Thaimaan jälkeen Vietnamiin kenties

Vietnamiinko

Thaimaa on koluttu suht tarkaan ja sieltä omat suosikkikohteen useaan kertaan. Nyt ajatuksena kokeilla Vietnamia ja varmasti ainakin ensimmäisen kerran pakettimatkalla mennään, jolloin kohteet sen mukaiset. Kokoonpanomme 2 aikuista ja kaksi muksua 12 ja 14v. Palstalla varmasti kokemusta vastaavasta tilanteesta, onko Vietnam ollut Thaimaan jälkeen positiivinen vai negatiivinen yllätys ?

12

902

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä vaan

      Useamman Thaimaan matkan jälkeen oltiin viime talvena Vietnamissa Tjäreborgin pakettimatkalla ja kokemukset pelkästään myönteiset. Oltiin Phan Thietin kaupungista Muinee päin Ham Thien hotellialueella. Finnairin lento Saigoniin ja pitkä bussimatka n. 5 tuntia ja 200 km oli raskas. Saigonissa oltiin ennen kotimatkaa 2 päivää.

      • Vietnamiinko

        Kiitos paljon vastauksesta. Tuo pitkän lennon jälkeinen pitkä bussimatka on yksi syy miksi tämä kokeilu on meiltä tähän asti jäänyt tekemättä. Mitkä olivat keskeiset asiat, jotka tekivät kokeuksesta myönteisen, siis peilaten Thaimaan kohteisiin ?

        Meillä käyty Phuket 2x, Ao Nang 3x, Koh Lanta 3x, BKK useasti muutaman päivän pysähdyksinä ja lisäksi HuaHIn 1x ja Pattaya 1x. Thaimaassa mielusin paikka on meistä Lanta.


    • tässä jotain

      Bussimatka oli raskas koska takana oli huonosti nukuttu yölento. Opas oli mukana bussissa ja kertoi koko matkan asoista Vietnamista ja matkalla oli yksi paussi.
      Edullista ja ruoka oli hyvää ja todella halpaa. Myyjät eivät olleet tyrkyttäjiä kuten Thaimaassa. Massaturismi ei vielä niin suurta kuin Thaimaassa, joten Vietnamiin kannattaa mennä nyt. Ehkä jo muutaman vuoden kulutta voi olla toisin. Hotellit oliva rannalla. Merenkäyni iltapäivisin aika kovaa ja rannoilla oli paljon leijasurffareita, joita oli kiva seurata. Lomanvietto oli helppoa ja huoletonta ja rentouttavaa. Meillä oli Terracotta resort, jossa oli siisti ja hyvinhoidettu puutarha ympärillä. Venäläisiä oli paljon mutta niitä on paljon joka paikassa. Mutta ei haitannut.

      • S.Muine

        Me olimme AM matkalla Saigon Muine hotellissa. Todella hyvä valinta ja keti rannalla. Palvelu oli hyvä ja matkatoimistolla asiat hallussa. Suosittelen.


    • jatkokysymyksiä

      Summattuna siis:
      -Edullista
      -Ruoka hyvää & halpaa
      -Myyjät ei tyrkkyjä
      -Vähemmän massaturismia
      -Hotellit rannalla

      Onko vielä jotain propseja Vietnamin puolesta ? Riittääkö tekemistä vai tuleeko aika pitkäksi ?

    • tässä vielä jotain

      Hiekkadyynit on mukava käyntikohde. Mui Nen rantapaikassa ei niin hirveästi ole muuta tekemistä kuin lekottelu ja rentoutuminen. Hierontapaikkojen ja jalka- ja käsihoitojen tarjonta on runsasta. Baarikatuja ei niinkään ollut. Saigonissa kannattaa olla muutama päivä rantaloman lisäksi. Loistava kaupunki, skootteriliikenne uskomaton ja isoja ostoskeskuksia ja markkinatoreja. Kannattaa valita hotelli ihan keskustasta.
      kaikenkaikkiaan oikein hyvä paikka meidän mielestä. Menemme kyllä toistekin.

    • Kokeiltiin mekin

      Thaimaa rupesi meilläkin olemaan jo lähinnä toinen kotipaikka, kun vuosia sinne olimme matkanneet. Teimme syrjähypyn Vietnamiin, kun siitä paljon hyvää olimme kuulleet tyyliiin "ei koskaan enää takaisin Thaimaahan".

      Paikka ei meitä erityisesti sytyttänyt, voi olla liikaa odotimme maan olevan niin selkeästi Thaimaata parempi. Halpaa siellä on, ei tyttöbisneksiä framilla, ei tuputtamista, ei hirveästi tekemistä (turistikohteissa ainakaan joista tässä puhutaan). Jotenkin väljähtäneen oloinen loma oli meillä ja itsekkään en oikein ymmärrä mikä tämän tunteen Vietnamissa sai aikaa. Kannattaa se kuitenkin kokeilla ja muodostaa oma mielipide. Meillä lopputuloksena oli paluu Thaimaahan ensi talvena.

    • Asia adventures

      Thaimaassa on helppo olla varsinkin jos ei mene turistirysiin.

      Itse olin juuri liki puolen vuoden turneella sekä pohjois että eteläthaimaassa plus kavereiden seurana turistirysissä toista kuukautta.
      Kävin myös Kaeng Krachanin luonnonpuistossa jossa tutustuin apinalaumoihin ja vasta suomessa lueskelin että alueella asuilee leopardeja ja mustia panttereita.)

      Nyt syksyllä lähden taas mutta ensimmäinen kohde on Vietnam jossa aion tehdä patikkaretken viidakkoon ja menen bongaamaan sotasankari Lauri Törnin helikopterin putoamispaikan.

      Patikkaa viidakossa tulee lyhintä reittiä noin 2-3 pv yhteen suuntaan.
      Tukikohtana tulee olemaan Kham Duc josta siirryn maastoauton kyydillä lähemmäksi ennen patikkaosuutta. Alueella elelee vielä joitakin tiikereitä mutta ne eivät ole miesmuistiin sielläpäin hyökänneet ihmisten kimppuun.

      Ajattelin vuokrata aseen mukaan varmuuden vuoksi viidakkoon mukaan koska lukemani perusteella tiikerit eivät käytännössä koskaan edes lähesty aseistettua ihmistä. Ilmeisesti ne haistaa sen. Thaimaaseen en koskaan ole ottanut malarialääkitystä mutta tuonne kosteampiin viidakoihin ajattelin sen nyt ottaa.

      PS: Jos joku miettii tuota patikkareissua niin kannattaa tutkia kartat tarkkaan sillä netistä löytyy ainakin neljät väärät koordinaatit Törnin kopterille. Ja tietenkin hyvät gps:t ja mielummin useampi värkki vara-akkuineen.
      Riippumatto ja ledivaloja yöksi säikyttelemään elikoita ja jos oikein haluaa hifistellä niin jotkut paikalliset käyttää naamaria takaraivolla jossa on ihmisnaaman kuva koska tiikeri ei koskaan hyökkää edestä päin.

      • tihgeri

        Tiikeripakkomielteiselle sellainenkin mielenkiintoinen seikka lienee, että tiikeri on hyvin loppuun asti metsästetty Vietnamissa, kuten valitettavan moni muukin eläinlaji, siis lääke- ja ravintokäytön takia. Tsemppiä vaan sinne viidakon tähtöselle, hyvää matkaa.


      • Seurailija

        Tässä ketjussa taisi kuitenkin olla kyse normaalista parin viikon lomamatkasta perheen kanssa, eikä viidakkoykäilystä. Kiitos silti informaatiosta :D


      • Hyvää matkaa!
        tihgeri kirjoitti:

        Tiikeripakkomielteiselle sellainenkin mielenkiintoinen seikka lienee, että tiikeri on hyvin loppuun asti metsästetty Vietnamissa, kuten valitettavan moni muukin eläinlaji, siis lääke- ja ravintokäytön takia. Tsemppiä vaan sinne viidakon tähtöselle, hyvää matkaa.

        Rajaseuduilla on tuollakin nähty vielä satunnaisesti tiikereitä ja niiden jälkiä. Sen riski on kuitenkin aika olematon. Suurempi murhe on miinat ja räjähteet joita jenkit kylvi tuonne antaumuksella sodan aikaan Ho chi minhin huoltoreitin vuoksi.
        Polut pitäisi olla ok ellei huonolla säkällä sateet ole kuljettaneet metsästäjien poluille miinoja. Malesian ja Thaimaan rajalla vasta muutama viikko sitten tiikeri tappoi naisen ja hänen miehensä pääsi puuhun pakoon.
        Myanmarissa pohjoisessa on suuri luonnonpuisto jossa on vielä reippaamminkin tikruja niille jotka niitä kaipaa. Eikä leoparditkaan ole mahdottomuus eikä aasian mustakarhut. Surullista että taikauskojen vuoksi niitä tapetaan ja myydään tassuja kiinaan yms. Karu meininki.


    • aina menossa

      Olimme 2004 yhdistelmämatkalla Saigon-Phan Tiet- Saigon.Linja-automatka oli kyllä pitkä, mutta maisemia oli kiva katsella. Olimme matkalla juuri lintuinfluenssan aikaan,joten yhtään kanaruokaa ei ollut tarjolla.Silloin n. 9v sitten vietnamilaiset olivat hyvin uteliasta väkeä ja esim. kun tulimme valokuvausliikkesta kehitettyjen kuvien kanssa ja aloimme kadulla katsoa kuvia, saimme joukon paikallisa ympärillemme ihailemaan kuviamme.
      Silloin 13 -vuotias poikamme ahdistui siitä, että häntä haluttiin koskea. Yksikin äiti juoksi sivukadulta vauvansa kanssa.Työnsi vauvansa poikaamme päin, tuo ilmeisesti onnea vauvalle, jos koskee ulkomaalaista?!? Tämän vuoksi poikamme olisi mieluusti viettänyt aikaansa vaan hotellialuella.
      Parhaat silmälasit olemme saaneet Saigonista, Aurinkomatkojen suosittelemasta optikkoliikkeestä.
      Phan Tietissä miesväki heräsi yhtenä aamuna n. kuudelta menäkseen katsomaan paikallisten aamutoimia rannalle.Ranta oli ollut täynnä paikallisia voimistelemassa, kalastamassa, kaivamassa rapuja.Oli kuulemma ollut näkemisen arvoista.Päivällä rannat olivat autioita.Varoitus: Saigonin 5 pv jälkeen ( jolloin ei edes ruskettunut) luulimme, että iho kestää aurinkoa ranalla, mutta iho paloi puolessa tunnissa pahasti. Saigonin saastepilvet ilmeisesti suodattavat aurinkoa niin hyvin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3504
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2012
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      26
      1968
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1588
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1425
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1415
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1119
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      99
      1075
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      864
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe