Joku joka ei ole saanut sektiota?

munakokkelimuumio

Olen lueskellut näitä sektio vs alatiesynnytysjuttuja ja kiinnostaisi tietää, onko paikalla ketään joka ei vaatimuksesta huolimatta saanut sektiota? Täällä oli myös vanha ketju aiheesta, jossa oltiin aikeissa lähteä ulkomaille synnyttämään. Olisi myös kiva tietää jos joku on näin tehnyt?
Voi olla että kysymys on väärällä palstalla :)

10

478

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Julma maailma, <3Merja

      Olisin saanut kun "pelkäsin" mutta onneksi asiantunteva lääkäri sanoi että hienosti pystyt synnyttämään. Niin tein ja se on naisen elämän ihanin kokemus. Synnytyksen jälkeen vierustovereina oli näitä sektiopotilaita jotka ulisivat kivuissaan, samaan aikaan kun me vauvan kanssa hypitiin kahvilassa ja ulkona.... Mietin kuinka kävi sääli heitä ja kuinka katkera olisin ollut jos olisin ollut VAPAAEHTOISESTI heidän sijassaan.

      • ntre1

        Kivun kokeminen on todella henkilökohtaista. Jollekin sektiokipu on tuskaa ja toiselle taas siedettävä asia. Aatelkaapa pitkittynyttä synnytystä ilman kipua loiventavaa. Uskoisin että haavakipu on lastenleikkiä siihen verrattuna. Kyllä naisella pitää olla oikeu päättää synnytyksestä. Kunhan saa ensikis faktaa molempia synnytystapoja koskien!


    • Sektioäiti

      Vauvan kanssa kahvilassa? Meillä ei vauvaa saanut viedä pois osastolta ollenkaan ennen kotiinlähtöä.

      Sektiolla synnytin, enkä missään vaiheessa ulissut kivusta. Kyllä siitä lääkityksestä huolehditaan. Seuraavana päivänä kävin suihkussa ja hoidin vauvaa itse. Ensimmäisen päivän mies hoiti vauvaa. Kolmantena päivänä pääsin kotiin, seitsemäntenä päivänä sain hakaset pois, kahdeksantena päivänä lähdin jouluruuhkiin kaupoille ja yhdeksäntenä päivänä saunoin. Melko normaalia elämää siis hyvinkin nopeasti. Pahimmat rehkimiset ja siivoilut jäi miehelle, muuten pystyin elämään ihan normaalisti. Kotona en enää edes meinannut muistaa ottaa särkylääkettä, kun ei ollut pahemmin kipujakaan.

      • agdiruhg

        Ihan pikkujuttu vaan, mutta eihän sitä särkylääkettä tarvitsekaan ottaa, jos ei niitä kipuja kerran ole... :) Ainahan se on parempi jos ei turhaan ota, ei mene sitten niitä pieniäkään määriä lääkeaineita vauvalle maidon mukana jos imettää.


    • Näin vaan

      Mulla on kaksi lasta, molemmat syntyneet kiireellisellä sektiolla.
      Ensimmäinen synnytysyritys kesti yli 2 vuorokautta, ja syynä sektioon oli "lantion ja sikiön välinen epäsuhta". Vauva oli 3500g ja 48cm, eli ei edes iso.
      CRP leikkauksen jälkeen oli mulla 294, kun se laski niin paranin kyllä nopeasti.
      Toinen vauva oli sama homma, vaikka kävin synnytystapa-arviossa. Kiireellinen sektio tehtiin reilun vuorokauden synnyttämisen jälkeen. Vauvakin oli siompi, 50cm ja 4400g. Siitä kestikin sitten viikkoja parantua.
      Edelleen olen sitä mieltä, että jos vielä raskaaksi tulisin, konsultoisin jälleen lääkäriä, enkä alkaisi sokeana vaatimaan sektiota. Lääkäri on ammatti-ihminen kuitenkin ja alatiesynnytys on varmasti parempi vaihtoehto kun vertaa sektioon, joka on iso leikkaus ja iso riski alatiesynnytykseen verraten.

      • näin se menee

        Jos vielä tulisit raskaaksi, niin et saisi synnyttää alateitse, eli ei siinä edes tarvita lääkärin konsultaatiota. Kahden sektion jälkeen alatiesynnytyksessä on jo niin isot riskit esim. kohdun repeämään, että kenellekään ei sellaista suositella. Yhden sektion jälkeen alatiesynnytys on mahdollinen, mutta kahden jälkeen asiasta ei edes keskustella.


    • Sektioäiti

      Buranaa ja panadolia piti syödä vielä kotona muutama päivä, koska ehkäisevät tulehdusta. Näin minulle sairaalasta sanottiin. Olisi siis pitänyt syödä särkylääkettä, vaikkei kovin kipuja ollutkaan :)

    • juuhhuuu3

      Yksi tuttavani ei saanut pyynnöistä huolimatta sektiota. Ja niinhän siinä sitten kävi, että lapsi oli todella suuri ja sai kuin saikin sen synnytettyä alateitse, mutta seurauksena oli lapsella murtumia ja äiti pahasti repeytynyt ja synnytyksestä pääsikin suoraan leikkaukseen.. Että kyllähän näitä tälläisiäkin sattuu, mutta tässä tapauksessa kyseessä tosin oli jo aika iso hoitovirhe.

      • ei voida pakottaa

        Tuttavasi on sitten itse antanut periksi. Jos äiti ilmoittaa, ettei suostu synnyttämään alateitse, ei häntä voida siihen pakottaa. Se on fakta. Voidaan kyllä pelotella ja suostutella niin kauan, että äiti myöntyy paineen alla. Tämä ei tietenkään ole asiallista eikä toivottavaa toimintaa lääkäreiltä, mutta kyllä niin joskus käy.


      • itkuineniikka
        ei voida pakottaa kirjoitti:

        Tuttavasi on sitten itse antanut periksi. Jos äiti ilmoittaa, ettei suostu synnyttämään alateitse, ei häntä voida siihen pakottaa. Se on fakta. Voidaan kyllä pelotella ja suostutella niin kauan, että äiti myöntyy paineen alla. Tämä ei tietenkään ole asiallista eikä toivottavaa toimintaa lääkäreiltä, mutta kyllä niin joskus käy.

        Vastataan nyt tännekin, että kyllä se sektio tosiaan on pakko antaa kunhan vain äiti pysyy kannassaan eikä anna periksi vaikka lääkärit ilkeilisivät. Ja sektio oli minulle suuri helpotus! Onnistui hyvin ja kipuja vain muutaman päivän.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1619
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe