Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kuoleeko KP-V?

Hoo moilanen

On kyllä aneemista ollu seuran toimisto, ovet aina kiinni, ei taira olla väkiä töisä ko ennen oli ko vilikkiläsä väkiä ja aina soi, taitaa kaikisa vain säästää porukat ja kunta. Rupiaa maine menehän! Onko persut päässy sieläki valthan, ko mitään ei tapahu enääja ovet kohta säpissä?

14

611

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei, se on

      KePu joka jyrää.

      • PerPonni

        taitaa olla KP-V:n omissa käsissä ovien auki pitäminen ja niiden aukioloaikojen laajuus.


    • Ei lohduton tilanne

      Tietääkö kukaan minkä keskipohjalaisen yleisseuran järjestämiin kilpailuihin on osallistunut XXX olympiaadin eli Lontoon kesäolympialaisten 2012 yleisurheilun olympiavoittaja? Kuka tuo olympiavoittaja oli ja mikä laji? Aika hyvin pieneltä maalaisseuralta, ei tartte hävetä. Onneksi on puuhamiehiä ja naisia, sulka heidän hattuunsa ja kumarrus.

      • tosirespa

        Minäs vuonna tosirealisti voitto kultaa?


      • Ei lohduton tilanne

        Esimerkki kertoo vain pienen hyvinvointi- ja liikuntapalveluja tuottavan organisaation kyvystä toimia. Jos seura saa fysiikaltaan maailman parhaan urheilijan osallistumaan järjestämäänsä toimintaan, niin silloin kyllä on hyvät edellytykset tuottaa yhteistä hyvää kaikille asukkaille. Palveluita ja puitteita on, mutta ei tuolla teillä, poluilla ja liikuntapaikoissa näy lähimainkaan riittävästi kuntoilijoita.

        Huolestuttavaa on yli 40-vuotiaiden OMATOIMINEN liikkuminen, harrastetaanko siinä väestöryhmässä riittävästi 3-4 viikossa aerobista hikiliikuntaa, jossa hengästyminenkin olisi enemmän on kuin toivottavaa? Tärkeintä olisi nimenomaan liikkua niin, että ikäryhmä ja kuntotaso huomioiden ihan aikuisten oikeasti ihminen saa hikeä pintaan aerobisella liikunnalla.

        Terveystilastot osoittavat, että jokilaakson ihmiset ovat yleiskunnoltaan selvästi huonokuntoisempia kuin keskimäärin useimmissa kunnissa. Kun ikää tulee toimintakyky laskee, se on luonnonlaki. Hyvää yleiskuntoa kannattaa ylläpitää oma-aloitteisesti.

        Järjestelmä on raaka mutta rehellinen, jos kuntalaiset sairastavat kansansairauksia (sydän- ja verisuonitaudit, tuki- ja liikuntaelinsairaudet), niin se pudottaa heti peruskuntien rahoitusta (valtionavustukset), ja vähentää resursseja tuottaa laadukkaita perus- ja sote-palveluja. Siinä ei oikein voi kiukutella julkisen sektorin työntekijöille, luottamushenkilöille tai yhdistyksille, sitä pitää tykönänsä kaikkien miettiä.

        Lapsensa aikuisuuteen kasvattaneet pitää saada suurina massoina liikkumaan. Iloa saa ja toimintaan tarmoa myös muista harrastuksista, mutta sillä ei ylläpidetä yksistään toimintakykyä, se on tilastollinen fakta. Jos viikossa on kaikilla 168 tuntia, niin kovin hektistä on elämä, mikäli tilaa ei löydy kalenterista sykettä nostavaan 5 tunnin aerobiseen liikuntaan, yhdessä toimien tai yksin.

        Liikunnan perimmäinen tarkoitus on tuottaa iloa, saada kehon aineenvaihduntaan vipinää sekä ylläpitää ja palauttaa toiminta- ja työkykyä sekä tukea myös muita harrastuksia. Ihminen tuppaa vain olemaan sellainen kausiliikkuja eikä sellainen koko elinikäinen perusliikunnan määrä pysy vakiona. Yli 40-vuotiaisiin pitäisi saada erityisesti vipinää ja jatkuvuutta liikunnalliseen elämään.


    • KP-V/Tiina

      KP-V:n toimisto on kesäkuun alusta auki vähintään klo 09-16. Mahdollisista poikkeuksista ilmoitetaan seuran sivuilla (veikot.kaustinen.fi).

      Seuran toimistolta voit ostaa mm. kuntosalikortteja ja ladata niihin saldoa tai käyttökertoja ko. aikana. Jos et pääse juuri tähän aikaan toimistolle, ota yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse niin järjestetään muu aika. Kuntosalikortteja voi ostaa myös Teboililta ja kunnantoimiston aukioloaikoina yhteispalvelupisteestä. Elokuun alusta kuntosalikorttien myyntiä kokeillaan myös internetin kautta.

      Seuralla on yksi palkattu työntekijä, ja työntekijävaihdosten takia keväällä toimiston aukioloajat olivat poikkeukselliset. Pahoittelut tästä.

      Seuralla on varsin aktiivista toimintaa. Lapsi- ja nuorisotyö toimii aktiivisesti (erityisesti yleisurheilu sekä kesällä ja talvella). Lisäksi kaikenikäisille on kuntonyrkkeilyä, jumppia ja kuntopiirejä, joita järjestetään talvikaudella, kuntokoulu ja hiihtokoulu on tarjolla talvikaudella. Suunnistuskausi on käynnissä parhaillaan, iltarasteilla pääset kokeilemaan suunnistusta. Myös ammunta ja jalkapallo toimivat kesäaikaan aktiivisesti. Talvella keskiössä ovat futsal ja salibandy.

      Seuran sivut ovat -myönnettäköön- tällä hetkellä sekavat, mutta tavoitteena on saada asia kuntoon mahdollisimman pian. Tavoitteena on, että jokainen liikkumaan haluava löytää etsimänsä palvelut mahdollisimman helposti.

      Lisäksi urheilutalolla on kiipeilyseinä ja mainio kuntosali, juoksusuora ja mitähän vielä... Puitteista ei pitäisi liikkumisen olla siis kiinni, varsinkin jos asiaa tarkastellaan kuntoliikkujan silmin.

      Aktiiviharrastajia ja kilpailijoita seurassa on väestöpohjaan nähden mukavasti, ja kuten nimimerkki Ei lohduton tilanne tuossa totesi, KP-V:n moukarikarnevaaleilla mukana on ollut lajin olympiavoittaja, unkarilainen Krisztián Pars. Komppaan myös siinä, että puuhamiehet ja naiset ansaitsevat sulan hattuunsa - talkootyön määrä on valtava.

      Pieneltä seuralta hyviä urheilijoita on ollut viime vuosina useita, erityisesti yleisurheilun saralla. Myös suunnistuksessa on niitetty menestystä mm-tasolla, samoin ampujat ovat menestyneet sm-tasolla. Tänä vuonna nuorten EM-kisoissa seuraa edusti kaksi yleisurheilijaa, joista toinen sjoittui finaalissa yhdeksänneksi. Ei heikosti pieneltä seuralta tällä väestöpohjalla.


      Kesäisin terveisin KP-V:n toimisto

      • Esimerkkiä kaivataan

        Seura voisi haastaa alueen valtuustoiden ja lautakuntien luottamushenkilöt näyttämään jokilaaksojen asukkaille esimerkkiä liikkumisessa. Kesäisin järjestetään alueen kunnissa kuntoliikuntatapahtumia, joissa kävellään, hölkätään ja juostaan itselle tai kaverille sopivalla tasolla.

        Vain muutama yhteisten asioiden parissa puurtava osallistuu kuntoilutapahtumiin.
        Päättäjien osallistumisella olisi varmasti positiivinen vaikutus kuntalaisten aktiivisuuteen. Jos kelloa vastaan ei halua liikkua on sekin varmasti mahdollista järjestää. Ei voi uskoa, että joku 3-6 kilometrin lenkki olisi esimerkiksi nykypäättäjillemme mahdotonta, vaikkapa kävellä omaan tahtiin. Nyt näyttää vähän niin olevan. Tällä voitaisiin mataloittaa ihmisten kynnystä osallistumaan liikuntaan.


    • KV...

      Ennemmin voisi olla huolissaan naapurikaupungin Veikoista. Sen seuran elinvoimaisuus hyödyttää kaikkia yleisseuroja. Tulisi esikuvia, jotka aktivoi nuoria ja aikuisia liikkumaan. Väestömäärän pitäisi kyllä riittää Kokkolassa

    • Hoohoohoo

      Kovasti on aktiivista tierottaminen nettisivulla. Ei ookko toistakuukautta erellisestä uutistierothesta.

      • katsomo1

        En tiedä mitä on tapahtunut, mutta esim jalkapallo on täysin romahtanut. Ei edustusjoukkuetta, vielä reilu vuosi sitten naisten sarjoissa ja jopa sm - harrasteissa menestynyt joukkue näyttää keräävän tappioita.


    • Suunta selvä

      Liiketoiminnan mallit on otettu käyttöön liikuntapaikoilla, selvällä suomeksi liikuntatoimien ulkoistukset yrityksille ja kolmannelle sektorilla. Positiivista on, että sitä saa mitä tilaa eli poliittinen tahtotila toteutuu harrastusmahdollisuudet lisääntyneet ja tilaa harrastaa maksukykyisillä. Hiihtoladuillekin otettiin käyttömaksut, strategia on harvinaisen selvä johtavilla virkamiehillä ja pääpuolueilla. Onhan sitä toki verorahoilla hoidettavat pyörätiet liikkumiseen ja urheiluun sekä ainakin vielä toistaiseksi jokamiehenoikeudet jalkapatikkaan poluille ja metsiin samoilemaan.

    • näin on

      Kuka hullu enää urheilee.Netissä se nuoriso on illat ja päivät.

    • Missö kuntajohto

      Resurssien jako ja järjestämisvastuu kulkee käsi kädessä. Liikunta on hyvä harrastus ja parasta ehkäisevää sosiaali- ja terveystyötä. Pohjan-Veikkojen nettisivuilla löytyi hyvä kirjoitus kunnan entiseltä sivistysjohtajalta, mutta sen jälkeen ei ole tapahtunut mitään. Eikö kunnantalolta voitaisi edes kirjoittaa kp-v:n sivuille edes kerran vuodessa näkemyksiä liikkumisesta ja kunnan linjauksista, esimerkiksi merkittävistä yhteistyökuvioista Pohjan-Veikkojen kanssa. Eikö mikään kiinnosta vai mistä on kysymys, yleensähän johtamiseen kuuluu tämä sidosryhmäyhteistyö ja vastuullinen viestintä merkittävistä asioista.

    • on se erikoosta

      Eikö muistanu keski-pohjanmaan rahasto sentilläkään KP-V historian kirjan tekemisestä? Liikuntakulttuurin ja seuratoiminnan dokumentointi ei nähtävästi ole kulttuurihistoriallisesti merkittävää. Paljon vähäisemmälläkin vaivannäöllä rahaa sataa plakkariin kyseisestä organisaatiosta. Tuollainen teos järkäle hyvinkin vastaa yhden jos ei useammankin gradun työpanosta tai yhden väitöskirjan työtä. Järjestää vaikkapa konsertin ja maksaa apurahasta palkkiot esiintyjille. Ei taida kovin monelta onnistua tuollaanen alakönnimäinen mustitiedon keruu ja dokumentointi. Kaustisen rahaosuudet tais mennä hetken hurmaan ja ihollekonsertteihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      92
      2421
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2133
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1780
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1575
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1556
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1505
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1468
    8. 54
      1340
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe