Brugge/Antwerp

tifoso

Syyskuussa olisi tarkoitus vierailla jommassa kummassa kaupungissa yhden viikonlopun ajan, kumpaa suosittelisitte ja millä perusteella?
Viikonlopun jälkeisen viikon vietän vielä Brysselissä työasioissa, eli siihenkin kerkeää varmaan tutustumaan jossain välissä.

3

851

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olet aivan oikeassa, että Belgiassa on paljon muutakin kuin Bryssel ja löytyy moniakin näkemisen arvoisia kaupunkeja. Itse olen käynyt mm. Antwerpenissa, Leuvenissa, Bruggessa, Charleroissa, Namurissa, Gentissä ja Oostendessa. Niistä vain Charleroi oli pettymys.

      Brugge vai Antwerp? Vaikea valinta. Antwerpen on iso, vilkas kaupunki. Nähtävyydetkin ovat "kookkampia". Antwerpenin Grote Markt (tori) on mahtava, samoin tuomiokirkko. Itse pidän kuitenkin pienemmistä, rauhallisemmista paikoista, sellainen on Brugge. Joitakin kuviani: http://www.panoramio.com/user/4752463/tags/Bruges
      Ei niin paljon liikennetta, hiljaisempi, tavallan aidompi paikka, kaikkialle pääsee kävellen. Lukuiset kanavat tuovat mieleen Venetsian piirteitä.

      Belgiassa liikkuminen on niin helppo tehokkaiden ja tiheiden junayhteyksien ansiosta, että yhdessäkin päivässä voi nähdä enemmänkin kuin yhden mainituista kaupungeista.
      Esim. näin:
      1. Aamulla Gentiin, kolmisen tuntia siellä
      2. Lounaan jälkeen Bruggeen, niin ikään kolma-nelja tuntia vanhassa keskustassa.
      3. Auringonlaskua ihmettelemään valtameren rannalle Oostendeen,
      4. Iltajunalla takaisin Brysseliin.

      • tunnit voi unohtaa

        Minä yövyin viime kesänä Antwerpenissä kaksi yötä ja jäi vähän harmittamaan liian lyhyt aika. Siksi päätin sinne palata joskus uudestaan Sinksenfoorin aikaan, joka kestää helluntaista aina kuusi viikkoa eteenpäin. Siellä voisi silloin yöpyä kolme yötä ja toiset kolme Gentissä. Gentistä käsin voisi tehdä päivämatkan Bryggeen.
        Huomasin vain majoituksia katsellessa, että Brygge on ylivoimaisesti kallein paikka yöpyä. Kysyntä siellä on tarjontaan nähden majoituksen suhteen huima.
        Gent vaikuttaa todella mielenkiintoiselta paikalta, mutta jos vain kaksi päivää olisi aikaa, ehkä siinä ajassa parhaiten ehtisi tutustumaan juuri Bruggeen.


    • Belge

      Itse tykkään Bruggesta enempi. On eri aikakaudella rakennettu kuin Antwerpen. Brugge semmoinen "piparkakkutalomainen", kun taas Antwerpen mahtipontisempaa. Brysselistä pääsee kätevästi junalla kumpaankin paikkaan eikä hintakaan päätä huimaa. Jos aikaa on viikonlopun verran, niin siinä ajassa ehtisi kyllä käydä kummassakin paikassa, jos intoa riittää, koska Belgian kaltaisessa maassa etäisyydet on niin lyhyitä.

      Itse olen käynyt kummassakin pari kertaa, mutta vain päiväseltään. En tosin ole muutenkaan oikein museoissa kiertelijä, vaan enempi katselen ja fiilistelen paikkoja. Henk.kohtaisesti 3 yötä kummassakaan paikassa tuntuisi vähän liioittelulta.

      Sadesäähän kannattaa tosiaan varautua ja hyvät kengät laittaa matkaan, jotta paikoitellen ne mukulakivikadut ei taita nilkkoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      5005
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1265
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      741
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe