Rakkauspapukaijoista

Tirppa

minulla on 4 rakkauspapukaijaa ja yksi dominoi niitä kahta uutta?? voiko niile laitta pöntön?? eikai siitä tule tappelua?

5

453

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • a''

      Kannattaa erottaa linnut pariensa kanssa toisistaan =2 2. Molemmat omaan pienempään häkkiin. Yhtä lintu ei pidä eristää parvesta. Naaras puolustaa koirasta toisilta. - Sinulle on tainnut tulla 2 uutta lintua? Niillä olisi hyvä olla oma häkki heti alkuunsa. Sopeuttaminen vieraiden aikuislintujen kanssa agoilla kestää aikansa, kannattaa varautua vuoteen. Tai yhteishäkin tulee olla todella suuri.

      Toinen vaihtoehto on rauhoittaa toinen häkin pääty toiselle parille ja toinen häkin pääty toiselle parille. Häkki tulee suurentaa vähintään metrin mittaiseksi, koska reviirin koko näillä on noin 50m3, tuttujen kesken, eli jo ennestään samassa parvessa/häkissä elelevien agojen kanssa. Yhteisaluetta ovat häkin pohja, vapaana lentämisalue, jne... Ruoka-astioiden ja kylpyaltaan tulisi myös olla yhteisreviirillä.

      Älä anna vielä pönttöä, siitä tulee enemmän tappelua. Naaraat ovat kiihkeämpiä reviirin puolustajia, ja agat ovat allopatrisia. Parvi omistaa reviirinään koko häkin. (4x15x5=3m häkin pitäisi olla suuri lentohäkki. Tuo olisi vähimmäissuositus. Sehän on käytännössä lähes mahdotonta tavallisessa kolmiossa esim. Ja yksi agapari voi omia silti koko häkin, jos lajikumppaneita ei ole enempää. ) Hyvin nuoret linnut, ja mieluimmin koiraat, hyväksytään helpommin reviirille tulijoiksi.

      Agaparvi vaatii paljon tekemistä ja touhuamista, ja lentämistä vapaana, jotta pienessä tilassa rähinä vähenee. Ja kaikille oma lempiorsi, jolle muut eivät saa tulla. Käytännössä - orsi ei yletä etuseinästä takaseinään, vaan se on keskeltä poikki, ja on vain 20-25 cm mittainen.
      Anna sanomalehtiä, pahvirullia, oksia ja muuta kivaa silputtavaksi yhteisreviirille. Eli paljon muuta puuhaa kuin häkissä tappeleminen. Ja molemmille pareille omat ruoka- ja juoma-astiat, vaikka kaikkia kuppeja 3. Ne voivat olla myös häkin pohjalla. Jolloin kasaantumia ei synny. Ja jotta ruokakupin vahdinnasta ei tule sitä ainoaa toimintaa. Agat ovat viisaita. ;)

      Aina kun rähinää on, mene väliin kieltämään ja sano napakka: EI. Tai: Ei saa kiusata/purra/töniä/tuuppia... jne. Viisas lintu oppii.
      Anna mieluimmin tilanteen rauhoittua ja sitten vasta keväällä ne pöntöt. Silloin on hyvä aika pesiä, ja reviirit ovat selvät. Poikaset lähtevät pesistä ja uudet reviiritiedotukset ovat edessä. Ja kun annat niitä pönttöjä, niin anna molemmille pareille omansa.

    • -m-

      Kuinka iso häkki sinulla on? Pidätkö kaikkia samassa häkissä?

      Jos haluat munituttaa lintujasi, varmista ensin ettei parisi ole sisaruspari, sen jälkeen laita tämä pari omaan häkkinsä pöntön kanssa, mutta vasta keväällä. Agoja ei kannata välttämättä pesittää parvessa, reviiritietoisia kun ovat. Etenkin jos jo nyt yksi dominoi kahta uutta. Miten muuten tuo dominointi ilmenee? Häkissä vai vapaana? Mitä sinä itse silloin teet?

      Muutoin komppaan pitkälle toista vastaajaa... Tekemistä pitää olla, puolueeton alue ja pesintärauha keväällä. Onko kyseessä muuten ruusukaijanen?

      • Tirppa

        iso häkki on ja kaikki smassa. Se dominoi niitä uusia ihan alussa sillain että hääsi välillä ruokakupiltakin, mutta tillanne on jo onneksi vähän rauhoittunut... ja eihän häkiin voi kahta pönttöö laitta kun ne kauemmat olleet munivat aina hedelmöittymättömiä ( molemmat naaraita) meinaaan haluaisin kokelilla onko uudet eri sukupuolta...


      • a''
        Tirppa kirjoitti:

        iso häkki on ja kaikki smassa. Se dominoi niitä uusia ihan alussa sillain että hääsi välillä ruokakupiltakin, mutta tillanne on jo onneksi vähän rauhoittunut... ja eihän häkiin voi kahta pönttöö laitta kun ne kauemmat olleet munivat aina hedelmöittymättömiä ( molemmat naaraita) meinaaan haluaisin kokelilla onko uudet eri sukupuolta...

        Pitää antaa 2 pönttöä, molemmille pareille. Muuten tuosta yhdestä pöntöstä tulee silmitön tappelu.
        Kun siis annat keväällä pönttöjä, anna KAKSI pönttöä = molemmille pareille. Ja kun 'oikeita' munia tulee, voit antaa sille tyttöparille niistä 2 munaa. Älä sekoita pareja. Eli vaihdat niiden tyhjien munien tilalle nuo hedelmöittyneet, huom. täsmälleen samaan paikkaan. Silloin perheonni on täydellinen. Pönttöjen välimatka toisistaan on vähintään 60 cm, jos ne ovat samassa häkissä. Ja paljon silputtavaa pohjalle. Ei ole tirpan vika, ettei koiraita ole osunut niiden onneen. Koiraan rooli on tärkeä, ja toinen naaras korvaa sen ja ruokkii toisen kun se hautoo munia. Todellinen pari tekee juuri näin.
        Mutta kokeile pesitystä vasta kun linnut ovat 2-vuotiaita, jos silloin ei ole kevät, odota hieman pidempään. Molempien parien on hyvä olla juuri tuon ikäisiä. - Pimeä aika tuottaa vajaakuntoisia jälkeläisiä kuten huono ravintokin tai puuttuva valo tai liian nuoret kokemattomat emolinnut.
        Tappeluiden välttämiseksi on annettava paljon muuta puuhaa.

        Minkä kokoinen (=PitxLevxKork) häkki siellä on?


    • papu-fani

      Rakkauspapukaijat ovat tarkkoja omasta reviiristään.yleensä uudet samaan häkkiin tulleet papukaijat saavat kunnon opastuksen vanhemmiltaan missä menee niiden rajat.ei ole ollenkaan kummallista että ensi viikkoina on paljon tappeluita ja jalkoihin nakkimisia, kun rajat on selvillä elo jatkuu rauhallisempana.Jos näin ei tapahdu on syytä harkita mahdollisesti suuremman häkin hankkimista että rauha palautuisi maahan.Laita pönttö vaan ,ne tykkäävät kaikesta uudesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 109
      2128
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      57
      1996
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1925
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1677
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe