Epämiellyttävää asiakkaalle

järkkyttävää

Ällistyttävä ja vastenmielinen näky.
Huolimattoman näköinen kassa tänään juoda lunksutti niin kaksari vaan heilui.




Ei suuren suuri S-market, jonot äkkiä ohi, eikö voi hiutusen kestää sitä janontunnetta :D :D

16

1701

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huoh...

      Niin, on se ihan kamalaa, että toisella on jano ja hän juo. Miten kehtaakaan.

      Jos olen kassavuorossa, niin kyllä minullakin on se vesipullo siinä koko päivän saatavilla. Jos ei juo tarpeeksi, se kostautuu illalla päänsärkynä. Ja kyllä, se ettei minulla ole illalla jäätävää päänsärkyä, kiinnostaa huomattavasti enemmän kuin se, että jonkun jälkeenjääneen(oikeasti, pakko olla, ei kai ketään normaalia ihmistä häiritse se, jos näkee toisen juovan. Julkisen paskomisen ymmärtäisin, mutta että juominen...hei oikeesti) esteettisen silmän räjähtäminen.

    • mullon jano......

      Mutta eihän se jano, vaan se juominen....
      Eikö kotona opeteta juomaan sivistyneesti ketään kassaneitejäkään?

    • eryagthr

      Miten se kassaneidin juominen on niin traumaattista verrattuna kaduilla juoviin? Suomalainen massajuoppous ei haittaa, mutta auta armias kassan hörpätessä vettä työssään jossa pitää puhua tuntikausia päivittäin. Olisiko tässä tehtävä kouluille? Opetetaan jo pienestä pitäen ettei juoda muiden nähden. Ei ravintolassa, terassilla, rannalla tai kaduilla.

    • myyjät pohjasakkaa??

      Asiakkaat näkee sen myyjän ja tilanteen vain hetken aikaa. Kukaan asiakas ei koskaan vaivaudu ajattelemaan, että ehkäpä kassoja on hetkellisesti vähän siksi, että joku saattaa olla vaikka _vessassa_ tai _syömässä_ koska kassoillakin saattaa olla tällaisia tarpeita.

      Jonoja on saattanut olla koko päivän ja tulla olemaan koko päivän, silloin joutuu vaan vetämään sen rajan johonkin kohtaan että missä pidetään tauko tai hörpätään vettä. Luoja.

      • kassahihna

        Myyjät eivät ole pohjasakkaa. Vain he itse aina jankuttavat tätä ikuista seikkaa että ovat huonompia kuin muut.
        Kaikki valittaa, huutaa, mekastaa, käyttäytyvät huonosti...jopa pelottaakin välillä, eikös niin?
        Kassat ovat hyvin kovasti syyllistämässä muita.
        Kovasti paljon.


    • järkkyttävää

      On todella hienoa tämä mahtava solidaarisuus toisia työtovereita kohtaan.
      Ette kuitenkaan olleet todistamassa tilannetta. :D :D
      Myönnän etten ole koskaan tälläistä kuvotusta nähnyt.
      Vesitilkkasta juovia olen toki havainnut, on ymmärrettävää kyllä että jano tulee.


      Olen ollut Alkossa työssä ja siellä korostettiin ettemme ole kaupan kassalla, joten veden hörppääminen Alkon kassoilla on kielletty.

      Myöskin yleiseen siisteyteen ja huolelliseen ulkonäköön kaikki työntekijät panostivat.

    • Ärrältä

      Kyllä minä ymmärrän jos helteellä janoonsa juo. Mutta itse olin R-kioskilla ja myyjä neiti imeskeli jäätelöpuikkoa joten olipa vähän hankala saada puheesta selvää.

    • löysäilkää pipoa

      stana, mitä nipoja sitä onkaan, oon minäkin nähnyt monta kertaa kassanhoitajan juovan vettä, kun menen kassalle..en näe oikeesti siinä mitään outoa tai pahaa. Kyllä pitää olla pikkusieluisia ihmisiä olemassa, huhhuh

    • on löysällä

      Tuskin kyse on pikkusieluisuudesta vaan siitä näkymästä.
      Juoda siis voi ja se on sallittua mutta.......
      Oletko nähnyt Stockalla kenenkään hörppivän?

    • Pamiin yhteyttä

      "Olen ollut Alkossa työssä ja siellä korostettiin ettemme ole kaupan kassalla, joten veden hörppääminen Alkon kassoilla on kielletty."

      Ei taida olla ihan laillinen moinen määräys! Kassatyössä on hektistä ja siinä joutuu puhumaan paljon. Vettä on työvuoron aikana pakko juoda. Pitkä kassavuoro kestää 9 tuntia (jopa 10 tuntia). Siihen kuuluu 2 kpl 12 minuutin taukoa ja puolen tunnin palkaton ruokatunti. Melko vaikeaa on ajoittaa veden juominen vain lakisääteisille tauolle ja ruokatunnille.

      Joskus ruuhkassa on ollut pakko laittaa kassa hetkeksi kiinni. "Viereinen kassa"-kyltti linjalle, jotta pystyy vettä juomaan. Pitää kysyä ammattiliitosta, onko veden juomiskielto laillinen.

      • ex-kassan

        Minulle ainakin sanottiin että pitää juoda vettä koska muuten voi ääni lähteä kun äänihuulet kuivuvat puhumisesta. Etenkin alussa voi käydä niin että ainakin ääni rikkoutuu paljon. Mutta jos ihan ryystämällä juo niin on se ehkä hieman ajattelematonta. Mutta kyllä siinä jano tulee eikä siitä oikein lähdetä minnekään. Itse yritin ajoittaa veden juonnin hiljaisempiin hetkiin.


    • nytkaikkikerralla

      On se ihmisen juominen kamalaa ! lopetetaan kaikki veden juomne ja yleensäkkin juominen.
      Montako pysytyssä 5pv jälkeen maailmassa?

    • Huhhuhh

      Kassat, siis, naispuoliset ovat joskus niin ruokottoman näköisiä, ihmettelen miksei omaan ulkonäkön voisi yhtään panostaa.
      Jos kassat ovat tasapuolisia asiakaspalvelutyössään, niin miksi esimerkiksi pankissa ollaan paljon huolitellumman näköisiä?
      Jokaisella on varaa kampaan, oletan, ainakin.

    • Tehottappiin

      Pam alojen alennustila on siinä, että kassa, siivooja,jne ei saisi olla inhimillinen olento- jolla on samat tarpeet kuin muillakin ihmisillä. Pitää vuoron aikana sekä hörpätä hieman, ja ehkä pikkuisen energiaakin saada. Sekä käydä ainakin yhdesti 8-9 tunnin aikana vessassa.
      Pidän itse 8-9 h työpäivän lisäksi, omalla ajalla vartin tai 20 minuutin tauon, joka on omaa aikaa. Työaikani olen jatkuvassa liikkeessä, ja vesihanasta on hörpittävä pari krt. Työpäivän jälkeen syön jotain, ja sitten menee yli litra nestettä- esimerkiksi piimää, ihan janoon.
      Kohteissani ihmisistä osa on paikoillaan toimistossa, jokaisella on kivennäisvesipullo työpöydällä. Osa tekee työtään valvoen koneita, ja heilläkin on oikeita taukoja kolme 8 tunnin päivän aikana! Osa on raskassarjan tekijöitä, heitä koskevat tauot myös, mutta ulkoa tullutta pam-alan ihmistä eivät.

      Ei nyt liittynyt aloitukseen, muutoin kuin että juodako esimerkiksi hanavettä ei saisi työn ohessa, niin että se ei häiritse oleellisesti työn sujumista? Kassakin heiluu kun käsittelee tuotteita hihnalla. Onkohan kukaan laskenut miten monta kiloa tuotteita siinä liikutellaan täyden vuoron, entä tuplavuoron aikaan? Se ei aiheuta nestehukkaa, ja äänikö ei kärsi, kun lukemattomille asiakkaille puhutaan?
      Usein unohdetaan, että tavallisissa perinteisissä yrityksissä on tauot työntekijöillä. Ja sitten on töitä, joita yksinkertaisesti ei ehdi tehdä kuten pitäisi jos pitäisi ne tauot. Ja veden juominen, joo. Jos häiritsee, voi siitä reklamoida vedenjuojan työnantajataholle, esimerkiksi jollekin myymälävastaavalle. Voihan hän kehottaa kassaa olemaan juomatta mitään työpäivänsä aikana. Mutta jos tämä kassa on ihminen siis ollenkaan, lähtee todennäköisesti kesken vuoron, eikä palaa enää työpisteeseensä.
      Kassa on usein naispuolinen. Jonkun tytär/vaimo/äiti- tai- kaikkia noita, niinkuin se kadunkin tallaaja on ihan oikea ihmi nen, ja kaikilla ihmisillä on ne inhimilliset tarpeet, ja rajat, joiden alitus on terveydelle vaarallista.
      Saako se kassa juoda monta desilitraa nestettä vuorossaan? Saako esimerkiksi kiinteistönhoitaja tai siivooja käydä vessassa?
      Saako kukaan syödä työtä tehdessään lakritsin/leipäpalan/digestiven/jotain muuta pientä, sen ainoan päivän ruokaan vivahtavan, ja niin että kehosta muut osat kuin lakritsia syöttävä käsi, tekevät työtä?
      Karmeaksi on työelämä mennyt, jos eriarvoistuminen on näin pitkällä kuin mitä sen näkee, työelämässä. Kun tuotat, tuotetta, olet ihminen. kun tuotat jotain palvelualan asiaa, sinua ajatellaan koneena lähinnä, jolla ei saisi olla jano, nälkä, vessahätä, mitään inhimillisiä perustarpeita.

    • Tulee jotenkin mieleen, että aikoinaan piti kotitalouspalvelijoiden kääntää esimerkiksi siivoustyötä tehdessään katseensa lattiaan, mikäli herrasväki sattui kulkemaan heidän ohitseen. Olisi ollut loukkaavaa käytöstä katsella herrasväkeä ja antaa ymmärtää olevansa ihminen kuten hekin.

      Missään tapauksessa ei tullut kuulonkaan, että palvelijat olisivat syöneet taikka juoneet herrasväen nähden, puhumattakaan että olisivat toimittaneet heidän nähtensä vielä muitakin tarpeitaan.

    • KahelitAsiakkaat

      No mene kauppaan jossa on itsepalvelukassa tai robotti palvelemaasa tai ole ilman. Ihme hirviö taas vollottamassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      64
      4406
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1207
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe