Vauvakuume ja imetys- kuinka raskaaksi?

uuttakehiin

Elikkäs meijän vauva on 9kk. Imetän häntä muutamia kertoja päivässä. Nyt ollaan alettu pikkuhiljaa tarjoamaan korviketta rinnan sijasta, jotta uusi raskautuminen onnistuisi. Siltikin vauva käy rinnalla ehkä 5 kertaa/vrk.

Kuinka todennäköistä on tulla raskaaksi? Pitääkö imetys lopettaa kokonaan ennen kuin onnistuu? Pillerit lopetin kuukausi sitten. Menkkoja ei ole tullut synnytyksen jälkeen, koska noita pillereitä pitää syödä taukoomatta.

Kiitos vinkeistä!

8

237

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -+-+-+-

      Itselläni kuukautiskierto on käynnistynyt täysimetyksestäkin huolimatta, en kyllä alkaisi imetystä lopettelemaan uuden raskauden toivossa. Luulisi että yritys voi pari kuukautta odottaa, jos ei kierto vielä muuten käynnisty.

    • Imetyshän ei

      ole mikään ehkäisykeino. Aivan liian monta aborttia tehdään sen takia että äiti ei jaksaisi lapsia liian pienellä ikäerolla, ja on kuvitellut että ei voi tulla raskaaksi kun imettää.
      Itselläni alkoi täysimetyksestä huolimatta menkat kun vauva oli 4kk, jatkoin imetystä kun aloitettiin kiinteät, plussasin pari viikkoa esikoisen 1v-synttäreiden jälkeen.
      Nyt olen sitten toivotusti kahden lapsen äiti, nuorempi nyt 6vko.
      JA mietin että mitä hiivattia oikein ajattelimme miehen kanssa kun toivottiin lapsille mahdollisimman pientä ikäeroa.... Rakkaitahan nuo molemmat ovat, mutta olisi loppujen lopuksi ollut mukavaa jos olisi voinut kunnolla keskittyä esikoiseen kun on vielä kuitenkin niin pieni, ja samoin voisi keskittyä uuteen vauvaan eri tavalla jos esikoinen olisi isompi.

    • uuttakehiin

      Olen siis muutenkin jättämässä imetystä veke kun ei tahdo enää onnistua. Puremista ja leikkimistä rinnalla.

      • -+-+-+-

        Se on sitten eri asia jos joka tapauksessa aiot imetyksen lopettaa, saattaahan se raskautumista nopeuttaa, mutta välttämättä ei. Jos imetystä kuitenkin haluaisit vielä jatkaa, niin venyttele ruoka-aikoja sen verran että vauva ehtii tulla nälkäiseksi ja imetys aina ennen muuta syötävää, niin ei pure ja leiki kun syö nälkäänsä. Tuon ikäiselle riittää 4 kunnon imetystä vuorokaudessa, eli ei kannata tyrkytelläkään rintaa turhan usein.


    • uuttakehiin

      Vähän menee nyt asiasta kukkaruukkuun mutta kerrompahan nyt kuitenkin :D

      Eli 8kk neuvolassa painoa oli tullut tosi vähän lisää. Kyselin sitten että mitäs nyt sitten niin neuvoi että kiinteitä lisää rasvalisä.

      Eli aiemmin imetin aina ennen ruokaa ja sitten ei ruoka enää maistunutkaan ja näin painoakin oli tullut vähän. Tuntuu että mun maito on kun vettä. Täyttää muttei nosta painoa.

      Neuvolalääkäri sanoi, että anna vaan korviketta jos siltä tuntuu. Niin iso poika jo, eikä se korvike mikään synti ole.

      Joka tapauksessa. Päätin että imetän kun vauva sitä pyytää. Eli kun tulee ja repii paidan alas :D

      Kauhea vauvakuume silti!

      Eli mikä todennäkösyys raskautumiseen jos imettää vain muutaman kerran päivässä? Tietääkö kukaan :O

    • vittumikävaivaa

      no vitjat just siks sun ei nyt kuulu tulla paksuksi että sun kaikki huomio keskittyy tähän vauvaan mikä sulla on nyt! se on niin pieni että TARVII KAIKEN SUN HUOMION.

    • 6+1

      Ei yksilötasolla pysty antamaan mitään tarkkaa arviota, mikä on todennäköisyytesi tulla raskaaksi. Toiset äidit eivät millään saa uutta lasta alkuun, vaikka vain osittaisimettäisivät 1 krt/vrk ja toiset taas tulevat raskaaksi tiheästä täysimetyksestä huolimatta. Hormonitoiminta kun on niin hirveän yksilöllistä.

      Jatka imetystä jos siltä tuntuu, vieroita, jos se tuntuu paremmalta ratkaisulta. Me täällä Suomi24 ei voida sinun raskautumistasi ennustaa.

    • ...

      Pillereitten lopettamisen jälkeen voi mennä aikaa vuosikin, ennen uutta raskautta. Teidän tapauksessa voisi olla ihan suotavaakin, että lapsille tulisi pidempi ikäero.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1234
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1036
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      61
      778
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      730
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      636
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe