Taloyhtiöiden parkkipaikka pula.

Ympäristöhavaintoja

Tekninen lautakunta on aivan oikein ja aiheellisesti kiinnittänyt huomiota taloyhtiöiden parkkipaikka pulaan. Kaupungin mahdollisten joutomaiden parkkialueiksi kartottamisen lisäksi, pitäisi ensiksi kuitenkin varmistaa, ettei esim. puusto ja niihin "rakastuneet" pääse parkkipaikkoja muuttamaan "puistoiksi". Suuret puut, ja varsinkaan lehtipuut eivät kuulu parkkipaikoille. Joillain taloyhtiöillä on varaa jopa jättää parkkipaikkoja tyhjiksi puiden alta, kun niissä autot kärsivät risu-, mahla- ja linnunjätösongelmista.
Ongelman muunnos löytyy myös mm. pyöräteiden varsilta, jossa pusikot ja puut tukkivat pyörä/jalankulkuteitä korkeuden ja leveyden osalta. Risteyksissä myös on aivan liian usein puita ja puskia estämässä näkyvyyttä.

Kaupunkialue on kuitenkin kaupunkialue, nyt näyttävät muutamien taloyhtiöiden pihat ja parkkipaikat, rehottavilta luonnontilaisilta viidakoilta, joista vain lianit puuttuvat.

14

177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hoono soomi

      Käytä mielummin aikasi oikeinkirjoituksen opettelemiseen.

    • Sorron nurkilta

      Voi nimim. hoono soomi, aloittajan kirjoitus oli moneen muuhun verrattuna kiitettävän hyvää kieltä, kieliopillisestikin. Hatunnosto siitä. Harmillista, ettei sulla ollut mitään mielipidettä jaettavksi, vaan halusit vain arvostella kirjoittajaa.

      Olen aloittajan kanssa samaa mieltä, osittain. Parkkipaikoilla olevat puut, kunhan eivät tipottele mahlaa, ovat kovin suosittuja kesäaikaan. Pienikin varjopläntti käytetään kesähelteellä hyväksi.

      Pyöräteiden varsien rehottavasta kasvillisuudesta olen täysin samaa mieltä. Olen itse joskus käynyt raivaamassa Viipurintien ja Rakentajantien risteystä, kun jää Aktia-Arenalta tulevat pöheikön peittoon. Aina vähän epäilyttää, saako tämmöisiin hommiin ryhtyä lupaa kysymättä, mutta ei ole vielä langetettu sanktioita kaupungin taholta.

    • Todellinen ongelma

      Erään ystäväni autoa ja jatkuvaa autonpesua vuosia katselleena, ymmärrän hyvin aloittajan kirjoituksen parkkipaikkojen puista. Auto on ollut pahimpina lintuaikoina vuorokaudessa aivan linnunjätöksissä, mahlassa ja roskassa jota puu pudottaa tuulessa, ja se on ollut todella pahan näköistä. Heillä kahden auton maalipinta kärsinyt tuosta ongelmasta. Muutama tuollainen innostunut luontoihminen pitää sielläkin tuollaista linnunjätösterroria yllä, perusteluja kuulemma ei oikein ole.
      Eivätkä suostu enää tätä autoaan maksamalleen paikalle ajamaan tuon ongelman vuoksi. Se ongelma on ainakin heille aivan todellinen, samaa ovat kuulemma sanoneet heidän autonaapurinsa, joilla paikka puun myös lähellä. Tämä tieto siis kuultuna ja nähtynä.

      Pyörätiet ovat tosiaan terveydelle vaarallisia noiden puiden vuoksi, joille olisi myös jotain tehtävä.

    • mielummin

      Kumma kyllä, toisilla on paljon sanottavaa, vaikka kielioppi ei aina menekkään ns. putkeen, sitten on taas niitä joilla ei ole muuta sanottavaa kuin "Käytä mielummin aikasi oikeinkirjoituksen opettelemiseen." johon lauseeseen sisältyy aika monta kieliopillista virhettä.

      • utelias äiti

        Kerropas ne "aika monta kieliopillista virhettä" tuosta lauseesta, minäkin haluan tietää!


      • Omituisia juntteja
        utelias äiti kirjoitti:

        Kerropas ne "aika monta kieliopillista virhettä" tuosta lauseesta, minäkin haluan tietää!

        Tämähän tuntuukin olevan se tärkein asia tässä ketjussa - voi jösses näitä !


    • Kielioppivirheitä

      Puut ja niiden antama varjo ovat tietysti ihan hieno asia, mutta siinä olen samaa mieltä, etteivät ne kuulu parkkipaikalle.
      Puilla, suhteellisen pienillä sellaisilla voidaan kyllä reunustaa parkkipaikkoja, mutta ne eivät saa tulla parkkipaikkojen päälle.
      Osassa Hovirinnassa olevilla parkkialueilla olen huomannut niiden puiden jo sulkevan korkeudeltaankin parkkipaikkoja, silloin olisi kyllä jo kaupunginkin puututtava asiaan, koska taloyhtiöitä ei asia selvästikään kiinnosta.
      Jos puiden annetaan kasvaa ja rehottaa parkkipaikoilla, pitäisi silloin olla myös korvausvelvollisuus haitoista taloyhtiöillä, tarkemmin rajattuna niillä henkilöillä jotka ne puut haluavat ehdottomasti parkkipaikkojen keskellä säilyttää.

    • Suvaitsevaisuutta

      Kyllähän tässäkin ketjussa on asiasta selvän saanut, kielioppi varmasti hienoa asia, mutta ei ihan oleellisin asia keskustelupalstalla.

      • Varmasti virheitä

        Näinhän se asian pitäisi olla, mutta jostain syystä muutamilla ei muuta kirjoitettavaa ole, kuin kielioppivirheistä.


    • V-Irkamies

      Taloyhtiöiden parkkipaikkaa hallitsee taloyhtiö ja sen edustajien tulee raivata näkemäesteet. Isompien puiden kaatoon yhtiönkin pihalla tarvitaan kaupungin puutarhurin lupa.
      Tiealueilla näkemäesteiden raivaus kuuluu tiemestarille. Hänelle voi aiheista ilmoittaa ja homma hoituu. Tietä Kaarinassa on satoja kilometrejä, joten tiemestarin on mahdotonta kaikkia ongelmia havaita.
      Näin kesä aikaan, kun pensaat voivat kasvaa puoli metriä kuukaudessa, muuttuvat tilanteet myös nopeasti, joten ilmoita ongelmasta ajoissa.
      Puut ja pensaat ja niiden sijoittaminen on harkittava jo istutettaessa, koska kasvavat kuitenkin melko nopeasti.
      Kunnan viherväki työskentelee koko kesän ja tiemestarilla, sekä puutarhurilla on varamies, joten eiköhän hommat hoidu läpi vuoden ja ilmoitukset ovat tervetulleita.
      Pelkkä arvostelu tällä palstalla on sinänsä kohtuullisen turhaa ja saattaa olla, että tiemestari ja puutarhuri eivät välttämättä tätä palstaa lue.

    • Leikkiin kyllästynyt

      Saako kaupungin puutarhurilta luvan liian suurten puidennkaatoon taloyhtiön parkkipaikolta, ja kaataako kaupungin viherporukka sellaisen puun, vaikka muutama viherpipertäjä sitä taloyhtiössä ilman järkiperusteita vastustaisi?

      Hovirinnassa mm. samat puut ja puskat ovat aiheuttaneet pyörä- ja kävelyteillä ne näköesteet jo vuosia, myös korkeus niiden väylien alla ollut vuosia liian matala. Luulisi että senverran liikkuu ympäri kaupunkia tiemestarikin vuosien varrella, että ne olisi havainnut.

      Puiden ja pensaiden harvennusta jonkin verran on tehty Hovirinnassa tänä kesänä kulkureittien varrelta.

      Turhempaa touhua kuin "virastoon" yhteydenotot, ei juurikaan ole. Siellä tuntuvat kiinnostavan vain "viraston" väen omien pikku etupiirien asioiden hoito, eikä tavallisen kaupunkilaisen joka on ongelmineen aika yksin ja jopa osalla asioista taloyhtiön byrokratian ikeen alla, tosiaan toisinaan ilman mitään järkiperusteita asioista.

      • V-Irkamies

        Eiköhän kaupungin puutarhurilta kaatolupaa heltiä, kunhan isännöitsijä luvan hakee ja taloyhtiön hallitus tekee päätöksen.
        Taloyhtiöissä päätökset tehdään enemmistöllä, kuten demokratiassa yleensäkin.
        Näkemäesteistä on kuitenkin aina hyvä ilmoittaa tiemestarille, vaikka olisivatkin taloyhtiön puita. Tiemestari sitten hoitaa homman virallisen puolen.
        Puita ja pensaita on luvattoman usein istutettu risteysalueelle, jopa oman tontin ulkopuolelle.
        Pyyntö vaan varastolle ja kyllä hoituu, myös teknisen lautakunnan poliitikoilta voi pyytää apua, voi homma edetä nopeamminkin.


      • Ajatus kaunis
        V-Irkamies kirjoitti:

        Eiköhän kaupungin puutarhurilta kaatolupaa heltiä, kunhan isännöitsijä luvan hakee ja taloyhtiön hallitus tekee päätöksen.
        Taloyhtiöissä päätökset tehdään enemmistöllä, kuten demokratiassa yleensäkin.
        Näkemäesteistä on kuitenkin aina hyvä ilmoittaa tiemestarille, vaikka olisivatkin taloyhtiön puita. Tiemestari sitten hoitaa homman virallisen puolen.
        Puita ja pensaita on luvattoman usein istutettu risteysalueelle, jopa oman tontin ulkopuolelle.
        Pyyntö vaan varastolle ja kyllä hoituu, myös teknisen lautakunnan poliitikoilta voi pyytää apua, voi homma edetä nopeamminkin.

        Tuollainen enemmistädemokratia ei aina ole ihan ongelmatonta ja tasapuolista, varsinkin esim. tuollaisessa parkkipaikan puuasiassa. Puu tuskin häiritsee ja aiheuttaa ongelmia enemmistölle asukkaista, vaan ainoastaan muutamille, sen puun läheisyydessä pysäköiville, on siis aika kohtuuton tuo käsite demokraattisesta enemmistöpäätöksestä, sehän on tuollaisessa kysymyksessä lähinnä vahinkoja kärsineiden alistamista enemmistäterrorille.
        Tuollaisessa tapauksessa pitäisi lähtökohtana olla ehdottomasti järki. Perustelu puun kaatamiselle, ja sen säilyttämiselle. Ratkaisun pitäisi olla isännöitsijällä, joskin epäselvää on, löytyykö noitakaan enää kovinkaan määrätietoisia, vai mukailevatko vain päästäkseen helpolla.


    • ajatushan se kai ...

      Politikoilta apua . . . . . . . salli mun nauraa, nämä paikallispolitikot senverran luokattomia . . . . vai apua heiltä :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1184
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1016
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      50
      701
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      700
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      674
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      660
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      614
    9. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      602
    10. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      35
      585
    Aihe