mopo laki uusiksi !!!!!!!!

bad ass

nyt perkele, mopon pitää saada kulkea sen 60km/h.
se 45km/h on vaarallinen vauhti.
mua ärsyttää se kun joku poika ajaa vakio mopolla sen 45km/h ja perässä ajava,
40v kura haara mummo vinkuu, voi vittu kun en kerkee töihin kun tuo mopo ei mene kovempaa ja sitten se itkee mopoilijoille et mopoa ei saa virittää.
Mopoiluun on aina ja tulee aina kuulumaan tuo virittely ja jännitys.
itse olen 15v mopoilija ja mulla on viritetty mopo joka menee 60km/h.
enkä pelkää kiinni jäämistä tätä asiaa pitää viedä eteenpäin !!!

26

389

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Konepyörä aikuisille

      Sitten jos sallittu nopeus nostetaan kuuteenkymppiin, pojat virittelevät mopojaan kulkemaan 80 km/h, kun niillä ei muuten pysy maantiellä liikenteen tahdissa. Tällä kilpavarustelulla ei ole mitään rajaa.

      • Täh?

        jos siis kanna lailistettaisiin nii kaikki siirtyis kovempiin! tuo järjettömyys tuossa nopeus asias on se et teillä missä 60 rajoitus liikkuu juuri paljon mopoja.Tätä järjettömyyttä voi verrata rekkoihi eli miksi luotu turhaa ohittamista ja ärsytystä liikenteeseen.


    • vaari4

      Paras laki olisi mopojen täyskielto ja autokorttia voisi ruveta jo hommaamaan 16 vuotiaana.

    • linnaan kuuluvat

      [mulla on viritetty mopo joka menee 60km/h.]

      Oikea sanamuoto on "muutoskatsastamaton kevytmoottoripyörä". Kevarin kun ei tarvitse olla 125 -kuutioinen ja maksimiteholtaan 11 kW / 15 hv.

      Oikeasti liikenteen kuuluu olla rauhallista ja turvallista. Moni koheltaminen (rikos) tulkitaan onnettomuudeksi (jota ei edes Ritari Ässä K.I.T.T. -autollaan olisi voinut välttää) ei ihmiset tajua että toiseen ihmiseen törmääminen sairaalakuntoon tai hautaan johtuu vain ja ainoastaan heidän omasta valinnastaan kaahata ja/tai ajaa liian lähellä. Ei siihen tarvita rattijuoppoja, ihan tavallinen meikäläinenkin saa halutessaan pahaa aikaan toiselle.

      • jep jep

        Et kai kuvittele, että 15v pystyisi ajattelemaan seurauksia?


      • linnaan kuuluvat
        jep jep kirjoitti:

        Et kai kuvittele, että 15v pystyisi ajattelemaan seurauksia?

        Ei se 15v, vaan se meikäläinen siellä auton ratissa.

        Vaikeatahan se toisen takana hitaasti ajaminen on, mutta se on usein ainoa oikea tapa ajaa. Vaaran aiheuttamisesta kuuluu linnaan, tosin nykytyyliin mopoilijan kaatamisesta selviää rahalla (sakko).


      • just joo...
        jep jep kirjoitti:

        Et kai kuvittele, että 15v pystyisi ajattelemaan seurauksia?

        Mikä sen muka estäisi? Tuossa iässä ollaan maailman viisaimpia ja tiedetään kaikki paremmin kuin vanhat kääkät. Siitä alkaa vuosikymmeniä jatkuva alamäki.


      • Pälliii

        Joo vuos vanha kommentti mut vitu retardi, ei se oo muutoskatsastamaton kevari vaa siks et se kulkee 60 km/h. Se on sitä vast ku se on 50,1cc. Ei se nopeus sitä kevariks tee vaan moottori.


      • Luepa lakikirjaa
        Pälliii kirjoitti:

        Joo vuos vanha kommentti mut vitu retardi, ei se oo muutoskatsastamaton kevari vaa siks et se kulkee 60 km/h. Se on sitä vast ku se on 50,1cc. Ei se nopeus sitä kevariks tee vaan moottori.

        Jos mopo kulkee 66km/h tai kovempaa se luokitellaan moottoripyöräksi oli sen moottori minkäkokoinen tahansa!


      • Laki on vitsi
        Luepa lakikirjaa kirjoitti:

        Jos mopo kulkee 66km/h tai kovempaa se luokitellaan moottoripyöräksi oli sen moottori minkäkokoinen tahansa!

        Lakikirjan voi polttaa takassa ja käyttää omaa järkeä.


    • B1kortti 16vuotialle

      No ensimmäinen ongelma on autoilijoiden asenteet. Omilta mopoikäisiltä kuulee aika järkyttäviä tarinoita siiten miten autoilijat suhtautuu mopoihin. On kuulema aivan jokapäiväistä että kolmion takaa ajataan eteen ja ohi on pakko tunkea 40-rajoitusalueella vaikka mitään ohittamisen tarvetta ei ole.

      Olen sitä mieltä että mopoille pitäisi sallia 60km/h nopeus, tai edes se 50km/h, jotta niillä pysyy liikennevirrassa taajamissa. Halutessaan mopoilijan olisi aina saatava käyttää pyörätietä, mutta siellä sallittu huippunopeus olisi esimerkiksi 25km/h.

      Lisäksi mielestäni B-kortin ikärajaa voitaisiin laskea niin että 16-18 vuotiaat saisivat rajoitetun ajo-oikeuden. 80-lätkä takaisin näille nuorille kuljettajille, autoa saisi kuljettaa yksin vain suunnitelluilla reiteillä (kauppaan, kouluun, harrastuksiin) eikä tällöin saisi olla kyydissä kuin suunnitelman mukaisia henkilöitä, kuten vaikka mummi mukaan kaupparessulle. Eli kaverien juoppokuskina toimiminen yms. toiminta olisi kiellettyä. Näiden ennalta määritellyjen reittien ulkopuolella saisi ajaa vain huoltajan ollessa kyydissä. Ajokorttiopetus annettaisiin peruskoulussa 9 luokan aikana ja keväällä saisi kortin, jos läpäisee kokeet.

      • uijokla

        "ja ohi on pakko tunkea 40-rajoitusalueella vaikka mitään ohittamisen tarvetta ei ole."

        Kaikilla ei ole autossa hajusuodattimia. Ajapa itse kaksisylinterisen dieselin perässä 15 minuuttia. Kaksitahtisista mopoista puhumattakaan.

        Ja autonajokortin ikärajaa pitää nostaa 20 vuoteen, jotta saavat ensin aivonsa ja seurauksien ajattelukykynsä valmiiksi!


    • kaaharit ojankaivuun

      [ edes se 50km/h, jotta niillä pysyy liikennevirrassa taajamissa. ]

      Helpoin keino olisi se että Poliisi valvoisi liikennettä, eli sakkoa saisi vaaran aiheuttamisesta eikä vasta silloin kun on jo aiheuttu vahinkoa ja vammaa toiselle.

      50 km/h nopeus taajamassa on aika kova jos pitää suojatiesääntöäkin noudattaa. Etenkin jos haluaa ettei kukaan aja perääsi kun hidastat.

      Mopot eivät kuulu pyöräteille. Pyöräteiden käyttäjänä jaksan ihmetellä miksi siellä sallitaan moottoriajoneuvoliikennettä, ovatko kaikki päättäjät autoilijoita eivätkä käytä niitä itse?

    • 17v kemmukuski

      Kun menet ostamaan liikkeestä uuden mopon, se yleensä kulkee valmiiksi 50 km/h. Taajamassa nopeusrajoitus on 50 km/h (ellei sitä ilmoiteta jollakin toisella merkillä). Maalla asuminen on tietysti vähän niin ja näin, mutta jos minä jaksoin ajaa yhden kesän vakiolla mopolla, niin kyllä jaksat sinäkin, sen verran piukassa oli hermo välillä.

      Ja aikas pelokkaan varovainen mummeli saa olla, jos ei moposta uskalla ohi vetää, pientareellahan sen mopon kuuluu mennä (eikä 40v ole vielä mikään mummo).

      16-vuotiaille ei tulisi antaa autokorttia, se ei vaan toimi. Ja kuka vahtisi sitä, että nuori ajaa niillä määrätyillä reiteillä? Huoltaja? Poliisi? On ihan hyvä aluksi hieman "harjoitella" liikenteessä kulkemista mopolla tai piikillä (ja jos autoihin tulisi 80 lätkät, ottaisin mieluummin kevarin alle), ennen kuin hyppää auton rattiin.

      Kilpavarustelu kasvaisi aina vaan (niin kuin täällä jo mainittiinkin), jos nostettaisiin max. nopeus 60, vaadittaisiin nostoa 80. Ja tämän jälkeen 100...

      Aloittaja on hyvä ja odottaa sen yhden vuoden ja hommaa kevarin. Sitten ei tarvitse murehtia kuin teiden nopeusrajoituksia.

      • helppoa...

        "kuka vahtisi sitä, että nuori ajaa niillä määrätyillä reiteillä?"

        Oletko kuullut koskaan GPS laitteista? Ajologgerilla voidaan tarkastaa reitit ja sekin että onko jaettu ylinopeutta. Sellaiset tulee vielä kaikkiin autoihin, myös sinun autoosi.


    • kAXA111

      Mun mielestä mopojen nopeuksia voisi laskea 25-30km/h niin silloin ne
      olisi turvallisempia jalkakäytävillä ja kieltää kokonaan autotiellä ajaminen.

      Ei tämä laki nytkään kovin fiksu ole tälläisenää että jalkakäytävillä
      saa viilettää menemään 40-50km/h jalankulkijoiden polkupyöräilöiden seassa.

      • mikä tollo

        No onpa fiksu, mopolla jalkakäytävälle? Eihän siellä saa ajaa edes pyörällä.

        Voihan mopolla ajaa hitaampaa vaikka se kulkisikin nopeampaa...

        Useimmat autotkin kulkee jopa yli 120km/h, vaikka Suomessa ei missään saa ajaa kovempaa.


      • Typeryyys

        Idiootti mikä idiootti säki. Mopo olis ny aivan vitun turha kapistus kokonaa jos ois joku 30 km/h rajoitus ja autotiellä kulkemiskielto.


    • mopo on kätevä

      Ymmärrän ihan hyvin miksi kovin moni laittaa moponsa kulkemaan sen mitä normaali liikennekkin kulkee. Ei ole mukava pyöriä jaloissa. Teineiltä puuttuu vain tilannenopeustaju. Vedetään hana kaakossa joka paikkaan tajuamatta että joku voisi tulla tielle.

    • jännä nähä muuttuuko

      Moni on ajanut mopolla ja viritetyllä mopolla vuosikymmenia, vaan mikä on se ihme millä saat lainlaatijat tuon lain muuttamaan.
      Et mitenkään.
      Ne alkaa lässyttämään kaikenmaailman jarruista,säädöksistä ja ajokorteista.

      Eikä ne lainlaatijat sinun kiinnijäämisestä välitä niillä on roppakaupalla säädöksiä ja maksuja, jotka sinä joudut maksamaan. Vaikka korkojen kera, enenkuin ne vanhenee.

      Jos mummo ei osaa ohittaa, eikä lähteä tarpeeksi ajoissa töihin tietäen liikenteen riskit ja hidasteet. Ei ole syy saada lainlaatijoita muuttamaan vuosikymmeniä vanhoja mopon nopeussäävöksiä.
      Myöhästyköön mummeli töistä,jos sillä säästetään muutaman nuoren henki vuojessa. Ei niitä mopoja, mikkään liikenteen ammattilaiset joka päivä allaan säävä. Se on oppia sulla tuo tie vielä monta päivää.

    • Eipä ole mahdllista

      Ei onnistu nopeuden nosto mopoissa kiitos EU-lainsäädösten.

      • Hyvä Eu!

        Jotain hyvää Eu:ssakin. Kun katselee mopoporukan ajoa skoottereillaan ja mopoautoillaan on todella hyvä ettei nopeuksia nosteta. On meinaan niin vaarallista menoa ettei mitään määrää. Onneksi näinkin hitaat nopeudet edesauttavat siihen ettei kuolonkolareita satu tämän enempää. Teini-ikäiset eivät vaan vielä osaa hahmottaa liikennettä omaa nenäänsä pidemmälle. Jos sallittaisiin suuremmat nopeudet olisi jälki vieläkin karmeampaa.


    • Virkailija on tyhmä

      Mielisairas loispummivirkailija on tehnyt vaarallisen nopeusrajoituksen.

    • (inlove)(inlove)

      Tällä hetkellä lain silmissä mopo on:

      Maks puolen desin kone
      Maks nopeus 45km/h
      Ei tehorajaa

      Yli ton olevat on sitten kevareita lain silmissä joista pitäisi suorittaa 9,8 prosentin autovero kertaluonteisen mopon hinnasta uutena

      Mopoista voitaisi poistaa nopeusrajoitus, ja säästää muut rajat seuraavin edellytyksin:

      Mopo on rekisteröity kahdelle
      Mopossa on ainakin edessä levyjarru
      Moposta suoritettu tuo 9,8 prosentin ajoneuvovero

      Oma pyöräni kulkee nyt 60km/h, ja olisin valmis maksamaan tuon reilun satasen veron että saisi laittaa kulkemaan vielä vähän kovemmin tehoputkella, kaasuttimella yms.

      Ja ikinä ei ole poliisia kiinnostanut pyöräni nopeus, koska osaan käyttäytyä liikenteessä. Rajoittimet puuttuu siksi, että kulutus pienenee ja kone käy kevyemmin

    • haistvittu

      Täällä taas joku Jonne huutelee. Justiin nämä mopojen virittelijät auheittaa meluhaittaa ja aineellisia vahinkoja ruovitellessaan missä sattuu. Mopo on kulkupeli eikä mikään lelu jaq sillä joutuu riittävän nopeasti paikasta A paikkaan B ilman virittelyäki. Huomiota yritetään vaan kalastella tuommosilla virihommilla. Ja ei sillä, kyllä sillä sen verran huomiota saapi että otan rekkarit ylös, ja koska poliisille on ihan turha ilmoittaa näistä mitään niin selvitän missä tämä äidin pikku mytty majailee ja tuuttaan yöllä putken urtsua täyteen ja tankin kanssa oli lukollinen tai ei. Tsemia vaan jätkät virittelyyn ;)

    • Täytyy kuitenkin muistaa, että kaksipyöäisen moottoriajouvon kuljettaja on melko suojaton. Nelipyöräisessä moottoriajoneuvossa on kuljettajaa suojaa metallikuori, kun kaksipyöräisessä sitä suojaa ei ole, eli ulosajotilanteessa moopoilija tai potoristi saa helposti vakavat vammat. Mopossa on rakenteellisestikin heikko suuremilla nopeuksilla, esimerkiksi jarrut ylimittautuvat melko helposti, mikä tekelee hallitsemisesta vaarallisen varsinkin äkkinäisissä tilanteissä. Tuossa muuta seikka nyt aluksi.

      Mieti: Kuolema on helppo, sen kokee kerran. Mutta kun halvaudut , sen koet koko elämäsi ajan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      338
      3438
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      227
      2108
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1672
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1527
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      83
      1376
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      288
      1271
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1111
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1111
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      86
      1107
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      946
    Aihe