Brugge/Antwerp

tifoso

Syyskuussa olisi tarkoitus vierailla jommassa kummassa kaupungissa yhden viikonlopun ajan, kumpaa suosittelisitte ja millä perusteella?
Viikonlopun jälkeisen viikon vietän vielä Brysselissä työasioissa, eli siihenkin kerkeää varmaan tutustumaan jossain välissä.

3

915

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olet aivan oikeassa, että Belgiassa on paljon muutakin kuin Bryssel ja löytyy moniakin näkemisen arvoisia kaupunkeja. Itse olen käynyt mm. Antwerpenissa, Leuvenissa, Bruggessa, Charleroissa, Namurissa, Gentissä ja Oostendessa. Niistä vain Charleroi oli pettymys.

      Brugge vai Antwerp? Vaikea valinta. Antwerpen on iso, vilkas kaupunki. Nähtävyydetkin ovat "kookkampia". Antwerpenin Grote Markt (tori) on mahtava, samoin tuomiokirkko. Itse pidän kuitenkin pienemmistä, rauhallisemmista paikoista, sellainen on Brugge. Joitakin kuviani: http://www.panoramio.com/user/4752463/tags/Bruges
      Ei niin paljon liikennetta, hiljaisempi, tavallan aidompi paikka, kaikkialle pääsee kävellen. Lukuiset kanavat tuovat mieleen Venetsian piirteitä.

      Belgiassa liikkuminen on niin helppo tehokkaiden ja tiheiden junayhteyksien ansiosta, että yhdessäkin päivässä voi nähdä enemmänkin kuin yhden mainituista kaupungeista.
      Esim. näin:
      1. Aamulla Gentiin, kolmisen tuntia siellä
      2. Lounaan jälkeen Bruggeen, niin ikään kolma-nelja tuntia vanhassa keskustassa.
      3. Auringonlaskua ihmettelemään valtameren rannalle Oostendeen,
      4. Iltajunalla takaisin Brysseliin.

      • tunnit voi unohtaa

        Minä yövyin viime kesänä Antwerpenissä kaksi yötä ja jäi vähän harmittamaan liian lyhyt aika. Siksi päätin sinne palata joskus uudestaan Sinksenfoorin aikaan, joka kestää helluntaista aina kuusi viikkoa eteenpäin. Siellä voisi silloin yöpyä kolme yötä ja toiset kolme Gentissä. Gentistä käsin voisi tehdä päivämatkan Bryggeen.
        Huomasin vain majoituksia katsellessa, että Brygge on ylivoimaisesti kallein paikka yöpyä. Kysyntä siellä on tarjontaan nähden majoituksen suhteen huima.
        Gent vaikuttaa todella mielenkiintoiselta paikalta, mutta jos vain kaksi päivää olisi aikaa, ehkä siinä ajassa parhaiten ehtisi tutustumaan juuri Bruggeen.


    • Belge

      Itse tykkään Bruggesta enempi. On eri aikakaudella rakennettu kuin Antwerpen. Brugge semmoinen "piparkakkutalomainen", kun taas Antwerpen mahtipontisempaa. Brysselistä pääsee kätevästi junalla kumpaankin paikkaan eikä hintakaan päätä huimaa. Jos aikaa on viikonlopun verran, niin siinä ajassa ehtisi kyllä käydä kummassakin paikassa, jos intoa riittää, koska Belgian kaltaisessa maassa etäisyydet on niin lyhyitä.

      Itse olen käynyt kummassakin pari kertaa, mutta vain päiväseltään. En tosin ole muutenkaan oikein museoissa kiertelijä, vaan enempi katselen ja fiilistelen paikkoja. Henk.kohtaisesti 3 yötä kummassakaan paikassa tuntuisi vähän liioittelulta.

      Sadesäähän kannattaa tosiaan varautua ja hyvät kengät laittaa matkaan, jotta paikoitellen ne mukulakivikadut ei taita nilkkoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      139
      4051
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      121
      1581
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1396
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1254
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      47
      1128
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1086
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1071
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      60
      1028
    Aihe