barf

ailis5

te jotka barffaatte, neuvokaas aloittelijaa. tuntuu olevan joka sivustolla erilaiset viite määrät noissa.

eli minkä kokoinen ja ikäinen koirasi on ja mitä tekee, eli harrastatteko jotain erityidsen paljon energiaa vievää? tms.`?
paljonko koirasi saa ruokaa päivässä? mistä se tarkalleen ottaen koostuu ja paljonko tästä on sitten mitäkin?

meillä n. 33kg (on ylipainoa) seropi 3 vuotta, ja 7kk ikäinen kultsun pentu ~23kg. eivätkä tee mitään raskasta. kotikoiria. paljonko syöttäisit mitäkin??

tällähetkellä kaapista löytyy hevosen luita, luumursketta sekä jauhelihaa (jossa seassa sian sisäelimiä). sekä vihannessosetta.

tuon isömman kanssa en niin murehdi mutta tää pentu vähän arveluttaa, etenkin kun jossain törmäsin ohjeeseen ettei pennulle paljoa sisäelimiä. mutta, niitä on tuossa jauhelihassa (kennelrehulta sellainen 19,5 kg iso levy) seassa, enkä tiedä missähän suhteessa lihaan nähden..

ja tämän vuoksi vaikea kummankin ruuassa laskea että 50 luita 50 lihaa ja sitten niitä sisäelimiä joku tietty määrä mut kun ne on tossa lihassa jo?? hmm...

auttakaahan viisaammat, meillä vasta eka viikko meneillään, ettei kovin mönkään mentäisi.

7

1200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Barffaus

      Seropi 30kg uros, seurakoira. Lenkit: päivän pitkälenkki yl. metsässä 2h tai moikataan koirakavereita koirapuistossa, illalla vielä metsässä juoksentelua ja uimista kepin perässä, muuten pissalenkkejä hihnassa.

      Tällä liikunnalla koirani saa raakaa lihaa aamulla 300g. Liha on joko lohta, lammasta, sika-nautaa, maksaa tai sydäntä. Maksaa annan vain kerta kuukauteen. Joka päivä lisään joukkoon ruokalusikallisen lohiöljyä ja merilevää. Kerta viikkoon joukossa on myös kasvismuhennosta ja yksi kananmuna. Toiset antaa kananmunan kuorineen, mutta minä otan kuoret pois. Pari kertaa kuussa lisään joukkoon myös marjoja.

      Illalla koirani saa 400g joko kanan siipiä tai rustoluita. Alussa rustoluiden syöminen näinkin säännöllisesti ei tullut kuuloonkaan, koska ne pisti mahan joko sekaisin tai kovalle. Kanan siivillä tai kauloilla on hyvä aloittaa, koska ne sulaa hyvin.

      Kaikki tämä on raakaa. Ja kyllähän se koiran kunto kuten turkin kiilto ja pehmeys, korvat, silmät, hengitys ja iho kertoo onko ruokavalio kohillaan :)

    • Cane corso -uros, 65 cm 50 kg, ikää 2 vuotta, eli jonkin verran vielä itseään kasvattelee.

      Meillä syödään noin 800-1500g lihaa päivässä, riippuen lihasta ja siitä, mitä on tehty - tai oltu tekemättä (meillä kun esimerkiksi treenit mennään pitkälti ruokapalkalla, joten ne vähennetään sitten kiposta saadusta ruoasta; joskus tosin ei kiposta saa ollenkaan ruokaa, vaan ruoka tulee täysin taskusta päivän mittaan).

      Lihana toimii broileri/kana, possu, hevonen, nauta, kalkkuna, hanhi, ankka, lammas, hirvi ja poro; liha on jauhelihasta palalihaan ja seassa myös kieltä, sydäntä, ja kaupan tarjousaltaastakin tekee joskus löytöjä esimerkiksi karjalanpaistin osalta. Joskus ostan tuolle ihan kokonaisen broilerinkin pakkasesta. Vaihtelevasti sillä tavalla, että noin kahta eri elukan lihaa viikossa (joskus sitten ollaankin laiskoja ja otetaan sika-nautaa koko viikoksi). Kerta viikkoon pyritään antamaan myös kalaa ja sisäelimiä (maksaa, munuaisia ja naudanmahaa lähinnä - ostetaan ne normikaupasta).

      Luita meillä ei hirveästi syödäkään, vaan ne ovat pikemminkin "vain" kaluttavana hampaiden kunnossapitoa varten. Joskus kuitenkin tulee ostettua sitten possun potkaluita, jotka se syö lähes kokonaan, samoin kuin pitkittäin halkaistut ydinluut. Ja toki sitten kokonaisessa broilerissa, broilerin koivissa yms. on mukana myös ihan luuta ruston ohella. Ja metsästyskautena syksyllä ja ennen kesää syödään välillä hirven selkärankoja ja lihaisia luita. Muutoin sitten yleensä ovat lähinnä ydinluita ja kalsiumintarve täytetään jauhelihalla, jossa on mukana luuta ja/tai purkista.

      Ruoan lisänä meillä menee melkein päivittäin hapanmaitotuotteita (piimää, kermaviiliä, maitorahkaa, maustamatonta jogurttia) ja raejuustoa. Öljyä menee myös päivittäin, vaihtelevasti oliivi-, rypsi- tai auringonkukkaöljyä. Helmi-lokakuu -välillä myös päivittäin valkosipuli punkkien varalta. Kerran, pari viikkoon nakkaan ruoan sekaan myös raa'an kananmunan kuorineen. Hyllystä löytyy myös purkki merilevää, mutta sitä ei olla syöty pitkään, pitkään aikaan lainkaan.

      Harrastuksina sitten meillä on sekä raskaampaa että kevyempää touhuamista. Normilenkkeilyiden, jotka nekin suoritetaan mahdollisuuksien mukaan vapaana metsässä tai vaihtelevassa maastossa muuten, lisäksi tokoillaan ja tehdään höpöhöpö-temppuja aivotyöskentelyn vuoksi. Aivotyöskentelyä, mutta samalla myös fyysistä työtä, on sitten jäljestys ja ruoan etsintä. Enemmän fyysistä työtä, mutta myös aivoja kuormittavaa, on sitten taakanveto ja canicross.

      Kesällä, kun yölläkin kelit ovat sitä 15:ttä, on tuo taakanveto ja canicross olleet aikalailla pannassa, mutta kunhan tässä taas ilmat viilenevät, aloitellaan ne taas uudella innolla ja jatketaan sitä sitten läpi talven (pahimmat jäätikkö-/luistelukelit poislukien) ja jos kesällä vain ilmoja on, niin silloinkin - asterajana kun on pidetty kuitenkin jotakuinkin 10-15 astetta, riippuen siitä, onko ilma muuten minkälainen.

      • Deerhunter

        Olen järkyttynyt US otsikosta BARF ruokinnasta.
        Minä olen syöttänyt koirallemme kaikkea mitä se vain mukisematta syö.
        Kaurapuuroa se ei mieluusti syö, mutta kun nälkä on sekin menee.
        En ole koskaan tullut ajatelleeksikaan etteikö koiralle saisi antaa raakaa ruokaa.
        Jauhelihaa, luita, kanaa, kalaa teurasjätteitä sisäelimiä, verta.
        Kun itse noudatamme suolatonta ruokavaliota ruuan tahteetkin uppoavat hyvällä halulla.

        Ovatko koiranomistajat tumpeloita mainosten uhreja.

        Itse asiassa koirani ei syö kuivamuonaa missään muodossa.
        Matkoilla on pakko tarjota purkkiruokaa, kun se säilyy, ei muusta syystä.


    • 1017

      Älkää hyvät ihmiset barffatko. Barf=ruokavalio perustuu luihin. Raakaruokinta on ihan eri asia. Jostakin syystä kaikki aina sanoo raakaruokintaa barffaamiseksi.

    • Deerhunter

      No mitä se barf on? Raakaa eläinperäistä ravintoa?

      Lihaisia luita ? Sisäelimiä?

      Minä en muodista välitä, mikä kelpaa koiralle on sille hyväksi.

      • 511

        Barffissa syötetään yli 70% luita. Olkoot vaan lihaisia luita, koira on silti lihansyöjä eikä mikään luunsyöjä.


    • Kunnossakoira

      Meillä koiran (reilut 5kg) kanssa päästiin kaikista iho-, korva-, ym. ongelmista "barffauksen" myötä. Meillä tämä ruokavalio tarkoittaa pääpiirteissään seuraavaa:
      Aamulla raakaa lihaa, merilevää ja öljyä (kalaöljyä/ rypsiöljyä...). Muutamana päivänä viikossa raakaa kasvissosetta mukaan ja välillä kananmunaa.
      Illalla broilerin siipeä tai rustoluuta.

      Tuo aamun raaka liha on mitä milloinkin eli nautaa, sikaa, riistaa, kanaa, sisäelimiä, kalaa ym. Kasvissose sisältää myös kaikenlaista esim. salaattia, kurkkua, parsakaalia, mustikkaa, porkkanaa, omenaa... Välillä saa lisäksi myös porsaan häntää tms. tekemistä.
      Hyvin kelpaa ruoka koiralle ja on erittäin hyvässä kunnossa kaikkien niiden allergiataisteluiden jälkeen :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      346
      3895
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1719
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      60
      1480
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1318
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1285
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1231
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1167
    Aihe