TM pikkuautovertailu

Autovertailuista

Mielenkiintoista havaita että joistain merkeistä ei kestetä kritiikkiä. Tämä merkkipalvonta on mennyt niin pitkälle, että autolehden vertailusta heränneitä keskusteluja poistetaan merkin maineen menettämisen ja totuuden paljastumisen pelossa. Mielestäni TM:n testi oli varsin asiallinen ja painotukset olivat normaalia autoilijaa palvelevia. Yllättävää ja positiivista oli ransakalaisten kohtuullinen menestyminen. Saksalaismerkkien ominaisuudet ei sinällään yllättänyt sillä jokainen joka on ajanut Fordilla ja VW-konsernin merkillä sekä japanilaismerkillä, on huomannut miten paljon edellä ensin mainitut ovat ajettavuudessa ja käytettävyydessä.
Joitain keskusteluja ehdin lukea ennen niiden katoamista. Niissä kaikissa väitettiin testiä maksetuksi, koska toyota oli hännän huippuna.

7

451

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valintoja.....

      Kyllä minustakin on kivempi ajella saksalaisella kodin ja korjaamon väliä, Kuin japanilaisella pitkiä matkoja ilman tekniikka murheita.........

      • niin, valintoja

        Ehkä pahin pelko onkin, että se saksalainen tai ranskalainen toimisikin lähes yhtä luotettavasti kuin japanilainen. Ja olisi vielä kaikilta muilta ominaisuuksiltaan ylivoimainen.


      • lammasmainen kansa

        Ihan yhtä paljon noita korjaamo reissuja on kaikilla merkeillä, eli todella vähän.
        Ihmisille on vain tullut joku pelko ja paniikki siitä että autoon tulee kallis vika, mullakin on ollut useita uusia ja käytettyjä autoja yli 30 vuoden aikana ja kalliita vikoja ei ole ollut yhtään. Pikku vikoja jotka on hoidettu yleensä määräaikaishuollon yhteydessä takuuna, ei siis mitään haittaa.
        Itse en kelpuuta japanilaista autoa juuri niiden huonojen ominaisuuksiensa vuoksi, sillä haluan nauttia siitä ajasta jonka istun autossa.


    • No juu,

      se on keskenkasvuisille räkänokille tärkeää miten oma tai isin omistama osamaksulla hankittu ropponen pärjää jossakin testissä. Olematonta itsetuntoa yritetään paikkailla noinkin idioottimaisilla keinoilla, mutta se on ainakin täysin varmaa ettei sillä tule mitään vaikutusta olemaan.
      Kunhan ikää tulee ja toivottavasti edes se tuo hieman järkeä tullessan, niin sen jälkeen on ihan sama vaikka se auto olisi viimeinen maailman joka ainoassa vertailussa, sillä vanhempi ihminen ymmärtää ettei hänen elämänsä ole siitä millään lailla riippuvainen.
      Sitäpaitsi aikuiset ihmiset ymmärtää vaikka kokemuksen kautta ettei se kerro autosta kovinkaan paljin miltä joku tilasto näyttää, sillä ne vievät täydellisesti harhaan.

      • Autovertailusta

        Juurikin näin. Aikuiselle ihmiselle ei pitäisi olla merkitystä jollain myyntitilastolla, vaan hankintapäätökset tulee tehdä järkiperustein. Yhtenä tärkeimmistä järkiperusteista on auton ajo-ominaisuudet ja sitä kautta myös turvallisuus. Laumasieluisuus Toyotan ympärillä vie täydellisesti harhaan ja saa aikaan autokannan tylsistymisen.


    • huiputusta

      Niinpä! Sitäpaitsi yaris tehdään ranskassa, auris englannissa ja tämä kaikkein pienin yago (joka on sama kuin pösön 107 ja citikan samanlainen, en nyt muista mallia) tehdään tsekeissä sekä "uusi" proase tehdään ranskassa (samalta linjalta tulee pösön expert, fiat scudo ja citikan jumpy, siis samoja autoja)! Niin mikähän näissä kipoissa sitten on erona!! Toista oli 80-luvulla kun japsit oli vielä japseja ja toimivia.

      • toimii kuin junan ve

        Toimivia, niin kuin rautakanki?

        Kun ei ollut kylmästöintiä, ei keskuslukitusta, ei ABSeja, ei kierrolukumittaria, ei edes valoa takakontissa!

        Vaikka jotkut näitä karvalakkeja haikaileekin, niin itse kuljen mieluummin fillarilla kuin ihan noin nahkoilleen riisutulla kehonsiirtimellä. Eihän noiden ajettavuudessakaan ollut isosti hurraamista.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      4
      1589
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      21
      1238
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1059
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      5
      1041
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1038
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      1
      938
    7. 4
      932
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      4
      926
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      914
    10. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      1
      912
    Aihe