Nokian pilkkominen ja Warrantit

Nokia Warranti

Toistaiseksi ei ole tiedossa millaisista rakennemuutoksista yhtiökokouksessa on neuvoteltu.

Mutta mikäli Nokia pilkottaisiin, sen toteutumistavasta ei tietoa ja hypoteettisiä toteutuskuvioita on useita, niin vaikkapa jos älypuhelinyksikkö myytäisiin MS:lle, niin mitä kävisi warrateille joiden juoksuaika on 2014 loppuun?

Tai tilanteessa jossa NSN listattaisiin itsenäisenä?

Alusta asti monikin on epäillyt Elopin olevan vain MS:n piikkiin toimiva troijan hevonen.

"Microsoft-Allenin luksusjahti Helsingissä" 15.07.2010

- http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/microsoft-allenin-luksusjahti-helsingissa/2010/07/1156139

Aivan viime viikoille on WSJ:n mukaan ollut käynnissä vakavaia neuvotteluja siitä, että MS ostaisi Nokian älypuhelinyksikön. Huhuja on ollut jo useamman vuoden ajan, mutta tämä vimeisin vaikuttaa todellisemmalta ja realiselta suunnitelmalta.

Ensin Nokia lähti MS:n kelkkaan Meegon ja ytsenäisyyden sijaan ja nyt kun yrityksen arvo uuden stargeian haasteiden myötä on pudonnut olemattomiin ja nyt kun WP viimein alkaa osoittaa menestymisen mahdollsusia, on MS haukkana koettaen saada edullisesti arvokkaan tieto-taidon itselleen.

"Microsoftin ja Nokian neuvottelut Nokian devices-yksikön kaupasta jatkuivat vielä kesäkuussa, Wall Street Journal raportoi omiin lähteisiinsä viitaten. Lehden mukaan Lontoossa käydyissä neuvotteluissa päästiin lähelle suullista sopimusta."

"Neuvottelut tyssäsivät kauppahintaan ja Nokian heikkoon asemaan matkapuhelinmarkkinoilla."

- ->

"Yle: Nokian hallitus päätösvalmiudessa"

"Myyntihuhujen keskellä olevan Nokian hallitus on ollut eilen koolla, kertoo Ylen uutiset. Hallituksen oli tarkoitus kokoontua myös tänään."

- http://www.taloussanomat.fi/porssi/2013/06/20/yle-nokian-hallitus-paatosvalmiudessa/20138744/170

- ->


"Nokian markkina-arvo on noin 14,3 miljardia dollaria."

- http://www.digitoday.fi/mobiili/2013/06/20/wsj-microsoft-yritti-ostaa-nokian-alypuhelimet/20138703/66

Nokian kurssikäyrä 01.01.2011 - 20.06.2013: http://kuvaton.com/u/ytW

Noin Kahdeksasta eurosta on laskettu alle kolmen euron ja alimmillaan kurssi oli noin 1.35 euroa. Ilmeisesti ylempänä maninitussa Nokian hinnassa on mukana NSN verkopuoli jonka puolikkaan osuutensa myynnistä Siemens on aktiivisesti neuvottelemassa ja sille on paljon kiinnostusta kilpailuksi asti.

"Tiukka kisa käynnissä Nokia Siemens Networksin puolikkaasta"

- http://yle.fi/uutiset/tiukka_kisa_kaynnissa_nokia_siemens_networksin_puolikkaasta/6697271

Jälleen herää kysymys tuleeko Nokia lopulta pilkotuksi. Kuvassa on Nokian peruspuhelinyksikkö, älypuhelinyksikkö, Navteq, suuri patenttisalkku ja verkkopuoli NSN.

Verkkopuolen itsenäistymisestä on puhuttu pidempään ja sen on uumoiltu tapahtuvan viimeistään ensi vuonna vaikka voinee olla toteutettavissa paljon aikaisemminkin.

Aika näyttää mistä yhtiökokouksessa on neuvoteltu, älypuhelinyksiköstä vain NSN strategiasta.

16

247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei paniikkia.

      Äläpä nyt hätäile. Kaikki linkittämäsi uutiset ovat spekulaatioita, eikä niiden totuutta voida todistaa. Kukaan asianomainen ei ole huhuja kommentoinut vaan kaikki tieto on huhuja.

      Pilkkominen tai myynti ei tapahdu yhden yön aikana, vaan ilmoitus/totetutus väli on aika pitkä. En tiedä, mutta uskon, että warrentit joissa juoksuaikaa on pidemmästi kuin esimerkiksi pilkkomispäivä niin warrentit toteutetaan. Eli saat ostaa luvattuun hintaan Nokiaa ja ne sinun uudet osakkeet sitten pilkotaan. Jos omistit myyntiwarrentteja niin nehän ovat tuossa tapauksessa arvottomia, koska mahdollinen myyntihinta ei varmasti ole alle tämän hetkisen markkina-arvon, vaan toivottavasti mahdollisimman reilusti yli. Sama tilanne olisi myös myynnin osilta. Näin voisin ainakin kuvitella.

    • Nokia Warrantti

      Kyse ei suinkaan ole hätäliystä, sillä on tullut oltua mukana käänneyhtiöiden korpivaelluksilla vastavirtaan investoijana ja varsin kostikkaissa yritysjärjestelyissä pienosakkaana, eli erinäiset myräkät niihin liittyvine lieveilmiöinene eivät ole vieraita. Nokiaa on tullut seurattua läheltä muutama vuosi.

      Alcatel-Lucent & Nokia asetelmaa en osannut ottaa juurikaan mahdollisena johtuen ALU:n omasta edelleen vaikeasta tilanteesta ja mm. yrityskulttuurien merkittävästä erilaisudesta johtuen.

      Nyt viimeisimmästä MS-huhusta luettuani eri kielialueilla kuitenkin jää mielikuvaksi, että nyt imeisemminkin siihen on todellakin ollut aineksia ja Nokia älypuhelinyksikkö - MS neuvottelut olleet todellisia ja vakavia.

      Lisäksi ajoituksellisesti nyt ajankohtainen NSN:n mahdollinen melko nopeakin itsenäistäminen, miten se sitten toteutuneekaan, antaa tien auki mahdollisille muille sekenarioille ja niiden kombinaatioille.

      Kaiksesta vähätellystä huolimatta Huawei ja Lenovo ovat vailla Nokian länsimaiden verkostoa ja ne voisivat olla tarjouskilpailussa hintaa nostavina tekijöinä ja siinä roolissa ajaa pienosakaidenkin etua.

      Itse en toivo hypoteettisestä yritysmyynnistä neuvoiteltavan ja sellaista edes harkittavan ennen kuin Nokian NSN:stä riippumaton liiketoiminta on saatu kestävälle ja hyvää voittoa tuottavalle perustukselle. Mikäli vielä silloin ko. skenario tulisi ajankohtaiseksi, nin puhuttaisiin aivan eri hinnasta. Nyt tuottavuuden syklin pohjilta myytäisiin kreivin jalokivet kovin halvalla preemioista huolimatta.

      Lähinnä kiinnostaa miten ostowarret käyttyvät ko. hypoteettisessä tilanteessa.

      Ps. Ilmeisesti suomenkielisenä paras ja kokonaisvaltaisin warrantteja käsittelevä kirja on -> "Warrantti jokamiehen johdannainen" Michkael Nelskylä

      PsPs. Sivuraide. Kiintoisa sattuma, että vuosien 2011 ja 2012 voimakkaat pilkkomis- ja ostohuhut sattuivat nekin kesäkuulle.

      • Täytyy muistaa,

        että jenkit eivät salli Nokian myyvän verkkopuoltaan kiinalaisille, sen verran herkästä ja sotilaalliseen toimintaakin liittyvästä teknologiasta on kyse. Viholliselle ei myydä.


      • Nokia Warrantti
        Täytyy muistaa, kirjoitti:

        että jenkit eivät salli Nokian myyvän verkkopuoltaan kiinalaisille, sen verran herkästä ja sotilaalliseen toimintaakin liittyvästä teknologiasta on kyse. Viholliselle ei myydä.

        Nimenomaan NSN:n itsenäistyminen, tarvittaessa ilmeisesti varsin nopeakin, avaa tien muille Nokian hypoteettisille yritysjärjestelyille.

        Olisi kuitenkin lievästikin ilmaisten turhauttavaa jos juuri tässä Nokian syklin kannattavuuden vaiheessa kruunun jalokivet myytäisiin halvalla.

        Juuri nyt olisi huonoin aika myydä kun Nokia on saanut kokonaisuuden terveelle pohjalle, verkkopuoli voitollinen ja Lumia-perhe tuotepaletti laaja / kattava, sekä Navteq-Here, sekä kamerapuoli ja patenttien hyödyntäminen ovat hyvällä mallilla ja kokonaisuus uuden nousevan syklin alussa. Pahin ponnistus ja korpivaellus on takana ja juuri nyt Lumiat ja niihin liittyvät palvelutkin ovat ottamasa tuulta alleen.

        Tokihan se olisi MS:lle ideaali tilaisuus kun Nokian osakkaat ovat olleet korpivaelluksen tukijoina ja riskin ottajina ja MS tulisi apajille juuri kun pahin on takana ja uusi nouseva sykli edessä, koettaen saada kaikki kalleudet, patentit ja vuosikymmenien innovaatiot liki pilkkahintaan.

        Ei voisi mitenkään välttyä ajatukselta Elopista troijan hevosena yhdistettynä Nokian hallituksen sinisilmäiseen naiviuteen ja näköalattomuuteen. Mutta pahin ei vielä ole toteutunut ja toivottavasti ei toteudukaan.

        NSN jää Eurooppa - USA akselille riipumatta miten sen itsenäistyminen toteutetaan.

        Huawei havitteli Motorolan verkkopuolta ilman menestystä ja samoin on käynyt sen monille urakoille USA:ssa jossa mm. Alcatel-Lucent on vahva.

        "Nokia Siemens Networksin kauppa Motorolan verkkoyksiköistä toteutuu 1,2 miljardilla dollarilla." 19.7.2010

        - http://www.taloussanomat.fi/tietoliikenne/2010/07/19/nokia-siemensin-jattikauppa-on-nyt-totta/20109960/12

        "Huawei tarjosi Motorolasta enemmän kuin NSN - Motorola ei myynyt" 03.08.2010

        - http://www.kauppalehti.fi/etusivu/huawei tarjosi motorolasta enemman kuin nsn - motorola ei myynyt/2010089029


    • Kurssi

      Pitäis saada 13e osake .Jotta edes lähelle omia.

    • Nokia Warrantti

      Toistaako historia itseään, mutta tällä kertaa hieman toisessa muodossa joskin ensimmäisen visiitin jatkumona, kuin kaksi suunnitelman heijatuskalvoa päällekkäin.

      Aika näyttää, mutta ainakaan NSN:n kuviosta ei olla neuvottelemassa Windows Phone -ohjelmasta vastaavan Belfioren kanssa.

      "Nokian ja Microsoftin johtajat tapaavat juhannuksena.Nokian osake on yli prosentin nousussa New Yorkin pörssissä. Windows Phone -ohjelmasta vastaavan Joe Belfioren saapumisen syy ei ole tiedossa, mutta Microsoftin arvellaan yrittävän ostaa Nokian matkapuhelintuotannon." Perjantai 21.06.2013 klo 19:27

      - http://www.kauppalehti.fi/etusivu/microsoftin mobiilijohtaja suomessa, kurssi nousee/201306444885

      vs.

      "Microsoft-Allenin luksusjahti Helsingissä" 15.07.2010

      - http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/microsoft-allenin-luksusjahti-helsingissa/2010/07/1156139

      Ei savua ilman tulta ja nykyisillä tiedoilla on kutka, joka kertoo että vaikuttaisi kuitenkin toden olevan kyseessä. Johtaako se johonkin, jää nähtäväksi.

      WSJ:n uutinen jonka vakuutetaan perustuvan todellisiin tietoläteisiin ja samaan aikaan Belfioren saapuminen Helsinkiin, kuin "sattumaa." Allenkin kävi Helsingissä ihan vain 'sattumalta' vuoden 2010 kesällä.

      1) Nykytilanne on se, että NSN on ilmeisemminkin tarvittaessa suhteelisen nopeasti irroitettavissa emoyhtiöstä, joka antaa erilaisille yritysjärjestelyille tien vapaaksi.

      2) Mikäli MS on ostamassa Nokian puhelinyksikköä, niin herää kysymys mitä siihen ollaan niputtamassa, Navteq, Here ja kameratekniikka? Entä patenttisalkku ja sen sisältö?

      Mikä tulisi olemaan lopulinen kauppahinta ja siihen liittyvät mahdolliset erityisehdot ja sopimukset.

      3) Mitä Nokialle jäsi jäljelle paisti NSN, jonka toisen puolikkaan Nokia saattaisi ostaa Siemensiltä itseleen?

      Kuten ylempänä mainitsin, niin mielestäni huonoin mahdollinen aika myydä yrityksen osia juuri tuottavuuden syklin pohjilta hetkellä joilloin on vahva näkymä siitä, että uusi strategia alkaa tuottaa tulosta. Tosin vastapuolelle MS:lle se olisi oikein sopiva ajoitus, joilloin tulee väistämättä mieleen Elopin rooli troijalaisena.

      Kuvio joka tällä hetkellä vaikuttaa olevan ilmassa herättää lievästikin ilmaistuna ristiriitaisa ajatuksia.

    • h66g54

      20% preemio nykykurssiin ja se on siinä! Eli 3.6 euroa: Nokiaa alta 2 euron ostaneet tekevät siis kunnon tilin!

    • Nokia Warrantti
    • ■■■■

      Kierros on heitetty ja verkot ovat jälleen vaihteeksi Nokialla. Mitenhän kurssi nyt matelee?

    • Nokia Warrantti

      Nokia teki erinomaisen siirron saatuaan hankittua edullisesti Siemensin osuuden verkkotoiminnasta. Tähän hätään en enää löytänyt artikelia jonka mukaa hinnalaskentaan vaikutti osaltaa Nokian ja Siemensin sopimuksissa olevat erityisehdot. Noiden vuosien aikana tuo verkkopuoli on myös muuttunut ja kasvanut mm. Motorolan hankinnan kautta.

      Jää nähtäväksi mitä sille on suunnitteilla ja kaikki vaihtehdot ovat Elopin mukaan edeleenkin auki.

      Olisi erityisen harmillista mikäli Nokia tässä vaiheessa myisi puhelinyksikön, joka riskeeraa olla sen tuleva suuri leipähammas. Pahin siirtymisen tuska ja työ on takana ja Lumia - WP saa paljon kiitosta testaajilta ja käyttäjiltä ja se kasvattaa tasaiseen tahtin markkinaosuuttaan. Myös Lumia-perhe on jo varsin kattava, eli on lienee vain ajan kysymys kun se alkaa saada vahvemmin tuulta siipiensä alle.

      Ei se nyttemmin syklinsä huipulla oleva Androidkaan hetkessä kasvattanut markkinaosuuttaan ja jonka alkutaipaleella Nokakin suhtautui siihen 6-0. Samoin vain vajaa kaksi vuotta sitten NSN oli riippakivi ja nyt se on puhelinpuoltakin kannattava tuloksen tekijä.

      "Nokian tiedotteen mukaan Nokia ostaa Siemensin koko osuuden Nokia Siemens Networksista. Kauppahinta on 1,7 milljardia."

      - http://www.taloussanomat.fi/porssi/2013/07/01/nokia-ostaa-siemensin-ulos-nsnsta-17-miljardilla/20139107/170

      "Nokia ostaa koko NSN:n – Yhtiö myy kaikki tehtaansa"

      - http://www.hs.fi/talous/Nokia ostaa koko NSNn Yhtiö myy kaikki tehtaansa/a1372557521459



      Warranteista. Ohessa yksi esimerkki sen liikkeellelaskijan omilta sivuilta, joskaan en saanut selville miten se käyttäyy mikäli vaikkapa Nokian puhelinyksikkö ja muita osia myytäisiin MS:lle, eli yrityksen hypoteettisen pilkkomisen yhteydessä.

      Warrantin pdf-tiedotkin olivat vain ruotsiksi joka ei taivu. Ainakaan suomeksi tai englanniksi en tietoja löytänyt.

      - http://warrantit.nordeamarkets.com/kurssit-ja-tuotetietoa/warrantit/NOK4L--64NDS/287830/

    • KULTAHAMMAS

      KÄNNYKKÄTEOLLISUUS ON SYVÄLTÄ. Nokia kännykkä business on tiensä päässä.
      NOKIA NET WORKS ON perusteollisuus, jossa kehitetään lisää tulevaisuutta 4 G ja X G.. siellä on huolto joka takaa tulosta huona aikana, kun kännyköiden elinikä 2 v ei elätä enää. INNOVAATtorit ovat kadonneet Aasiaan, NOKIAN känny juna meni.

      NOKIAN kannattaa satsata kännykkäverkko puolelle, jota Nokian johto on aliarvoinut pukumiesjohdon toimesta, kun siellä duunaa vain haalarimiehiä ja on koko ajan ollut voitollinen, ei isoilla miljardeilla vaan riittävästi ja Ollila ja Kallasvuo melkein tuhosi sen.
      En pitäisi ihmeenä että Nokia toimisi verkko OPERAATTORINA ja sulautuu verkkovalmistajana ja huollon kanssa ison VERKKOOPERAATTORIN kanssa. KONEESTA mallia siellä ei aiota ulkoistaa HISSI JA muuta huolta.

      Nokialla on tunarit johtaneet vain pukupelle porukkaa jotka eivät ymmärrä edes nyky lelujaan.

      • KULTAHAMMAS

        KONE EI AIO ULKOISTAA HISSI- JA MUIDEN SIIRTIMIEN HUOLTOA JOKA TUOTTAA KASSAAN MILJARDI TILIN. Nokian pukumiehet eivät ymmärrä huolto tuottoa joka silti jauhaa rahaa myynnin jälkeen, tunari porukkaa eivät ymmärrä jälkimyyntipuolta ja huollon päälle mitään, VERKKOHUOLTO tuottaa miljardinsa.

        Haalarihommiin pukumiehet niin ymmärrätte raskaan teollisuuden tuotantovoitoista muutakin kuin kiiltonahkaa ja liituraitaa....


    • Nokia Warrantti

      KULTAHAMMAS:lle

      Kommenttisi ei lainkaan vastaa asiaan koskien warratteja ja yrityksen osien myyntiä, oli sitten kyseessä Nokia tai jokin myy yritys.

      Mitä itse yritysanalyysiin Nokian suhteen tulee, niin olen vahvasti eri mieltä, puhumattakaan solvaavasävyisestä karikatyyrimaalailusta.

      Olemme ajassa jolloin ollaan yhä enempi siirtymässä yhä liikkuvampaan rautaan jossa älypuhelimet, phabtelit ja tabletit korvaavat ja täydentävät yhä kasvavassa määrin pöytäkoneita ja osin läppäreitäkin.

      Nokialla on kaikki eväät menestykseen jossa iOS ja Android alkavat olla syklinsä huipussa.

      - Erittäin laadukas rauta ja yhä täydempi Lumia-perhe uusi haastava ekosysteemi

      - Navteq - Here

      - Patentit ja suuri innovaativuus

      - NSN -> NN

      - http://blog.adduplex.com/2013/07/adduplex-windows-phone-statistics.html

      Nyttemmin yritys on saneerattu yhä virtaviivaisemmaksi ja kustannustehokkaammaksi ja uusi menestyksen sylki on vasta alullaan.

    • Nokia Warrantti

      Niin, lisäys edelliseen viestiini. Pitäisin todennäisimpänä vaihtoehtona Nokian verkkopuolen listaamista kuin sen myyntiä. Miksi myydä verkkopuoli, joka on vahvassa asemassa ja ala uudessa kasvusyklissä? Aika näyttää mikä vaihtoehto toteutuu.

      Toistaiseksi Nokia kuitenkin tarvitsee verkkopuolen iskussa olevaa kassavirtaa tukemaan nousemassa olevaa puhlinyksikköään.

      Kun puhelinyksikkö on saatu tukevasti voitollista kassavirtaa tuovaksi, niin silloin olisi sopiva aika verkkopuolen erityttämiselle ja erikseen listaamiselle.

    • KULTAHAMMAS

      Kännykät kannattaa myydä pakettina Huaweille tahi HTClle, ei ole NOKIAN (mokia) ydin alaa enää, parhaat johtajat esim M.Alahuhta savustettiin ulos NO KIAlta, mutta hoitaa Konetta mallikkaasti ja ymmärtää laajasti kokonaisuuden, isojen saappaiden mies. NOKIAlla ei ymmärretty muutakuin Kallasvuon "kosketusnäytöt on leluja" miestä ja sitä etumatkaa v. 2008 on vaikea kuroa mitä SAMSUNG voitokkaasti on vienyt, kaikella aikansa jopa nostalgialla jota hehkutat.
      ERICSON ja MOTOROLA tie on kuumana eli alamäki jos kännyköitä räplätään valitettavasti. WARRANTTEJA tai ei, ship of fools in sinking...

    • Nokia Warrantti

      Pitää paikkansa, että Nokia missasi tärkeitä etäppeja ja ollen hyödyntämättä hienoja kruunun jalokiviään.

      Tarpeetonta katsoa peruutuspeiliin ja menneisiin virheisiin, niihin jumittuen ja ajatellen ettei niiden vuoksi ole tulevaisuutta.

      Nyt elämme vuotta 2013 ja vain nykyisyydellä on merkitystä. Kun Elop tuli taloon, niin Symbianin markkinaosuuksien menettäminen oli ollut jo raskaassa syöksyssä jo pidemmän aikaa.

      Ohessa "nostalgiaa" ja suunta on toistaiseksi oikein hyvä ja vain ajan kysymys kun riittävä momentumi uudella alustalla saavutettu.

      - http://blog.adduplex.com/2013/07/adduplex-windows-phone-statistics.html

      Kuten hän taloon tullessaan melko pian totesi, niin Nokiassa on paljon hiomattomia timantteja joita lupasi nostaa arvoonsa. Samoin talon sisäinen mastodonttinen byrokratia tarvitsi muutosta, sekä kulurakenne kevennystä ja ei oleellisia toimintoja tuli karsia oleelliseen voimavaroja keskittämällä. Nokiasta tuli saada ketterämpi ja reagoivampi jatalon innovaatisuus ja patentiti tuli saada paremmin hyödynnettyä.

      Aiemmin uuden puhelimallin myyntiin saaminen vaati noin 22 kuukautta. Nyt se vaatii noin seitsemän kuukautta.

      Nokian rauta on markkinoiden huippuluokkaa ja sillä ei ole mitään kalvettavaa kilpailijoihin nähden, päinvastoin. Nyttemmin Lumia-perhe alkaa olla hyvin kattava ja uusia malleja tulee lisää tasaiseen tahtiin.

      Nokian rautaosaamisesta ja innovatiivisyydesta mikään ei ole kadonnut minnekään vaan päinvastoin, kehitys on ollut suorastaan nopeaa ja laatu saanut kiitosta.

      "Pure boffinry: We peek inside Nokia's miracle cameraphone ...How did they miniaturise a monster?

      - http://www.theregister.co.uk/2013/07/15/nokia_lumia_1020_technical_walkthrough/


      "Nokia Lumia 1020 camera compared to a Canon 60D DSLR, comes out on top"

      - http://blog.gsmarena.com/nokia-lumia-1020-camera-compared-against-a-canon-60d-dslr-nokia-comes-out-on-top/


      http://www.youtube.com/watch?v=1wt3e_yeDMg


      On kuitenkin selvää, että kun nollasta lähdetään tekemään uudelle alustalle laitteita, niin markkinaosuuksien otaminen vaatii aikansa, jopa Nokian laadukkaalla raudalla.

      Ei iOs ja Androidkaan hetkessä noussut. Android alaa olla syklinsä huipulla kuten Apllekin. Elle Apple onnistu ja rohkene uudistua radikaalisti, niin se riskeeraa tehdä "Symbianit."

      Samsung tuottaa edelleen samaa suht' heppoista ja liiankin tutuksi tullutta tavaraa, sekä onsaavuttanut sellaisen markkinaosuuden ettei sitä enää juurikaan voi kasvattaa.

      Nokia puolestaan on uudella haastavalla alustalla sen ykkösenä noin 85% osuudella ja latu on auki edessä. Kaikki voitettavana.

      "Nokia's Stellar Customer Satisfaction Levels Bode Well For The Future"

      - http://seekingalpha.com/article/1542532-nokia-s-stellar-customer-satisfaction-levels-bode-well-for-the-future?source=yahoo

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1347
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe