Syöpä keuhkoissa

Esko

Paripaivää sitten sain tietää että keukoissa on syöpää ja on levinnyt mahaan.48 vuotias olen ja yli 30 vuottä polttanut.Lääkäri sanoi että 90% typakointi on aiheuttanut syövän keuhkoihin.Edessä on mahalaukun poisto ja jotain solujen myrkytämistä tai sädehoitoa.Hyvällä tuurilla voisin elää 4-5 vuotta jos leikataan ja alotetaan hoito.Mielessäni on etten mene hotoon sen takia koska hoito tulee olemaan raskasta,einkä halua maata sairaalassa.Mutta en ole viellä päättänyt koska en vieläkään usko tätä todelliseksi.Oman elämäni olen pilannut

18

4925

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä

      Hoidoilla voit saada vielä monta vuotta ja ilman hoitojakin, kukaan ei voi ennustaa montako vuotta elinaikaa on jäljellä. Nauti päivistäsi mitä sinulla on ja niin kauan kun henki pihisee on toivoa...pää pystyyn.

      • minä

        en tiiä,tietty toi vetää hiukan sanattomaks (diaknoosis)... mut kai toi hoidon vastaan ottaminen on sun päätettävissä.ei se et stä puol suomee tekee,tee siitä välttämättä järkevää,ennemmin totaalinen elämän tapojen muutos?-eikä ikinä oo liian myöhästä lopettaa röökin poltto,kuolee siihen,tai ei.....


      • toivoa
        minä kirjoitti:

        en tiiä,tietty toi vetää hiukan sanattomaks (diaknoosis)... mut kai toi hoidon vastaan ottaminen on sun päätettävissä.ei se et stä puol suomee tekee,tee siitä välttämättä järkevää,ennemmin totaalinen elämän tapojen muutos?-eikä ikinä oo liian myöhästä lopettaa röökin poltto,kuolee siihen,tai ei.....

        toivoa kun henki kulkee.
        Isälläni on keuhkosyöpä, toinen keuhko poistettu ja toista kuvataan vähän väliä. Monesti on tullut keuhkoveritulppa, mutta jätkä senkun porskuttaa. Hänelle ei ole tullut mieleenkään luopua toivosta. Polttanut on hänkin koko ikänsä, ei hän silti itseään syytä, askissa lukee kyllä varoitukset. On hän ne tiennyt, kukaan ei tupakaa toisen suuhun väkisin laita.

        Oletko muuten sama kirjoittaja kuin tuo ensimmäinen? Teillä on ihan sama tyyli kirjoittaa. Jos näin on, olit sitten onneksi trolli.


    • toinen minä

      Jos näin ikävästi asia on, voisi sinulla olla vielä edessä suuri elämäntehtävä. Jos suinkin olet sellainen ihminen joka voisi sellaista tehdä, voisit valistaa nuoria olemaan aloittamatta tupakanpolttoa tai niitä jotka sitä tekevät, lopettamaan. Jos ikinä edes yksi ihminen lopettaisi ansiostasi, olisit saanut paljon aikaan.
      Tiedän nimittäin erään tällaisen henkilön jolla on keuhkosyöpä, mutta hän saa olla valistamassa muita joutumasta samaan tilanteeseen.

      Voimia sinulle äläkä lannistu, vielä sinulla on toivoa niin kauan kuin on elämää....

    • Mamaki

      Ystäväni sai saman ilmoituksen muutama vuosi sitten, tosin hänelle luvattiin elinaikaa vain vajaa vuosi. Hän eli kuitenkin vielä 1,5 vuotta - täysillä.

      Ensinnäkin: leikkauksen jälkeen hän oli täysin terve ja oireeton melko pitkään, ennen kuin syöpä alkoi taas kasvaa. Haluatko heittää omalta kohdaltasi tuollaiset hyvät kuukaudet hukkaan? Oleellista on kohdallasi nyt oppia elämään päivä kerrallaan ja nauttia sen tarjoamista hyvistä hetkistä. Mielipuuhat ja harrastukset kunniaan.

      Toiseksi: Hoidot olivat raskaita ja huonoja päiviä oli paljon. Sairaalassa ei tarvinnut maata, vain käydä siellä niitä hoitoja ottamassa. Mutta tämänkin jakson aikana oli hyviä päiviä monen monta. Kävin hänen luonaan rupattelemassa, naureskelimme ja juttelimme.
      Hän ei toivonut kuolemaa, mutta oli siihen lopulta valmis.

      On erittäin ymmärrettävää, että olet nyt sekaisin ja päästäsi pyörällä. Saatat myös vajota pitkään ja syvään ja mustaan masennukseen. Saatat myös olla vajoamatta, jos teet asian eteen jotakin. Lue vaikka Dalai Laman kirja Onnellisuuden taito tai Pema Chödrönin Pelosta vapauteen. Tai ehkä löydät apua kristillisistä kirjoista. Sinulla on vielä elämää edessä, nauti hyvistä hetkistä. Muista, että meidän kaikkien on täältä lähdettävä - en minäkään tiedä, vaikka se hetki olisi edessä jo huomenna.

      Lämpimästi sinua ajatellen, Mamaki

    • sisko

      Ratkaisu on yksin sinun.
      Minun setäni poltti myös kuin korsteeni. Lääkäri sanoi suoraan, että ihan sama poltatko tai et. SE ei enää tuo lisää elinvuosia, päinvastoin montakymmentä vuotta polttaneena, lopettaminen toisi vain turhaa stressiä.


      Tuota kyllä jäin ihmettelemään, nimittäin kerroit syöpäsi levinneen vatsaan?
      Olen itse ollut keuhko-osastolla kaksikymmentä vuotta töissä. Kyllä ne yleensä leviävät maksaan, luustoon ja aivoihin. Olisko kyseessä ihan eri syöpä sitten sinulla siellä vatsassa, kun keuhkosyöpä ei sinne imuteitä pitkin mene.

      Joko sinulle on kaikki tutkimukset tehty?
      Mitä sinulle on kaiken kaikkiaan tehty ja mikä tilanne siellä keuhkoissasi oli? Oliko levinnyt siellä kuinka laajalle ja kuinka lie välikarsinoiden laita?

      Sen verta voin sinua lohduttaa, että et sinä juurikaan sairaalassa joudu makaamaan, kuten kuvailit. Hoidoissa käydään ihan vaan kotoa käsin ja muun ajan voit viettää vaikka mökillä töitä tehden.

      • mielessä

        siis mitä oireita tulee jos on esimerkiksi keuhkosyöpä.


      • Krista

      • ger
        Krista kirjoitti:

        http://www.hyvaterveys.fi/sivu.asp?path=1;614;708;2416

        www.kaypahoito.fi

        Nuo on aika hyviä sivuja, joissa kerrotaan oireista, hoidosta ja taudin ennustettavuudesta.

        Linkissä on ainakin 1 räikeä virhe:

        "25 savuketta päivässä polttavan sairastumisriski on 25 prosenttia suurempi kuin tupakoimattoman."

        Eiköhän pikemminkin 25 kertaa suurempi?


    • keuhkoa??

      kuinka laajasti?
      Keuhkojakin poistetaan, molemmisako?

      • minullakin

        Eskolle !
        Minulta leikattiin oikean keuhkon ylälohko
        syövän takia 3 vuotta sitten ja täällä ollaan !!!
        Huomista en hirveästi suunnittele mutta elän ja
        hengitän kypällä tätä päivää ja hetkeä.
        Ota vastaan hoidot ja jatka elämää niin kauan kuin annetaan. Tämä on minun neuvoni sinulle
        mutta jokainen tekee loppukädessä ratkaisun itse.

        Nim. merk. toivoa on !!!!!


    • Frendi

      Aloita erittäin vahva vitamiinikuuri joka tapauksessa, jossa on C, D ja luontaisia E vitamiineja, syö muutenkin terveellisesti ja juo paljon. Ota elimistön puhdistuskuuri. Ei ainakaan ole haitaksi.

      Ohjeita linkistä:

      http://keskustelu.mtv3.fi/keskustelu/thread.jspa?messag eID=401697&tstart=0

    • Anonyymi

      Hei minulta poistettiin vasenkeuhko v2014 olen siitä lähtien selvinnyt yhdellä keuhkolla
      Ole nyt 69

    • Anonyymi

      Hei minulta poistettiin vasenkeuhko 2014 syöväntakia olin polttanut 40v minua voi osoitaa sormella kun sainsyövän. Mutta täällä sitä vielä mennä porskutetaan pikku hiljaan, sainminä syöpä hoitoja 10kertaa suoneen sytöstaattia eikä olleet mitenkään kauheen rankkoja . Mutta jokainen on yksilö toisille hoidot vaikuttaa enemmän ja ovat pahempia mut ei minulle. Voimia sulle tee viisas ratkaisu jotta voit jatkaa ihanaa elämää eteenpäin TV KEUHKONMENETTÄNYT

      • Anonyymi

        Aloitus on vuodelta 2004. Luuletko että aloittaja on vielä hengissä 19 vuoden jälkeen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aloitus on vuodelta 2004. Luuletko että aloittaja on vielä hengissä 19 vuoden jälkeen?

        Ei varmaankaan, koska syöpä oli jo levinnyt muuallekin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei varmaankaan, koska syöpä oli jo levinnyt muuallekin.

        Mitäs ootte mieltä,jos löytyy röntgenkuvissa epäselvää varjostumaa molemmin puolin keuhkoissa,meinaako keuhkosyöpää vai sarkoidoosia?Pientä yskää oireena..sama näkyi jo 4 vuotta sitten otetuissa kuvissa,silloinkin yskän ja flunssan yhteydessä,vai johtuuko vain siitä,että flunssan jälkimainikeina näkyy,myös kova väsymys nyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitäs ootte mieltä,jos löytyy röntgenkuvissa epäselvää varjostumaa molemmin puolin keuhkoissa,meinaako keuhkosyöpää vai sarkoidoosia?Pientä yskää oireena..sama näkyi jo 4 vuotta sitten otetuissa kuvissa,silloinkin yskän ja flunssan yhteydessä,vai johtuuko vain siitä,että flunssan jälkimainikeina näkyy,myös kova väsymys nyt.

        Lääkäri tuon taitaa parhaiten tietää, tai ainakin ottaa asiasta selvää.
        Lääketiedettä lukematon ei voi kuin arvailla, ja siitä voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1867
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1564
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1276
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1224
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1222
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1160
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1150
    Aihe