Kertokaa Haso-asukkaat kokemuksia Laajasalon Isännöinti Oy:stä?

Palvelu/hallinto/ym.

Hasoa Helsingin asumisoikeus oy:tä ja sen yli 60.tä kiinteistöä hallinnoi Laajasalon isännöinti ihan samalla henkilöstöllä ja johdolla yrittäjätoimintana kaupungin ulkoistamana palveluna heille kuin se tekee omaa yritystään isännöintiä pyörittävänä toimintana. Kiinnostaa kumman etu ja kenen haitta tässä järjestelyssä on edukkaampaa?
Huolto-ja sen kautta sivouspalvelut yms. (jos niin voisi edes kutsua -"palvelut") ovat ulkoisetetut ilm. usealle toimijalle eli huoltohommia hoitaville tahoille.

Siivous takkuaa monessa kiinteistössä, ja myös huoltoliike alihankkijoilla on eroavaisuutta.
Ja kaikki se näkyy ja tuntuu kiinteistöjen pihoilla ja rakennuksissa yleensä myös!
vasta runsaan vuoden valmiina olleessa talossa on koko homma täysin pielessä, hommat eivät hoidu niin toimeksiantajan kuin alihankkijankaan kohdalta!

Ei millään useiden huomautusten jä pyyntöjenkään kautta!
Niin yksinkertainen ja kuitenkin näkyvä asia kuin rapun edustat ja pihan lakaisut yms. hommat! Roskahuoneiden kunto jne. vastaavalla tavalla jne..

Luulisi ja odottaisi ko. toimijoilla olisi jotain omaakin valvontaa ja ideaa myös missä jäjestyksessä toimitaan ja mihin aikaan ja miten usein - esim. kuten vuodenaikaa mitä eletään ja siitä edettäisiin työjärjestyksessä ihan kuten olettaa sopii?

Mutta ei, ei pyyntöjen ehdotusten eikä minkään kautta tunnu asiat etenevän pienemmissäkään asioissa ei suoraan tai välillesti kerrotuina!

Talohallitukset ja ns. asukasaktiivit joilla marginaalinen valtuus ja oikeus puuttua asioden kulkuun tökkii sekin monilta osin!
Vaikka jotkut heistä kai olettavat toimintavaltuutensa olevan "rajattomat" asukkaisiin nähdenkin?

Mutta toisaalta kuulee valitusta ja viestiä ettei heidänkään sanansa ja asioiden hoitaminen ja sen edellytykset ns. vapaaehtoisina ja palkattomina saa vastakaikua jota sopisi jo aso-lainkin puiteissa odottaa.

Kiinteistön hallinnoiva taho on ainoa joka näyttää pysyvän ja kasvavan, vaikka joka paikassa näkee että edellytykset esim. kilpailuttamiseen olisi ehdoton edellytys ryhdistää ja päivittää sitäkin hallinnon alaa kaupungin taholta!

Auttaako mikään jos päädytään vaan ns. kiinteistöjen huoltoliikkeiden yms. vaihtamiseen jos koko hallinto takkuaa ja pyörittää toimintaansa ikäänkuin kahdella pallilla eli omana toimintana ja sitten kaupungin hallinnon alaisena ulkoistettuna toimintana?
Palvelu on näissä monelta osin heikkoa, jos sitä siis onkaan tai edes sisäistetty että he todella ovat asukkaiden ehdoillakin toimiva palveluyritys!

41

3344

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muistakaa uutinen.

      http://www.hs.fi/kotimaa/a1370311807312
      MTV3: Rakennusviraston lahjusjutussa yli 30 epäiltyä

      4.6.2013 21:23 3
      Helsingin Sanomat
      ________________________

      "Missä mättää" - ja oliko tämä HS:n kesäkuinen 2013 ( alku 2012) uutinen ja sen tutkinta vain ns. jäävuorenhuippu esim. Helsingin kaupungin alaisuudessa toimivien vastuualueiden kohdalla? Myös johtoa ja kaikkia muita toimijoita ajatellen?
      Nukkuuko kaupungin valtuusto- ja hallitus, mitään kommenttia ei ole siltä suunnalta tullut tietoon tai ko. asioista vastuussa olevan kaupunginjohtajan suusta sitäkään vähää!?

    • Hyvä tietää!

      Todellakin. Kyllä edelleen siivous ja huoltoyhtiölle kuuluvat piha ja muut ulkotyöt ovat laiminlyötyjä ja ikäänkuin myöskään hallinnoiva taho useista ilmoituksista huolimatta välitä mistän palautteista ja "yhteistyöstä" yhtään mitään!
      Siivoustoimia jotenkin ylläpidetään mutta kaikki ovien ulkopuoliset hommat takkuaa ja pahasti jos esim. ulko-ovien edustoja ja "rappuritilöitä" ei putsata suoraan sanoen juuri lainkaan, ainakaan irtoroskien ja hiekan osalta!
      Lumia joskus sentään puhdistetaan ja polkua avataan mutta sitten roimasti soraa päälle kylväen vaikka kaikkea polannetta yms. ei olisi poistettukaan!
      Mutta millä ammattitaidolla, jos yhtiön nimi harhauttavasti viittaa osaajiin se on käytännössä kaikkea muuta kiinteistömme osalta!
      Jos ns. talohallitus on jossain sanoisko asemassa ja tilanteen tasalla sitä ei myöskään huomaa tässä kiinteistössä, vaikka heillä on asukkaiden ohella ja valtuuttamana oikeus ja laajempaa vaikutusmahdollisuutta uuden aso-lain puitteissa, vuodelta 2011!
      Jopa niin että asukkaat halutessaan päättää aloitteen ja voivat kilpailuttaa näitä palveluita aina tarpeen vaatiessa hallinoiva isännöintiä myöten huomioikaa tämäkin!
      Päättäväisyyttä vaan asiohin ja ulospäinsuuntautumista sen sisäänpäin kääntyneen nurkkakuntalaisuuden sijaan mitä nyt täälläkin havaitaan melko usein kun isännöintitoiminta antaa kuvaa että heillä on kaikki valta ja valtuutus asioihin!

      Niin ei todellakaan ole, ja eikä tarvitse tyytyä vaikenemiseen heidän taholtaankaan (-mukaan lukien vapaehtoiset toimijat), kun hallintolaki koskee aso-lain ohella myös informoivaa neuvontaa asukkaille ja vastauksia aina tehtyihin kysymyksiin ja ongelmiin mitä tulee esiin!
      __________________________________

      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1990/19900650#L4P16c

      "16 c § (21.12.2010/1256)

      Kilpailuttaminen

      Asumisoikeustalon omistajan on toimittajatahosta riippumatta kilpailutettava keskeiset ja arvoltaan merkittävimmät hankkimansa isännöinti-, huolto- ja muut kiinteistönhoitopalvelut sekä kunnossapitotyöt, joiden kattamista varten peritään tai on tarkoitus periä käyttövastiketta. Jos hankinnan arvo ilman arvonlisäveroa ylittää julkisista hankinnoista annetun lain (348/2007) 15 §:n 1 kohdassa säädetyn kansallisen kynnysarvon, se on kilpailutettava, jollei pakottavista kiireellisistä syistä tai muusta laista muuta johdu.

      Asukkailla on oikeus tehdä esityksiä hankintojen kilpailuttamisesta ja osallistua kilpailuttamiseen yhteishallinnosta vuokrataloissa annetun lain mukaisessa menettelyssä.".../... jne.

      11 a luku (14.2.2003/127)
      Tilinpäätös ja talon omistajan varojen käyttäminen

      18 §
      Käyttövastikkeen kohtuullisuuden ja oikeellisuuden selvittäminen (14.2.2003/127)
      _________________________________________

      16 e § (21.12.2010/1256) = ARA ...

      Valvonta ja tarkastusoikeus

      Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus valvoo muiden kuin 3 §:n 3 momentissa tarkoitetuissa asumisoikeustaloissa sijaitsevien asumisoikeuden nojalla hallittujen huoneistojen käyttövastikkeiden määräytymistä ja niistä 16 d §:n nojalla annettavia tietoja.

      Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksella tai tämän määräämällä virkamiehellä on oikeus saada asumisoikeustalon omistajalta tarkastettavakseen ja käyttöönsä kaikki valvonnan kannalta tarpeellisiksi katsomansa asiakirjat ja muut tallenteet sekä oikeus ottaa niistä valvonnan kannalta tarpeellisia jäljennöksiä.
      * > Asumisoikeustalon omistajan on lisäksi ilman aiheetonta viivytystä toimitettava tarkastukseen oikeutetun pyytämät valvonnan kannalta tarpeelliset tiedot ja selvitykset.

      Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus voi päätöksellään valtuuttaa toisen viranomaisen tai ulkopuolisen asiantuntijan suorittamaan 2 momentissa tarkoitettuja tarkastuksia tai ulkopuolinen asiantuntija voi Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen pyynnöstä avustaa tarkastuksessa. Ulkopuoliseen tilintarkastajaan ja asiantuntijaan sovelletaan valtionavustuslain (688/2001) 16 §:n säännöksiä.

      Talon omistajalle tässä laissa säädetyn tehtävän laiminlyönnin tai muutoin lainvastaisen menettelyn korjaamiseksi asetettavasta määräajasta ja määräajan tehosteeksi asetettavasta uhkasakosta säädetään 9 a §:ssä. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus voi tehdä asianomaiselle aluehallintovirastolle ilmoituksen 9 a §:n mukaisiin toimiin ryhtymiseksi.
      jne.

    • Taito puuttuu

      Asetuksia sekä lakipykäliä sorvaamalla ei kiinteistöjen ylläpitopuutteita parannella.
      Kiinteistöjen huolto ja ylläpitopuolelta puuttuu osaava sekä pätevä ja koulutettu työvoima.

    • ..ja tieto

      "Taito puuttuu". Ainoa käytännön totuutta vastaava kirjoitus.

    • Taas kumpruja Hki.sä

      http://www.hs.fi/kaupunki/Poliisi epäilee Helsingin lakimiehiä rikoksista/a1373599025876
      ___________________________________________________________

      PS. KIINTEISTÖJEN ja alueiden hoitoa tämäkin, mitkä ovat kytkyt muihin tahoihin, rohenee kysyä yhteistyön ja muun toiminnan kautta?
      ___________________________________________________________

      "Helsingin lumitöitä koskeva rikostutkinta laajenee. Toinen urakoitsijoista on kaupungin pitkäaikainen kumppani.

      Helsingin lumiurakointihuijauksen poliisitutkinta laajenee kaupungin lakimiehiin. Epäiltynä on kolme henkilöä.

      Keskusrikospoliisi haluaa selvittää, mikä osuus kaupungin oikeuspalveluilla oli huijauksen sovittelussa. Lakimiehiä kuulustellaan lähiviikkoina.

      Oikeuspalvelut huolehtii kaupungin oikeudellisesta edunvalvonnasta.

      HS tavoitti eilen illalla puhelimitse kaupunginlakimies Sami Sarvilinnan, mutta hän ei ollut halukas kommentoimaan asiaa.

      "Maanantaina, sitten kun olen virkapaikalla", hän lupasi.

      Tapaus sai alkunsa, kun kaupungin rakennuttamispalvelu Stara huomasi, että yksi lumiurakoitsija oli laskuttanut siltä liikaa.

      Stara ei kuitenkaan jättänyt asiasta tutkintapyyntöä poliisille vaan päätti sovitella riidan urakoitsijan kanssa. Sovittelussa yli 480 000 euron laskut pienenivät noin 400 000 euroon.

      Nyt keskusrikospoliisi selvittää, olisiko Staran pitänyt jättää asiasta tutkintapyyntö.

      Stara on vierittänyt vastuuta kaupungin oikeuspalveluille, ja siksi krp kuulustelee myös niiden henkilökuntaa.

      Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri (vihr) sanoo, että virkamiehet toimivat oikeuspalveluiden antamien neuvojen perusteella.

      "Starassa on tehty täysin oikein sikäli, että he ovat pyytäneet juristin arvion ja toimineet sen mukaisesti", Sauri sanoo.

      Kaupungin virkamiesten lisäksi epäiltynä on kaksi urakoitsijaa. Rikosnimikkeinä on törkeä petos ja törkeän petoksen yritys.

      HS:n tietojen mukaan toinen epäillyistä on kaupungin pitkäaikainen yhteistyökumppani. Kaupunki on ollut sen asiakkaana jo useamman vuosikymmenen.

      "En kommentoi millään tavalla", toimitusjohtaja sanoo.

      Viime talvena yritys ei enää päässyt kaupungin kumppaniksi. Se osallistui tarjouskilpailuun, mutta teknisen palvelun lautakunta jätti sen pois "puuttuvan soveltuvuuden takia".

      Yleisten töiden lautakunnan puheenjohtajaJarmo Nieminen (kok) sanoo, että kaupungin valvonta on puutteellista.

      "Minua lumikuljetukset ovat arveluttaneet. Jopa satojatuhansia kuormia kuljetetaan sinne tänne. Kuka pystyy valvomaan, mistä lumet ajetaan?"

      Stara hankki vuonna 2012 lumenkuljetukseen liittyviä urakoita ulkopuolelta noin kahdella miljoonalla eurolla. Niemisen mukaan lumitöiden rikosepäilyt kertovat samaa viestiä kuin aiemmin julki tulleet rakennushankkeiden lahjusepäilyt.

      "Valvontajärjestelmä ei ole tätä päivää. Se mahdollistaa väärinkäytökset."

      Urakoitsijoiden näkemykset vaihtelevat.

      Yksi urakoitsija pitää valvontaa niin tiukkana, ettei haamulaskujen lähettämisen pitäisi olla mahdollista. Toinen ei yllättynyt tutkinnasta.

      "Ei se Helsinki ole niin puhdas pulmunen kuin sen pitäisi olla."

      • Lisä-infona edell.

        Urakoitsija laskutti liikaa


        Helsingin kaupungin rakennuttamispalvelu Stara huomasi, että urakoitsija oli laskuttanut siltä liikaa.

        Stara päätti sovitella asian urakoitsijan kanssa. Sovittelussa auttoivat kaupungin juristit.

        Nyt keskusrikospoliisi selvittää, olisiko kaupungin pitänyt tehdä urakoitsijasta tutkintapyyntö.

        Keskusrikospoliisi epäilee rikoksista virkamiesten lisäksi kahta urakoitsijaa.


    • mukana ollut

      Huoltoyhtiöt jotka hoitavat näitä HASO:n kiinteistöjä, tarjoavat hinnalla jolla ei todellakaan voi tehdä mitään, mieti jos hinta on 300€/kk, niin se tarkoittaa 10€/päivä, ja siihen sisältyy mm. päivystys 24/7. Tolla rahalla ei saa mitään, ei mitään ei kai ostajakaan sellaista oleta?
      Oikea hinta on n. 30€/asunto/kk. silloin alkaa homma kulkee ja henki haista...

    • huoltomees

      Kyllä sitä ammattitaitoa ja palvelua löytyy, jos siitä maksaa. Mukana olleen kirjoitus on faktaa, noilla rahoilla ( 10-15e) ei ole aikomuskaan tehdä kunnolla. Valitettavasti tilaajat ei sitä ymmärrä.

      • huono_häviäjä

        Kompataan tätä.

        Julkiset hankinnat antaisivat huomattavasti paremmat eväät kilpailutuksiin, kuin nykymalli mitä käyttävät. Laatupainotuksen osuus lähestyy nollaa, kun skaalaa ei käytetä laajasti. Lopputuloksena hinta ratkaisee aina.

        Taas kerran: kilpailutin ja säästin.


      • Alfleila

        Käsittääkseni Haso kyllä kilpailuttaa kaikki huoltoyhtiöt julkisena kilpailutuksena.


      • Anonyymi
        Alfleila kirjoitti:

        Käsittääkseni Haso kyllä kilpailuttaa kaikki huoltoyhtiöt julkisena kilpailutuksena.

        Voihan tuo kilpailuttaa,valitsee kuitenkin omia sukulaisia/firmoja kyseisiin tehtäviin..


    • hasolainen

      Kaikki isännöitsijät Hasolla ammattitaidottomia. Tekniset isännöitsijät EIVÄT ymmärrä mitään rakentamisesta.

    • Sinnimini

      Onko kellään kokemuksia Hason asunnon virheellisistä vesilaskutuksista ja kuinka olette saaneet ne korjatuksi Laajasalon Isännöinnin toimesta?

    • Pike.66

      Koko Hason touhu aivan sirkusta ja kusetusta, samoin Laajasalon isännöinnin myös.

    • smera

      Muutimme syyskuun lopussa uuteen Hason asuntoon Haagaan, jossa kiinteistöä huoltaa Palmia. Kokemukset huollon tasosta eivät ole todellakaan mairittelevia, muuttoviikolla esim. roskahuonetta ei tyhjennetty pariin viikkoon, pahvilaatikoita oli huone täynnä, ovea avatessa pursuivat ulos asti. Talo on rakennettu ns. energiataloudelliseksi varustettuna koneellisella ilmanvaihdolla, mutta kuukauden asumisen jälkeen ilmanvaihto pysähtyi tyystin. Laajasalo isännöinti ilmoitti, että asia ei kuulu heille vaan Palmialle, joka taloa huoltaa. Huollosta taas kerrottiin, että he kyllä näkevät etänä, jos kiinteistön laitteistossa on jotain vikaa, mutta lieneekö vika tietokoneohjelmistossa, koska heillä ei vika näy. Nyt pidämme ikkunoita auki yöt, muuten tukehdumme täällä tiiviössä hapen puutteeseen. Naapurien mukaan ongelma koskee myös muitakin asukkaita, nyt odottelemme, josko Palmian etäohjelmat heräävät ja ilmoittavat huoltohenkilöille ongelmasta. Näin Helsingin kaupungin kiinteistöjä hoidetaan..

    • Eikä-mikään-muuttunut
      • Ha-so

        Eipä ole mikään muuttunut! Mahtaako muuttua nyt kun Laajasalon isännöinti hakee toimitusjohtajaa. Hakuaika päättyy 23.5.2018. Toimitusjohtajana toimii tällä hetkellä Sari Rissanen 1/2018 lähtien.


      • HASO-asukas

        HASOn hallitus tekee myös kummallisia päätöksiä - ovat päättäneet, ettei asukas voi käyttää asiamiestä eli ei voi enää antaa valtakirjaa toiselle asukkaalle, mikäli ei pääse kokoukseen paikalle.
        Pikkusen erikoinen päätös, kun asumisoikeuslain uudistusluonnoksessa on ihan pykälä, jossa sanotaan, että asukas voi edustaa asiamiehen välityksellä eli valtakirjalla osallistua kokouksiin ja äänestyksiin. Mikähän aivopieru tämä päätös on?!


      • Tuleekolakivaiei
        HASO-asukas kirjoitti:

        HASOn hallitus tekee myös kummallisia päätöksiä - ovat päättäneet, ettei asukas voi käyttää asiamiestä eli ei voi enää antaa valtakirjaa toiselle asukkaalle, mikäli ei pääse kokoukseen paikalle.
        Pikkusen erikoinen päätös, kun asumisoikeuslain uudistusluonnoksessa on ihan pykälä, jossa sanotaan, että asukas voi edustaa asiamiehen välityksellä eli valtakirjalla osallistua kokouksiin ja äänestyksiin. Mikähän aivopieru tämä päätös on?!

        No mutta eihän se laki ole vielä edistymässä minnekään?!?


      • Ruskeakielinuolee
        Ha-so kirjoitti:

        Eipä ole mikään muuttunut! Mahtaako muuttua nyt kun Laajasalon isännöinti hakee toimitusjohtajaa. Hakuaika päättyy 23.5.2018. Toimitusjohtajana toimii tällä hetkellä Sari Rissanen 1/2018 lähtien.

        No eipä ole mikään muuttunut, hlökunta kyllä, mutta hommia ei osata hoitaa.
        Pois HASOlta ja äkkiä!


    • Sensur.ei.poista.ongelm
    • Olemme-tätämieltä

      Hasossa on ihanaa! Mutta, mutta yhtiön kiinteistöjen hoidossa ja hallinnossa ja avoimuudessa asukkaiden suuntaan on pahasti puutteita jo pian koko systeemin alkuajoista alkaen!

      Nyt olisikin korkea aika kilpailuttaa kiinteistöjen hoitoa ja hallintoa askaroivien tahojen toimintaa!
      Toivottavasti tehdyn asukaskyselyn tulokset talvella 2018 saadaan sellaisenaan julkisuuteen ilman välikäsien muokkausta.

      • Anonyymi

        Yllämainittu pitää paikkansa, ikävä kyllä!!!!


    • Anonyymi

      Hason asukkaana ja monen ongelman ilmoittanena , asiakaspalvelu on kuin jostain sketsistä , ei tiedä itkeäkö vaiko nauraa . Teknisetisännöitsijät ovat muokkaamisesti käyttäytyviä .

    • Anonyymi

      Koko järjestelmä on fiasko. Laajasalon Isännöinti Oy salaa asiooita asukkailta. Toimitusjohtaja häipyi vähinäänin. Sitten kuullaan uutisia että Helsingissä on isännöitsijä ottanut lahjuksia. Arvatkaa tuliko mieleen, ettei vaan olisi yllämainittu toimitusjohtaja. Myi osuutensa insännöitsijätoimistosta. Puhelimeen vastasi aina edelleenkin jo pois lähtenyt henkilö, mutta asukkaile ei kerrottu mitään.

      • Anonyymi

        HASO on vasemmistohallinnon luoma vahvasti veronmaksajien rahoittama järjestelmä.
        Sama juttu HEKAn kanssa. Helsinki tukee vahvasti näitä kahta tuotetta, mutta rahoittaa nämä harrastukset mm. nostamalla radikaalisti AsOy puolen tonttivuokria.
        Helsinki tuo sosialistien tyyssija!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        HASO on vasemmistohallinnon luoma vahvasti veronmaksajien rahoittama järjestelmä.
        Sama juttu HEKAn kanssa. Helsinki tukee vahvasti näitä kahta tuotetta, mutta rahoittaa nämä harrastukset mm. nostamalla radikaalisti AsOy puolen tonttivuokria.
        Helsinki tuo sosialistien tyyssija!

        Stadi on sossujen kaupunki!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        HASO on vasemmistohallinnon luoma vahvasti veronmaksajien rahoittama järjestelmä.
        Sama juttu HEKAn kanssa. Helsinki tukee vahvasti näitä kahta tuotetta, mutta rahoittaa nämä harrastukset mm. nostamalla radikaalisti AsOy puolen tonttivuokria.
        Helsinki tuo sosialistien tyyssija!

        Laajasalon Isännöinti Oy käyttää yhtiökokouksissa ääntä niinkuin
        omistaisi puoli suomea.vetää osakkaita kuin pässiä narusta.lyö päätökset
        pöytään välittämästä muusta kuin itsestään ja bulvaaneista.helppo se
        on toisten rahoja heitellä taivaan tuuliin.keksiä toinen toistaan
        älyttömämpiä investointeja.helppo se on rahaa heitellä kun ei
        OLE OMAA !!! en suosittele kyseistä puotia millään mittarilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laajasalon Isännöinti Oy käyttää yhtiökokouksissa ääntä niinkuin
        omistaisi puoli suomea.vetää osakkaita kuin pässiä narusta.lyö päätökset
        pöytään välittämästä muusta kuin itsestään ja bulvaaneista.helppo se
        on toisten rahoja heitellä taivaan tuuliin.keksiä toinen toistaan
        älyttömämpiä investointeja.helppo se on rahaa heitellä kun ei
        OLE OMAA !!! en suosittele kyseistä puotia millään mittarilla.

        ne on Bulvaaneja
        laajasalon isännöinnin marakatit
        ei hyvää seuraa kun yhdistytään ja laajennetaan,palvelut kärsii
        no ei ne kauaa keiku,loppu alkaa häämöttää,lappua sit vain
        rohkeasti luukulle ja siperiaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ne on Bulvaaneja
        laajasalon isännöinnin marakatit
        ei hyvää seuraa kun yhdistytään ja laajennetaan,palvelut kärsii
        no ei ne kauaa keiku,loppu alkaa häämöttää,lappua sit vain
        rohkeasti luukulle ja siperiaan.

        totta. helppo se on heitellä osakkaiden rahoja kankkulan kaivoon,
        siinämuodossa että saadaan kavereille töitä,joita ei välttämäti
        tarvi toteuttaa moneen aikaan.kaikkea pöljää ehdottavat ja
        kusettavat vanhuksia minkä ehtii.niillehän menee väärä raha
        läpi kuin tyhjää vaan.valitettavasti.bonuksia satelee kun keikkaa
        pukkaa!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        totta. helppo se on heitellä osakkaiden rahoja kankkulan kaivoon,
        siinämuodossa että saadaan kavereille töitä,joita ei välttämäti
        tarvi toteuttaa moneen aikaan.kaikkea pöljää ehdottavat ja
        kusettavat vanhuksia minkä ehtii.niillehän menee väärä raha
        läpi kuin tyhjää vaan.valitettavasti.bonuksia satelee kun keikkaa
        pukkaa!!!

        NE ON BULVAANEJA.LAAJIS ISÄNNÖINTI.
        TYÖSKENTELEE OULULAIS FIRMALLE,JOLLE TULOSSA
        SAKKOJA KUN EIVÄT OSAA HOITAA ASIOITAAN.
        LAITTAKAA ISÄNNÖINTI TOIMISTOT KILPAILUTUKSEEN.
        PIENET FIRMAT PALVELEE JA TYÖSKENTELEE ISOJA TOIMIJOITA
        PAREMMIN JOUSTAVAMMIN EIVÄTKÄ JÄTÄ PULAAN !!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        NE ON BULVAANEJA.LAAJIS ISÄNNÖINTI.
        TYÖSKENTELEE OULULAIS FIRMALLE,JOLLE TULOSSA
        SAKKOJA KUN EIVÄT OSAA HOITAA ASIOITAAN.
        LAITTAKAA ISÄNNÖINTI TOIMISTOT KILPAILUTUKSEEN.
        PIENET FIRMAT PALVELEE JA TYÖSKENTELEE ISOJA TOIMIJOITA
        PAREMMIN JOUSTAVAMMIN EIVÄTKÄ JÄTÄ PULAAN !!!!

        aivan kilpailutuksella saattaa tehdä hyvät säästöt ja
        mitä pienempi yrittäjä sitä parempi palvelu.
        ei isot jyrää pieniä!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        aivan kilpailutuksella saattaa tehdä hyvät säästöt ja
        mitä pienempi yrittäjä sitä parempi palvelu.
        ei isot jyrää pieniä!!!

        uuden vuoden SANA:
        KANNATTAA KYSELLÄ JA KILPAILUTTAA PIENEMPIÄ TOIMIJOITA.

        VOI TEHDÄ ISOMPIAKIN SÄÄSTÖJÄ KILPAILUTTAMALLA!!!

        pien firmat viel palvelee asiakaskuntaa isot purjehtii ohi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        uuden vuoden SANA:
        KANNATTAA KYSELLÄ JA KILPAILUTTAA PIENEMPIÄ TOIMIJOITA.

        VOI TEHDÄ ISOMPIAKIN SÄÄSTÖJÄ KILPAILUTTAMALLA!!!

        pien firmat viel palvelee asiakaskuntaa isot purjehtii ohi.

        vuos 2022 on kilpailutuksen vuosi

        kaik kilpailuttamaan,pelkkää säästöä

        kyllä !!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        uuden vuoden SANA:
        KANNATTAA KYSELLÄ JA KILPAILUTTAA PIENEMPIÄ TOIMIJOITA.

        VOI TEHDÄ ISOMPIAKIN SÄÄSTÖJÄ KILPAILUTTAMALLA!!!

        pien firmat viel palvelee asiakaskuntaa isot purjehtii ohi.

        kiitos vinkistä.
        laitamme koko paketin uusiksi ja kilpailutukseen
        koko homma.alkaa sataa omaan laariin.nääs


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kiitos vinkistä.
        laitamme koko paketin uusiksi ja kilpailutukseen
        koko homma.alkaa sataa omaan laariin.nääs

        hyvä vinkki
        lähtee kilpailutukseen koko helahoito
        ei syö suuret pieniä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        hyvä vinkki
        lähtee kilpailutukseen koko helahoito
        ei syö suuret pieniä

        pelkkää säästöä tästä etiöpäi sano mummo lumessa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        pelkkää säästöä tästä etiöpäi sano mummo lumessa!

        kyllä.
        kaikki mahdolliset toimijat kannattaa kilpailuttaa.
        pienimmissä firmoissa yksilöllisempää palvelua,jotka
        ei vedä joka eurua omistajien taskuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kyllä.
        kaikki mahdolliset toimijat kannattaa kilpailuttaa.
        pienimmissä firmoissa yksilöllisempää palvelua,jotka
        ei vedä joka eurua omistajien taskuun.

        totta edellinen horisoo.....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        totta edellinen horisoo.....

        joku voisi säveltää biisin

        isännöinti ja bulvaanit ne hauskaa pittee,

        ennenku hymy hyytyy.......


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        joku voisi säveltää biisin

        isännöinti ja bulvaanit ne hauskaa pittee,

        ennenku hymy hyytyy.......

        NE ON BULVAANEJA.LAAJIS ISÄNNÖINTI.
        TYÖSKENTELEE OULULAIS FIRMALLE,JOLLE TULOSSA
        SAKKOJA KUN EIVÄT OSAA HOITAA ASIOITAAN.
        LAITTAKAA ISÄNNÖINTI TOIMISTOT KILPAILUTUKSEEN.
        PIENET FIRMAT PALVELEE JA TYÖSKENTELEE ISOJA TOIMIJOITA
        PAREMMIN JOUSTAVAMMIN EIVÄTKÄ JÄTÄ PULAAN !!!!


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2164
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      49
      1707
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      33
      1528
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1446
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe