Kanadaan ajamaan rekkaa

Truckerdude

Elikkä tarkoitus olisi parin vuoden päästä lähteä kanadaan ajamaan rekkaa. Tilannehan kanadassa on sellainen, että kuskeita on hirveä pula. Johtunee varmaankin työn laadusta. Joskus saattaa joutua olemaan kuukaudenkin tien päällä näkemättä läheisiään. Tämä on juuri se mitä haluan! Tai ainakin haluan kokeilla. Tarkoitus olisi asua rekassa(joka on mahdollista.) ja hommata sellainen UPS postilaatikko, johon tulee kaikki posti ja jonka käyn sitten tyhjentässä parin viikon välein. Elikkäs elämä tien päällä kiehtoo. Olen ottanut asiasta sen verran selvää, että maahan on melko helppo päästä jos on ammattitaitoinen rekkakuski. Ensin haetaan työpaikkaa(ja valinnan varaa riittää.) Jos työpaikka nappaa niin käydään paikan päällä ajamassa ajokoe jonka jälkeen palataan kotimaaha odottelemaan paperisodan loppumista ja päätöksiä. Eli tämän kummempaa ei tarvitse tehdä jos sattuu olemaan ammatiltaan rekkakuski ja on valmis kanadalaiseen rekkakuskien elämäntapaan.
Nyt minua kuitenkin kiinnostaisi tietää kuinka paljon rahaa täytyy säästää muuttamista varten? Millaisia kustannuksia on alkuvaiheessa? Olen kuullut että varsinkin muuttamisen alkuvaiheessa rahaa palaa melko paljon. Kiinnostaisi kuulla erilaisia tarinoita maahan muuttaneilta esim millaisia vaikeuksia kohtasitte, miten teidät otettiin vastaan( olen kuullut että kanadalaiset ovat todella mukavia ja vieraanvaraisia.) Ja ainiin, millaiset lomat kanadassa on?

8

4327

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • GamerGirl91

      Työ- ja oleskeluluvat apauttiarallaa 1000-1200€. Alkuun sinne ois hyvä lähteä siis kaikkinensa väh. 8000€ säästöillä, mieluiten 15000-20000€. Kanadaanhan et saa tuoda enempää kuin 10000$ maahan saapuessa (ellet etukäteen ilmoita mamuviranomaisille ja pyydä lupaa suurempaan summaan ja luvan näytät maahan saapuessa virkailijoille jos kysyvät varoistasi) joten jätä osa rahoista jonkun todella luotettavan suomalaiskaverin (tai sukulaisen) tilille, jolloin hän voi siirtää sitä pikkuhiljaa sinulle kun olet jo maassa.

      Kanadan lomista en osaa sanoa mitään hyvää. Meillähän Suomessa on vapaapäiviä vuodessa (lakisääteisiä?) 35 ja Kanadassa vastaava luku on 13. Yhdenkin lomalisäpäivän saaminen vaatii Kanadassa sen, että olet samassa firmassa pari vuotta, ja enempi lomapäiviä kertyy kun olet useampia vuosia... Kanadassa muuten osa-aikatyöläisillä ei ole lomia ollenkaan. Kokopäiväduunareilla se lakisääteinen kaksi viikkoa KOKO VUODESSA. Siis talvi kesälomat muut kalenterimerkkipäivät yhteensä.

      Maa on työnarkomaaneille, mutta muuten ihan kiva. Verotus ei ole niin kamalaa kuin meillä Suomessa, mutta siellä joutuu sitten maksamaan monesta muusta asiasta enemmän mistä täällä Suomessa ei tarvitse edes ajatella.

      Ihmiset on kivoja kyllä, mutta meno on vähän tyyliin että saarnataan ja esitetään olevansa niin hyvä ihminen ja "moraali kohdillaan" mutta teot ei oikein tue tätä. Eli sanotaan muuta mitä oikeasti ollaan/tehdään.
      Suomalainen on rehellinen, mutta pesismistisen melankolinen. Kanadalainen ei niin rehellinen, mutta sitäkin pirteämmän ja iloisemman kuuloinen.

      Trust me, I've lived in Canada with my Canadian ex-fiancé.

    • 35 y in best country

      kaverini on rekkakuski pohjoisessa oljyhommissa,,kun han alkoi ja sai tyosuunnitelman ,niin sita katsellessaan kysyi pomolta..milloin mina nukun,,,
      pomon vastaus oli -haudassa-..ja tunteja tulee niin paljon,etta et usko jos kerron..
      ajopiirturia ei tuolla tunneta,,,muualla kylla..
      ja palkkaa tulee todella raskaasti..mutta eipa sitten ole muuta ,kun tyota..
      mutta jos painat 10 vuotta,,sitten saat vetaa toiset 20 loysia ,tai jaada elakkeelle..jos kuntosi on kestanyt..
      kylla kaverini lomia saa,, hunttaukseen aina syksylla ottaa 2-3 viikkoa ja kesallakin saman verran..
      ja tosi pula on rekkakuskeista,,ainakin pohjoisessa jos syysta,tai toisesta menetat tyosi ,,heti on toinen odottamassa.. tarkkoja ovat huumetestien kanssa-- armoa ei tunneta,jos karyat..tule tanne vaan,,jos haluat niska limassa tyota tehda..ja verotus ei tapa ollenkaan samallatavalla ,kun suomessa.. muista myos etta varoitettu on..tyo ei sovi kaikkien vartalolle..

    • ASDsdADADDa

      btw ajokortti rekkaan ja air-brake erikseen maksaa taalla alusta aloitettuna ehka noin 10000$,,tuo on vain arveluhinta..
      mutta kokenut rekkamies,,tietysti ei tarvii montaakaan opetustuntia..mutta jonkunverran kuitenkin,etta tutustuu ajokulttuuriin..

      • truckerdude

        Ei tarvitse aloittaa alusta ajokortin suorittamista jos on eurooppalainen CE-kortti. Paikan päällä käydään vain tekemässä ajokoe sekä huumetesti.


    • tuumailehan

      Ei tarvitse aloittaa alusta ajokortin suorittamista jos on eurooppalainen CE-kortti.

      luehan tarkemmin...en vaittanytkaan alusta alkamista..mutta kylla ajokulttuuria taytyy opetella jokaisen taalla ensiajajan,,seka yks, .etta rekkakuskin.
      vai meinaatko,etta suomesta suoraan rattiin ja eikut 50 tonnia kuormaa selantaakse?

    • On pula ajajista jotka ajaavat esm Floridaan, Mexicoon mista haetaan vihanneksia ja hedelmia. Ympari vuoden.

    • kiitolinja-ajuri

      mutta kun suoraan suomesta tulleelle tarvii antaa koulutus ameriikan valtateille ja kaupunkeihin....vaikka rokin ajon osaa,niin siina on monta muttaa,,kun lahdetaan isoihin kaupunkeihin sompailemaan..ja kieli [trokikieli] on erikseen..

    • Kipper 34

      Jos tyoluvat saat niin kaikki muu onnistuu kylla. Voimassa olevan suomalaisen ajorkorttisi saat vaihdettua paikalliseksi suorittamalla teoria ja ajokokeen.
      Sinulla taytyy vaan olla riittavasti vuosia siita kun olet ajokorttisi suorittanut (Class 5 vaaditaan kaksi vuotta, Class 5 on ns. normi henk. auto kortti) ja tarvittavat viralliset asiakirja kaannokset.

      Itse hommasin englannin kielisen ajokortti kaannoksen suomen konsulaatista Ottawasta. Sinulla taytyy olla myos voimassa oleva oleskelulupa status, esim. permanent residence, work permit tai citizenship jne., esim. opiskelijaviisumi ei oikeuta vaihtamaan kanadalaiseen ajokorttiin, tassa tapauksessa ajelet kansainvalisella ajokortilla.
      Provinssikohtaisia eroavaisuuksia saadoksissa on, kannattaa tutustua niihin. Tassa linkki mista voit yrittaa saada infoa http://www.servicecanada.gc.ca/eng/subjects/cards/drivers_licence.shtml

      Toita loytyy kylla, ei tarvitse lahtea ajamaan hedelmia Floridasta vaan asialliset tienestit saat jo ajamalla kanadassa. Ja elaminen maksaa kylla, sehan on itsesta kiinni miten paljon. Kielitaitoa kannattaa aina skarpata, mutta valilla tuntuu etta englannin lisaksi olisi hyva osata punjabi ja mandariinikiinan kielet.

      Onnea matkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      154
      11154
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3113
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      2964
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2167
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1928
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1765
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1749
    8. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1704
    9. 85
      1678
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1637
    Aihe