Epäilen vahvasti assidiagnooseja

nähty ollaan

että muka perittyä... no jos ympäristö periytyy kyllä.

Kerronpa karmeista havainnoistani kun näin nuoren äidin toisen lapsensa kasvattajana.

Lapsi sai huutaa -siis aivan imeväinen- lattialla äidin reagoimatta mitenkään lapseen, minua riipaisi tosi kovasti katsella sitä.

Ja kuinkas ollakaan tällä lapsella todettiin asperger.

Tajusin mikä sen aiheutti: äidin reagoimattomuus.

Vähemmästäkin autistiseksi...narsistiäidin kanssa jota omat puuhat kiinnostivat.

30

350

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihmettelen.-sinua.-

      Itse sinä narsisti olet, eikä asperger/ autismi johdu kasvatuksesta, ei ole tarpeellista syytellä ilman syytä, as-diagnoosit ovat yleensä tehty asiasta jos on selvästi ollut autismimainen ei mitään muoti-ilmiötä esitystä ole oikeilla aspergereilla. Pakonomainen tarpeesi syytellä voisit yrittää päästä siitä eroon ja keksiä jotain järkevämpää tekemistä saattaisit päästä pois narsismistasikin jos näon on.

    • nurinpäin

      Ai oliko narsistinen havainto ihan totta huomata ettei äiti lapseensa reagoi? Minä kutsun SITÄ empatiaksi ja äidin käytöstä sen puutteeksi.

      • Romanian lastenkodit

        Toki, jos normaalia vuorovaikutusta ei lapsen ja äidin välille muodostu ensiviikoina ja -kuukausina, niin saatetaan menettää tietty otollinen aika lapsen aivojen kehittymiselle.


    • myös nähnyt

      Arvelen, että kyseinen äiti on asperger ja perintötekijöillä on vaikutusta myös hänen lapsensa oireyhtymään. Olen nähnyt asperger-äitien vastaavanlaista tahatonta lapsen laiminlyöntiä. Heillä on tarve omaan aikaan ja omiin asioihinsa keskittymiseen, jolloin myös lapsen tarpeet jäävät huomiokyvyn ulkopuolelle.

    • verkkoteoria

      Nenttien höpötyksiä ja ylianalysointia...

    • 67568568568

      Itsekin olen miettinyt, johtuisiko aspergerini siitä, että äitini on kylmä kuin pakastin.
      Mutta toisaalta on aika selvää, että as on peritty isältä, isällä on myös (diagnosoimaton mutta varma) asperger, jota isänpuoleisessa suvussa enemmänkin.
      Kenties sillä kylmyydellä on ollut vaikutusta.

    • assi sitä ja assi tä

      Lopettaisitte ihan oikeasti jo siitä aspergerista nillittämisen. Samoin narsistien näkemisen joka paikassa. Kaikki paha mitä tapahtuu ei ole jotain sairautta tai häiriötä. Mutta se on tietysti helppo vain heitellä leimoja, kun oma ajattelukyky ei yllä elämän kokonaisuuden hahmottamiseen.

    • fghiojk

      Itsesiassa se äiti voi assi. He kun eivät ymmärrä tuollaisia asioita eli se assius olisikin vain perittyä, ei opittua

    • Erilaisuus = vahvuus

      Meitä on moneksi. Erilaisuus ei ole synti eikä häpeä. Hienoa, että olet tullut ulos kaapista! Eräs kuuluisa assi-nero Herra Tammet on myös homo!

      Tammet on myös kielinero. Hän osaa kymmentä kieltä, myös hieman suomea. Islantia hän oppi puhumaan viikossa ja on keksinyt uusi kieliä, mm suomen kaltaisen kielen!

      http://www.hs.fi/artikkeli/1135252624575

    • Eugene Hoskins
      • new face on autism

        http://www.wretchesandjabberers.org/images/content/hi-res/IMG_0940-a.jpg

        Cutline: Helsinki, Finland - “Four Brave Souls” - Larry Bissonnette and Tracy Thresher pose for a photograph with new friends Henna Laulainen and Antti Lappalainen

        In Wretches & Jabberers, two men with autism embark on a global quest to change attitudes about disability and intelligence. Determined to put a new face on autism, Tracy Thresher, 42, and Larry Bissonnette, 52, travel to Sri Lanka, Japan and Finland. At each stop, they dissect public attitudes about autism and issue a hopeful challenge to reconsider competency and the future.

        https://www.youtube.com/watch?v=gRuVI5QgZDs&feature=player_embedded


      • Maailmanympärimatka
        new face on autism kirjoitti:

        http://www.wretchesandjabberers.org/images/content/hi-res/IMG_0940-a.jpg

        Cutline: Helsinki, Finland - “Four Brave Souls” - Larry Bissonnette and Tracy Thresher pose for a photograph with new friends Henna Laulainen and Antti Lappalainen

        In Wretches & Jabberers, two men with autism embark on a global quest to change attitudes about disability and intelligence. Determined to put a new face on autism, Tracy Thresher, 42, and Larry Bissonnette, 52, travel to Sri Lanka, Japan and Finland. At each stop, they dissect public attitudes about autism and issue a hopeful challenge to reconsider competency and the future.

        https://www.youtube.com/watch?v=gRuVI5QgZDs&feature=player_embedded

        https://www.youtube.com/watch?v=jzZ_I0LoTaM&feature=player_embedded


    • THE REASONS WHY
    • 234632

      Kaikki eivät ymmärrä englanninkielistä tekstiä täysin. Voitteko kääntää tänne kirjoittaessanne. Tämä foorumi kuuluu KAIKILLE.

    • Kehittyvä vammainen

      Hyvä huomio 234632! Autismitiedon saavutettavuus tulee myös yhteisen kielen kautta!

      Helsinki, Finland - “Neljä uljasta sielua” - Larry Bissonnette ja Tracy Thresher poseeraa uusille ystävilleen Henna Laulainen jaAntti Lappalainen

      Elokuvassa Wretches & Jabberers, kaksi autistista miestä esiintyy maailmanlaajuisen yleisön edessä muuttaakseen käsitystä kehitysvammaisuudesta ja älykkyydestä.

      Näyttääkseen autismin uudet kasvot Tracy Thresher, 42, ja Larry Bissonnette, 52, matkustavat Sri Lankaan, Japaniin ja Suomeen.

      Pysähdyspaikoissaan he haastavat perinteisen käsityksen autismista ja panevat meidät uudelleen arvioimaan autismin kirjon ihmisten kyvyt kehittyä.

      Nämä miehet osoittavat omalla esimerkillään. että myös kehitysvammaiseksi tuomittu autistinen ihminen pystyy kehittymään itsenäiseksi toimijaksi, kun siihen annetaan tilaisuus.

    • tulivaanmieleen

      Monesti tuntuu hieman epäselvälle kumpi tarvitsee kumpaa enemmän: autettava auttajaa, vai auttaja autettavaa. Ainakin välillä vaikuttaa auttajalle vaikeammalle irtautua autettavastaan kuin päinvastoin, arvelisin siksi, että ilmeisesti usein on vaikea antaa toiselle lupa kasvaa ulos alempiarvoisesta asemastaan.
      Siksi auttaja voi jumittaa ajatuksessa, että autettava tarvitsee hänen apuaan, eikä täten autettavan anneta kasvaa itsenäiseksi toimijaksi.

    • Jääkaappiäiti

      Tässä on tilanne, joka muistuttaa kokemustani autistisen lapsen kasvattajana. Lapsemme alkoi aina rimpuilemaan ja itkemään, kun hänet otti syliin ellei ollut tissiä antaa.

      Hän rauhoittui vasta kun sai olla omillaan. Näin on tämä lapsi, joka on jo nuorukainen tänä päivänäkin.

      Seurassa hän muutuu rauhattomaksi. Vasta päästyään omaan rauhaansa hän rauhoittuu ja voi hyvin, Hän ei ole koskaan kaivannut leikkikavereita eikä seuraa.

      Nuorempana veimme hänet jalkapalloseuraan, koska hän oli kiinnostunut otteluista ja pelasi yksin palloa pihalla.

      Mutta seurassa hän ei viihtynyt. Valmentaja potkaisikin aina pallon kentän toiseen laitaan ja lähetti pojan palloa hakemaan sillä välin kun neuvoi muille syöttöpelin niksejä.

      En kyllä syyttäisi itseäni "jäkaappiäidiksi". Olen äitinä läsnä ja huolehdin kodista. Moni autistinen lapsi vaan viihtyy yksin. Tämän äiti oppii hyvin pian.

    • Ilman empatiaa

      Ei autistista lasta tarvitse liikaa hyysätä. Kyllä hän selvästi kehityy itsenäiseksi ihmiseksi, kun siihen vaan annetaan tilaisuus. Ns. "empaattisuus" ei vaan sovi kaikille ihmisille, eikä kaikki sitä kaipaa tai halua. Eikä se auta kehittymään kun lapsi huutamalla tai sanattomalla viestinnällään osoittaa: "anna minun yrittää itse"

    • napakymppi

      Minusta havaintosi oli erittäin hyvä. Perusturvallisuus järkkyy tuollaisesta kohtelusta, varmasti lapsi kokee olevansa täysin yksin jos kukaan ei vastaa kun on hätä.
      Jotain vihaa täytyy äidillä olla lasta kohtaan jos ei mitenkään reagoi itkuun.

    • Häkkisängyssä

      Lasta taytyy valvoa, muttei tarvitse liikaa hyysätä, vaan jättää tilaa löytämään ympäristönsä.

      On tietysti aivan eri asia jättää lapsi ilman silmälläpitoa häkkiin - yksin raivoamaan.

    • Aivan oikein!

      Kyllä lapsen hoito sujuu ilman diagnoosia. Kun diagnoosi menee pieleen - myös hoito menee pesuveden mukana.

    • psykologi K.E.

      Tuo on sellaisten vanhempien mielipide, jotka tahtovat salata/peittää lapsensa erilaisuuden tämän terveyden kustannuksella eli välttää lastansa saamasta mitään tukitoimia joita tämä elämässään tarvitsisi koska pelkäävät tulevansa itse leimatuiksi huonoiksi vanhemmiksi mitä he ovatkin, mikäli estävät lapsensa asianmukaisen ulkopuolisen tuensaannin tilanteissa, joissa itse eivät osaa tätä kasvattaa lapsen erityistarpeiden vaatimalla tavalla tukien lapsen itsetunnon kehitystä, jolloin lapsi joutuu mm. kiusatuksi.

    • Freudin oppipoika

      osaa ottaa lapsen pois vanhemmiltaan. Aurorassa varmasti saavat hyvän kasvatuksen parempaan elämään

    • yhteyshenkilö AS

      Kuka ja miksi yrittää otta lapsen vanhemmiltaan pois? Aurorasta puhuttaessa olisi tieto hyvin tervetullut. Aurora ei kuitenkaan ole oikea paikka hakea autistiselle lapselle hoitoa tai tukitoimia kuten jo aiemmin todettu. Välttäkää Auroraa siis ja hakekaan tukea muualta.

    • vanhemman valinta

      Edelleenkin siellä on osasto, jonne haetaan lapsia pitkäaikaissäilytykseen

      • yht.hlö AS

        Valita Turpeiselle joka vastaa sairaalatoiminnoista. Voit myös kirjoittaa vaikka Hesariin.


    • Lasten kidutus

      laitoksissa jatkuu

    • Samoin

      kuin aikuistenkin

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      300
      2697
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      100
      2108
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      79
      1613
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      171
      1472
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1298
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1205
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1084
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1076
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1030
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      911
    Aihe