Muutto Englantiin

birdyx

En vaan nyt löytänyt mitään kattavaa "opasta" jossa selvennettäisiin asioita joten tulen kysymään.
Olen 17v ja lukiossa ja jo pitkään haaveena olisi muutto Englantiin - ei opiskelemaan, koska ei todellakaan ole varaa - vaan sitten kun on ammatti hankittu. Eikä myöskään Lontooseen, vaan ihan minne vaan (tai no ehkei Birminghamia kauemmas Lontoosta...).
Siis kun en näistä muuttohommista tiedä yhtään mitään (miksei missään opeteta?!), niin miten käytännössä hankitaan (vuokra)asunto ja työpaikka Englannista? Suomesta käsin vai paikan päällä, jos paikan päällä niin mitä jos ei saa mitään? Pitääkö sitten katkerana vain ostaa paluulippu ja palata Suomeen kun rahat loppuu? Paljonko rahaa ylipäätään pitäisi olla että saa muuttohommat järjestettyä?

Englannin kielitaito on täysin sujuvaa ihan näin muuten vaan. Ja mitä ammattia kannattaisi opiskella, tai että missä ammatissa on hyvä työllistyminen Englannissa, koska itselläni ei ole edes mitään ammattisuunnitelmia vielä, niin ideoita otetaan vastaan.

Anteeksi jos ovat tyhmiä kysymyksiä, mutta kun en tosiaankaan tiedä yhtään mitään näistä asioista.

4

245

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanha mutta nuori

      Voi, kultainen, liikuttava Birdyx, kun ei Sinulle kukaan ole jaksanut vastata - ei suinkaan kysymysten tyhmyyden takia, vaan kun ne ovat niin hirveän sanoisinko nuoren ja mitääntajuamattoman (ei tarkoita älykkään vastakohtaa!!) ihmisen kysymyksiä - niin koetan vähän valaista. Olen itse asunut monet vuodet Englannissa/Britanniassa. Ymmärrän että tykkäät Englannista jo etukäteen!! (Toivottavasti tämä perustuu esim. kirjallisuudesta hankittuun tuntemukseen... Englannin kieltä - jonkinlaista - puhuvat kaikki joka puolella maailmaa: ei todellakaan ole suuri suositus.) Lähdin aivan huippurohkeana ja -iloisena; ja huom.: ei ollut EU:ta... Nythän on siihen verraten aivan naurettavan helppoa. Tosin ihmisiäkin on tunkenut Britanniaan sen jälkeen järkyttäviä määriä. Mutta aloita nyt, hyvä ihminen, vaikka ns. aupair-hommista, jos aidosti sinne haluat! Ota yhteyttä esim. Suomen Merimieslähetysseuraan, joka on vuosikymmenet tehnyt ns. aupair-työtä; osaavat varmasti jotakin neuvoa. Älä rupea heti rajoittamaan valintojasi - tyyppiä "ei-Birminghamia-kauemmaksi" - sellainen on aina huono merkki. Tottahan ymmärrät, että jostakin on aina aloitettava! Mutta niitä aloja: ainakin hotellialoilla on ollut työtä pilvin pimein. Samoin varmasti kosmetologi-, kampaaja-aloilla. (Paitsi pidä nyt kaikissa suunnitelmissasi mielessä: eivät lellityt ja kaikkea valikoivat/rajoittavat suomalaisnuoret välttämättä pärjää missään.) Muutot onnistuivat ennen (ja varmasti edelleen) aivan helposti suomalaisten laivayhtiöiden, esim. Finnlinesin, avulla - vaikka et kai alkuun mitään hirveitä tavaramääriä Britanniaan rupeaisi rahtaamaan? Vanhana lukionmaikkana toivotan vilpittömästi kaikkea hyvää jokaiselle reippaalle (siis aidosti eli henkisesti reippaalle ) suomalaisnuorelle, myös Sinulle!!!

      • sielläsuntäällä

        Samaa mieltä kanssasi Vanha mutta nuori! itse lähdin englantiin noin 12 vuotta sitten. Saman ikäisenä kun birdyx ja tietämättä mitä tuleman pitää.
        Aloitin hotellissa tarjoilijana ja tapasin monia ihania ihmisiä siellä olon aikana.

        Suosittelen suuresti lähtemään jos seikkailunhalua ja mielenkiintoa löytyy, mutta suosittelen ehdottomasti että ensin kokeilet au pairin hommia tai menet vaikka hotelliin töihin koska tälläisissä työpaikoissa tapaa ihmisiä ketkä on samassa tilanteessa sinun kanssasi ja pääset ns. kokeilemaan maan elämää ennen kuin päätät muuttaa lopullisesti.

        Kannatta myös käydä juttelemassa työkkarissä Eures henkilökunnan kanssa he ainakin jossain vaiheessa auttoivat nuoria suomalaisia työpaikan haussa Euroopasta.

        Best of luck!!! :)


    • maassaasunut

      Englannissa menee suomalaiselta tililtä kovat summat nostopalkkiota joten ensialkuun kaikkein tärkeintä on joko olla rikas tai hankkia nopeasti työpaikka jolloin saa avattua englantilaisen pankkitilin. Tiliä on vaikea ellei lähes mahdotonta saada avattua Englannissa ilman työpaikkaa ja osoitetta, mutta jos ne asiat on kunnossa niin tilin saaminen saattaa onnistua, tosin minulle sanottiin yhdessä pankissa että tilin avausta täytyisi odottaa 4 kuukautta. Ulkomaalaisille suunnattu passitili on lopetettu joten sitäkään ei enää saa. Töitä Englannista löytää kokemusteni mukaan paremmin kuin Suomesta, lähes kaikilla aloilla on vapaita työpaikkoja eikä kokemusta läheskään aina vaadita. Parhaiten töitä löytyy palvelualoilta kun kirjoittaa vaikka googleen paikkakunnan ja job. Opiskelemaan lähteminen on kaikkien helpointa silloin voit tutustua rauhassa maahan eikä tarvitse maksaa asunnosta kunnallisveroamaksuja (noin 100e kuukaudessa) ja asuntoja löytää helpoiten jaetuista kämpistä. On myös paljon muitakin kaupunkeja kuin Lontoo, josta useat on joko tykänneet tai vihanneet. Alueisiin tutustumiseen kannattaa varata aikaa koska osa on liian levottomia alueita ja osa taas niin rauhallisia että niissä on vaikea kuvitella tapahtuvan yhtään mitään.

    • asunutjaollut

      Britannian hyvä puolet

      Paljon nähtävää myös muutakin kun Lontoo Kaunis Wales,Skotlanti ja Irlanti Paremmat palkat kuin Välimeren maissa Asuntoja voi vuokrata puoleksi vuodeksi Töitä löytää aina isoista kaupungeista Omanlaisensa tunnelma Ruoka halpaa Halpakauppoja riittää ja niistä saa hyvääkin tavaraa eurolla parilla.

      Huonoa:

      -Lähes kaikki suomalaiset haluavat vain ylisuosittuun ja ahtaaseen Lontooseen, vuokraavat "hyvältä alueelta" jonkin 50 luvulla rakennetun kopperoasunnon ja muuttavat sen takia Suomeen takaisin valittaen ja ihmetellen kuinka huonoissa oloissa asuivat, vaikka saisivat halvemmalla vuokralla asunnon uudesta talosta Lontoon ulkopuolelta.. Järki käteen Englannissa on muutakin kun tuhansia vuosia vanhoja mökkejä -Kunnallisvero on maksettava joka kuu 100e/henkilö, vain jos opiskelet et ole velvollinen maksamaan tätä lähes turhaa pakkomaksua joka menee mm. teiden kunnostukseen vaikka mitään ei tehtäisi. -Rikollisuutta on paljon joka puolella etenkin suurkaupungeissa kuulet jatkuvasti kun hälytysautot menevät pillit päällä yötä päivää ja puukot taskussa kulkevat eivät ole harvinaisuus pikemminkinsääntö eikä poikkeus -Lontoossa erittäin huono ilmanlaatu, sinne en muuttaisi keuhkoja pilaamaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      3016
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      84
      2761
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2188
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      20
      1763
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1668
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1509
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1479
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1427
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1312
    Aihe