seinän maalaaminen ei onnistu, asiallisia neuvoja, kiitos!

mikruliini

Kohteena jo aiemmin maalattu (onnistuneesti maalarin maalaamana, joten pohjassa ei vikaa) kipsilevyseinä, maalina puolihimmeää säv ytettyä (vaaleanharmaa) Remontti-Ässää. Ohennettu ohjeen mukaan. Väri ja kiiltoaste piti valita huoneen muiden seinien mukaan, niitä ei voi vaihtaa. Ei vaan meinaa onnistua, huoh.

Suurimpana ongelma viimeisen alhaalta ylös tehtävän vedon jättämät raidat ja laikullisuus paikoittain. Seinässä on pistorasiat kahdessa paikkaa, valokatkaisijoita, oviaukko. Näiden kanssa suurin ongelma tuon maalaustuloksen epätasaisuuden suhteen.

Vetääkö vedot lomittain vai just vierekkäin? Entä jos jättää tekemättä ja maalaa vain pystysuunnassa?

Ja varmistusta vielä, olihan se niin että telan varren mutkapää menosuuntaan maalatessa?

Nyt osaavat niksit kehiin, kiitos!

14

10925

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • FfvFbbgg

      Kato tikkurilan sivuilta ohjeet ja niksit. Muistaakseni siellä oli ihan hyvin kuvattuu.

      Itse maalaam näin:
      - pistorasiat yms irti jos vain mahd.
      - ensin rajaukset esim pahvinpalaa tai teippiä käyttäen pienellä pensselillä (esim 40 mm)
      - hyvälaatuinen tela
      - riittävästi maalia telaan
      - ensin ristiinrastiin telaten noin puolen metrin levyinen kaista
      - tasoitus alhaalta ylös rauhallisin mutta ripein vedoin ja niim että telaukset menee 4-5 cm päällekäin
      - seinä pitäisi saada maalattua aika nopeasti ja ilman taukoja jottei maali kuiva (jolloin tulee raitoja).

      Maalausta kannattaa välttää hellekeleillä koska silloin maali helposti ehtii kuivamaan kesken työn jolloin tulee niitä raitoja. Varsinkin jos on kuiva ilma.

      Omasta mielestäni olem käsittämättömän hyvä maalari, mutta kyllä meilläkin melkein joka huoneessa on joku seinä josta sopivassa valossa erottaa telan jäljen. Eli ei niistäkään kannata ottaa liikaa stressiä. Sälekaihdin ikkunassa viimeistelee seinäpinnan... :)

    • khjb k hj nhl lnln

      Taitaa olla liian kuumaa, maali kuivuu liian nopeasti. Kokeile ohentaa enemmän ja maalaa useampaan kertaan ohuita kerroksia, aina kuivan päälle.

    • mikruliini

      Kiitos vastauksista! :) Apua oli näistäkin, pitää telata viimeiset vedot osin päällekäin, ehkä juuri se auttaa. Hankala vaan nähdä aina oikeaa kohtaa, kun pohja ja uusi maali samaa väriä.

      Pistorasiat ja lattialistat onkin irti. Tikkurilan ohjeet ja videot katsottu, monta asiaa niistäkin puuttuu, vaikka sinänsä ihan hyviä ovatkin. Esim. tuo telan suunta, kummin päin se pitää olla, en ole löytänyt mistään ohjeesta, vaan kuullut timpurilta (Ja unohtanut kumminko se sanoi ;). Lämpöä olen yrittänyt laskea tai viileämpänä päivänä maalata ja kosteutta lisätä, jos ei ole ulkona muutenkin kosteaa. Varmaan silti lämpöä liikaa.

      Oikea maalin määrä on mulle hankalaa jostain syystä myös, usein tuntuu että liian vähän tai liikaa, etenkin viimeistelyvetoa varten.

      Osaa olla vaikeaa vaikka ei olisi uskonutkaan. Ajattelin että helpostikos tuon sutasee, että tekemisen vaiva olisi suurin ongelma ;)

    • aapo..

      ihan ekana, miks ohensit maalia? Remonttiässä on sen vert luirua ja huonosti peittävää maalia muutenkin ettei kannattas ohentaa. se osasyynä miks niitä raitoja jää. sillä ei ole oikeastaan merkitystä et kumpaan suuntaan se telan pää on kun tasoittelet sitä maalia. myöskään sillä et tasoitatko alhaalta ylös tai päinvastoin.. ei merkitystä. "laikullisuus" taas tulee siitä et käytät maalia liian vähän. ts. levitä sitä maalia sinne seinään kunnolla ja tasoitat sitten vasta vaiks n. puolen metrin leveydeltä ja lomittain..eikä saa painaa liikaa.. ..myös käytettävällä telalla on merkitystä maalaustyössä. ostit kalliin maalin, toivottavasti et sen levittämiseen mitään halpaa telasettiä.

      • aapo.

        eikä lämpötilalla ole oikeastaan merkitystä varsinkin kun oot jo ohentanutkin sitä maalia.


    • Måålare

      Ja leikkaa saksilla ne "pitkät" karvat siitä telan reunoilta eli pyöristät ne että on molemissa päissä lyhyemmät karvat kuin muualla telassa. Silloin ei se maali kerry siihen reunaan. Eikä sillä viimeisellä vedolla ole mitään väliä vedätkö alhaalta ylös vai ylhäältä alas, kunhan vedät ne viimeiset samaan suuntaan. En kyllä itse maalaa ristivetoja missään kohdin.

      • Bc. Nhv.

        Alhaalta ylös on siitä parempi että silloin ei tule niin helposti valumia kun painovoima ja tela vaikuttaa vastakkaisiin suuntiin.

        Eipä tuolla nyt kyllä oikeasti ole sen enempää merkitystä kuin silläkään että mihin suuntaan se telavarren koukku osoittaa... Tärkeämpää että tasoittaa aina samaan suuntaan ja että ei kääntele sitä telaa pahemmin kesken maalauksen.

        Ja sit se, että vaikka kallis tela ei takaa hyvää lopputulosta niin huonolla telalla on vaikeampi tehdä hyvää. Itse olen käyttänyt keltaraitaa hyvällä menestyksellä.

        Ja joskus vaan käy niin että seinä ja maalari ei sovi yhteen. Maalasin itse kerran yhtä seinää ihan tosissani ja jälki oli aivan kamalaa. Kokeilin toiseen kertaan ja sama homma. Tuhrasin pari tuntia sen kanssa kunnes luovutin. Seuraavana päivänä kaveri tuli paikalle, nauroi ensin paskaisesti seinän nähdessään, sitten otti telan ja maalasi pinnan kerralla vartissa virheettömäksi. Omituiseksi homman tekee se, että yleensä olen itse meistä se parempi ja tarkempi maalari...

        Konjakkia voi kokeilla myös. Nautitaan sisäisesti jotta saadaan oikea rentous ranteeseen.


    • hankaahankaa

      Kuulostat tyypilliseltä kotitarvemaalarilta, joten tingi nyt ihmeessä siitä kiiltoasteesta ja osta täyshimmeää remonttimaalia (edullisiakin vaihtoehtoja maalikaupassa).

      Täyshimmeällä et oikeastaan voi m i t e n k ä ä n epäonnistua, koska on aivan sama, miten päin pensseliä ja telaa hankaat siihen seinään. Pääasia on, että väri vaihtuu sellaiseksi, kun olet suunnitellut.

      Niin. Jos nyt sattuu käymään niin, että se jälki ei kummene entisetään, niin ota se "onnistuneesti maalarin maalaamana, joten pohjassa ei vikaa"- maalari tekemään.

    • Onnistuin 88

      Yks oikee maalari valisti mua kun olin aloittelemasa amatööriremppaa: "Vain yhdensuuntaisia, eli ylös -alas vetoja telalla" Kaikki muu on tuhoon tuomittua sähellystä. Aika kovalta kuulosti, mutta toimii. Ei epätasaista laikutusta. Kaikki pistorasiat ja lattialistat piti tietty irrottaa...

      • malrimstr

        Vain yös alas vetoja mutta päällekkäin voi kyllä vetää.. tärkein riittävä maalin määrä.. ei liian litkua ohennettua ja uusi kerros jos edellinen ei miellytä. Kyllä tasoittuu..


    • ei tule raitoja

      Hyvä tela kannattaa hankkia. 2-3 telan leveyttä kerrallaan maalata seinältä. Telatessa muistaa viimeistellä jäljen alhaalta ylös keventäen.

    • Sutari

      Palkkaat suomalaisen ammatti maalarin niin saat mieleisen tuloksen
      Tosin se voi olla vaikeaa kun on kohta sukupuuttoon kuollut laji

    • nostoexpertit

      Toisin kuin nämä vanhojen ketjujen nostelijat jotka näkyvät voivan hyvin

    • Anonyymi

      Haluatko vertailla seinien maalauksentarkemmat hinnat tai tarvitsetko apua seinien maalauksen hankinnassa? kodinplaza.fi/ auttaa, koska sen avulla tavoitat alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1751
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe