Hetkeksi pois kamalasta arjesta!

MatkailijaHulvaton

Hei! Olen 19-vuotias nuori mies, jolla ei ole mitään sisältöä elämässä. Kaipaan muutosta elämääni ja tarvitsen virikettä. Asettuminen ei nykyisillä olosuhteilla ole mikään minun voinnille paras, koska se saa minut tylsistymään ja tällä hetkellä keskivaikean masennuksen pahemmaksi. Vuosi sitten meinasin selättää masennuksen kiertämällä suomen ympäri etelästä lappiin asti ja tutustumalla uusiin ihmisiin ex tempore tyylillä. Ihmiset olivat aikaisemmin netin kautta tuttuja, joiden kanssa paljon pelailtu ja nykyään ne ovat oikeita hyviä ystäviä. Olen miettinyt tehdä vastaavanlaista reissua laajemmassa mittaskaalassa Europpassa. Jossain baltian, välimeren tai sieltä vähän länteen päin olevassa suunnassa.

Ajattelin kysellä nyt, minkälaisia (onko jotain maita mis tarttee viisumin kaltasii erikoislupii?), Sitten vähän jonkinlaista hintatietoo junahinnoista euroopassa, edullisimmat majotukset. Onko muualla euroopassa halvempaa esim kuin suomessa? Maita olen kiertänyt perheen kanssa aikaisemmin, mutta tämä seikkailu mun täytyy tehdä yksin. Rahaa ei ole, mutta sitä aina saa parin kuukauden töillä ja itselläni on sen verran faneja, luovien harrastusten kautta, jos annan heille vastinetta summasta.

Sitten vielä kysäisen jotain nopeita kielikursseja tai jotain. Aina englannillani olen pärjännyt, mutta en lähde näillä eväillä yksin eurooppaan. Onko esim olemassa koneella jotain kielikurssi juttui, tai sit oikeasti olevia? Semmosii, jotka ei kuitenkaa hirveesti uhrais elämält aikaa, koska itse en tosiaan viihdy kotonani.

En halua muuttaa ulkomaille, mutta pieni reissu tekis hyvää.

8

534

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nrwrjny +jrwjmnpb wr

      Pari vastausta: EU-maissa riittää passi. Netistä voit tosin aina varmistaa, esim. maan Suomen lähetystön sivuilta. Keski- ja Länsi-Eurooppa alkaa olla Suomen hinnoissa. Entiset kommunistimaat on halpoja. Esim. Puola on todella edullinen. Jos olet tähänkin mennessä pärjännyt kouluenglannillasi, miksi et pärjäisi nytkin? Turistikohteissa ollaan totuttu turisteihin, elekieli avuksi jos muu ei riitä. Senkun lähdet.

    • europeanyouthcard.fi

      Junahinnoista en tiedä mutta ei sinunkaan tarvitse niistä huolta kantaa, jos otat Interrail-lipun. Kuukauden lippu, jolla voi matkustaa rajattomasti, maksaa nuorille 435 e ja kelpaa kaikissa InterRail-maissa: Alankomaat, Belgia, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Iso-Britannia ja Pohjois-Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Luxemburg, Makedonia, Montenegro, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Serbia, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Suomi, Tanska, Tsekki, Turkki, Unkari sekä Minoan Lines- ja Superfast Ferries -laivoilla Italian ja Kreikan välillä.

      Katso VR:n sivuilta lisätietoa. Majoituksia varten kannattaa ottaa hostellikortti (IYHF) ja Eurooppalainen nuorisokortti. Hyvää matkaa, toivottavasti paranet.

      • -aake-

        Lähde kesä-heinäkuussa. Nyt alkaa olemaan kylmää ja pimeää. Jopa joku 10 C :kin tuntuu jo yllättävän kylmältä kun kuitenkin aina välillä jää ilman hostellia eikä pimeässä pysty lukemaan aikatauluja ja karttoja. Suunnittele pimeä ja kylmä kausi reissua. Se suunnittelukin on mukavaa kun sen saa tehdä ajan kanssa. Printtaile tärkeimpiä Eurail timetablen sivuja, Lonely planetin karttoja ja halpoja yöpymispaikkoja. Ei kannata horjuvalla mielenterveydellä lähteä pistämään itseään vaaroille alttiiksi vaikeisiin olosuhteisiin. Kesällä sitten hyvin varustautuneena reissuun jos tunnet olevasi kunnossa.
        Rauhaa!


    • nopein tapa oppia

      Sanakirja messiin ja reissuun. Kielen oppii vain puhumalla ja kuuntelemalla, aina voi käyttää elekieltä avuksi kommunikointiin, kunnes enkku alkaa sujumaan mutkitta.

    • Elänyt

      Taidat olla varakkaiden vanhempien lapsukainen joka 19v suunnittelee maailmanympärysmatkaa.Teehän nyt elämällesi jotain opiskele ja hae työtä,siinä ajankuluaja haasteita.Kyllä kuulostaa erikoiselta että kaipaat lomaa sekin pitää itse ansaita että se lomalta tuntuu.Tämä masennus on tämän hetken muoti tauti siihen sairastuuvat kaikki kun elämässä ei ole kivaa,elämäkän ei aina ole todella kivaa.

    • lskjlsk

      Älä tee reissustasi liian laajaa, jollet halua istua vuorokausitolkulla junassa ja asemilla. Sen vuoksi olisi fiksumpaa, että tekisit esim. kaksi reissua toinen Keski-Euroopassa ja myöhemmin toinen Etelä-Euroopassa.

      En tiedä, että millaista työtä tarkoitat, mutta ainakaan Välimeren maissa työtilanne työtilanne ei todellakaan ole hyvä. Kreikka, Espanja, Portugali ja Italia ovat kaikki laman kourissa ja nuorisotyöttömyys on monin paikoin 25 %. Siellä on paljon maahanmuuttajia Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä, jotka ovat valmiit tekemään hanttihommia puoli-ilmaiseksi. Kaikissa näissä maissa pelkällä (huonolla) englannilla ei tosiaankaan pärjää ja nyt kun satokausi on ohi, niin maaseudullakaan ei tarvita ylimääräistä työvoimaa.

      Olisi fiksumpaa, että keräisit matkakassaa jo koti-Suomessa tekemällä täällä niitä hanttihommia esim. lehdenjakoa, kaupan kassalla toimimista tms. Sinulla tulisi olla siellä reissussa koko ajan sellainen pesämuna, jolla pääset mistä tahansa Euroopan kolkasta takaisin kotiin esim. 5 päivässä. Luottokortti on hyvä lisäturva kuten myös kattava vakuutus ja rokotukset. Interrail-kortti on hyvä vaihtoehto, mutta ei tietenkään toimi, jos suunnittelet Euroopan reissustasi kuukausien mittaista reissua.

      Ei kukaan voi tehdä tuota selvittelytyötä sun puolestasi. Sun pitää siellä ankeassa kodissasi ihan itse tehdä pohjatyö alkaen ihan siitä, että mikä on sun eka kohdemaa, milloin menet sinne, millä kulkuneuvolla, missä yövyt jne. Jos esim. ekaksi suunnistat Baltiaan, niin mikä on edullisin lautta Suomenlahden yli, millä kulkuneuvolla (bussi, juna?) siirryt Tallinnasta eteenpäin, missä yövyt, paljonko varaat ruokaan jne.

      Eri maissa on erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Joissakin maissa on kattava Bed& Breakfast -verkosto, joissakin maissa on retkeilymajoja jne. Paljon riippuu myös matkareitistäsi. Maaseudulla valinnanvaraa on aina vähemmän kuin kaupungeissa.

      Yleisesti ottaen ruoka on halvempaa melkein kaikkialla Euroopassa, mutta paljon tässäkin riippuu siitä, että mitä ostat. Ravintolaruoka on kallimpaa kuin se, että itse ostat ruoka-aineet ruokakaupasta, mutta onko sinulla sitten taas kokkausmahdollisuuksia?

      Mitä edullisemman hintatason maissa liikut, yleensä sitä turvattomampaa niissä myös on. Ryöstetyksi tulemisen riski yksin liikkuvalla on aina suurempi. Ryhmämajoitus on aina edullisinta, mutta siihen liittyy isoja riskejä esim. varastamisen osalta.

      Kännykkään kannattaa ladata kunnollinen sanakirja ja niiden maiden kartat jo Suomessa valmiiksi, joihin aiot mennä. Laturi mukaan sekä vara-akku. Silti on mahdollista, että kännykkä ei toimi ja olet silloin kartaton ja sanakirjaton.

      Googleta ilmainen englanninkielen opiskelu tai nettikurssi englanninkieli. Tarjontaa ei ole kauheasti, koska harva viitsii antaa ilmaiseksi omaa osaamistaan muiden käyttöön. Kirjastossa on myös kielikursseja lainattavaksi ihan ilmaiseksi, kunhan vain muistaa palauttaa kirjat ajoissa takaisin. Tietenkin kannattaa aloittaa opiskelu nyt välittömästi ja sanakirjaa hyödyntämällä kannattaa tsekata jatkuvasti sellaisia sanoja sanakirjasta, joita ei tiedä.

      Matkan onnistumisen kannalta pitää tietenkin opetella huoneen varaamiseen, matkustamiseen, ruokailuun, rajanylitykseen, kaupassa käymiseen yms. liittyvät asiat. Oma nimi kannattaa opetella tavaamaan sujuvasti. Myös numerot, viikonpäivät, kuukaudet jne kannattaa opetella huolellisesti, jotta ei esim. myöhästy bussista vain siksi, että ymmärsi kellonajan väärin.

      Jos liikut ei-euromaissa, niin valuuttakurssit tietysti pitää sisäistää, jotta osaat vertailla hintoja. Valtio siis voi olla EU-maa (vapaa liikkuvuus), mutta silti sillä voi olla oma rahayksikkö (esim. Puola). Pohjoismaissa saa liikkua todella vapaasti pohjoismaiden kansalaisena, mutta rajatarkastuksia tehdään silti varsinkin niillä alueilla, joissa pyrkii paljon porukkaa laittomin keinoin EU:n alueelle. Passia siis joutuu näyttämään usein

    • Aloitusviesti on vaikka kuinka vanha, joten mitähän nuorimies on tällä välin tehnyt?

      Saahan varakkaiden vanhempien lapsi suunnitella matkaa siinä kuin vähävaraistenkin, jos kerran resursseja on. Ja jos 19-vuotias on onnistunut hankkimaan kunnon kesätyön ja asuu vielä vanhempiensa luona tai on saanut muuten rahaa säästöön, niin eiköhän se ole vallan mahdollista, että reissaa omilla rahoillaan.

      Mitä tulee masennukseen, niin älä viitsi, Elänyt. Jos asia ei koske sinua, pidä suusi kiinni. Riippumatta aloittajan sosio-ekonomisesta asemasta sanoisin, että hän nyt sentään on päättänyt tehdä jotakin. Reissata ja opiskella edes vähän jotakin kieltä. Masennukselle ominaista on se, että ei tehdä mitään eikä virkeys riitä vähäiseenkään opiskeluun tai suunnitteluun.

      Nopeita kielikursseja ei tosin taida olla. Vieraan kielen opettelu nyt vain kestää aikansa. Jotkut oppivat nopeammin, toiset hitaammin. Tavalliset kohteliaisuudet toki oppii sanomaan melko äkkiä, mutta saako vastauksesta selvää...

      Kyllä, ihmisen on hyvä reissata, kun on nuori. Itselläni on ollut aikanaan mahdollisuus purjehtia useita viikkoja Itämerellä ja Atlantillakin. Uskon sen kyllä vaikuttaneen kehitykseeni suotuisasti. Eiköhän siinä oppinut sosiaalisuutta ja asioiden hoitamista vieraissa paikoissa ja kulttuureissa. Kyllä sitä arjen harmautta ehtii kokea elämänsä aikana.

      Ja mitä tulee loman ansaitsemiseen, niin monet 19-vuotiaat ovat tuoreita ylioppilaita. Niille, jotka eivät lukioon suoriutuneet, kerrottakoon, että lukiolaisen työpäivä voi olla 10-12-tuntinen, kun huomioidaan itse koulupäivä, läksyt ja kokeisiin valmistautumiset. Tahti on reipas ja vaatimukset korkealla. Taitaa lähes kaikissa duuneissa päästä melkoisen vähällä siihen verrattuna.

    • noi12345

      Äh, lähde pois yhteiskunnasta vaikka puoleksi vuodeksi. Siitä saat itsellesi haastetta ja seikkailua kun selviytyminen on itsesi huolehdittavana.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe