JÄTÄTKÖ 2 VUOTIAAN TRAMPOLIINILLE ILMAN AIKUISTA??

ÄLYHOI!!!

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013061217145852_uu.shtml

Uskomatonta!!!

Ihme on että lapsi mursi VAIN jalkansa! Siis mitä vanhemman päässä voi liikkua??? Trampoliinilla on myös monet aikuiset satuttaneet itsensä niin miten voi kuvitella, että 2 vuotias lapsi voi jäädä sinne sisarusten kanssa??

"Te, joilla on trampoliini, älkää antako pienten hyppiä isompien kanssa yhtäaikaa! Meille tuli nyt ehdoton sääntö, et yks kerrallaan pomppimaan (mikä onkin trampoliinin perussääntö). Kamalaa pitää sattua, ennenkuin tajuaa, et säännöt on tarkoituksella laadittu.Vaarallisinta on jos pomppijat kovin eripainoisia, pienimmät lentelevät holtittomasti. Älkää antako tämän sattua teidän lapsille!" -Äiti

Joo.... jos et vain päästäisi sitä juuri kävelemään oppinutta lähellekään trampoliinia?? Kävikö mielessä?

12

483

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kenen 2-vuotias

      on juuri kävelemään oppinut..

    • meitäonmoneenjunaan

      Mutta niinhän se usein on,että sitten vasta havahtuu ajattelemaan kun jotain sattuu. Onni onnettomuudessa tuossa tapauksessa oli ettei murtunut "kuin" jalka,pahemminkin olisi voinut käydä. Enkä tarkoita tuolla sitä,etteikö tuotakin murtumaa olisi voitu välttää,esim.valvomalla lasta ja alunperinkin hyppyyttää lapsia vuorotellen,eikä samaan aikaan.

    • Trampoliini

      Meillä lapsi oppi kävelemään jo vuoden ikäisenä ja kaksi vuotiaana kävi jo temppukoulussa. Trampoliiniin voi kyllä parivuotiaan päästää, mutta et tietenkään niin, että siellä hyppii lauma muita lapsia. Tai lapsi on valvomatta.

    • kir. päiv. ruuhkassa

      Itse en vilkasta 2v6kk lastani jätä hetkeksikään ilman vastuullisen yli 18v aikuisen vahtimista. Mutta periaatteessa vahinko mikä vahinko; olisi periaatteessa voinut tapahtua valvotusti yksin pomppiessaankin (ei kovin tod. näköistä tietenkää). Vaarallisia ovat nuo.

    • Sivusta seurannut

      En hanki omille lapsilleni koskaan trampoliinia, koska työkseni hoidan lasten tapaturmia.

    • eikä kannata

      myöskään ostaa pyörää tai rullaluistimia.Luistimet ja suksetkin ovat oikeastaan aika vaarallisia.Itse asiassa kannattaako lapsen antaa tehdä mitään..

      • Sivusta seurannut

        On paljon turvallisempia ja parempiakin liikuntamuotoja kuin trampoliinilla pomppiminen.

        Ehkä sitten runsaat trampoliinionnettomuudet johtuvat vain siitä, että trampoliineja ostavat lapsille myös ne vanhemmat, jotka eivät välitä lainkaan vahtia lapsiaan?


    • jos lapsi

      hyppii trampoliinillä ja nyrjäyttää jalkansa niin estääkö se vieressä vahtiminen sen..

      • Sivusta seurannut

        Niin, trampoliinilla käy paljon myös lievempiä onnettomuuksia, kuten nyrjähdyksiä, mutta avauksen linkissä valvonta olisi estänyt onnettomuuden, jossa 2-vuotiaan molemmat jalat päätyivät vetoon ja kipsaukseen.


    • äiti25

      Tarkkailen vielä sivusilmällä 5 vuotiastakin ettei meno mene liian villiksi. Ja todellakin vain yksi hyppimään ettei varsinkaan pienimmäinen jää isomman alle esim.horjahtaessa tai päät kolahda yhteen ym. Valvonta ja säännöt ovat ehdottomat jos lapsille sellaisen hommaa sanoo jo maalaisjärkikin..Sanoisin että aika vastuuton toi äiti ja olisi aika helpollakkin vaivalla voinut estää noi pikkuisen suuret kivut:[

    • iuhtfdiuhäpo

      Päästän kaksi vuotiaan 5 vuotiaan kanssa trampoliinille, vain sellaiselle missä on aidat. Niitä trampoliineja en tajua, joissa ei turvalaitoja ole.

      MUTTA 5-vuotias ei saa pomppia 2-vuotiaan ollessa siellä ilman aikuisen valvontaa. 5-v on huolehtivainen isoveli, joka sitten hihkaisee, jos nuorempi "höpsöilee". Hän vaan siis istuu katselemassa ja huolehtimassa pienemmästä. Mitään holtitonta nuoremman pompittamista meillä ei ole ollut kahden hyvin eri kokoisen kanssa.

      Mun mielestä olisi todella typerää kieltää koko tramppa sen takia, että onnettomuuksia saattaa sattua... Hyvänen aika, ylivarovaiseksi ei pidä ruveta.

    • Liikuntatieteilijä

      Kamaliahan nuo tapaturmat tietysti ovat ja olisi toivottavaa, ettei niitä tapahtuisi. Luonnollisesti myös olisi hyvä yrittää niitä järkevällä tavalla ehkäistä, esimerkiksi juuri siten, ettei anna monen lapsen pomppia yhtä aikaa. Sen sijaan suomalaisten ehdottomasti pahimpia terveysriskejä on nimenomaan inaktiivisuus. Sen ehkäiseminen aloitetaan mahdollisimman nuorena ja nimenomaan KANNUSTAMALLA lasta liikkumaan monipuolisesti ja mukavalla tavalla. Trampoliini on erinomaista liikuntaa ja sen riskit ovat huomattavasti pienemmät sen hyötyyn nähden. Toki liikunnan voi hankkia muillakin tavoilla, mutta jos haluaa lapsen vain kävelevän rauhallisesti vieressä, ettei mitään satu, niin todennäköisesti hän ei suuremmin liikkumisesta innostu koskaan. Samoin trampoliinipomppiminen on erinomaista luuliikuntaa, mikä olisi todella tärkeää meille osteoporoosista tyypillisesti kärsiville suomalaisille.

      Yhteenvetona sanoisin, että vaikka tapaturmia sattuisi, niin niihin harvoin kuolee, yleensä ne paranevat huomaamattomiksi suhteellisen vähän. Sen sijaan liikkumattomuuteen kuolee ja sen aiheuttamat ongelmat näkyvät nykypäivänä jo nuorissa, eivätkä ne parane. Siispä ehdottomasti kannustan lapsiani niin trampoliiniin kuin muihinkin riehumisiin niin paljon kuin se vain on edes jollain tasolla turvallista. Ja motoriikkahan siinä kehittyy, jolloin tapaturma-alttius kokonaisuudessaan laskee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1857
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1553
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1256
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      8
      1139
    Aihe