Milloin ensikertalainen joutuu vankilaan?

Ei kovin helposti?

Murha, tappo näistä tietysti mutta mutta kuinka paljon pitää varastaa, kavaltaa, petoksella hankkia että ehdotonta vankeutta tulee? Entä väkivaltarikos, pitänee aika pahasti hakata että linnaan joutuu, ei tavallisesta pahoinpitelystä kaltereiden taakse joudu?

21

12384

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Telkien taakse!

      Kavalluksesta kyllä lähdet jos kyseessä isot summat samoin varkaudesta. Varastamasi tavarathan saattavat olla hyvinkin arvokkaita. Linnaan vaan rikolliset!

      • Näin on

        Satoja tuhansia pitää kavaltaa että on varma linnatuomio. Jos alle sata tonnia tuskin joutuu. Sama petoksen kanssa, varkaudet eri juttu. Ne kun on alemman sosiaaliluokan rikoksia niin häkki heiluu herkemmin.

        Mitä välivaltaan tulee niin aika huoletta saa nyrkillä lyödä. Jos maassa makaavaa alkaa kovin kovasti potkimaan niin silloin on vaara joutua vankilaan.


    • TriplaK

      Riippuu vähän että kuka tekee. Suomessa laki ei ole sama kaikille. Se pitäis olla sama laki kaikille, eikä mitään käsittämättömiä erioikeuksia ja -vapauksia. Keleper.

      • Uni

        Voiko tulla linnatuomio jos on tehnyt identeetti varkaus


      • Anonyymi
        Uni kirjoitti:

        Voiko tulla linnatuomio jos on tehnyt identeetti varkaus

        Kyllä


    • Oikeutta kaikille

      Kaikki yli kahden vuoden tuomiot ovat aina ehdottomia.

      Pienemmissä tuomioissa katsotaan sitten kokonaisuutta, eli sitä millainen ja miten törkeä rikos ja missä tilanteessa tehty, onko uusija ja kuinka monikertainen, pystyykö tai kykeneekö suorittamaan vaikkapa yhdyskuntapalvelua, tai onko nuori tekijä parempi tuomita nuorisorangaistukseen kuin vankilaan, lisäksi nuori voidaan tuomita ehdolliseen valvonnalla.

      Sitten vielä sakkorangaistuksestakin voi joutua pienemmistä rikoksista linnaan sakkovangiksi, jos sakot ovat oikeuden määräämiä ja ne jättää maksamatta eikä ulosottokaan pysty perimään.

      Kun muuttujia on paljon on vaikea vastata lyhyesti, mutta noin suunnilleen se menee niin, että jos nimikkeeseen liittyy etuliite "törkeä" niin on liikennerikoksia lukuunottamatta noin 30-50 prossan mahdollisuus päästä jo ensikertalaisena istumaan. Tavallisessa rikoksessa se lienee jossain 10 prossan luokkaa, ja lievissä rikoksissa ja rikkomuksissa vankeus ei ole yleensä edes mahdollinen.

      Uusijoilla jo lievemmissä rikoksissa riski nousee koko ajan, myös liikennerikoksissa, eli tavallisistakin rateista voi päästä istumaan kolmannen tai neljännen kerran jälkeen.

      • 11+10

        Nykyään alle 18-vuotias ensikertalainen joutuu vankilaan käytännössä vain murhasta.


      • Näin on

        "Kun muuttujia on paljon on vaikea vastata lyhyesti, mutta noin suunnilleen se menee niin, että jos nimikkeeseen liittyy etuliite "törkeä" niin on liikennerikoksia lukuunottamatta noin 30-50 prossan mahdollisuus päästä jo ensikertalaisena istumaan."

        Ensikertalainen aniharvoin joutuu törkeästä petoksesta tai törkeästä kavalluksesta vankilaan. 30-50% on aivan huuhaata, pitää olla suurista summista kyse että häkki heiluu.

        Esim. jos 50 tuhatta euroa kavaltaa tai petoksella saa ei satavarmasti vankilaan joudu jos on ensikertalainen.


      • Kovat otteet vaan!
        Näin on kirjoitti:

        "Kun muuttujia on paljon on vaikea vastata lyhyesti, mutta noin suunnilleen se menee niin, että jos nimikkeeseen liittyy etuliite "törkeä" niin on liikennerikoksia lukuunottamatta noin 30-50 prossan mahdollisuus päästä jo ensikertalaisena istumaan."

        Ensikertalainen aniharvoin joutuu törkeästä petoksesta tai törkeästä kavalluksesta vankilaan. 30-50% on aivan huuhaata, pitää olla suurista summista kyse että häkki heiluu.

        Esim. jos 50 tuhatta euroa kavaltaa tai petoksella saa ei satavarmasti vankilaan joudu jos on ensikertalainen.

        Ei vankilaan tarvitsekaan joutua koska muutenhan sellainen nilkki ei maksaisi petoksella vietyjä summia alkuunkaan. Parempi, että se pannaan maksamaan ja jos on omaisuutta, kaikki vaan vasaran alle! Tai eläke, palkka ym tulot ulosottoon.


    • Oikeutta kaikille

      "Esim. jos 50 tuhatta euroa kavaltaa tai petoksella saa ei satavarmasti vankilaan joudu jos on ensikertalainen. "
      Talousrikoksissa on usein syyllistytty useisiin rikoksiin, ja varsinkin jos yhtenä näistä on veropetos, niin kyllä se ehdoton herkästi kutsuu, tosin tavallisesti tuomiot sitten muuttuu myöhemmin yhdyskuntapalveluksi.

      Lisäksi sitten näihin nippuihin kuuluu usein kirjanpito-, konkurssi ja velallisen rikokseen ym. liittyviä nimikkeitä, jotka painavat yhteistuomiota ehdottomaksi.

      Mutta olet oikeassa mainitsemissa nimikkeissäsi, eli noilla summin ei yleensä joudu vankilaan, yritin lähinnä sanoa että esimerkkitasolla "törkeissä rikoksissa" ehdottoman tuomion saanti on mahdollista, sillä on useita nimikkeitä joissa vähimmäisrangaistus on jo 2 vuotta, jolloin käytännössä ehdollista ei voida antaa.

      Ja lisäksi sitten nämä henkirikokset ovat vielä oma lukunsa, mutta 30 prossasta en kyllä mene alaspäin, ainakaan silloin jos nämä nuoret ja varttihullut jätetään pois.

      Tuo kysymys oli niin yleisluonteinen että siihen oli hankala vastata, ja yritin pikemmin tuoda yleisemmin esille ne tekijät jotka vaikuttavat tuomioon ja sen muotoon.

      Jos haluat, niin voit itse käydä tarkemmin nimikekohtaisesti läpi esimerkkituomioita ja tarkemmin määritellä milloin tulee ehdotonta.

      • Näin on

        Jos verottajalta huijaa 50 tuhatta euroa on kyseessä törkeä veropetos. Ei ensikertalainen joudu mitenkään vankilaan tuosta summasta. Tai esim. pankkivirkailija kavaltaa 50 tonnia pankista, törkeä kavallus, ehdollista.

        Talousrikos on harvoja rikoksia joka monasti kannattaa. Suuri rikoshyöty, kiinnijäämisriski ei ole suuri ja vaikka jäisi kiinni olemattomat tuomiot.


    • Oikeutta kaikille

      "Talousrikos on harvoja rikoksia joka monasti kannattaa. Suuri rikoshyöty, kiinnijäämisriski ei ole suuri ja vaikka jäisi kiinni olemattomat tuomiot. "
      Kiinnijäädessä ja tuomion saadessa joudut maksamaan oikeudenkäyntikulut ja joko korvaamaan vahingon takaisin, tai menettämään saamasi rikoshyödyn valtiolle, tai saat ulosoton pariksikymmeneksi vuodeksi niskaan jos et maksa.

      Ja yleensä nämä talousrikosten oikeudenkäynnit ovat sen verran raskaita prosesseja, että kerran sellaiseen joutunut ei yleensä uudelleen samanlaiseen pitkään ja raskaaseen oikeusprosessiin halua. Eli sinulla on aika ruusuinen kuva.

      Lisäksi näissä talousrikoksissa on lisänä näitä liiketoimintakieltoja ja joissain tapauksissa painostusvankeutta, lisäksi raskaat tutkinnat kuulusteluineen, joten ehkei kuitenkaan niin hyvä ajatus ole.

      Mutta mieltä olet muista törkeistä rikoksista, kuten törkeästä ryöstöstä, törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä huumausainerikoksesta jne? Luuletko että ensikertalaisen kannattaa odottaa näistä ehdollista?

    • Rikokset

      Joutuuko tavallisesta pahoinpitelystä vankilaan vai loppuelämäksi putkaan.

    • marcoolio123
      • Aivan.kamalaa

        Kamalan kova tuomio, melkein joutui vankilaan!


      • niin__

        Niin, taitaa kyllä joutua myös maksamaan takaisin kaikki rahat, korkoineen. Ja on ulosoton asiakas seuraavat 25 vuotta, jos ei löydy muuten. (Rikosperusteinen velka)


    • karlekust9aa

      \(")/no niin oon koululainen mutta en ymmärrä ees miks etin tähän vastausta
      / \

    • Lennokki

      Mikä olis semmonen tarpeeks kova, mutta kunniallinen rikos josta sais linnaa. Täl hetkel ei elämäs oo muutakaa sisältöö, ni olis kiva saada ees joku paikka johon kuulua.

      • Anonyymi

        Miten sulla menee?


    • Anonyymi

      Voiko tekijänoikeusrikoksesta tai hakkeroinnista ensikertalainen joutua vankilaan istumaan tuomiota?

    • Anonyymi

      Kyllä jos tarpeeksi rahaa vie, henki on Suomessa halpaa, paitsi matun, homon, lesbo, transun, tms henki niin sitten linnaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1721
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1323
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe