16 viikkoa! Koiralla hirveä uhma!!

hirveä pentu!!

meillä just tänään 4 kk vanha koiranpentu. Täytti siis tänään 4 kk. On ihan hirveä!! Päivällä ja aamulla osaa suht hyvin käyttäytyä, mutta heti kun ilta tulee ja pitäisi nukkumaan asettua, pentu hyökkää kimppuun, puree, murisee, haukkuu ja juoksee ympäriinsä tarraten raajaan, kuten esim. ranteeseen ja lopettaa vasta kun energia on loppu. Yleensä riehumiskohtaus kestää kymmenestä minuutista viiteen tuntiin. Ranteisiin ja joka paikkaan tulee ihan vertavuotavia haavoja ja niihin koskee. Pennulla on vaihtunut jo yhtä lukuunottamatta kaikki hampaat joten pureminen sattuu ja paljon. Olemme yrittäneet kaikia; keskittää huomion muualle, antaa lelun pureskeltavaksi, antaa jäätä, laittaa arestiin ( joka toimii muutaman pinuutin ), vesisuihkua emme edes kokeile, sillä pentumme rakastaa vettä. Eläinlääkäri sanoi, että pureminen loppuu kun hampaat on vaihtuneet, Pennullamme on hirveä uhmaikä menossa, onko mitään tietoa, kauanko se keskimäärin kestää? emme nimittäin kauaa enää aio tuota pentua katsella, jos se ei todellakaan muuta tapojaan yhtään paremmaksi. Välillä, tarkoitan tosi harvoin, pennulla on ns. kilttejä päiviä, jolloin se tottelee ja antaa kouluttaa, mutta kuitenkin suurimmaksi osaksi villejä päiviä on n. 2/3. tai oikeastaan 2½/3. Äitini sanoim että hän aikoo etsiä pennulle uuden kodin tai lopettaa sen, jos sen käytös ei ollenkaan muutu paremmaksi. Ei ole ollenkaan kiva olla purevan pennun kanssa. Lenkkeillessä pentu juoksee itsensä läkähdyksiin ja saa " johtaa " lenkkiä , kun se laittaa aina talutushihnan suuhun. Yleensä se kuitenkin poukkoilee ihan minne tahansa ja energiat on ainakin tuhannessa. Joka ilta tätä " keulimista " tapahtuu, joskus lievänä, yleensä pahana. Vieraita kohtaan pentu on aivan hirveä, ensin hyökkää nilkkoihin, sitten hyppii ja melkein kaataa vieraat. Kuitenkin, enoni on pentua koulutanut hieman, joten sille se on kiltimpi. Lenkit ovat yleensä sen ½-5 kilometria ja koira vaan villiintyy entisestään!! koira myös kiipeää pöydälle syömään karkkini salaa ja melkein hajotti mun laavalampun. Veljeni ( 8v ) pelkää pentua ihan hirveästi, ei edes kävele paljoa, vaan on ovi kiinni äidin huoneessa ja koko ajan tietokoneella, sille pitää viedä milloin juoma, milloin ruoka, milloin jotain muuta, se on siis ihan hirveä passaaja. Olemme yrittäneet rohkaista veljeäni sanomalla, että se on vielä pentu ja se leikkii, mutta veljeni vaan sanoo että niin kauan kuin se puree niin se asuu eristyksessä. Kuitenkin, jos pentu menee uuteen kotiin , haluan papukaijan jonka ehkä saan joskus. Menee hermot. Olemme miettineet käytöskouluun menemistä, mutta paikkakunnallamme ei sellaista ole joten emme ainakaan vielä mene sellaiseen. Koirakuiskaaja myös auttaisi asiaa, mutta niitäkään ei ole lähellä. Pentu on siis tasan 4 kk ja narttu.

21

6463

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koiraihm

      Kamalaa että olet tuon ikäistä pentua lopettamassa! Helpottaisi joskertoisit koiran rodusta, staffin tyylisille tämä on ainakin ihan yleistä.

      Luulisin että tuo loppuu kuitenkin käskyillä ja arestilla oikein lyhyeen. Oma koira lopetti 8kk iässä.

    • Horrribilis

      Pentu on holtiton siksi, ettette osaa kouluttaa sitä. Tuollaisia pennut ovat. Sen käytös ei parane itsestään, vaan te olette itse avainasemassa, kouluttajia. Kouluttamalla siitä tulee mukava aikuinen koira.
      Esimerkiksi lenkillä sitä pitäisi opettaa kävelemään kauniisti hihnassa, ei se saa ottaa hihnaa suuhun ja johtaa lenkkiä.
      Voisitteko vaikka enoa pyytää auttamaan, kun tuntuu jotain osaavan?
      Koirien kouluttamisesta löytyy kyllä tietoa kirjastosta ja internetistä.
      Ja vanhempasi ovat ne, joiden ensisijaisesti pitäisi kouluttaa. Te lapset voitte olla apuna, ette päävastuussa.

    • et silleen

      No joo, taas näitä, ei oteta selvää pentujen käytöksestä ja sitten ihmetellään mikäs sillä on. Odota kuule murkkuikää, niin huomaat kuinka helppo tuo ikä on.

    • hulikkoko

      Koiraihm, sun pentusi lopetti vasta 8 kk aloituksen kaltaisen käytöksen? Onko staffi todella noin hirveä? Itselläni on ollut useita eri rotuja, eikä yksikään niistä 8 kk asti ole ollut tuollainen. Eikä ole tarvinnut kummemmin käskyjä, vaan koira ohjataan pentuna sallittuun tekemiseen. Arestia tai nykypäivänä joidenkin niin kovasti suosimaa "jääkautta" tai laumasta erottamista ei koskaan ole käyttää kenenkään kohdalla tarvinnut.

    • staffimixin omistaja

      Staffit eivät ole hirveitä. Vaativat vain hyvin lujan,mutta lempeän ja johdonmukaisen koulutuksen. Staffin omistajalta vaaditaan päättäväisyyttä, ja omistajan tulee näyttää koiralle kuka on pomo, oikealla tavalla, ei väkivalloin.

    • ............

      MIssäspäin asutte. Tulisin vaikka itse näyttämään kädestä pitäen, jos olisitte lähelläni :D Sen koiran käytös tulee muuttumaan vain pahemmaksi, jos ette saa sille rajoja asetettua. Keinonne ovat aivan väärät.

      Se koira tarvitsee rajoja, ja niistä kiinni pitäjiä nyt kovasti. Se, että koiranpentu kokeilee huonoja tapoja on normaalia. Mutta kuvaamasi tapainen, se ei ole normaalia.

      En huomannut sinun maininneen koiran rotua/rotuja. Kuulostaa aika aktiiviselta otukselta. Toivottavasti ei ole iso. Ongelmat nimittäin tulevat kasvamaan koiran kasvaessa, jos ette nyt saa nopeasti apua.

      • ei huonotapainen

        Koiranpentu ei kokeile huonoja tapoja, se vasta opettelee elämään ja lyhyt muistinen. Eli koiran pennut eivät huonotapaisia, vaan eivät tiedä miten tulee käyttäytyä.


    • Mieti nyt ees vähän

      Se on normaalia että pennut on tommosia nii älkää herrajumala ainakaan sitä lopettako? Mä oon koiraihminen ja tosi eläinrakas nii musta ei oo todellakaan oikein et käytöksen takii pitäis pieni pentu lopettaa. Tuntuu vähän samalta et jos sulla vaikka ois pikkuveli , jolla on just uhmaikä nii se pitäis lopettaa. Mieti vähäsen... ja sekoira pitää kouluttaa kunnolla että siitä tulee hyvä koira. Esim. Lenkeillä hihna kannattaa ottaa ttiukas ja pitää koiraa sun vierelläs ja jos se lähtee poukkoilemaan jonnekkin nii pikkusen nykästä hihnasta. Ja kouluttaa kannattaa myös siten että antaa koiralle aina makupalan kun se tekee jostain hyvää ja torua jos se tekee jotain pahaa. Ja ei missään nimessä kannata jättää mitään karkkeja koiran ulottuville ku ei se voi tietää että noitä ei saa syödä... ja muuten tuon tekstin perusteella ois ihan hyvä jos antaisitte sen parempaan kotiin , koska ette selkeestikkään osaa kouluttaa, hoitaa ja huolehtia siitä oikein! Ja just nii kannattais hankkia tietoo vähän koiran käyttäytymisestä, koska jokainen koira on tommonen jonku aikaa , jotkut pitempään jotkut vähemmän. Riippuu myös rodusta

    • Tällaisia ehdotuksia

      Minusta teidän kannattaisi olla yhteydessä koirankouluttajaan tai aloittaa koulutuskentällä käynti (pennullahan pitäisi nyt olla rokotukset) ja pyytää sieltä vinkkejä. Oma pentuni oli kaksikuisena ihan hirviö, ja silloin piti pistää tiukat rajat, ettei enää muutu pahemmaksi. Olette päästäneet pennun huonolla kasvatuksella niin vanhaksi, että sillä saattaa olla jo kokoa, ja pureminen varmasti sattuu, ja lasta varmasti pelottaa.

      Nyt alkaa nähdäkseni olla viimeiset metrit pistää koira kuriin, koska pian on murrosikä edessä. Suosittelen muuten lämpimästi niitä jäähyjä. Mutta mitään ei siis vielä ole menetetty, kurssi on vielä korjattavissa. Anna nyt herranen aika pentu sitten vaikka minulle ennemmin kuin piikille viet.

      Mietin myös, paljonko koiralla on ohjelmaa. Turhautuneet/tylsistyneet koirat käyttäytyvät kyllä hankalasti, ja mahdollisesti aggressiivisestikin. Jos kyseessä on jokin aktiivinen rotu, vaikkapa työkoirarotu, ei riitä, että sitä vähän kävelyttelee ja 20 tuntia vuorokaudessa koira lepää ja pitkästyy. Nyt kesällä koira on helppo viedä vaikka metsään remuamaan irrallaan moneksi tuntia päivässä ja vaikka lukea itse kirjaa samalla (kuulostit niin nuorelta, että sinulla on varmaan kesäloma). Koiran kanssa pitää myös leikkiä. Jos on kovin riehakas, niin aarteenetsintä ym. rauhalliset vainuamisleikit varmaan sopisivat.

      Voisit myös lainata kirjastosta Kaimion Pennunkasvatus oppaan. Siinä on ihan hyviä vinkkejä esimerkiksi yhteisistä leikeistä.

      • Ei koiraa lapsille

        Kyllä minun mielestäni perheen AIKUISTEN PITÄÄ KOULUTTAA SE KOIRA!
        Nythän se vie lapsia kuin pässi narussa. Koira älyää että lapset eivät mahda sille yhtään mitään.

        Sitten sen 8v.pojan pitää pystyä liikkumaan kotonaan ihan vapaasti. Sielläkö yhdessä huoneessa viettää koko kesälomansa?

        Nyt teillä on aikuisilla vastuunpuute ja paha. Toi on jo mielestäni heitteillejättö, lapsien ja koiran.

        Kysyppäs vanhemmiltasi miksi he EIVÄT KOULUTA KOIRAANNE JA LAITA SITÄ KURIIN. Kiinnostaisi kuulla mikä on vastaus.


      • Tällaisia ehdotuksia
        Ei koiraa lapsille kirjoitti:

        Kyllä minun mielestäni perheen AIKUISTEN PITÄÄ KOULUTTAA SE KOIRA!
        Nythän se vie lapsia kuin pässi narussa. Koira älyää että lapset eivät mahda sille yhtään mitään.

        Sitten sen 8v.pojan pitää pystyä liikkumaan kotonaan ihan vapaasti. Sielläkö yhdessä huoneessa viettää koko kesälomansa?

        Nyt teillä on aikuisilla vastuunpuute ja paha. Toi on jo mielestäni heitteillejättö, lapsien ja koiran.

        Kysyppäs vanhemmiltasi miksi he EIVÄT KOULUTA KOIRAANNE JA LAITA SITÄ KURIIN. Kiinnostaisi kuulla mikä on vastaus.

        Samaa mieltä kyllä, aikuisten tyhmyydeltä kuulostaa. Tietysti kesäaikana on aina se paskamainen puoli, että aikuiset eivät välttämättä saa lomia töistä siten, että joku olisi koko ajan kotona lasten kanssa, vaan useimmissa tapauksissa lapset joutuvat selviämään ainakin osan lomasta kotona keskenään. Tässä tapauksessa siis kurittoman koiran kanssa keskenään.


    • rauanmies

      Vie heti piikille. Sull tappajakoira. Käytös tulee pahenemaan koko ajan ja kohta puree jotakin kuolettavasti. Sitten olet liemessä, jopa vankilassa.

    • hohhoijaa

      Mene provoilemaan muualle. :(

      Juu pennulla uhma..hohhoijaa..ja veli pelkää 8v pentua niin paksua soopaa..

      minkä ikäinen olet kun jaksat sepittää ainakin osaat jo kirjoittaa..?

    • njgjhhkhjkh

      Minkäikäinen provoilee näin..

      Toisaalta lapsellinen "Kuitenkin, jos pentu menee uuteen kotiin , haluan papukaijan jonka ehkä saan joskus."

      Ja toisaalta hieman vanhempi

      "Menee hermot. Olemme miettineet käytöskouluun menemistä, mutta paikkakunnallamme ei sellaista ole joten emme ainakaan vielä mene sellaiseen."

    • elämän käsi

      Ilmoitin. Nettipoliisille, ottaa vanhempiisi yhteyttä, elänsuoojelurikkomuksesta.

      Voiitteko edes mitenkään kouluttaa sitä koiraa.

    • JepJep2013

      Voi pieniä ilmoittajia. Jos koira saa ruokaa ja vettä, se saa poliisien puolesta hillua miten tykkää. Ainakin siihen asti kun hyökkää ihmisten päälle.
      Mutta ja mutta. Koiran koulutus on aloitettava välittömästi. Tekstistä päätellen koiran omistajalla ei ole hajuakaan siitä asiasta. Kyllä pennusta luopuminen on parhain vaihtoehto, tai sitten totaalinen käytöksen muutos pentua kohtaan. Ja omistajan tulee todella perehtyä koiran koulutukseen ja yleensä koko rotuun.Jos mitään ei tehdä, pentu on lopetettava vuoden sisällä. Niin mahdoton siitä kasvaa.
      Ja on melkoisen epäreilua lopettaa nuori, kukaties aivan tervepäinen koira omistajien taitamattomuuden ja suorainaisen laiskuuden takia. Jos mitään ei tehdä, asia kärjistyy entisestään.

    • Aktivointia!

      Et kertonut rotua saatika sitä teettekö koiran kanssa muuta kuin lenkkejä ja riehumista???

      Nuin äkkiä luettuna ja tulkittuna sanoisin, että koirallanne on tylsää!! Se purkaa kaiken ylimääräisen energian ja turhautumisen tekemällä ilkityötä ja kiusaamalla teitä, koska ei keksi muutakaan tapaa väsyttää itseään! Toki siinä on mukana myös pentuiän tuoma iloisuus ja elämänhalu, mutta enemmän liika energia jota ei saa muutoin purettua.

      Mitä jos alkaisitte antamaan aktiviteettejä, aivotyöskentelyä. Opetatte peruskäskyt, istu, maahan jne. Sitten haastavempaa, kärsivällisyyttä. Voitte kärsivällisyyden opettamisessa mennä jopa niin pitkälle, että laitatte sen herkun pennun suuhun ilman ettei saa ilman lupaa syödä sitä, mutta aloitatte kuitenkin helpoimmasta: nami kädessä esillä ja lupa ottaa vasta kun katsoo teitä silmiin. Jos nämä on jo tuttuja ja opeteltu (jota epäilen - tai sitten ette anna päivittäin aktiviteettiä), niin tehkää "tempuista" haasteellisempia, kuten miten olisi tottiksen alkeet? Sivulle tuloa, seuraamista ym voi alkaa opettamaan jo kun pentu tulee taloon.
      Vai onko pentu tarkoitus viedä näyttelyihin? Harjoitelkaa seisomista yhdessä kohin! Totuttakaa hampaitten tutkimista ja muutenkin koskemista ilman, että räpistelee vastaan - samalla tuossa harjoitellaan rauhassa oloa vaikka saakin huomiota ja kosketusta.
      Ja tietenkin sitten nenätyöskentelyä. Piilotelkaa herkkuja tiettyyn huoneeseen, tietyn verran (jatkossa aina sama huone, sama määrä ettei omatoimisesti lähde penkomaan paikkoja, josko löytyisi syötävää) ja ohjeistakaa etsimään. Opetelkaa jälkeä luonnossa?
      Vaihtoehtoja on monia monia mitä voitte tehdä jo nyt pentunne kanssa, ja usko pois, kun saa aivotyöskentelyä tarpeeksi, on pentu paljon rauhallisempi, kuin pelkän lenkin jälkeen. Lenkit kasvattaa vain kuntoa, ja joka kerta joudutte tekemään vai pidemmän lenkin, jos haluatte, että koira väsyy lenkin avulla. Aivotyöskentely ja nenän käyttö kuluttaa paljon enemmän energiaa, eikä pentu enään keksi kuluttaa energiaansa teidän kiusaamiseen tai ilkitekoon

    • kerro toki

      Iltavilliä tuo on ja mietin millä koiralla on 4 kk:n iässä vaihtunut jo hampaat ? itsellä on kääpiö ja sillä vaihtui n. puolivuotiaaksi hampaat.

    • hirveä pentu!!

      Oon kohta 14v ja kyllä vanhemmat ja minä sitä koulutamme, mutta kun sillä on niin lyhyt muisti, että se minkä sekunti sitte oppi, unohti jo. Meillä on ollut ennenkin koira joka eli 19 vuotiaaksi asti eikä koskaan purrut mitään. Kerroimme pennun alkuperäiselle omistajalle ja hän kertoi että pennun äiti oli samanlainen pienenä.

      Pentu on siis venäläis - eurooppalainen laika äidin puolelta ja isän puolelta saksanpaimenkoira ja ajokoira.

      Se ostaa pennun takaisin, jos sen käytös ei ollenkaan muutu, sillä tuolla rodulla on kuulema ihan hirveä pentuaika.

    • rusettirinta

      "Pentu on siis venäläis - eurooppalainen laika äidin puolelta ja isän puolelta saksanpaimenkoira ja ajokoira."
      " sillä tuolla rodulla on kuulema ihan hirveä pentuaika."

      Siis millä rodulla? Sullahan on pentu, jossa on ainakin 3 eri rotua! Tässä hyvä esimerkki, kun ostetaan monirotuinen. Ei ole itsestään selvyys, että luonteet sopivat yksiin ja tasoittavat pennusta mukavan kotikoiran. Siksi pitäisi tarkkaan harkita mitkä luonteenpiirteet haluat koiraasi. Ja vasta sen jälkeen tehdä valinta.

      Pentu on vasta 4kk:tta, sanot. Oletko aivan varma, nimittäin pennun hampaat ovat vaihtuneet vasta noin 6:den kk:den ikäisenä. Ja tuo pennun riehakointi on osa pennun vilkkautta. Pureminen taas koulutuksen puutetta. Ihan normaali pentu, mutta osaamattomilla omistajilla.

    • Rakki70

      Pentu on ajoittain "räyhähenki" ja testaa rajojaan, kunnes ne löytyvät. Kyllä sun tarttee itte ne rajat asettaa. Mun hiukka vanhempi pentukoira sai aina illalla "räyhäkohtauksen" ja yritti haastaa mut takaa-ajoleikkiin kuppaamalla mun sukat tai mitä lie. Kun katsoin TV:a nojatuolissa istuen, se hyppäsi syliini ja alkoi purra sormiani. Hommasta pääsi eroon, ku piti varalla Dentastixin ja tuuppas sen pennun suuhun heti, kun sormien pureskelu alkoi. Kerran purin itte pentua käpälään, jotta tietäisi miltä pureninen tuntuu. Pentu on saatava tietoiseksi, kuka on laumanjohtaja ja asettaa rajat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      336
      3794
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1689
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      57
      1458
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1308
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1292
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      57
      1264
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1221
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe