Onko mahdotonta löytää staffia, jonka molemmilla vanhemmilla ja mielellään suvussa olisi a/a lonkkia

Kasvattaja85

Yrityksistä huolimatta en ole löytänyt pentuetta joka täyttäisi tämän vaatimuksen.. Olen alkamassa kasvattamaan staffeja mahdollisimman tarkkaan jalostussuunnitelman mukaisesti, mahdollisimman terveistä koirista. Vaikuttaa kuitenkin mahdottomalta löytää pentuetta missä molemmat vanhemmat olisivat a/a lonkkaiset. Tietääkö kukaan kenellä olisi tällainen pentue suunnitteilla?

10

209

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ammattilainen kasvis

      Mullon.
      Kun hinnasta sovitaan,niin saat tasan sellaiset terveystiedot kuin haluat.
      Laita yhteystietoja,niin katsotaan millaset paprut tehdään

    • cccdc
      • Epäilevä

        Millä testillä aiot osoittaa, että ovat myös tervepäisiä, siedettävän näköisiä ja että allergiat ei vaivaa? Jos koira on esim. Oikein allerginen, siinä ei a:n lonkat paljon lohduta.


    • kiinnostunut_staff

      Harkitsen seuraavaksi koirakseni staffia ja olen tutkinut jonkin verran kasvattajia ja koirien sukuja. Harmikseni Suomen staffien lonkkatilanne näyttää surkealta :( Miten jalostukseen onkaan käytetty esim. c/c lonkkaisia koiria!? onko staffien populaatio Suomessa niin pieni, ettei a/a -lonkkaisia koiria ole tarpeeksi käytettävissä? vai onko ko. rodun kasvattajilla liian vähän ymmärrystä jalostuskoirien valinnasta? Lonkkia kuitenkin kuvataan ja indeksejä lasketaan, joten sääli jos tuloksia ei hyödynnetä jalostuksessa. Haluaisin mielelläni myös tietoa a/a -lonkkaisten vanhempien pentueista, jos sellaisia löytyy.

    • staffan3

      Samaa olen miettinyt aloittajan kanssa. Juttelin viikko sitten erään kasvattajan kanssa. Kyseisen kasvattajan mielestä c/c lonkat on vielä ihan OK. Ei kuulemma häiritse koiraa elämän aikana :O Muutosta tähän saadaan odottaa. Ei nyt näköpiirissä, staffit on niin suosittuja tällä hetkellä :( Minusta saat sitten asiakkaan kun a/a lonkkaisia koiria alkaa saada. Ja valitettavasti taitaa olla totta että nuo terveystiedot on mahdollista ostaa suomessakin!

    • qaqqa

      Siis staffikasvattajalta törkeää välinpitämättömyyttä väittää c lonkkiä hyväksi. Ja jotkin kasvattajat vielä teettää jälkeläisiä d lonkkaisen kanssa. Siinä ei ajatella koiran parasta yhtään vaan ainoastaan omaa rahapussia. Voihan sillä rahalla vaikka tehdä etelänmatkan.

    • arrrggh

      Hienoa että kerrankin tulee kasvattaja joka ottaa myös lonkat huomioon. Jos ja kun saat ensimmäisen pentueen alulle niin aivan varmasti haluaisin pennun sinulta. Uskon että olet yhtä tarkka myös muissa terveys ja luonneasioissa kuin lonkkien kanssa. Olen todella kyllästynyt kasvattajiin jotka eivät viitsi paneutua yhtään pentueen terveyteen vaan teettävät niitä vanhemmilla joiden tulokset on mitä on tai ei ole tutkimustuloksia ollenkaan. Yksikin kasvattaja sanoi että- minä tiedän että nämä vanhemmat on hyviä- vaikka tuloksia ei ole kummastakaan koirasta juuri mitään. Eikä meriittejä näyttelyistä.

    • orlandos1

      Huonot lonka staffilla tulee esille monesti vasta vanhemmalla koiralla jonka päivittäinen liikkuminen on jo vähentynyt ja lihakset heikentyneet. Siinä vaiheessa huomaa A tai C lonkkien eron. Koiran omistajan olisi hyvä ajatella pentua hankkiessaan myös sen koiran vanhuusaikaa että onko se kivutonta vai kivuliasta aikaa.

    • minäjamunkoira

      Hienoja kommentteja staffien terveyteen liittyen!!! Upeaa että ihmiset alkavat vaatia kasvattajilta enemmän!

      • Aloittaja taas

        Aloittaja palaa pitkän ajan jälkeen kommentoimaan. Aion tuoda ulkomailta staffin, a/a lonkilla, mahdollisimman terveystestatuista ja luonnetestatuista vanhemmista, ja käyn ulkomailla astuttamassa sen. Mielipiteitä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2459
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      55
      2194
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      190
      2133
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      172
      1712
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1277
    7. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      7
      1252
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      18
      1212
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1108
    Aihe