Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mitä tehdä?

-avuton-

Omistan nyt n. 5 kk vanhan collien. Kaverillani on vähän vanhempi whippet, ja koirat tykkäävät todella toisistaan, mutta minua aina säälittää kun whippet on niin kovakourainen collietani kohtaan: Jos collie vähänkin liikkuu, hyökkää whippet heti kimppuun, ja tarttuu kiinni ja alkaa ravistelemaan, ja villiintyy täysin! Colliesta tulee varmasti aikuisena aika iso, luultavasti tilanne muuttuu kun se vähän kasvaa, mutta myös sen takia se on todella kömpelö, eikä sillä ole mitään mahiksia! Olemme komentaneet whippettiä, mutta kun se ei ole auttanut, olemme myös lyöneet sitä kepillä samaan aikaan kiellon kanssa, mutta vipukka ei ole tuntevinaankaan, vaan riehuu ja retuuttaa collieta! Vaikeinta tässä on se, että koirilla on viha-rakkaus-suhde! Vaikka vipukka pitäisi collietani kuinka pahasti, niin ne ovat valmiit juoksemaan välissämme olevan valtatien yli toistensa luo! Kerroin tästä nyt tänne, ajattelin että jos jollakulla olisi jotain vastaavaa? Olemme yrittäneet pitää koiria myös erillään, mutta ei siitä mitään tule... Hjelp!

11

728

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • luuranko

      hakkaappa itseäsi kepillä; tunnetko olosi rauhalliseksi?

    • jelli

      Okei, ensin sulle "luuranko" ei minusta ole hyvä lyödä koiraa, mutta kun muu ei auta! Välillä koirat on tosi kiltisti toistensa kanssa, ja nukkuvat vierekkäin, mutta välillä ne tappelee tosi kovasti ja collielle oikeesti sattuu, ne tykkää toisistaan ihan kauheena, ja me haluttais niiden olevan kiltisti, mutta meidän vipukka nimenomaan rauhottuu heti kun sitä räpsäyttää risulla, ja etköhänsä "avuton" vähä liiotellu!=)

      • -avuton-

        Ehkä liioittelin vähän siinä risulla räppäämisessä, mutta turha kieltää, etteikö vipukkasi kävisi vähän joskus kuumana tunteakseen räppäyksen...:) Mutta useimmiten se on toiminut! Emme kummatkaan pidä siitä risu-keinosta, mutta kuten jelli jo sanoi, ei mikään muu auta! Vipukka on vikkelä kuin mikä, jos sitä yrittää ottaa vaikka hihnaan jäähdylle, ei se anna ottaa itseään kiinni! Eli jos ette pidä keinostamme, auttakaa meitä keksimään parempi keino!


    • *Ninna*

      Tuon kepillä hakkaamisen voisit unohtaa ihan kokonaan ja keskittyä sen sijaan suulliseen viestintään ja ruveta opettamaan koirallesi "ei" ja "rauhoitu" käskyt. Molemmat ovat kuitenkin nuoria koiria ja vasta opettelevat kanssakäymistä muiden koirien kanssa. Ja koirien leikki voi välillä näyttää rajulta, mutta jos toista koskee niin kyllä se sen ilmoittaa ja ärähtää toiselle. Jos yhdessäolo ei kertakaikkiaan onnistu, kannattaa koirat pitää erillään ja kokeilla uudestaan kun ne ovat molemmat vähän aikuistuneet.

    • Meikkis

      idiootit mitä kepillä hakkaatte???
      kannattaisikohan mennä lukemaan koiran kasvatuskirjat läpi!?!

      ELÄINTÄ EI SAA LYÖDÄ! sillä on vain huonontava vaikutus!!
      itselläni 4 whippettiä tiedän mistä puhun!!

      • voi...

        Kyllä me uskotaan, eikä lyödä koiraa! Tietenkään sitä ei saa lyödä! Ei me nyt tyhmiä olla, ja jos keksisit paremman keinon niin kerro, eläkä tule tänne höpöttämään koiran kasvatuksesta!!!!!


      • -avuton-

        LUULETKO ETTEI ME TIIETÄ ETTEI KOIRAA SAA LYÖDÄ??????? YKSINKERTAISESTI MUUTA KEINOA EI OLE, KUIN RISULLA RÄPPÄÄMINEN!!!! OLEMME YRITTÄNEET KAIKKEA, MUTTA MIKÄÄN EI AUTA!!!! JOTEN VOISITKO OLLA SELVITTÄMÄTTÄ MITEN KOIRAA KASVATETAAN, JA SITTEN NIIN TIETÄVÄISENÄ KERTOA JONKUN KEINON, JOS ON NIIN KAUHEETA???!!!


    • no joo

      Mikäli sinä ja koirasi koette wipukan toiminnan liian rajuksi eikä wipukan omistaja saa koiraansa rauhoittumaan, niin eikö kaikkein vaivattominta olisi jättää nuo leikkihetket kokonaan pois?
      Onko kaverisi siis eri taloudessa asuva henkilö vai vrt. avokki-kaveri? Mikäli asutte eri asunnoissa, ei luulisi olevan mahdotonta lopettaa koirien leikittämistä ja siirtyä vaikka vain yhteisiin remmilenkkeihin.

      • -avuton-

        Yritys hyvä kymmenen, pelkkää lenkkeilyä on kokeiltu - huonoin tuloksin! Koirat RAKASTAVAT sitä riehumista (niin kauan kun vipukka pysyy aisoissa) eli lenkkeilyä on yhtä hönkimistä ja toisen näykkimistä, ja koirat yleensä hermostuvat kun eivät pääse toistensa luo, ja hyökkäävät heti toiseen kiinni, kun remmi vähän löystyy! Että lisää ideoita kehiin!


      • varmaankin
        -avuton- kirjoitti:

        Yritys hyvä kymmenen, pelkkää lenkkeilyä on kokeiltu - huonoin tuloksin! Koirat RAKASTAVAT sitä riehumista (niin kauan kun vipukka pysyy aisoissa) eli lenkkeilyä on yhtä hönkimistä ja toisen näykkimistä, ja koirat yleensä hermostuvat kun eivät pääse toistensa luo, ja hyökkäävät heti toiseen kiinni, kun remmi vähän löystyy! Että lisää ideoita kehiin!

        Kyllä karu tosiasia on se, että tuonikäiset koirat pitäisi jo saada sen verran hanskaan, että osaavat lenkillä kävellä.
        Mitenkäs olisi jos kokonaan kulkisitte omia polkujanne kunnes koirilla on käytöstavat.


    • kuriin

      Miten olisi whipukalle kuonokoppa? Vaikka kevyt ratajuoksukoppa? Mulla on myös nuori uros, joka RAKASTAA erityisesti pörröisten koirien karvoista retuuttamista kovassa vauhdissa. En ole keksinyt mitään muuta konstia puuttua tilanteeseen, koska muuten nuori herra on enkelimäisen kiltti. Pahaa se ei tarkoita retuutuksellaan mutta muut kaverit eivät ole olleet aina samaa mieltä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe