Japaniin vaihto-oppilaaksi

Se ainoa ja oikea

Olen noin 11v tyttö ja minua kiinnostaa Japani. Olen jo suunnitellut että menisin sinne vaihto-oppilaaksi ehkä 16-17 vuoden pinnassa. Minulla olisi muutama kysymys:

- Kuinka hyvin kieli pitää hallita siellä?
- Paljonko maksaisi yhteensä isäntäperheessä asuminen, lento, koulu yms?
- Minkä ikäinen pitää olla että pääsee vaihtoon?
- Kauanko lentomatka sinn kestävää?
-Mikä olisi paras lentoyhtiö?


Saatta kuullostaa oudolta että suunnittelen tätä jo nyt mutta halusin kysyä. Voisitteko linkata tähän keskusteluun myös kaikkia mahdollisia keskusteluja japanilaisista kouluista, isäntäperheen ns. säännöistä yms?

12

3111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • calvin k

      Ensiksi sanottava, että Japani on loistava valinta! Itse menin sinne tosin vasta yli 20-v. yliopisto-opiskelijana, joten en osaa vastata noihin ensimmäisiin kysymyksiin. Yleisesti ottaen kielestä, että mitä paremmin osaat etukäteen sitä enemmän hyödyt vaihdosta. Japanissa englannin osaaminen on edelleen varsin heikolla tasolla, mutta arkielämässä pärjää kyllä lähes ilman kieltäkin. :) Lentomatkasta sen verran, että Finnairin lento Helsingistä on lyhin reitti Euroopan ja Japanin välillä. Lento kestää noin 9-10 tuntia suuntaansa. Suosittelen Finnairia siksi, että vaikka voit säästää hieman lentolipun hinnassa jos menet Keski-Euroopan kautta niin lentoaika pitenee hurjasti.

      • Se ainoa ja oikea

        Kiitos todella paljon vinkistä!:) Onko jollain muulla eri kokemuksia?


    • kdmfkdmfkd
    • 8+0

      Kielen opiskelusta sanoisin, että siitä ei kannata stressata etukäteen, sitä vartenhan sinne mennään. Jos sinulla riittää kiinnostusta ja intoa, niin kannattaa aloittaa hiragana- ja katakana-merkistöjen opettelulla. Vaikka oppisit ne ennen vaihtoon lähtöä vain auttavasti, niin siitä on kuitenkin iso apu koska joudut ne joka tapauksessa opettelemaan aivan alkajaisiksi. Toki voit osallistua vaikka työväenopiston alkeiskurssille ennen vaihtoon lähtöäsi, jos sellainen kurssi jossain sinua lähellä järjestetään.

      Käsittääkseni nuorisovaihtoon mennään aina jonkin järjestön kautta, joten kustannukset riippuvat näiden hinnoittelusta ja siitä, mitä kullakin toimijalla pakettiin on sisällytetty. Korkeakouluvaihdot on hieman eri asia näiltä osin (omatkin kokemukset on nimenomaan yliopistovaihdon puolelta). Rotaryt on ilmeisesti kustannuksiltaan halvin, mutta heidän kauttaan pääsee vuosittain vain muutamia onnekkaita, mikäli olen oikein ymmärtänyt.

      Lentomatka kestää sen jo mainitun 10 tuntia, ehkä hieman alle. Tänä kesänähän Finnairin lisäksi myös Japan Airlines aloittaa suorat lennot Helsingistä Tokioon (tietysti tilanne voi 5-6 vuoden kuluessa vielä muuttuakin).

    • Japaniin

      Vaihto-oppilasjärjestöjen kautta hinnat Japaniin on tällä hetkellä 8000 - 9000 euroa, mutta toki hinnat varmaan vähän nousevat siihen mennessä kun sinä olisit lähdössä. Tuo hinta sisältää siis lennot, isäntäperheen, koulut yms kustannukset. Japaniin pääsee ainakin AFS:n ja YFU:n kautta, kannattaa lueskella näiden järjestöjen nettisivuja, sieltä löydät paljon tietoa.

    • Se ainoa ja oikea

      Kiitos paljon avustanne, arvostan paljon että autatte!:)

    • Japaniin

      Ääääh mäkin oon 11v tyttö joka haluais japaniin vaihtoon ;D

    • Entiiäyääh

      Oon 12, ja sama asia muakin kiinnostais!

      Saisko kysyy, minkä kautta kiinostuit japaniin?

      • Pööpötipöö

        Itte oon 15 kohta 16v tyttö ja oon puhunu vaihtoon lähöstä oman perheeni kanssa ja ilmottautumen alkaa olla aika ajan kohtanen, mut vanhemmat ois enemmän puolen vuoden vaihon puolella ja en oo löytäny semmosii jotka tarjois vaa puolen vuoden vaihtoja Japanii...??? Osaan japania kohtuudella ja maan kulttuuri/tavat ovat tuttuja.


    • RahatSäästöönVaiPanamaan

      Perehtykää lukiovaihtoon, sen riskeihin ja vaaroihin!!
      Kannattaisiko säästää rahat ja välttyä mahdollisilta murheilta? - Jokaisen oma valinta, ottaako riskit ja rikastuttaa jo bisneksellä vaurastuneita sijoittamalla lisää rahaa heidän Panaman tileilleen....

    • Kaikenlaista2

      Toivottavasti vanhempasi myös lukevat näitä ketjuja. Kaikenlaista on.

    • Anonyymi

      Ensinnäkin huomasin ettei kukaan ole vielä vastannut tähän mutta tietääkseni vaihtoon voi lähteä jo 14 vuoden ikäisenä, jolloin itsekkin olen Japaniin menossa! Kulttuurista tiedän ja kieltäkin hieman osaan, tosin paikat ja muut kaupat ei niinkään tuttuja.

      Niin ja vaikka tiedätkin jo jotain japanista, suosittelen että etsit vielä tietoa (esim googlesta tai kirjoista) kaikista Japanin tavoista, vaaroista, hinnoista yms nimittäin sain äsken itsekkin tietää että japanissa vain hyvin harvassa paikassa käy korttimaksu, Japanissa ei ole tien-nimiä tai vaikka tatuoinnit otetaan Japanissa ns halveksuttavasti. Toivottavasti tästä oli edes vähän hyötyä. :) Olen puhunut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3400
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2902
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2770
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2668
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      22
      2574
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2385
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      222
      1909
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1797
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      39
      1699
    10. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      153
      1552
    Aihe