Sitä niittää, mitä kylvää..

Eiköhän se ole itse valtio, siis poliitikkomme, jotka tekivät eroamisen niin helpoksi, naisia tuetaan heti erohetkestä alkaen, kaikenmaailman tuet syydetään heti eroavalle äidille vaikka perhearvoja halventaen. Muutamia lesbotanttoja kun istuu erinäisissä viroissa niin siitähän kärsii koko kansa. Turha syyllistää isiä tässä asiassa kun isyyshän viedään heti kättelyssä kun äiti saa päähänsä poistua kodista lapset mukanaan. Elinkustannukset ja työttömyys nousee mutta yhteiskunta tukee voimallisesti eronneita äitejä ja mitä törkeämpiä valheita äidit esittävät, sitä hekumallisemmin yhteiskunnan naistantat toimivat isiä ja lapsia vastaan.

"Päivitetty 25.6.2013 08:26, julkaistu 24.6.2013 18:12.

Varattomien vanhempien elatusmaksuista jättilasku valtiolle

Jo useampi kuin joka neljäs eronnut vanhempi ei pysty maksamaan elatusapua lapselleen. Määrä on kasvanut viime vuosina hurjasti.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastoraportin mukaan vuonna 2012 jopa 29 prosenttia elatusapusopimuksista oli sellaisia, joissa lapsesta erillään asuva elatusvelvollinen vanhempi todettiin kyvyttömäksi maksamaan elatusmaksuja. Tällaisia sopimuksia tehtiin viime vuonna lähes 7 300 enemmän kuin viisi vuotta sitten.

Vanhempien maksukyvyttömyys aiheuttaa jättilaskun valtiolle. Kela maksoi viime vuonna noin 80 miljoonaa euroa elatustukia, koska vanhempi ei pystynyt maksamaan elatusapua. Lisäksi Kela maksoi noin 10 miljoonaa elatustukia siksi, että vanhempi pystyi maksamaan vain hyvin vähän elatusapua.

Yleisin syy maksukyvyttömien vanhempien määrän kasvuun on yleisesti huono talous- ja työllisyystilanne. Myös nuorten lisääntyvät avioerot kasvattavat maksukyvyttömien vanhempien tilastoja, sillä moni nuori vanhempi on erotessaan vielä opiskelija tai vailla vakituista työtä."

14

165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hiphop1

      Aika paljon asiaa edellä.

      Minua itseäni on ihmetyttänyt nämä avioerot. Nuorena ollaan jossain ihmeellisessä hurmostilassa ja juostaan päätä pahkaa naimisiin. Tehdään heti lapsi tai oikeastaan se taitaa nykypäivänämonella olla jo mukana vihkimistilaisuudessa.
      Entäpä kun arki astuu parisuhteeseen? Pitää huolehtia itse kaikista perustarpeistaan. Ei yksin itsestään vaan myös puolisosta ja pienestä lapsesta. Monikaan ei ole tiedostanut rakkauden hurmostilassa näitä maallisia ja taloudellisia asioita, vaan ovat luulleet, että rakkaus on se joka elättää nyky-yhteiskunnassa. Taloudelliset ongelmat, maksuhäiriöt, työttömyys, asunnottomuus ym. raha-asiat tekevät nuorille perheille kriisin. Siihen lisätään vielä se, että perheellisenä ei tulla ja mennä enään kuten sinkkuna on menty. Nyt on vastuu muistakin. Rakkauden alkuhuumakin alkaa kadota ja arki astuu synkkyyksineen elämään. Lisäksi on vastuu pienestä kirkuvasta nyytistä pinnasängyn pohjalla joka valvottaa yöt, vaatii vaippoja, ruokaa ja huolenpitoa ympäri vuorokauden täysi-ikäisyyteensä asti.
      Mutta auttako tälläisessä tilanteessa pelkkä yhteiskunnan rahallinen tuki?
      Pitäisikö Suomeen säätää laki, joka pakottaisi asuman vaikka pari vuotta yhdessä ennen naimisiin menoa. Tämä siksi, että kaikki huomaisivat miten erilaista on olla sinkkuna kuin olla parisuhteessa. Sinkku vastaa vain omasta elämästään ja tekee yksin omat päätöksensä mutta papin Aamenen jälkeen on otettava jokaisessa päätöksessä myös puoliso ja hänen mielipide huomioon. Enään ei ole minä vaan me.
      Tämä rakkauden kriisi ei tarvitse paljonkaan sykäystä siihen, että kumpikin lähtee eri tahoille ja lapsi on heittopussina vanhempien välissä. Pahimmassa tapauksessa lasta ja huoltajuutta käytetään toisen alistamiseen ja elatustuilla lypsämiseen.

      ,

    • tukipummi

      Minun kohdallani tosin isä ei maksanut elatusmaksuja, kun ei mukamas pystynyt. Tosin teki kaukomatkoja 2-3 kertaa vuodessa, kulki hienoissa merkkivaatteissa, osti toistakytätonnia maksavan moottoripyörän, kantoi mahtavaa kultakäätyä kaulassaan jne.jne.
      Minä, äiti vaatetin, ruokin maksoin molempien lasten opinnot, nyt jo ylioppilaita, annan asua kotona kunnes opiskelupaikka löytyy, maksoin ajokortin, harrastukset, ostin mopot sun muut ja kun kerran kysyin ajokorttia varten, että maksaisitko puolet, huusi se mies, että tulee kotiini, niittaa minut seinään niin, ettei henkikään pihise, jos koskaan pyydän häneltä rahaa.
      Että älä sinä Laagebummi siellä inise, on meitä sellaisiakin äitejä, jotka ihan omalla työllämme elätämme niin itsemme kuin lapsemme, toisin kuin sinä, joka et pysty elättämään edes itseäsi.

      • von Lagerbom

        Ainahan sitä on myös poikkeuksia mutta yleensä äiti lähtee ja sitten alkaa valitus yksinhuoltajuudesta, yksinhuoltajan raskaasta oisasta yms ja itse ollaan välttämättä haluttu ryhtyä yksinhuoltajaksi. Ja älä nyt vaan ala väittämään ettet ole mitään tukia saanut.. Minäkin olin aikoinani yksinhuoltaja, kävin töissä eikä minulla miehenäkään riittänyt palkka elantoon vaan jouduin hakemaan myös toimeentulotukea. Kyllä se on harva tavallinen työssäkäyvä joka pärjää ilman minkäänlaisia tukia jos yksin lapsia elättää. Tätä juuri tarkoitin että perheen pitäisi olla ehjä, olla isä ja äiti lapsista huolehtimassa eikä niin helpolla erota. Mutta kuten sanoin, sitä niittää mitä kylvää ja huomaa tämän asian aikoinaan myös päättäjät ja eroavat äidit koska heiltäkin väkisinkin leipä vielä kapenee... Sitä odotellessa..:-)


      • tukipummi
        von Lagerbom kirjoitti:

        Ainahan sitä on myös poikkeuksia mutta yleensä äiti lähtee ja sitten alkaa valitus yksinhuoltajuudesta, yksinhuoltajan raskaasta oisasta yms ja itse ollaan välttämättä haluttu ryhtyä yksinhuoltajaksi. Ja älä nyt vaan ala väittämään ettet ole mitään tukia saanut.. Minäkin olin aikoinani yksinhuoltaja, kävin töissä eikä minulla miehenäkään riittänyt palkka elantoon vaan jouduin hakemaan myös toimeentulotukea. Kyllä se on harva tavallinen työssäkäyvä joka pärjää ilman minkäänlaisia tukia jos yksin lapsia elättää. Tätä juuri tarkoitin että perheen pitäisi olla ehjä, olla isä ja äiti lapsista huolehtimassa eikä niin helpolla erota. Mutta kuten sanoin, sitä niittää mitä kylvää ja huomaa tämän asian aikoinaan myös päättäjät ja eroavat äidit koska heiltäkin väkisinkin leipä vielä kapenee... Sitä odotellessa..:-)

        Kyllä se Laakerbommi oli sillätavalla, et en ole hakenut/saanut yhtikäs mitään tukea. Meillä taitaa kulkea suvussa sen kaltainen ylpeus, että Fattan ovea ei avata. Tullaan toimeen omillaan. Et varmaan tajua asiaa kun olet itse imemässä näitä yhteiskunnan tukia, etkä tiedä työnteosta muuta kuin nimen.


    • elättäjä

      Siis nainen on tässäkin taasyleisesti syntipukki kaikkeen. "Yleensä äiti ottaa ja lähtee.." Miksiköhän nainen lähtee parisuhteesta lapsen kanssa? Ihan vain piruuttaanko? Miestä kiusatakseen? Haluaako nainen huvikseen yksinhuoltajaksi?
      Katsohan nyt kerrankin peiliin ja kysy itseltäsi -mies miksi vaimosi lähti? Onko kaikki parisuhdeongelmat yksin, vain ja ainoastaan naisen vika?

      Tiedätköhän sinä mies sellaista asiaa, että monikin nainen lähtee perheväkivallan ta imiehen alkoholismin takia? Suojellakseen lastaan tälläiseltä. Lapsen on parempi kasvaa äidin kanssa kuin pelätä koko lapsuuttaan väkivallan ja alkoholismin taikia. Millä perhe voi pysyä ehjänä jos perheen perusasiat ova tvääristyneitä ja rempallaa? Ei siihen auta yhteiskunnan tuet. Lapsi tarvitsee muutakin ympärilleen kuin materiaa. Rakkautta, hellyyttä ja turvallisuuden tunnetta. Tunnetta siitä, että hän on hyväksytty.
      Miehillähän ei periaatteessa ole mitään vastuuta näiden lasten siittämisestä. Vastuu on siinäkin asiassa täysin naisella. Vastuu ehkäisystäkin ön naisella.
      Luontokin on luonut jo äidin hoitamaan lastaan. Nainen kantaa lasta kohdussaan 9 kk, synnyttää hänet, imettää ym. mutta mitä tekee mies? On vain näennäisesti mukana kaikessa. Kaljotellen ja kulkemassa vieraissa.

      Monessa perheessä vielä nainen joutuu lastensa lisäksi elättämään siivellä elävän laiskan ukkonsa.

      Nainen, joka käy töissä ja elättää lapsensa ei saa toimeentulotukea nykyaikana.
      Kait te miehet osaatte kerätä sielläkin sympatiaa eri tavalla.

      • von Lagerbom

        Ei siinä mitään ryyppäilyä ja perheväkivaltaa tarvita. Pelkkä mielisairaus ja lesbouskin riittä joillekin naisille perheen rikkomiseen. Ja niistä tienesteistä. On varmaankin hyväpalkkaisiakin naisia jotka kykenevät elättämään itsensä ja 1-2 lasta mutta minäpä puhunkin nyt enemmistönä olevista yksinhuoltajaäideisttä jotka eivät ole niin hyväosaisia kuin sinä. Kyllä ne kuule asustelevat monetkin slummiutuneissa kerrostalolähiöissä, lapset hortóilevat pitkin kyliä ja äideille maistuu siideri. Eräskin äiti oli takavuosina sammunut tietokoneelle, otsa näppäimistöllä kun heräsi ja kuitenkin oli lapset kotona.. No, huostaanotettiinhan häneltä lapset sitten myöhemmin tietääkseni mutta tällaisia äitejä on paljon, jotka omalla käytöksellään ovat ajautuneet eroon ja saavat heti eron alkaessa siis yhteiskunnan vahvan tuen ja tässä jäävät niin lapset kuin isätkin taka-alalle.


      • lentävä lepakko
        von Lagerbom kirjoitti:

        Ei siinä mitään ryyppäilyä ja perheväkivaltaa tarvita. Pelkkä mielisairaus ja lesbouskin riittä joillekin naisille perheen rikkomiseen. Ja niistä tienesteistä. On varmaankin hyväpalkkaisiakin naisia jotka kykenevät elättämään itsensä ja 1-2 lasta mutta minäpä puhunkin nyt enemmistönä olevista yksinhuoltajaäideisttä jotka eivät ole niin hyväosaisia kuin sinä. Kyllä ne kuule asustelevat monetkin slummiutuneissa kerrostalolähiöissä, lapset hortóilevat pitkin kyliä ja äideille maistuu siideri. Eräskin äiti oli takavuosina sammunut tietokoneelle, otsa näppäimistöllä kun heräsi ja kuitenkin oli lapset kotona.. No, huostaanotettiinhan häneltä lapset sitten myöhemmin tietääkseni mutta tällaisia äitejä on paljon, jotka omalla käytöksellään ovat ajautuneet eroon ja saavat heti eron alkaessa siis yhteiskunnan vahvan tuen ja tässä jäävät niin lapset kuin isätkin taka-alalle.

        Mahtaisko sillä olla mitään tekemistä sen kanssa, että munattomasta miehestä on helppo siirtyä lesboksi :D
        Laakerilla on taas varmaan menny bänks, kun se haikailee exiensä perään. hhhahhahhhhha


      • von Lagerbom
        lentävä lepakko kirjoitti:

        Mahtaisko sillä olla mitään tekemistä sen kanssa, että munattomasta miehestä on helppo siirtyä lesboksi :D
        Laakerilla on taas varmaan menny bänks, kun se haikailee exiensä perään. hhhahhahhhhha

        Ei ole mennyt bäönks, enkä haikaile eksien perään. Vituttaa vaan tämä nykyinen toiminta kun lapsen oikeudetkaan ei paina mitään. Ja ajat sittenhän minä jo kirjoittelin miten eronneita naisia hyysätään ja mitä enemmän psyykeltään sairas tämä äiti on, sitä enemmän häntä tuetaan lasten kustannuksella, lasten oikeudet unohtaen. Tällaisella toiminnalla tehdään psyykkisesti sairastavia lapsia kuten vanhassa, oliko nyt Nummisen laulussa kerrotaan, ensin tehdään sairaita ja sitten sairaala. Hyvin lyhytnäköistä toimintaa tukea psyykensairasta äitiä ja olettaa että terapian keinoin lapset pysyvät kasassa ja vieläpä ilman isää. Oletetaanko etteivät nämä isistään erotetut lapset kaipaa isäänsä ja ettei sillä ole tulevaisuudessa merkitystä kun on ilman yhteydenpitoa isäänsä kasvanut. Kyllä minun 11v tyttäreni ainakin minua kaipailee kovin mutta minkäs teet, kun yhteiskunnan päättäjät katsovat ettei tyttäreni isäänsä tarvitse.


      • muuten vaan
        von Lagerbom kirjoitti:

        Ei ole mennyt bäönks, enkä haikaile eksien perään. Vituttaa vaan tämä nykyinen toiminta kun lapsen oikeudetkaan ei paina mitään. Ja ajat sittenhän minä jo kirjoittelin miten eronneita naisia hyysätään ja mitä enemmän psyykeltään sairas tämä äiti on, sitä enemmän häntä tuetaan lasten kustannuksella, lasten oikeudet unohtaen. Tällaisella toiminnalla tehdään psyykkisesti sairastavia lapsia kuten vanhassa, oliko nyt Nummisen laulussa kerrotaan, ensin tehdään sairaita ja sitten sairaala. Hyvin lyhytnäköistä toimintaa tukea psyykensairasta äitiä ja olettaa että terapian keinoin lapset pysyvät kasassa ja vieläpä ilman isää. Oletetaanko etteivät nämä isistään erotetut lapset kaipaa isäänsä ja ettei sillä ole tulevaisuudessa merkitystä kun on ilman yhteydenpitoa isäänsä kasvanut. Kyllä minun 11v tyttäreni ainakin minua kaipailee kovin mutta minkäs teet, kun yhteiskunnan päättäjät katsovat ettei tyttäreni isäänsä tarvitse.

        Ihan uteliaisuudesta kysyisin näin itsekkin eronneena, että montako vuotta erostasi on?


      • ??????????
        muuten vaan kirjoitti:

        Ihan uteliaisuudesta kysyisin näin itsekkin eronneena, että montako vuotta erostasi on?

        Mistä niistä?


      • uuuuuuuuuuuuuuuuuu
        ?????????? kirjoitti:

        Mistä niistä?

        Hyvä pointti ;D ajattelin lähinnä sitä Laakeripummin exää, joka sai näyn ja pamahti lesboksi ja joka asuu ugissa ja jonka vanhemmilla on kullisepänliike ja joka ei anna sen tavata tytärtään ja joka on mielenvikanen ja ja ja ja ja ja . Mut muutoin mukava tyyppi ;D


      • pimpelipom2
        uuuuuuuuuuuuuuuuuu kirjoitti:

        Hyvä pointti ;D ajattelin lähinnä sitä Laakeripummin exää, joka sai näyn ja pamahti lesboksi ja joka asuu ugissa ja jonka vanhemmilla on kullisepänliike ja joka ei anna sen tavata tytärtään ja joka on mielenvikanen ja ja ja ja ja ja . Mut muutoin mukava tyyppi ;D

        Mutta, entäpä jos tämä ex-puoliso halusikin vain tämän lapsen itselleen. Siihen aikaan ei tainnut olla vielä lesboilla adoptio-oikeutta. Nyt ymmärrän, miksi tällä palstalla kaikki naiset ovat näitä "lesbotanttoja", erään hlön mielestä. Eikä lesbous ole mielenvikaisuutta...onhan miehissä niitä homojakin...
        Mikähän siinä tosiaankin on että nämä kaikki erään henkilön ex-puolisot ovat olleet mieleltään järkkyneitä tai sitten tulleet sellaisiksi liiton aikana?


    • ohhoooooopo

      "...Tuetaan lasten kustannuksella...", Näinköhän on?
      Eiköhän sitä tukea anneta siksi, että äiti pystyisi ja jaksaisi paremmin huolehtia lapsestaan ja hänen tarpeistaan. Etenkin jos isä vielä on sellainen, ettei pysty maksaman elatusmaksuja jotka hänelle on määrätty. On ihan hyvä, että yksinhuoltajia tuetaan sillä osaavat niitä tukia yhteiskunnalta hakea yksineläjätkin. Saavat eläkkeet, asumistuet, toimeentulotuet jne.

      Sinunko mielestä kaikki yksinhuoltajanaiset ovat psyykesairaita?
      Henkilökohtainen kysymys; Miten ihmeessä nämä kaikkien ex-puolisoittesi mieli on järkkynyt? Etkö huomannut sitä silloin kun teit nämä lapset?
      Miten yhteiskunnan instanssit, ovat sitten katsoneet niin, että nämä, mielestäsi psyykesairaat äidit, pystyvät huolehtimaan ja rakastamaan lapsiaan. Ei lasta anneta vanhemmalle jolla ei ole edellytyksiä huolehtia lapsesta.

      Onhan sinulla tapaamisoikeudet näihin lapsiisi, eivätkö he sitten saa olla luonasi viikonloppuisin ja lomillaan??

      • piip piip piip piip

        Eikös se oo edesvastuutonta käyttää mielenvikaista hyväkseen omiin seksuaaliin tarpeisiin ja panna se vielä paksuksi? Ja montako näitä mielenvikaisia exiä jo onkaan? Siis onko nyt kyseessä mielenvikaisten sarjahyväksikäyttäjä?
        Kannattaa soittaa jonnekkin ja laittavat telkkariin yleisen hätäilmoituksen , tietävät kaikki mieletään sairaat pitää housunsa jalassa ihan varmuuden vuoksi. :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 125
      3156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2886
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2248
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      23
      1787
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1519
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1494
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1397
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1335
    Aihe