Help

hena00

Meille syntyi tiistaina neljä suloista kissanpentua ja lapset tahtoisi niitä jo kovasti ottaa syliin, mutta minkäs ikäsinä niitä syliin saa ottaa? Kovasti koitin googlata mutta eipä löydy mitään. Ja asiattomat kommentit jätetään suosiolla pois. :)

7

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pentu1

      Kyllä niitä jo kämmenellä voi pitää ja ihailla.....mutta varovasti.

    • argäih

      Älkää menkö viellä tässä vaiheessa räpeltämään pentuja ollenkaan. Emo saattaa stressaantua ja piilottaa pennut jos kokee että niitä häiritään, samoten käsistä pentuihin jäävä haju saattaa saada emon hylkimään pentuja. Antakaa nyt viikon verran olla suunnilleen vielä ihan rauhassa.

    • kisunomistaja

      Ei ehkä kannata syliin ottaa mutta vähän koskea ja rapsutella äiti kisun nähden :) Mutta antakaa olla myös niiden rauhassa, touhuja voin vaan katsella sivusta :) Ehkäpä noin 4-5 viikon iässä syliin.

    • tarja

      meillä viisiviikkoisia pentuja. en suosittele heti syliin ottamista..

    • riippuu

      Pentuja voi käsitellä heti syntymän jälkeen kunhan sen osaa tehdä varoen. Meillä punnitaan pennut heti synnyttyä ja sen jälkeen 2 krt/päivä 3 viikon ikään saakka ja sen jälkeen 1 krt/päivä 5 viikon ikään. Jatkossa pari kertaa viikossa punnitus. Tämä ihan sen vuoksi, että punnituksella voidaan seurata pentujen painon kehitystä ja puuttua lisäruokinnalla jos joku pennuista ei syystä tai toisesta saa riittävästi ravintoa.

      Lasten käsittelystä, olisin tarkkana miten he pentuja pitelee ja opastaisin sen kädestä pitäen. Jos emo ei hermostu, voi pentuja sylitellä heti, mutta pitää huolehtia käsien puhtaudesta. Pienet pennut on kovin arkoja pöpöjen suhteen ja käsien pesulla on helppoa toruja ne. Jos emo hermoilee, antaisin sille rauhan olla pentujen kanssa ja tekisin vain välttämättömimmän eli punnitukset ja muun tarkastamisen. Hermostunut emo voi tosiaan piilottaa pennut tai pahimmillaan jopa tappaa ne. Hyvin paljon riippuu emosta ja sen luottamuksesta perheeseen.

      Pienet pennut tarvitsee myös paljon unta, joten liiallinen häirintä voi vaikuttaa niiden kehitykseen. Kyllä ne lapset ehtii vielä pidellä pentuja siinäkin vaiheessa kun ne alkavat osoittaa kiinnostusta ulkomaailmaan. Mutta on ihan hyvä jos lapset pienestä pitäen osaavat käsitellä pentuja ja ymmärtävät miten niiden kanssa ollaan. heistä kasvaa ymmärtäviä ja empaattisia aikuisia joskus :)

    • Ei saa koskea!!!

      Voi jessus sentään noita neuvoja, että voi käsitellä....voi joo, mutta yhden ihmisen kissan pennut emo tappoi, kun niitä räplättiin jatkuvasti. 2 viikkoa annatte emon ihan rauhassa hoitaa niitä vauvoja. Silmätkin avautuvat vasta pariviikkoisina.
      Mieti, onko tärkeämpää pitää ne pennut hengissä, vai antaa muksujen niitä räplätä.

      Siitä tiedät sitten vastauksen.

      Oppii se lapsikin kärsivällisyyttä, jos opettaa ja vaatii!

    • kkisuuh

      pentuja voi käsitellä ja ottaa VAROVASTI syliin jotta tottuvat ihmisiin.... mutta pidä ne kuitenkin ihmisten käsittelyn aikana emon lähellä ja näköetäisyydellä, jotta se ei stressaannu ja ärsyynny!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2916
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      105
      2478
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2240
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2072
    5. 177
      1886
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1873
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe