kuluessa hakemuksen tekemisestä. Sosiaalitoimistossa on syytä tarvittaessa järjestää päivystysluonteisia vastaanottoaikoja avun tarpeessa olevia asiakkaita varten ja muutoinkin huolehtia siitä, että tuen
hakija saa tarvitsemansa avun riittävän ajoissa.

Mielipiteitä onko ketään muu asiakas todella pettynyt tämän Kokemäen sosiaalitoimiston apuun?

27

1912

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EI!!

      Totaaaa.....älä yritä Please!

    • sosiaalituet pois

      Mene töihin äläkä ole yhteiskunnan elätettävänä!

      • eräs elättäjäsi

      • inhilillisyys

        Aika moni menisi töhin, jos jotain olisi tarjolla ja saisi vielä kohtuullisen korvauksenkin tekemästään työstä. Työstä töiden hakeminenkin käy- On aika turhauttavaa,kun haastatteluja ei kuulu tai odottaa haastatelujen vastauksia. Monissa paikoissa palkkaukset on ihan surkeita ettei kannata mennä töihin. Jos jotenkin työaikoja esim. hankalan työmatkan tai julkisenliikenteen vuoksi voisi jotenkin työnantaja sovitella, mutta aika moni sanoo että ota tai jätä tässä on homma ja aika. Kaikki hakijat tietysti on selvinnäkijöitä, jotka osaa ja tietää kaiken mitä työppaikan sisällä on. Kaikki käytännöt, heti pukukopista lähtien, kaikki koneeet ja ohjemat on tietysti kaikille tuttuja ja jne. Koulussahan kaikki opetetaan? On tietysti paikkoja missä on oltava tiettyyn aikaan, mutta aika monesti asioita voisi ruukata. Aika moni olisi työelämässä ja tasapainoisempia, jos oikeasti autettaisiin elämän tilanteissa. Opettelisivat asiakas lähtöisyyttä ja kuuntelisivat vähän mikä on kenekin murheena. Heillä olisi periaatteessa aika paljon tehtävänä asioiden suhteen, eikä samat naamat pyörisi vuodesta toiseen, jos jotain asikkaidensa elämäntilanteen kohtentamiseksi tekisivät. Joillakin puuttu inhimillisyys ja tahdikkuus käytöksestä. Eri toimistoissa ja henkilöillä näytää olevan asioiden käsittely erilaista. Toiset tekee ripeemin ja toisten käsittelyjä saa odottaa. Sama on nykyisen kelojen eri toimistojen käsitttelyajat.


    • selvitäasia

      Oletko varma että osoitteesi on jo Kokemäellä? Jos osoitteesi on väestörekisterin mukaan vielä muualla, et saa silloin Kokemäeltä toimeentulotukea. Millaiset tulosi ovat olleet viimekuukausina, sekin vaikuttaa tuen määrään. Oletko hakenut asumistukea? Ja sinulla on mahdollisuus hakea akuuttiin tarpeeseen maksuosoitus paikalliseen ruokakauppaan, joten hop hop sosiaalitoimistoon. Tämä tietenkin vähennetään toimeentulotuestasi. Kolme viikkoa on liian pitkä aika, joten suosittelen käymään sosiaalitoimistossa tai soittamaan toimistoon ja kysymään mkä kestää.

    • oma vika oma syy

      Eläteissä on se vika, että sossujonossa pitäisi olla aina ensimmäisenä kyynärpäät levällään ja ei kenelläkään ole niin nälkä ja kiire ja rahanpuute, että alta pois ja voi voi kun on vaikeaa kun ei saa heti rahaa ja mihin voin valittaa ja tulkaa nyt prkl tekemään adressia että saan rahani heti. Ja kun työtä jaetaan näitä elättejä ei näy missään! Sen takia työn jakaminen tässä maassa on lopetettukin kun ei ole ketään tulijoita. Nyt nämä möllit katsoo suu auki ja valittaa kun haalitaan tekijöitä jostain ulkomaita myöden.

    • lifeislife2

      Ihan pakko kysyä että mikä sai sinut muuttamaan kokemäelle? työn perässä? parempien sosiaalitukien perässä? miehen/naisen perässä? miksi lähdit sieltä mistä lähdit, taisi olla asiat huonosti sielläkin. Minusta on kummallinen tuo sinun asenteesi;" LUULIN ETTÄ ASIAT HOIDETAAN..." onko tullut mieleesi että kyllä sinä aikuisena ihmisenä olet ihan itsekin itsestäsi vastuussa. Jos rahat ja ruoka on loppu niin olisko työnteko varteenotettava vaihtoehto? tai mene sinne mistä tulitkin jos siellä sinun asiasi hoidettiin. Aikuistu ja ota vastuu itsestäsi.

    • von Lagerbom

      Että väärinkäytökset viranomaistaholla saadaan loppumaan, pitää alkaa tekemään rikosilmoituksia. Normaali valitustie ei asiaa auta.

    • auttako tuo?

      Päätit sitten että valitat netissä aamusta iltaan. Olet jo ammattivalittaja ja niitähän ei oteta vakavasti.

    • Hävetkää!!!!

      Hyvänen aika! Eikö kellään vastaajista ole minkäänlaista myötätuntoa?!
      Kyllä korkealta tiputte jokainen "jumala jumalan paikalla"-vastaaja.
      Elämässä sattuu ja tapahtuu ja joskus sitä tarvitsee apua.
      Kukaan teistä mollaajista ei voi tietää mitään ap:n tilanteesta ja miksi hakenut apua.
      Ei se ole aina omaa syytä jos ajautuu ahdinkoon.

      • von Lagerbom

        Olet täysin oikeassa. Hyväosaiset eivät tilannetta ymmärrä eivätkä sitä, että jo huomenna saattavat itse olla avun tarpeessa ja suurimpia ruikuttajia sitten ovatkin juuri ne jotka eivät ymmärrä muiden hätää.. Minullekin tässä taannoin sanoi sosiaalijohtaja että minun pitäisi huolehtia paremmin raha-asioistani. Vastasin että huolehtisinkin jos saisin yhtä suurta palkaa kuin hänkin. Se nyt vaan on niin että pienillä tuloilla ei ainakaan omakotiasuja oikein tule toimeen kun makselee sähköt ja muut asumiskulut, autokulut ja kun syödäkin pitäisi ja jatkuvasti elinkustannuksia korotellaan. Ja kaikille jotka taas aloittavat vittuilunsa kerron, etten tällä hetkellä saa toimeentulotukea joten voivat ihan rauhoittua, heh. Elän nyt avoliitossa ja yhdessä tässä pärjämme kohtalaisesti.


    • jepejpejd

      Kyllä, olen myös itse ollut avuntarpeessa joskus, kerran käynyt sosiaalitoimistossa, sen takia koska tarvitsin kämppää ja takuuvuokraa minulla ei ollut varaa maksaa, ilman sosiaalitoimistoa en olisi saanut asuntoa (he siis vain kirjoittivat maksusiitoomuksen vuokratakuuseen, että jos multa jää maksamati ni hän saa periä sieltä, mutta tämmöistä ei koskaan tapahtunut joten yhtään rahaa en ole saanut) mutta kuiteski sain kämpän ja olen tyytyväinen heidän takiaan. Mutta esim kyllä olen joutunut lainaamaan kavereilta ja ollut tuhannenkin euroa velkaa, nutta kaikki maksanut pois niin nopeassa ajassu kuin pystyin ja nyt olen velaton! =))

    • 4000 eur/kk. käteen.

      menkää luuserit töihin!

      • Porvarit Pois

        "Hyväosaiset eivät tilannetta ymmärrä eivätkä sitä, että jo huomenna saattavat itse olla avun tarpeessa ja suurimpia ruikuttajia sitten ovatkin juuri ne jotka eivät ymmärrä muiden hätää.. Minullekin tässä taannoin sanoi sosiaalijohtaja että minun pitäisi huolehtia paremmin raha-asioistani. Vastasin että huolehtisinkin jos saisin yhtä suurta palkaa kuin hänkin."

        Aivan täysin samaa mieltä!

        Ja sinulle 4000 eur/kk. käteen.: Se ei nyt vaan yksinkertaisesti ole niin vitun yksinkertaista "mennä töihin". Kaikilla ei ehkä ole sitä aikaisempaa työkokemusta (juuri sen takia kun ei PÄÄSE mihinkään töihin), eikä isiä tai äitiä jotka suhteillaan hommaisivat työpaikan, eikä monellakaan yksinasuvalla opiskelijalla (tai heidän vanhemmillaan) ole varaa autokorttiin/autoon, jota _vaaditaan_ useimmissa työpaikoissa, tai mitään muutakaan, mistä olisi hyötyä työelämässä. Ja tämä todella harvoin riippuu työnhakijasta itsestään. Vaikka hakisi joka v*tun ikiseen työpaikkaan mikä kaupungistaan löytyy, niin ei välttämättä vain PÄÄSE, vaan yleensä tällaisen köyhän, OIKEASTI TÖITÄ TARVITSEVAN, kokemattoman opiskelijan sijasta otetaan joku rikas, lukion ja ammattikorkeakoulun käynyt, jo ainakin 5 vuotta (vanhempien suhteiden avulla saaduissa) töissä ollut mulkku, jota ei oikeasti voisi vähempää kiinnostaa siellä töissä käydä, koska isiltäkin saa rahaa.

        Voi kunpa kaikki nuo hyväosaiset, rikkaat porvari ihmispersereiät joutuisivat joku päivä siihen tilanteeseen, että joutuisivat pärjäämään 400 eur/kk (ja tuosta summastahan miinustetaan luonnollisesti vuokra vesi sähkö) monen vuoden ajan, niin saisivat nähdä, millaista elämä oikeasti on, eivätkä eläisi pää pilvissä (ja täynnä kusta) 24/7!


      • lopettakaa moralisoi
        Porvarit Pois kirjoitti:

        "Hyväosaiset eivät tilannetta ymmärrä eivätkä sitä, että jo huomenna saattavat itse olla avun tarpeessa ja suurimpia ruikuttajia sitten ovatkin juuri ne jotka eivät ymmärrä muiden hätää.. Minullekin tässä taannoin sanoi sosiaalijohtaja että minun pitäisi huolehtia paremmin raha-asioistani. Vastasin että huolehtisinkin jos saisin yhtä suurta palkaa kuin hänkin."

        Aivan täysin samaa mieltä!

        Ja sinulle 4000 eur/kk. käteen.: Se ei nyt vaan yksinkertaisesti ole niin vitun yksinkertaista "mennä töihin". Kaikilla ei ehkä ole sitä aikaisempaa työkokemusta (juuri sen takia kun ei PÄÄSE mihinkään töihin), eikä isiä tai äitiä jotka suhteillaan hommaisivat työpaikan, eikä monellakaan yksinasuvalla opiskelijalla (tai heidän vanhemmillaan) ole varaa autokorttiin/autoon, jota _vaaditaan_ useimmissa työpaikoissa, tai mitään muutakaan, mistä olisi hyötyä työelämässä. Ja tämä todella harvoin riippuu työnhakijasta itsestään. Vaikka hakisi joka v*tun ikiseen työpaikkaan mikä kaupungistaan löytyy, niin ei välttämättä vain PÄÄSE, vaan yleensä tällaisen köyhän, OIKEASTI TÖITÄ TARVITSEVAN, kokemattoman opiskelijan sijasta otetaan joku rikas, lukion ja ammattikorkeakoulun käynyt, jo ainakin 5 vuotta (vanhempien suhteiden avulla saaduissa) töissä ollut mulkku, jota ei oikeasti voisi vähempää kiinnostaa siellä töissä käydä, koska isiltäkin saa rahaa.

        Voi kunpa kaikki nuo hyväosaiset, rikkaat porvari ihmispersereiät joutuisivat joku päivä siihen tilanteeseen, että joutuisivat pärjäämään 400 eur/kk (ja tuosta summastahan miinustetaan luonnollisesti vuokra vesi sähkö) monen vuoden ajan, niin saisivat nähdä, millaista elämä oikeasti on, eivätkä eläisi pää pilvissä (ja täynnä kusta) 24/7!

        Kirjoitit hyvän kirjoituksen, samaa mieltä olen. Näiden moralistienkaan päivä ei ole vielä illassa, eli mitä vaan voi heillekin tapahtua, tulee sairaus, työpaikan menetys yms. Hehän eivät tietenkään silloinkaan tarvitse tukia. Ja sitäpaitsi suomen sosiaalietuudet on tarkoitettu ihan kaikille ihmisille, joilla on pienet tulot ja elämä heittänyt häränpyllyä. Senhän te kai täälläkin tiesitte, ellette, niin kannattais tutustua sosiaalilakiin.


      • devil616
        Porvarit Pois kirjoitti:

        "Hyväosaiset eivät tilannetta ymmärrä eivätkä sitä, että jo huomenna saattavat itse olla avun tarpeessa ja suurimpia ruikuttajia sitten ovatkin juuri ne jotka eivät ymmärrä muiden hätää.. Minullekin tässä taannoin sanoi sosiaalijohtaja että minun pitäisi huolehtia paremmin raha-asioistani. Vastasin että huolehtisinkin jos saisin yhtä suurta palkaa kuin hänkin."

        Aivan täysin samaa mieltä!

        Ja sinulle 4000 eur/kk. käteen.: Se ei nyt vaan yksinkertaisesti ole niin vitun yksinkertaista "mennä töihin". Kaikilla ei ehkä ole sitä aikaisempaa työkokemusta (juuri sen takia kun ei PÄÄSE mihinkään töihin), eikä isiä tai äitiä jotka suhteillaan hommaisivat työpaikan, eikä monellakaan yksinasuvalla opiskelijalla (tai heidän vanhemmillaan) ole varaa autokorttiin/autoon, jota _vaaditaan_ useimmissa työpaikoissa, tai mitään muutakaan, mistä olisi hyötyä työelämässä. Ja tämä todella harvoin riippuu työnhakijasta itsestään. Vaikka hakisi joka v*tun ikiseen työpaikkaan mikä kaupungistaan löytyy, niin ei välttämättä vain PÄÄSE, vaan yleensä tällaisen köyhän, OIKEASTI TÖITÄ TARVITSEVAN, kokemattoman opiskelijan sijasta otetaan joku rikas, lukion ja ammattikorkeakoulun käynyt, jo ainakin 5 vuotta (vanhempien suhteiden avulla saaduissa) töissä ollut mulkku, jota ei oikeasti voisi vähempää kiinnostaa siellä töissä käydä, koska isiltäkin saa rahaa.

        Voi kunpa kaikki nuo hyväosaiset, rikkaat porvari ihmispersereiät joutuisivat joku päivä siihen tilanteeseen, että joutuisivat pärjäämään 400 eur/kk (ja tuosta summastahan miinustetaan luonnollisesti vuokra vesi sähkö) monen vuoden ajan, niin saisivat nähdä, millaista elämä oikeasti on, eivätkä eläisi pää pilvissä (ja täynnä kusta) 24/7!

        täyttä asiaa


      • tulotasot
        Porvarit Pois kirjoitti:

        "Hyväosaiset eivät tilannetta ymmärrä eivätkä sitä, että jo huomenna saattavat itse olla avun tarpeessa ja suurimpia ruikuttajia sitten ovatkin juuri ne jotka eivät ymmärrä muiden hätää.. Minullekin tässä taannoin sanoi sosiaalijohtaja että minun pitäisi huolehtia paremmin raha-asioistani. Vastasin että huolehtisinkin jos saisin yhtä suurta palkaa kuin hänkin."

        Aivan täysin samaa mieltä!

        Ja sinulle 4000 eur/kk. käteen.: Se ei nyt vaan yksinkertaisesti ole niin vitun yksinkertaista "mennä töihin". Kaikilla ei ehkä ole sitä aikaisempaa työkokemusta (juuri sen takia kun ei PÄÄSE mihinkään töihin), eikä isiä tai äitiä jotka suhteillaan hommaisivat työpaikan, eikä monellakaan yksinasuvalla opiskelijalla (tai heidän vanhemmillaan) ole varaa autokorttiin/autoon, jota _vaaditaan_ useimmissa työpaikoissa, tai mitään muutakaan, mistä olisi hyötyä työelämässä. Ja tämä todella harvoin riippuu työnhakijasta itsestään. Vaikka hakisi joka v*tun ikiseen työpaikkaan mikä kaupungistaan löytyy, niin ei välttämättä vain PÄÄSE, vaan yleensä tällaisen köyhän, OIKEASTI TÖITÄ TARVITSEVAN, kokemattoman opiskelijan sijasta otetaan joku rikas, lukion ja ammattikorkeakoulun käynyt, jo ainakin 5 vuotta (vanhempien suhteiden avulla saaduissa) töissä ollut mulkku, jota ei oikeasti voisi vähempää kiinnostaa siellä töissä käydä, koska isiltäkin saa rahaa.

        Voi kunpa kaikki nuo hyväosaiset, rikkaat porvari ihmispersereiät joutuisivat joku päivä siihen tilanteeseen, että joutuisivat pärjäämään 400 eur/kk (ja tuosta summastahan miinustetaan luonnollisesti vuokra vesi sähkö) monen vuoden ajan, niin saisivat nähdä, millaista elämä oikeasti on, eivätkä eläisi pää pilvissä (ja täynnä kusta) 24/7!

        Kaikki tue esim. liiton rahthan perustuu tulohin jos joku 4000€/kk saava tippuisi pois paikoiltan, niin aika kauan menisi kuin olisi perustoimeentulotuella. Hyvässä lykyssä ei koskaan,, kun kerran on ollut hyvät tulot. Tuet. päivärahat ja jne. perustuu tuloihin. jos jäisi työtömäksi, niin ei heti tipu peruspäivärahoille. Toista se on pienipalkkaisilla ja niillä, jotka ei koskaan ole olllut kunnollista palkkaa maksavissa töissä.


    • 12+10

      Nyt alkaa satoaika, joten marjoja poimimaan mars!

    • ei tukia

      Se on jännä, ettei näitä sosiaalituen riittämättömyydestä valittajia näy syksyisin metsässä poimimassa marjoja ja sieniä. Niistä saisi hyvän lisän omaan ruokapöytään ja ahkera poimija saisi vielä rahaakin myymällä metsän antimia eteen päin. Hyvää aikaakin poimimiselle olisi, kun eivät töissä käy, mutta mieluummin istutaan kotona ja nostetaan tuet, ja valitetaan, että lisää pitää saada ilman, että mitään itse sen eteen tehtäisiin.

    • kokemäen kollii

      Työllisyysvelvoite pitäisi olla työhön kykenevillä eikä jakaa ilmaista rahaa kaljoitteluun /lorvimiseen

      • von Lagerbom

        Niin, ja työllistämisvelvoite valtiolla kuten joskus oli kunnes poliitikkomme rukkasivat perustuslakia mieleisekseen että pääsivät luistamaan vastuusta, ja sen jälkeen alkoi valtionyhtiöiden alasajo, myynti ja osakkeistaminen, joilla sitten varakkaampi kansanosa alkoi keplottelemaan itselleen ilmaista rahaa johon tietysti kuului ja kuuluu vieläkin olennaisena osana työttömyyden lisääminen, jota myös saneerasukseksi kutsutaan. Ja mitenkään vähäisenä asiana asiaan ei kuulu myöskään isänmaamme myyminen eli valtiopetos. Poliitikot vastuuseen teoistaan, aivan turha syytellä työttömiä ja muita vähäosaisia nykyoloista joka on pelkästään päättäjiemme syytä.


    • Laakerholmi

      Miksi sossusta elävän pitäisi saada avustusta omakotitalossa asumiseen?

      Jos ei tosiaan saa mistään työtä vaikka kuinka paljon yrittää (öhhmm..., maassa, jonne tuodaan ulkomaista työvoimaa....), niin yhteiskunnan eli meidän oikeita töitä tekevien velvollisuutena on korkeintaan kustantaa katto pään päälle halvimmalla mahdollisella tavalla = kerrostaloyksiö.

      Itse olen tehnyt töitä yli 30 v enkä ole kertaakaan saanut työpaikkaani suhteilla, vaan ihan omilla meriiteilläni eli opiskelupapereilla. Opiskeluaikoina otin lainaa ja kävin töissä, ne lainat on maksettu jo ajat sitten. Kaikenlaisia yllätyksiäkin on elämässäni ollut, vaan sossusta en ole rahaa koskaan hakenut enkä saanut.

      Ehkä suomalaisille tekisi hyvää sellaiset vanhan ajan pulavuodet, niin olisi pakko tehdä uudet säännöt yhteiskunnan (= oikeita työtä tekevien) verorahojen järkevästä käytöstä.

      • elämänlaatu

        Pienillä paikkakunnilla on halvempia omakotitaloja ja muutenkin asuminen halvempaa. Kaikilla paikkakunnnilla ei edes ole kerrosaloja. Koskaan ei voi tietää miten elämässä kääntyy asiat. Kuka on seuraava työtön, keneltä menee terveys ja jne. Parempi olla arvostelematta heikompi osaisia. Kaikki ei ole osaansa valinneet. Joillakin on vaan paskamainen lähiympäristö eikä kukaan ulkopuolinen ei edes virallinen taho. Joillakin on jo lähtökohta että on aika vaikea olla normaalielämässä. Ei tarvi olla, kun sairaat vanhemmat (enemmänkin yläpäästä), sisarukset, kaverit, naapurit ja muu lähipiiri. Sama, jos on muutenkin lähipiiri rauhatonta. Aika vaikea siinä on omaa elämää järjestellä. Kokomuksesta voin kertoa, että 5-6h yöunilla töissä ja koulussa käynti on rankkaa. Siihen vielä tyrmäystippoja tai norsunkaatajia.


    • sairastaa

      AIna ei töihin ole mahdollisuutta mennä. Esim. omassa tilanteessa sairauden takia, olen ollut sairaslomalla kauan. Kelasta saamat sairaus- ja asumistuet eivät elämiseen riitä, joten on asioitava myös sossussa hakemassa rahaa ja pyydettävä heitä maksamaan myös lääkkeet hoitokulut ym. joten eipä kaikki sossussa kävijät nyt siellä omasta tahdostaan ole.

      V*tuttaa noi "mee töihin!!11" -inisijät, jotka ei tajua että esim. minä kyllä menisin töihin tältä istumalta jos vain pystyisin sossun luukulla jonottamisen sijaan, mutta terveydentila sanoo muuta.

    • mts1

      et viittis muutta pois...

      • llo41

        Miksi? Sinunko käskystä. Oletko koskaan ajatellut miten pirun kallista, aikaa vievää, raskasta, miten paljon joutuu tekemään töitä jonku muuton eteen. Mistä löydät kohtuu hintaisen asunnon. Senku ite muutat ja etsit asunnon, jos jonku naama ei miellytä. Jos jonku elämän tavoissa on vikaa, niin ole kyseiseen henkilöön yhteudessä ,johonkin taloyhtiön edustajaan tai vuokranantajaan. Toivottavasti et ole häirikkö pipipää.


    • Hankiammattiluumu

      Kuka persaukinen talidomi muuttaa kokkelimäelle???? Jopa sossuntädit tajuaa että sieltähän taas tuli yks töidenpakoilija lisää elätettäväksi!! Eihän kokemäki ole muuta kuin kuihtuva landepaukkujen ja sosiaalisesti vajavaisten asuin pyhättö....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1366
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1181
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe