milloin juoksulenkille ??

mietiskelevä

minkä ikäisenä voisi aloittaa kunnon juoksulenkit? mun koira olis nyt n.11kk ja n.40kg ja uros. painoaha tulee vielä ja kasvu vähän kesken ni uskaltaako vielä lähteä juoksentelee ?

8

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jooopa

      Eiköhän sen koirasta näe onko juokseminen sen mielestä mukavaa ja juoksutat sen verran ku se jaksaa.

    • rottis11

      Joo kyllähän ton ikäsen koiran kuntoa ja lihaksistoa kannattaa jo harjottaa muutenki ku korttelin ympäri kävelyllä, ainaki jos haluaa lihaksikkaan ja komean koiran eikä mitään pullasorsaa :)

    • lainaus1

      Koiran luusto ja lihakset tarvitsee liikuntaa kehittyäkseen eli juoksulenkkejä,hyppyjä ja kaikkea mahdollista pitää tehdä alusta alkaen. Tämä siis tietysti koiran ehdoilla järkeä käyttäen.
      Liikuttamalla en ole saanut yhtään koiraa "rikki" reilun 20 vuoden aikana, mutta tiedän useita tapauksia missä koiraa on säästelty lonkkakuvauksia varten huonoin tuloksin.

    • copypaste1

      Jo aikuisiän kynnyksellä oleva rottweiler liikkuu ravaten. Koiran normaali liikunta, ravi, vaatii väistämättä että omistajakin, jos koiraa kuljettaa hihnassa, juoksee.

      Ei todennäköisesti ole niin pitkäsääristä ihmistä joka pystyisi normaalisti liikkuvaa, ravaavaa, rottweileria kuljettamaan kävellen.

      Vapaana ollessaan rottweiler myös ravaa tasaisesti jos sillä on päämäärä. Tekee toki pyrähdyksiä, laukkaa, riippuu aina tekemisestä ja päämäärähakuisuudesta.

      Jos haluat nähdä rottweilerin ravaavan, anna sille vapaus liikkua normaalia vauhtiaan.

    • rusettirinta

      Aloittajan koira ei enää kasva kuin ehkä muutaman sm. Vuoden ikäisen pennun kasvurustot alkavat umpeutua. Liikuntaa voi antaa, ei kuitenkaan mitään pyörälenkkejä. Vapaana metsässä olisi paras. Kävelylenkillä omistaja kävelee reipasta tahtia, niin koira ravaa. Mielestäni rottis tarvitsee noin 5km lenkin taluttimessa. Täytyy muistaa, että liika liikunta saa koiran adrealiinin nousuun, mikä ei laske ihan heti. Tällöin koira ei osaa rauhoittua, vaan alkaa vaatimaan jatkuvasti tekemistä ns. virikkeitä. Ei siis ole mitään järkeä yrittää saada koira liikunnan avulla rauhalliseksi. Haistelut ja ympäristön äänet, vastaan tulevat ihmiset, ym. ulkomaailmassa on yhtä tärkää kohdata, kuin liikunta. Sitten myös lenkillä pitäisi alkaa vaatia tottelevaisuutta. Kävellessä käsketään istumaan, seuraamaan, paikalla seisomaan ym. Rottiksen pitäisi siis saada myös aivotyöskentelyä, joka rasittaa sitä yhtä paljon, kuin liikunta.

    • hobbis

      Meillä ainakin koirat rauhoittuvat ja alkavat nukkumaan myös heti rankan pyörälenkin jälkeen, että ei niillä ainakaan liikaa adrenaliinit nouse :D eikä tässä varmaan ollutkaan kyse siitä että pelkkiä juoksulenkkejä kukaan tekisi, vaan että kestääkö nuoren koiran kroppa silloin tällöin tehtävät juoksulenkit. Kestää se ja suurin osa koirista myös niistä nauttii :)

    • rusettirinta

      Aloittaja tosiaan kysyi miten pitkiä lenkkejä voi lenkittää nuorta koiraa. Vastasin tuohon laajemmin siksi, kun yleinen käsitys on, että rottis tarvitsee mahdottoman paljon liikuntaa, jotta sen pää ei hajoaisi. Tätä ajatusta vastustan, siksi otin tuon rauhoittumisen puheeksi.

      Rankan pyörälenkin koira kokee henkisesti raskaaksi. Pakonomaisesti juoksutus on koiralle luonnon vastainen. Koira yhdistää sen pakoon jostakin.

    • Tietävä

      Siinä vuoden ikäisenä voi ruveta kokeilemaan juoksua ja muutenkin pitempiä lenkkejä. Hyvillä mielin voit alotella pikku pyrähdyksillä ja katsoa miltä näyttää. Vie kuitenkin hetken ennen kuin tajuaa juoksun idean eikä pidä pelkästään leikkinä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      258
      800
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe