Reppureissaajalle vinkkejä Bangkokiin?

AvutonReissaaja

Aion joskus lähteä Bangkokiin (ja muualle thaimaahan) mutta mitä sinne tarvitsee reppuun mukaan? Ja mikä on se kohtuullinen päiväbudjetti. Itse menisin hiukan sen budjetin yli jolla saa pari ruokaa ja jotain muuta että selviää. Ja sitten kaikkea muuta tärkeää. Eli vinkkejä joilla pärjää siellä. Ja kiitos etukäteen kaikille vastaajille. :)

19

780

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AvutonReissaaja

      Niin ja missäköhän siellä voisi yöpyä jos ei hostellissa?

      • ohje vain sulle

        Pakkaa mukaan juhla mokkaa, reissumiestä, ja teltta.


      • jrnnnn

        Osaako kukaan kertoa mikä olisi bangkokissa suht turvallinen ja edullinen hostelli?


      • Ei enää avuton

    • 5 e/päivä

      Ota hyvät kengät, kevyitä kesävaatteita, aurinkorasvaa kunnon suojakertoimilla ja tehokasta hyttysmyrkkyä. Jos menet nyt sadekaudella, ota kumisaappaat ja sadetakki myös. Tarkista rokotussuoja ja jos menet malaria-alueelle, hanki malarian estolääkkeet. Jos harrastat seksiä, ota mukaan kondomeja.

      Halvimmalla ruokailet kun ostat paikan päältä veden keittämiseen tarkoitetun uppovastuksen. Lämmität veden ja hankit nuudeleita kaupasta niin saat aterian kymmenellä sentillä. Katukeittiöstä voi ostaa keitettyä riisiä 20 sentillä ja lisukkeita eri hintaisia. Keitä teetä niin ei tarvitse ostaa kallista pullovettä.

      Yövy hostellissa tai hotellissa. Älä nuku ulkona. äläkä aja sky trainilla tai metrolla, ne on kalliita. Käytä paikallisia busseja ja junia ja kävele.

      En kyllä ymmärrä mitä järkeä on mennä thaimaahan köyhäilemään. Säästä rahaa ja mene sitten kun voit elää ihmisiksi siellä.

      • nsXVA

        Käyttääkö thaimaalaiset kumisaappaita ja sadetakkia ?

        Kerran olen poliisilla nähnyt Bangkokissa,mutta hän olikin töissä.

        Hyvittavaa kun joku jaksaa neuvoa ja lopuksi suosittelee olla menemättä...


      • sukhum
        nsXVA kirjoitti:

        Käyttääkö thaimaalaiset kumisaappaita ja sadetakkia ?

        Kerran olen poliisilla nähnyt Bangkokissa,mutta hän olikin töissä.

        Hyvittavaa kun joku jaksaa neuvoa ja lopuksi suosittelee olla menemättä...

        Ei ne välttämättä kaikki käytä kumisaappaita, mutta kun sadekaudella välillä kadulla vettä on parikymmentä senttiä ja siinä ui rottia, liskoja ja laudanpätkiä, niin olisi kyllä hyvä olla kumisaappaat muillakin kuin poliiseilla. Nykyään näkee kumisaappaita enemmän kuin vielä 10 vuotta sitten. Sadetakki on hyvä jos joutuu asumaan ulkona tai vuotavassa majassa niin sen voi vetää rinkan päälle suojaksi. Sadeviitta on vielä parempi.


    • thaimaaonbaras

      25-30e/päivä pärjää loistavasti ja se kattaa kaiken, ruuat, bussikyydit, kaljat, skootterivuokrat, majotukset. Mut pohjoisthaimaassa 15-20e riittää hyvi... Mukaan sandaalit, shortsit, pari hihatonta paitaa.. sieltäki kyllä saa kaikki tarvittavat vaatteet halvalla. Suomessa kantsii varmaa twinrix rokote ottaa eli A ja B hepatiitin yhistelmä ja kondoomeja jos meinaa bailata mammojen kanssa, ja salmiakkia o hauska syöttää paikallisille ja räkättää kännissä niitten ilmeille.

      • thaimaaonbaras

        ja kannattaa muute ostaa markus lehtipuun Thaimaan matkaopas, helpottaa matkantekoa aika huimasti.


      • ei tietysti kannata
        thaimaaonbaras kirjoitti:

        ja kannattaa muute ostaa markus lehtipuun Thaimaan matkaopas, helpottaa matkantekoa aika huimasti.

        Ei tietenkään kannata. Kaikki tieto on ilmaiseksi netissä. Matkaoppaiden tiedot myös vanhenee.


      • Netissäki vanhenee..
        ei tietysti kannata kirjoitti:

        Ei tietenkään kannata. Kaikki tieto on ilmaiseksi netissä. Matkaoppaiden tiedot myös vanhenee.

        Tottakai ne vanhenee netissäki! Jos joku ei ole sivua päivittänyt pitkiin aikoihin nii siinähän on "vanhaa" tietoa. Sama ku kirjoissa.


    • lieju2

      30-40 e päivä ois kyllä hyvä olla muutama huntti yllättäviin menoihin. tavaraa ei paljon tarvii himasta kantaa vaatteet ja sen sellaset on halpoja thaikuissa. jos kahvista tykkää siä kannattaa ottaa mukaan sieltä ei saa oikeen hyvää. passista valokopio ja oikea hyvään talteen. ja tärkeää jos naisia hankit pitää olla varovainen. rahat saattaa lähteä ja huumeet kätä kokonaan pois kuvioista. pitkät tuomiot ja vankilat rumia paikkoja.

    • pallontallaaja

      Osta matkaopas siitä saat puolueetonta tietoa ja hyviä vinkkejä matkansuunnitteluun. Itselläni ekat kerrat oli Matka Mondo. Paljon muitakin hyviä kirjoja on olemassa. Katso myös pallontallaajat sivusto.

    • kuolen nauruun

      se ei tee kenestäkään reppureissaajaa että ottaa repun mukaan. Jos ei edes tiedä mitä reppuun laittaa niin kannattaa käyttää ihan valmismatkoja.

      • reissumies mukana

        Reppu ja reissumies niin sitten on.


    • exbangkokilainen

      Bangkok on ihan maailman yks parhaita paikkoja! Skytrain- ehkä kalliimpi ku bussit mutta maailman helpoin käyttää ja hinta tosiaan kuitenkin jää 1€ paikkeille\matka.
      Mopotaksit on ruuhkassa parhaita mutta ei osaa yhtään englantia, hinta pitää kuitenkin pystyä sopimaan etukäteen ja tavalliset taksit huijaa ja paljon.

      Mikä tahansa tilanne niin Thaimaasa ei saa hermostua, se on sama kun menettäisit kokonaan kasvos heiän silmissä. Sormilla osottelu on tosi epäkohteliasta ja uskonnollisilla alueilla kuten temppeleissä pitää peittää olkapäät ja polvet. Jalat koetaan siellä kehon likasemmaksi osaksi nii ne on hyväa pitää normaalisti eikä nostella jalkoja penkeille yms. Päähän ei saa taputtaa ketään.

      Miten kauan aiot viettää aikaa Bangkokissa? Jos olet siellä keskiviikkona niin muistaakseni 6-9 illalla on MBK nimisessä ostoskeskuksessa thai nyrkkeily otteluita jotka näkee ilmaseksi. Ehdottomasti kannattaa juhlia khao san roadilla, vaikka se onki täynnä repureissaajia ni se on vähän niinkun koko jutun idea :D

      Ihan rauhassa voi syödä ruokaa kadulta, mutta eipä sielläkään kukaan englantia osaa, paitsi ehkä khaosan roadin ja nana kadun lähellä. Pingpong show on yleensä ahdistava paikka jossa sut loppujenlopuksi ryöstetään.
      Ihmiset on kuitenkin todella avuliaita jos itse käyttäydyt kohteliaasti, muista kumartaa päätä ja laittaa kädet rinnan eteen yhteen kun tervehdit, sillä saa 100x parempaa palvelua paremilla hinnoilla.

      Kondomeja myydään jokasessa 7|11 kaupassa. Kuten hyttysmyrkkyjäkin ja kertakäyttösadetakkeja. Tampooneja voi olla hankala löytää mut kyllä niitä on :)

      Mitähän muuta... Koh Chang saarelle kannattaa mennä ehdottomasti ja siellä lonely-beachille!

      Toivottavasti näistä on jotain apua, voi ku tulikin Bangkokiin takas ikävä... huoh.

    • 28x...

      Anteeksi vain mutta kysymyksesi on aivan mahdoton! Sait erinomaisia, huumorintajuisia sekä ironisiakin vastauksia jotka olivat kaikki aivan oikeellisia.

      Kyllä juttu on nyt niin että senkus menet nyt vain; paikalla selviää minne meet ja mitä teet. Unohda ihmeessä kaikki aurinkovoiteet ja pysy varjossa, Pattiksella ei ainakaan ole enää hyttysiä ja kortongit tytöt heittvät meikkipöydän peiliin että läsähtää! Tingi ja maksa mitä olet tilannut niin lomasi menee loistavasti.

      Tulet viettämään loistavan loman ja toisella kertaa olet jo hivenen viisaampi!

    • Harri Repomies

      Itse olin viimeksi Bangkokissa 200 baht per yö eli n. 5 € maksavassa gh.ssa khao san roadilla. Siihen päälle mitä nyt menee safkat ja muut. Selvisin n. 10 euron hinnalla vuorokaudesta mutta olin vaan yhden yön enkä dokaillut tai ostellut mitään ylimääräistä.

    • Jasminebkk

      Bangkokissa asuvana suosittelen olemaan uskomatta näitä 20 euroa/pv juttuja. Toki sillä pysyt hengissä, mutta enemmän kannattaa varata mukaan. Jo kohtuulliset hotellit maksavat vähintään 15-20 euroa päivältä. Jonkun halvan murjun tosin voi saada alle kympilläkin. Thairuuat maksaa euron tai vähän alle, mutta jos eurooppalaista haluaa niin hinta on eri. Oluet maksaa Khao san roadilla jotain 40-50 bahtia eli yli euron pullolta. Eli parilla kympillä pysyy elossa, mutta ei tee mitään kivaa.

      Jos matkan tarkoitus on asua murjussa, syödä kolme kertaa päivässä riisiä ja kanaa tai nuudeleita ja ottaa yksi olut illassa niin silloin tuollakin kahdella kympillä selviää jos on löytänyt halvan majapaikan eikä liiku kaupungin sisällä. Tai jos liikkuu niin kyttää halpoja busseja ja istuu ruuhkissa. Jos on kerran vara ostaa 600-900 euron lennot niin eikös se nyt sitten yksintein ole sama säästää rahaa vähän enempi ja nauttia elämästä? Esimerkiksi budjetin tuplaaminen 40 euroon antaa jo huomattavan paljon pelivaraa kaikkea kivaa varten. Eikä silläkään 40 eurolla tosiasiassa juhlita aamuun asti ja majoituta mukavasti.

      Asiallinen majapaikka 20 euroa, 2 x thairuoka ja 1 x meikäläinen 7 euroa, skytrain/metro/taksi 5 euroa, 10 olutta 10-15 euroa ja shoppailu 10 euroa. Tuossa olisi sellainen nippanappa lomaksi kutsuttavan päivän budjetti eli yhteensä noin 50-60 euroa päivässä. Jos ei juo tai shoppaile joka päivä niin siitä voi vähentää sen 10 tai 20 euroa päivältä. Ja sen verran vielä varoittelen, että tuolla budjetilla ei ole asiaa mihinkään hienompaan yökerhoon. Joutuu pysyttelemään niissä Khao san roadin katukuppiloissa.

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1575
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      172
      1253
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1080
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1007
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      910
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      841
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      838
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      764
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      753
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe