ATOOPIKOT TÄNNE!

ent. atoopikko

Hei Teille!

Isoisäni kuoleman jälkeen minulla laukesi uskomattoman kivulias ja ruma atopia. On kyllä ollut koko elämäni se mutta nyt oli koko kroppa verellä.

Raavin, itkin, märkää tuli arvista. Piti vaihtaa lakan päivittäin koska ihoa irtos niin paljon. Kauheata aikaa kun ajattelen.

maksoin tuhansia ja tuhansia markkoja ihon hoitooni ja mikään ei auttanut. Kävin parhaimmilla lääkäreillä eikä mitään.

Yhtenä päivänä äitini luki artikkelin vaikean atopian hoidosta!

Kuukauden mittainen ANTIBIOOTTI KUURI, ELOCON kortisoonia päivittäin viikon ajan. Uskokaa tai älkää, vuoden piina oli ohi viikossa!!!!!!

Kokeilkaa jos teillä on paha atopia! Ei muuten oo tullu takasin ja siitä on kolome vuotta!

12

6509

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Henna85

      Itselläni puhkesi atopia pari vuotta sitten. Olen juossut monella eri lääkärillä ja aina ne määrää protopiciä ja rasvaa..sain tarpeekseni ja päätin mennä antioksidanttiklinikalle! vaikka se on kallista niin uskon, että tämä on apu minulle!!:) tänään tuli tulokset ja niiden mukaan kärsin pahasta sinkin puutostilasta ja sinkki on elintärkeää iholle:) sitten minulla oli joitakin muita puutostiloja kuten beetakaroteenia ja seleeniä..jne. Olen syönyt kuukauden ajan aamuin ja illoin eri vitamiini-hivenaineita ja jatkan niiden syöntiä. Tänään lääkäri määräsi vielä jotakin lisää. Lääkärin mukaan antioksidanttiklinikasta on ollut monelle apua ja jaksan uskoa, että minullekin apua löytyy mutta täytyy olla kärsivällinen! tulokset voivat näkyä vasta monen kuukauden kuluttua:)

      tsemppiä kaikille atopikoille!:)

      • melliina

        Olen syönyt kalanmaksaöljyä. Siinä on A-ja D-vitamiinia. Iho on nyt taas hyvä. Edellinen talvi oli kauhea. Valohoito ja aurinko paransivat. Ihottuma yritti tulla nyt syksyllä uudestaan, mutta en ruvennut voitelemaan millään. Mäntysuopaa olen käyttänyt ihoni pesuun. Ihoni ei pidä rasvoista. Ainoastaan luonnon öljyistä, joita en käytä nyt (lukuunottamatta tuota mäntyöljypesua). Kortisoni kuivatti ihoani.


      • FineBody

        Kunnollinen ja kattava antioksidanttien kirjo auttaa. Olemme saaneet paljon hyviä tuloksia aikaan. Onhan käyttämäsi vitamiinit luonnonmukaista...?? Se on tärkeää, muutoin kuormitat kehoasi (maksaa, munuaisia jne.) ihan turhaan.

        Lisäksi tulee vielä käyttää täyteaineettomia saippuoita ja shampoita ja niitä on vaikea löytää markkinoilta. Lisätietoja: [email protected]


    • Milla-muori

      Silloin kun atopia puhkeaa tai pahenee pitääkin äkkiä saada tosi tehokas lääkekuuri ja mätkiä kortisonia tuon viikon ajan ainakin. Silloin saatetaan katkaista taudin kulku kokonaan. Eli atopia pitäisi tunnistaa heti silloin kun se on vain pieni läntti(t)ihossa. Jos sen annetaan olla, niin se pikkuhiljaa leviää ja muuttuu pysyväksi ikään kuin pesiytyy ihollesi.Tämän minulle kertoi ihotautilääkäri aikoinaan ja olen siitä sittemmin lukenutkin.

      Sen sijaan silloin kun ihottuma on jo pesiytynyt sinuun ja muuttunut krooniseksi, pitäisi olla keinoja palata sinne lähtöruutuun. Vaan eipä ole järin kummosia aseita kun hoidetaan vain oireita ja kroonistuseen atoppiseen ihottumaan eivät lääkekuurit auta.

      Toivottavasti noista antioksidanttihoidoista on jatkossa apua.

      • Nahka

        Ja atopia kun vielä pahenee jos on esim.stressiä. Minulla oli jo muutaman vuoden ajan iho rikki jatkuvasti, mutta sain sen pidettyä aisoissa Lipolanilla.
        Kun poikamme syntyi ja alkoi yövalvomiset, ihottuma paheni. Mieheni huomasi että aina kun poika parahti itkemään yöllä, minä aloitin itseni kalttaamisen.

        Menin sitte vaatimaan terv.keskuksesta lähetteen ihopolille sairaalaan. Olin kuullut sub valohoidosta, ajattelin sitä kokeilla. Siellä lääkäri sanoi että ei minnekkään valoon vielä, aloitetaan ihon hoitaminen kylvyillä. En nyt muista mikä sen jauheen nimi on mitä kylpyveteen laitettiin, mutta jopa rupesi paranemaan ihottumat. Kylpyjä kaksi kertaa
        viikossa ja Sibicortia niin paljon kun nahka vetää viikon ajan. Kun iho oli "umpeutunut" aloitettiin valohoito. 3:sta minuutista aloitettiin ja 20 minuuttiin lopetettiin. Sama ralli 2 kertaa viikossa. Minuutti kerrallaan aikaa lisättiin.

        Se oli sitten piste i:n päälle kun poika sairastui nuhaan ja kuumeeseen. Ylähuuleen ja sormiin tuli märkärupi. Se sitten tarttui tietenkin minun ihoon, kun oli taas rikki. Iho oli täynnä märkiviä paiseita, tärisytti ja kylmi. Lääkäri määräsi Eloconia, Zyrtekkiä ja antibioottikuurin. Elocon vaikutti jo yhdessä yössä. Iho oli täysin ehjä. Valohoitoja jatkettiin normaaliin malliin ja sain ihon kuntoon.

        Valohoidossa on se hyvä puoli että se korjaa 98% pysyvästi. Nyt saan ihon kuntoon pelkällä Sibicortilla, jos se rupeaa kukkimaan. Ennen valohoitoa kun ei auttanut mikään. Ylläpito rasvausta Lipolanilla. Pojalla on valitettavasti kanssa aika huono iho, luultavsti ne yövalvomisetkin johtui siitä ku kutitti. Onneksi itsellä on nyt kokemusta tästä niin pystyy hoitamaan ilman sen suurempia lääkärissä käyntejä.

        Ja onneksi mies on niin ymmärtäväinen ja tarkka, että jos itse ei millään jaksaisi rasvata, niin tulee perässä tuubin kanssa ja rasvailee. :)

        Jokaiselle tietysti auttaa eri jutut atopiaan, mutta itselle kylvyt ja valohoito oli se paras.


    • yks lisää

      Antibioottia on napsittu puolisen vuotta, käytetty monia kolmannen asteen kortisonivoiteita. Ei vaan auta mikään. Psoriasista ei ole, mutta eipä lekuritkaan tiedä sanoa enää mitään. Iho vaan jatkaa hilseilyä ja märkimistä... Eli toisille auttaa, toisille ei.

      • tosi vammanen

        Koivuvaseliini voisi auttaa,monelle on auttanut.


      • apua saanut
        tosi vammanen kirjoitti:

        Koivuvaseliini voisi auttaa,monelle on auttanut.

        Koivuöljy auttoi heti . En usko, että pois lähtee ikinä millään, mutta ollaan taas "elävien kirjoissa".


      • Ella_
        apua saanut kirjoitti:

        Koivuöljy auttoi heti . En usko, että pois lähtee ikinä millään, mutta ollaan taas "elävien kirjoissa".

        Se mikä auttaa on kaikille aika yksittäine juttu. Joillekkin auttaa tuo ja joillekin joku toinen. Itsellä tuo kortisooni on todella hyvä jos on oikeen pahana. En muuten ota koska se turvottaa jne. Sitten aina ennen nukkumaan menoa pyyhin lakanan ruvista ja laitan rasvaa ja sitten 4 hanskat käsiin. Myös säännölisesti leikkaan kynnet lyhyeksi vaikka oiskin hirveän kiva jos ois pitkät. Sitten käyn joka aamu viileässä suihkussa joka helpottaa ihoa ja vielä saunassa jolloin hikoilen vanhat rasvat pois. Paljon on näitä konsteja joilla voi pitää ihon hyvänä mut varmaan niistä paras on että RASVAA säännölisesti :)


      • Hilseilevä
        Ella_ kirjoitti:

        Se mikä auttaa on kaikille aika yksittäine juttu. Joillekkin auttaa tuo ja joillekin joku toinen. Itsellä tuo kortisooni on todella hyvä jos on oikeen pahana. En muuten ota koska se turvottaa jne. Sitten aina ennen nukkumaan menoa pyyhin lakanan ruvista ja laitan rasvaa ja sitten 4 hanskat käsiin. Myös säännölisesti leikkaan kynnet lyhyeksi vaikka oiskin hirveän kiva jos ois pitkät. Sitten käyn joka aamu viileässä suihkussa joka helpottaa ihoa ja vielä saunassa jolloin hikoilen vanhat rasvat pois. Paljon on näitä konsteja joilla voi pitää ihon hyvänä mut varmaan niistä paras on että RASVAA säännölisesti :)

        Itsellä ollut atopia koko ikäni. Nyt puhjennut todella pahaksi ja märkinyt ja hilseillyt yli vuoden! Ei ole helpottanut millään "mömmöillä" mitä lääkärit ovat määränneet. Nyt sitten ekaa kertaa kalanmaksaöljyä kokeiluun,kun luin että osa vitamiineista(kin) vaikuttaa ihoon. Olen rasvannut vuoden päivät kortisonilla ja perusvoiteella vaihdellen,eikä mitään tulosta synny. Ennen ihottuma puhkesi silloin tällöin,mutta lähti myös hoitamalla pois eikä nyt ole ilmeisesti lähdössä minnekään!

        Alan olla jo epätoivoinen.


    • 44a

      Miksei mulle silloin kerrottu tuosta kun vaihtelin myöskin lakanoita parin vuoden ajan lähes joka päivä, tai ainakin puistattelin ihohilseet pois!!! :D Tuska oli hirveä kun kaikki mahdolliset kehon taipeet olivat halkeamilla ja asentoa vaihtaessakin repesi jostain aina iho rikki..viikon verran aina paha vaihe kesti ja silloin aikani vietin kotona aamutakissa ja sikiöasennossa, koska en voinut liikkua.. Olisi ollut silloin niin suuri apu kun viisi vuotta olin tästä pirusta kärsinyt :) Pari vuotta sitten tosin löytyi jo kolmen voiteen yhdistelmästä apu :)

    • Anonyymi

      Voitko kirjoitaa mitä Mäntysuopaa käyti ja miten . Terveisin Reino

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2743
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2330
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2090
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1847
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1721
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1715
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      100
      1646
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe