Japaniin vaihto-oppilaaksi

Se ainoa ja oikea

Olen noin 11v tyttö ja minua kiinnostaa Japani. Olen jo suunnitellut että menisin sinne vaihto-oppilaaksi ehkä 16-17 vuoden pinnassa. Minulla olisi muutama kysymys:

- Kuinka hyvin kieli pitää hallita siellä?
- Paljonko maksaisi yhteensä isäntäperheessä asuminen, lento, koulu yms?
- Minkä ikäinen pitää olla että pääsee vaihtoon?
- Kauanko lentomatka sinn kestävää?
-Mikä olisi paras lentoyhtiö?

Saatta kuullostaa oudolta että suunnittelen tätä jo nyt mutta halusin kysyä. Voisitteko linkata tähän keskusteluun myös kaikkia mahdollisia keskusteluja japanilaisista kouluista, isäntäperheen ns. säännöistä yms?

12

500

Vastaukset

 • Ensiksi sanottava, että Japani on loistava valinta! Itse menin sinne tosin vasta yli 20-v. yliopisto-opiskelijana, joten en osaa vastata noihin ensimmäisiin kysymyksiin. Yleisesti ottaen kielestä, että mitä paremmin osaat etukäteen sitä enemmän hyödyt vaihdosta. Japanissa englannin osaaminen on edelleen varsin heikolla tasolla, mutta arkielämässä pärjää kyllä lähes ilman kieltäkin. :) Lentomatkasta sen verran, että Finnairin lento Helsingistä on lyhin reitti Euroopan ja Japanin välillä. Lento kestää noin 9-10 tuntia suuntaansa. Suosittelen Finnairia siksi, että vaikka voit säästää hieman lentolipun hinnassa jos menet Keski-Euroopan kautta niin lentoaika pitenee hurjasti.

  • Kiitos todella paljon vinkistä!:) Onko jollain muulla eri kokemuksia?


 • Kielen opiskelusta sanoisin, että siitä ei kannata stressata etukäteen, sitä vartenhan sinne mennään. Jos sinulla riittää kiinnostusta ja intoa, niin kannattaa aloittaa hiragana- ja katakana-merkistöjen opettelulla. Vaikka oppisit ne ennen vaihtoon lähtöä vain auttavasti, niin siitä on kuitenkin iso apu koska joudut ne joka tapauksessa opettelemaan aivan alkajaisiksi. Toki voit osallistua vaikka työväenopiston alkeiskurssille ennen vaihtoon lähtöäsi, jos sellainen kurssi jossain sinua lähellä järjestetään.

  Käsittääkseni nuorisovaihtoon mennään aina jonkin järjestön kautta, joten kustannukset riippuvat näiden hinnoittelusta ja siitä, mitä kullakin toimijalla pakettiin on sisällytetty. Korkeakouluvaihdot on hieman eri asia näiltä osin (omatkin kokemukset on nimenomaan yliopistovaihdon puolelta). Rotaryt on ilmeisesti kustannuksiltaan halvin, mutta heidän kauttaan pääsee vuosittain vain muutamia onnekkaita, mikäli olen oikein ymmärtänyt.

  Lentomatka kestää sen jo mainitun 10 tuntia, ehkä hieman alle. Tänä kesänähän Finnairin lisäksi myös Japan Airlines aloittaa suorat lennot Helsingistä Tokioon (tietysti tilanne voi 5-6 vuoden kuluessa vielä muuttuakin).

 • Vaihto-oppilasjärjestöjen kautta hinnat Japaniin on tällä hetkellä 8000 - 9000 euroa, mutta toki hinnat varmaan vähän nousevat siihen mennessä kun sinä olisit lähdössä. Tuo hinta sisältää siis lennot, isäntäperheen, koulut yms kustannukset. Japaniin pääsee ainakin AFS:n ja YFU:n kautta, kannattaa lueskella näiden järjestöjen nettisivuja, sieltä löydät paljon tietoa.

 • Kiitos paljon avustanne, arvostan paljon että autatte!:)

 • Ääääh mäkin oon 11v tyttö joka haluais japaniin vaihtoon ;D

 • Oon 12, ja sama asia muakin kiinnostais!

  Saisko kysyy, minkä kautta kiinostuit japaniin?

  • Itte oon 15 kohta 16v tyttö ja oon puhunu vaihtoon lähöstä oman perheeni kanssa ja ilmottautumen alkaa olla aika ajan kohtanen, mut vanhemmat ois enemmän puolen vuoden vaihon puolella ja en oo löytäny semmosii jotka tarjois vaa puolen vuoden vaihtoja Japanii...??? Osaan japania kohtuudella ja maan kulttuuri/tavat ovat tuttuja.


 • Perehtykää lukiovaihtoon, sen riskeihin ja vaaroihin!!
  Kannattaisiko säästää rahat ja välttyä mahdollisilta murheilta? - Jokaisen oma valinta, ottaako riskit ja rikastuttaa jo bisneksellä vaurastuneita sijoittamalla lisää rahaa heidän Panaman tileilleen....

 • Toivottavasti vanhempasi myös lukevat näitä ketjuja. Kaikenlaista on.

 • Ensinnäkin huomasin ettei kukaan ole vielä vastannut tähän mutta tietääkseni vaihtoon voi lähteä jo 14 vuoden ikäisenä, jolloin itsekkin olen Japaniin menossa! Kulttuurista tiedän ja kieltäkin hieman osaan, tosin paikat ja muut kaupat ei niinkään tuttuja.

  Niin ja vaikka tiedätkin jo jotain japanista, suosittelen että etsit vielä tietoa (esim googlesta tai kirjoista) kaikista Japanin tavoista, vaaroista, hinnoista yms nimittäin sain äsken itsekkin tietää että japanissa vain hyvin harvassa paikassa käy korttimaksu, Japanissa ei ole tien-nimiä tai vaikka tatuoinnit otetaan Japanissa ns halveksuttavasti. Toivottavasti tästä oli edes vähän hyötyä. :) Olen puhunut.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  232
  3564